Şimdi Ara

Türkçe Kaynak Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
3
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlarım sizden kaynak önermenizi rica ediyorum. Zorlaması benim için iyi olur. Ayrıyeten paragraf kitap önerilerinize de açığım. Parası pek mühim değil çünkü kors... ehm.

    Şu ana dek çözdüklerim:
    345 TYT Türkçe (bu kitapta hiçbir sayfada boş yer yok. Fiilde çatı sorusunda bile soruda fiilimsi varsa buluyorum. Tekrar amaçlı diyelim.)

    Testokul TYT Türkçe (Bazı sorular iyi, bazı sorular da kötü, nihayetinde kitap ortalama.) (Bir de normal Testokul Türkçe yaprak testlerini çözdüm, onlar da ortalama.)

    İbrahim Kul YGS Türkçe (gayet iyi bir kitaptı. Bunun da durumu 345 Türkçe gibi. YGS diye tereddüt ettim ama ucuzdu ve ben HOPPA aldım.)

    İcat Yayınları TYT Deneme (Aslına bakarsanız pek sevdiğim söylenemez.)

    Karekök TYT Paragraf (Ortalamanın biraz altı diyebilirim.)

    Sıradışı Analiz Paragraf (Gerçekten çok iyi, zevkle paragraf sorularını çözüyordum.)







  • kesinlikle türkçenin kara kutusunu alın ve çözün hocam hem paragrafını hem dil bilgisini.alesinden tutun kpssine tyt ygs lys 35e yakın sınavdan sorular var.geçen sene arkadasım yksden sonra şöyle demişti:'türkçeyi çözerken sanki evde karakutu çözüyo gibiydim ve rahattım.'.çocuk da türkçeyi 38.75 yaptı zaten ve türkçe adına sadece karakutu çözmüş.ben de 34+ yapıyorum şuan ve büyük yardımı oldu kitabın
  • Paragrafta Paragrafın Şifresi iyidir ama zor netleriniz iyiyse öneririm onun dışında netinizi söylerseniz daha iyi bilgi verebilirim
  • Dil bilgisini bitirdiyseniz 2-3 günde bir branş denemesi atmanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Dil bilgisi için kitap isterseniz bilgi sarmal dil bilgisi soru bankasını öneririm, piyasanın zirvesi olduğunu düşünüyorum.
  • 345 TYT Türkçe kolay-orta arası, hatta bana sorarsanız bazı sorular aşırı kolay. Bunu ego kasmak amaçlı söylemiyorum cidden öyle fakat bana katkıları şunlar oldu, benim temelim hiç yoktu. Hatta eğer kelimelere "-mak/-mek" getirebiliyorsam fiil, getiremezsem de isim olur sananlardandım. O yüzden bu kitap bana konuyu öğretme kısmında çok yardımcı oldu. Tane tane, anlayarak, çözüm yapıyorum ve konuyu böyle kavrıyorum. Evvelden beri de okulda hiçbir hocadan anlamadığım konuyu Testokul TYT Türkçe Konu Anlatımı kitabını okuyarak, not alarak, gerekli sorular da o notlara bakarak kendimi geliştirdim diyebilirim. Yani söz gelimi güzel kitaptır, konuları biliyorsanız işinize yarar, bilmiyorsanız çok daha fazla işinize yarar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yksmagduruyum

    Paragrafta Paragrafın Şifresi iyidir ama zor netleriniz iyiyse öneririm onun dışında netinizi söylerseniz daha iyi bilgi verebilirim
    Yani tam bilmemem ama en son 32, 33'tü. Yani o civarlarda idi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GUEST-078296

    Bu mesaj silindi.
    Önceki yanıtıma takiben şunları da söyleyebilirim.

    Bazı kitaplarda, mesela, "sıfat" konusu işlenecek olsun. Soruların diğer şıklarında "zarf, zamir vs." de olur ve bu yeni başlayan insanın kafasını karıştırır. Yukarıda da yazdığım gibi Türkçe'de 2 tip kelime var sanıyordum: isim ve fiil.

    Eh, şimdi sıfatı öğrendim diyelim fakat zarf, zamir, edat vs. öğrenmiş durumda değildim ve şıklarda onlar olunca açıkçası ne çözdüğüm sorudan ne de çalıştığım konudan bir şey anlayabiliyordum.

    Fakat bu kitapta, "sıfat" konusu işleniyorsa soruda aklını çeldirebilecek şeyler olmuyor/çok az oluyor. E, bu da konuyu anlamanı ve pekiştirmeni sağlıyor.

    Bir de benim gibi obsesifliğe varan bir şekilde her yere o konunun belli başlı özelliklerini yazarsan, o konuda uçar gidersin. (Fotoğrafta da belirttiğim gibi.) ("Biraz" abartmış olabilirim.)
    Türkçe Kaynak Önerisi




  • Rica ederim, iyi çalışmalar.
  • Usta pro olmuşsun işte seri denemeye geçsen daha iyi olmaz mı?
  • Hocam 345 tyt türkçryi yrni sipariş verdim temelim fena değil deneme çözdüm baya son 100 gün kala bir de 345 i bitireyim dedim paragrafları nasıl acaba deneme şeklinde çözücem
  • Hocam bu kadar soru bankası bence yeterli. Bundan sonra soru bankası yerine deneme çözmek daha iyi olur.
  • anarchistcat kullanıcısına yanıt
    hocam hiç sormayın aylar önce limiti aldım dediğiniz şeyler başıma geldi seviyemin üstünde bi kitapmış bilmiyordum zorluğunu o yüzden sürekli yarıda bırakıyordum türkçeyi, şimdi madem bütün konulara ihtiyacım var dedim kadir gümüşten dinliyorum ilgili konuları sonra toplu teste geçmeye çalışıcam bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TAHA_Fe

    Usta pro olmuşsun işte seri denemeye geçsen daha iyi olmaz mı?
    teveccühünüz. deneme önerirsen sevinirim.
  • emrebaba184 E kullanıcısına yanıt
    Deneme şeklinde çözmek biraz garip kaçabilir. Normal çözeceksen alabilirsin çünkü paragraf yorumu ayrı bir başlık altında, paragraf yapısı, paragrafta yardımcı düşünce vs. falan ayrı başlıklar altında ve sınavda karışık sordukları için biraz absürt kaçabileceğini söyleyebilirim. Sırf paragraf için alınır mı peki? cümlede anlam, sözcükte anlam, deyim ve atasözü gibi şeyleri de hesaba katarsak yaklaşık 150 sayfa paragraf var. Gerisi dil bilgisi.
  • Rampes kullanıcısına yanıt
    Sadece paragraf için 1 yeni kitap ve beşe yakın deneme sipariş verdim. Ondan sonra bir, bilemedin iki tane daha türkçe dil bilgisi ağırlıklı soru bankası çözdükten sonra kendimi hazır hissedeceğimi zannediyorum. Hâli hazırda deneme çözüyorum (İcat) ama hâlâ tam hazır olmadığımı düşünüyorum. Ondan sonra deneme çözümlerine asılırım, tavsiyeler için teşekkürler.
  • abçodtü kullanıcısına yanıt
    Zoru sevmeliyiz bence. Zaten kolay elde edilen başarının da tadı olmaz. Kadir Gümüş gerçekten çok iyi hoca, özellikle zarf ve zamir konularını ondan dinledim ama bir raddeden sonra kafam almamaya başladı, hocaya suç atmıyorum tamamen benim özelliğim. Biri anlatınca anlayamıyorum ben.

    Limit o kadar zor mudur? Özellikle ses bilgisi sorularını çözmekten zevk alıyorum, ses bilgisi soruları nasıldır mesela?
    Teşekkürler.
  • kesinlikle türkçenin kara kutusunu alın ve çözün hocam hem paragrafını hem dil bilgisini.alesinden tutun kpssine tyt ygs lys 35e yakın sınavdan sorular var.geçen sene arkadasım yksden sonra şöyle demişti:'türkçeyi çözerken sanki evde karakutu çözüyo gibiydim ve rahattım.'.çocuk da türkçeyi 38.75 yaptı zaten ve türkçe adına sadece karakutu çözmüş.ben de 34+ yapıyorum şuan ve büyük yardımı oldu kitabın
  • anarchistcat kullanıcısına yanıt
    Hocam 32-33 iyi net deneme çözün bence Limit ile 3-4-5 in denemelerini öneririm paragraf olarak paragrafin şifresi çözülebilir zor kitaptır uzun paragraflar var ama oldukça geliştiriyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.