Şimdi Ara

Türkçe LibGDX Dersleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum LibGDX ile ilgili Türkçe kaynak yok denecek kadar az. Son zamanlarda YouTube üzerinden bir arkadaşımızın uzun bir ders serisi yapacağını öğrendim. Android, iOS, Desktop, HTML gibi birçok platformu destekleyen bu kütüphane için kaynak sıkıntısı çekenlerin işine yarayacağını umuyorum. Aşağıdaki linkten derslere ulaşabilirsiniz.


    https://www.youtube.com/watch?v=lTmfSXg85PA&list=PL8PxH7CK7mHSULEAiTCToS1M9fwRWVii4



  • Ben de yeni yeni basit bir oyun yapmaya başladım. Ama karakteri şöyle kontrol etmek istiyorum. Ekranı dikey olarak ikiye böldüğümüzü varsayarsak sol tarafa basılı tutunca sola doğru, sağ tarafa basılı tutunca sağa doğru gitmesini istiyorum. Nasıl yapabilirim acaba bilen var mı :D
  • libgdx InputProcessor konusuna çalış derim.Kabaca ekranda dokunduğun veya sürüklediğin noktaları sana iletir ,sende işine geldiği gibi kullanırsın. Bundan sonrası zaten kolay .Ekranın x koordinatı için belirlediğin değeri ikiye böl ,dokunduğun noktanın x değeri bu değerden büyükse demekki oyuncu sağa doğru gitmek istiyor yani kullandığın karakterin x değerini arttır, küçüksede tersi geçerli.
  • Şimdi de oyunu desktoplauncherden açmaya çalıştığımda şu hatayı veriyor:
    error a jni error has occurred please check your installation and try again
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.