Şimdi Ara

Türk Telekom Modeme Uyumlu Acces Point

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ,

    Bi cafe için access point arıyorum . Elimde görseldeki modemden var . Kablolaması hazır . . Yaklaşık 400 mt civarı alanda sinyali rahat dağıtabileceğim access point arıyorum. Önünde engel yok alan boş ama müşteri kapasitesi epey yoğun ne yapmam gerekir yardımcı olup fikir verebilirseniz teşekkür ediyorum .

    Türk Telekom Modeme Uyumlu Acces Point







  • Ortalama kaç kişi bağlanacak? O modemin kalabalık bir ağı kolayca kaldırabileceğini düşünmüyorum. Tavsiyem; modemi bridge moda alıp güzel bir router’a bağlayın. İnternete doğrudan router üzerinden çıkın. Yani PPPoE işini router yapsın. Daha verimli olur.

    O modemin yanına sadece access point eklemek kalabalık ağ trafiğini kaldırmaz.
  • Günlük 100den fazla müşteri geliyor . Geneli wifi soruyor . Peki modemi değiştiriyim mi yoksa dediğiniz gibi bridge moduna alıp router mı bağlayım . Kısaca access point yerine router kullanıyım yani
  • Elinizdeki cihaz bridge mod destekliyorsa şimdilik değiştirmeyin bence. Modemi bridge moda alıp güzel bir routera bağlayın, ağın iskeletini sağlama alın. Sonra duruma göre karar verirsiniz.

    Bu arada yasal olarak(5651 nolu yasa) log tutmanız gerekiyor. Log tutuyor musunuz?
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Bildiginiz önerebileceğiz bir router var mı peki :/ tahminimce tutulmuyor
  • Bütçe nedir? Hani ucuza da var pahalıya. Fiyat/performans olarak popüler birkaç model var aslında. 300 lira civarı için Xiaomi mi router 3g, 500 lira için tenda ac18 gibi öneriler yapılabilir.
    Ben mesela dubleks ve büyük bir evde oturuyorum ve xiaomi mi router 3g modelini kullanıyorum. Bu cihazdan inanılmaz memnunum. Bir ara satıp evdeki bütün ağı 10gbit’e terfi edeyim dedim. Daha sonra kendime alet çok düzgün çalışıyor macera arama dedim, vazgeçtim
  • Zaten benim kullanacağım alan geniş alan ama önünde engel vs yok yani bi ev ortamı gibi değil bi nevi düğün salonu gibi o zaman o dediğiniz 300₺ olan uygun olur diye düşünüyorum . Bağlantı şekli kolay olur mu peki
  • 400 metre kare yer için, uygun konumlandırma yapılırsa ve engel yoksa yeterli gelir diye düşünüyorum. Bağlantı şöyle olacak. Telefon hattı normal şekilde modeme, modemden bir tane ethernet kablosu router cihaza. Oldu bitti. Gerisi modeme ve router’a yazılım ayarı. Bağlantı işi kolay bir iş.
    Yeter ki modem bridge modunu destekliyor olsun. Bunu öğrenmek için modemin adını + bridge mode yazıp google’da araştırma yapmalısınız.
  • Teşekkür ederim bilgileriniz için . Peki bu loglama nasıl yapılıyor basit birşeymi nasıl oluyor
  • Rica ederim. Hocam mobil olduğum için uzun uzadıya yazmam mümkün değil. Ancak olayı özet geçen bir link veriyorum. Kısa kısa anlatıyor. Umarım faydasını görürsünüz.https://berqnet.com/blog/5651-sayili-yasa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.