Şimdi Ara

Turk Telekom vs TurkNet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alt yapimiz 100mbps ye kadar destekliyor fiber.(Bir de yanlis anlamadiysam bayan GPON alt yapi da dedi.) Online dersler icin internet almam gerekiyor. Arada 3-5 gb lik toplu ders videolari indiriyorum . İnterneti tek ben kullancagim.
    Turk telekom teklifi 12mbps 96₺
    TurkNet 100mbps 85₺
    Sorum:Hangisini almaliyim.12mbps dedigim isler icin yeterlimi degilse 10tl daha verip 24mbps alicam mecbur .
    Biraz aciliyeti var meselenin , tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa SARI. -- 1 Ekim 2020; 9:45:11 >



  • Turknet bağlat 100 mpbs 85 TL neden 12 mpbs 96 TL yada 24 mpbs e 106 TL veresinki kardeşim
  • Nasıl is anlamadım 100 mbps türknet altyapısı ise bağla 85 e tabi sorma bile
    Yok Türk Telekom altyapisi ise biraz düşünebilirsin.
  • TT alt yapisi. Aslinda ogrenci oldugum icin sorun cikinca saatlerce gunlerce ugrasabilecek durumum yok 85 lira verip paramla rezil olmak istemiyorum. Arizalarda gunlerce ugrastiriyorlarmis. O sebeplen TT yi mi alsam dedim.
  • Mustafa SARI. M kullanıcısına yanıt
    e bro ttnet alt yapısı ise aya sadece 115 lira 50 mbps alabilirsin türknetle arasında 30 lira ve yarı yarıya hız farkı var ama
    50 den sonrası çok uçan kaçan biri değilsen hız farkını anlamazsın
    30 lirada ttnet kalitesine değer.
    türknet şans işi şansına güvenirsen türknete geç
  • Ha 115 lira fazla dersen
    12 mbps 72 lira
    24 mbps 84 lira olarak ttnette var zaten
  • Dediginizi anladim. Cok hizli bir internet gerekmiyor kullanimim icin. Sadece uste yazdigim islerde sikinti cikarmasin yeterli.
    Soyle bir sey de var ben en fazla 1sene taahur verebiliyorum. Dediginiz tarifeler 2senelik sanirsam.
    Sizce dedigim isler icin 12mbps yeter mi? Yoksa farki odeyip 24mu almaliyim?
  • Mustafa SARI. M kullanıcısına yanıt
    evet 2 sene
    12 nin sana gelişi 8-10 mbps olur.
    bu normalde tek kişiye yeter. Tabi derleri HD izlemiyorsan. ki çoğu yerde derlerin stream kalitesi doğal olarak düşük.
    8-10 mbps de saniyede 1 mb demek ki çoğu video için yeterli bir hız

    ama sen de videounu karşı tarafa gönderiyorsan yani karşılıklı bir alış veriş varsa bu durumda upload da işin içine girer ve ayırca karşılıklı olduğu için ufak bir ihtimal 12 mbps yetmeyebilir
  • Bizim alt yapi mük galiba arkadasimda 8mbps internet var hiz testi yapip atar misin dedim 8.1 gibi bir deger vardi. TT nin hiz testi sitesinde.Kararsiz kaldim 24mu 12mi alsam diye .
  • Merhaba turknet abonesiyim. Suan adsl kullaniyoruz. Turk telekom yetkilisi turk telekoma gecersem vdsl 50 mbit hiz alabilecegimi söyledi. Ama alt yapı turknette max 15 mbit adsl görünüyor. Böyle bir şey mumkunmu?
  • https://forum.donanimhaber.com/turknet-te-internet-kesintisi--138366919#138366919

    https://forum.donanimhaber.com/cozuldu-turknet-ulke-genelinde-erisim-sorunlari-yasiyor-coktu--144413395

    https://forum.donanimhaber.com/turknet-e-13-tl-zam-geldi--143855294


    Yani konu stabilite ve 7/24 internet bağlantısı olunca TurkNet'i rahatlıkla öneremem. Belki hiç sorun yaşamazsınız, belki sorun yaşamadığınız gün olmaz, bilemiyorum. Şahsen risk almayı seven bir insan değilim. Anladığım kadarıyla stabilite sizin için daha önemli. Fakat fiyat konusu da ayrı bir düşündürücü faktör oluyor. Zor bir seçim, risk almayı istiyorsanız TurkNet'i seçebilirsiniz.





  • 50 Mbps 114.90, 35 ve 24 Mbpslik paketlerde ise daha uygun fiyatlar mevcut. İlk kez bağlatıyorsanız kampanyaları incelemenizde fayda var.


    İlk ay ücretsiz, sonra da avantajlı fiyat gibi bir uygulaması vardı sanıyorsam, 25 ay tahahhüt karşılığında. Muhtemelen en ucuz bu şekilde olacaktır.


    Hız konusuna gelecek olursak, 12 Mbps'nin stabilite açısından sıkıntı yaratabilme ihtimali az da olsa bulunmakta.


    Fazladan 10 TL vesaire verip 24 Mbps almanız veyahut 20 TL verip 50 Mbps almanız en mantıklı ve birim fiyat olarak da en uygunu olacaktır.


    Ki kampanyalarda genelde şöyle bir imkan oluyor, fiyat skalası olarak en uygun kampanyayı bulduktan sonra misal 12 ile başlayıp yetmediğine kanaat getirirseniz hızınızı 24'e yükseltebilirsiniz.


    İyi forumlar dilerim.

  • gadget42 G kullanıcısına yanıt

    TT fiber kabinlerini kullanmadıklarında (YAPA) düşük hız gösteriyor TurkNet. TT yüksek hız alabileceğine söylüyorsa alabilirsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gadget42

    Merhaba turknet abonesiyim. Suan adsl kullaniyoruz. Turk telekom yetkilisi turk telekoma gecersem vdsl 50 mbit hiz alabilecegimi söyledi. Ama alt yapı turknette max 15 mbit adsl görünüyor. Böyle bir şey mumkunmu?

    türk telekom senin alt yapını türknete karşı gizler. türknet 16 der halbuki 100 bile alabiliyor olabilirsin.

    türk telekom ne derse o dur. port yok sanırsın hop ertesi gün evinde internet olur.

    kısacası parayı veren düdüğü çalar

  • Mustafa SARI. M kullanıcısına yanıt

    Umuyorum yazmakta geç kalmadım. Çünkü ileride tt tarafından yaşayacağınız tüm sorunları ve iki ISS arasında fiber altyapı kıyaslamasını eliden geldiğince özetlemeye çalıştım.


    Hocam benim bildiğim fiber ekipmanları size kiralanıyor ve 10 tl daha üstüne hizmet alıyorsunuz TT fiber'de.

    Türknet fiber ise bu kiraları sizden tahsil etmiyor 85 TL son ücret oluyor diye biliyorum. Teyit etmesi size kalmış. Ayrıca arkadaş davet kodu alıp ikinci ay ücretsiz kullanmak da cabası. Türknet her konuda üstün burada. Değil hız taahhütün olmaması beğenmediğin takdirde şartsız çıkışı sağlaması nedeniye türknet üstün. Yine de siz bilirsiniz. Evet sorun yaşayan da oluyor ama memnun olanlar gayet çoğunlukta.

    Ben TT ADSL ULTRANET 16Mbps kullanıyorum. Youtube'da 720p üstü video açmaya cesaret dahi etmiyorum. 720p bile evdeki diğer bireyler kullanım yaptığında izletmiyor. Bu bir de en optimize olan youtube. Başka bir siteden anlık video izlediğimde ya da MS Teams, Zoom, Skype uygulamalarındaki mağduriyetimi siz düşünün lütfen.


    Evet turknet'de müşteri hizmetleri yok ticket açıyorsunuz size geri cevap veriliyor aranarak ya da sistem üzrinde mesaj gönderilerek. Bunun sebebi saatlerce beklemenin ardından sorunu tane tane anlatmanıza rağmen sorunu yanlış kayıt alan müşteri hizmetlerinin yetersizliği göz önünde ublundurulmuş.

    Hatta ileri gidiyorum. Gidin ttdestek twitter adresinde bir şikayeti veya yakınmayı yineleyin. Doğruca engel kutusuna atılıyorsunuz. Türknet yetkilileri hem twitter hem de turknet site üzerinden hem de btk üzerinden şikayetlere anında dönüş sağlıyor. Türk telekom, aramalarımı bile engellenmişti bir zamanlar. O kadar nefret ediyor firma benden. Hani faturalarını düzenli ödeyip fiber altyapı iyileştirme talebinde ısrarlı bir müşteriye bu kadar zulüm de haksızlık diye nitelendiriyorum ben. Bu bahsettiğim durumu da zar zor çözdüm. Elinizden geldikçe TT'ye işiniz düşmesin. Mobil konusunda çok olumsuz konuşamam ama ev internetinde ASLA ASLA ASLA. Gerekirse size geri ödeme yapsın firma.


    Balıkesir'de 6 ay 35 Mbps VAE VDSL Türknet kullandım. İnternet kullanmadığımı fark etmişim şimdiye kadar. Malesef o da sona erdi. Şimdi canla başla Temmuz ayını bekliyorum TT'ye vedamı etmek için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 4 Ekim 2020; 18:10:35 >




  • Sorunlarla ugrasmak istemedigimden TT aldim bu gun 12mbps. Dusuk gelirse ileride hizlandiririm. Yuksekten alta gecemiyormusuz. 2 gun sonra randevu verdiler sonucu merak eden varsa etiketlesin.
    Bir de ben arastirmalarimdan sunu anlafim alt yapiniz kotuyse neye gecerseniz gecib sorun yasiyorsunuz. Ancak sorunlarla turk telekom ilgilendigi icin kendi musterilerine oncelik veriyorlar belli bir sey zaten daha kisa surede halloluyor. Ben bir kac gun beklerim sikinti ciktiginda derseniz turk net almak daha mantikli hizli ucuz. Zamanim yok ugrasamam deyenler icin tt.Konuyu sonradan okuyacak arkadaslara yol gosterir ins
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.