Şimdi Ara

Türkçe CENG okumak intihar mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İngilizce eğitim alma olayı günlük dilden çok farklı teknik dili bilmek gerekiyor pek önermem türkçe okumanızı
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Ülkelerin sadece popülasyonlarını yer değiştir, yani biz Almanya olsaydık onlar da biz olsalardı lisans düzeylerinde neredeyse tüm okullarında %100 Türkçe eğitim verirlerdi. Sadece az sayıdaki vakıf üniversiteleri, ücretli hochschule'ler falan belki ingilizce eğitim verirdi. Yüksek lisans için de durum farklı olmazdı.
  • int arabaSayisi = 3;
    if (!geldi)
    return gelmedi;

    komik duruyor bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Hayır verilmezdi. İtalya'nın en iyi üniversitelerinde (eg. Politecnico di Milano) bazı lisans programları ve tüm yüksek lisans programlarında %100 İngilizce eğitim verilmekte. İtalya'nın ne muhteşem sanayisi var ne de iş gücüne ihtiyacı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 11 Ağustos 2020; 20:43:59 >
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Son cümleni hatalı yazdın sanırım. Ama Almanya için yukarıda söylediğin şeyin hatalı olduğunu biliyorum. Hem şirketlerinin hiyerarşik yapılarından hem de toplumsal yapılarından ötürü yeterli iş güçleri olduğu taktirde anadilde eğitim vermeye devam ederler CS alanında dahi. Seneye Almanyada Almanca yüksek lisans yapacak biri olarak söylüyorum bunu. Daimler'in dünyanın en alakasız ülkesindeki fabrikasında dahi ülkenin dili + Almanca bilmek işe aldırır, Master yapacak adama da eğitim sonuna kadar zaten Almanca öğretip ülkede tutmaya çalışacakları için İngilizce program açıyorlar. Yani Almanyanın globalleşen dünyadan falan ötürü böyle bir çabası yok, öyle olsa lisansta geçerler. Zorunluluğu olmadığı taktirde hiçbir ülkede de böyle bir uygulama olmaması gerekir zaten, emin olun böyle olmasaydı (İngilizceyi standarta bağlamak çok iyi bir şey olsaydı) zaten biz köşe başındaki üniversiteleri bile %100 ingilizce eğitim diye açarak öncü olamazdık bu konuda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 11 Ağustos 2020; 22:8:11 >




  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Her ülkede oturma ve çalışma izni alabilmek için o ülkenin anadilini belli seviye bilmen gerekiyor zaten bu konuda bir istisna yok. Hayır son cümleyi yanlış yazmadım. Avrupa'nın en kötü ekonomisine sahip ülke Yunanistan'dan sonra İtalya. İtalya'nın dışarıdan herhangi bir göçe veya iş gücüne ihtiyacı yok, hatta istemiyorlar. Buna rağmen en iyi üniversitelerinde eğitim dili İngilizce.
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Yani ucundan biraz bizi andırıyor diyorsun hocam Bu da malesef benim son cümlemi kanıtlar nitelikte.
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Maalesef biz İtalya'nın yarısı bile olamayız hocam :) Açıklamaya çalıştığım şey, İngilizce eğitimin dediğiniz gibi iş gücüyle ve sanayiyle bir alakası yok. Akademik ve sektörel olarak dünya yavaş yavaş ortak bir dil olan İngilizce'ye geçiyor.
  • Okula iyi ingilizceyle gelmezsen hocaların slaytlarına bağlı kalırsın,daha fazla geliştiremezsin kendini. Çünkü konuları daha iyi öğrenmek için internetten araştırma yapmak gerekiyor ve internetteki bütün kaynaklar ingilizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajlarınız için teşekkür ederim hepinize arkadaşlar.
    Türkçe/İngilizce ayrımı gözetmeksizin yapıyorum tercihimi o zaman, herkese hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.