Şimdi Ara

Türk Telekom Gizli Hız Düşürmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu açma nedenim acaba benden başka bu durum başına gelen birileri var mı diye öğrenmek ve çözüm hakkında konuşmak.

    Anlatayım.

    Benim interneti asıl kullanma amacım online oyun oynamak. Geçenlerde yine oynarken oyunda pingim hiç olmadığı kadar iyiydi. İyiydi derken 35-45 civarı. Türkiyede bu ping çok iyidir. Fakat oyun yavaşlayınca hız testi yapma gereği duydum ve hızımın 8.5 Mb değerine düşürüldüğünü gördüm. Normalde kullandığım paket 24 Mb'e kadar 75 AKN'si olan paket. Defalarca modemi kapatıp açmama rağmen, hızımın bu değerde sabit kaldığına şahit oldum. Yani hızım bir kişi ya da program tarafından bu değere sabitlendi.

    Bu konudaki tahminim arkada çalışan bir scriptin ya da programın bant genişliği ve kullanım değerlerine göre belli bölgelerde,belli makinalara erişim yavaşlatması ve hız sınırlaması getirdiği yönünde. Bununla ilgili başka kanıtlar da var.
    Yurt dışında aynı şeyi yapan bir firmaya milyonlarca dolar ceza verildiğini biliyorum.

    Bulunduğum bölgede Türk Telekom'dan başka ISP olmadığı için geçiş yapamıyorum. Maalesef Türk Telekom da vatandaşın bu çaresizliğini bildiği için insanları aleni şekilde aptal yerine koyarak dolandırıyor. Normal vatandaş "evimde internet olsun, gerisi önemli değil" mantığında olduğu için kalitesiz hizmet aldığının farkında değil. Olsa bile bazısının umrunda değil.

    Başına böyle bir olay gelen var mı.
    Varsa neler yapabiliriz. Ben şahsen UyduNet ve SuperOnline ile altyapı desteği konusunda iletişime geçtim ama pek umutlu değilim açıkçası. Çünkü varoş diye tabir edilebilecek bir mahallede oturuyorum ve altyapının yakın zamanda düzeleceğine inanmıyorum. Yine de önerisi olan varsa, yazarsa memnun olurum.







  • millet evine internet bağlatamıyor

    şu an 8 mbps hız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için bir lüks.
  • Data optimizasyonu adını verdikleri bir yöntemi kullanıyorlar. Yoğunluğun arttığı saatlerde bölge santralinin durumuna göre müşteri başına ayrılan bant genişliğini optimize ediyorlar. Yurt içi bağlantılarımız santraller ve POP noktası araları taş çatlasın 10Gigabit durumunda.

    Operatörler de bu tip önlemleri almak zorunda kalıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plusnettr

    Data optimizasyonu adını verdikleri bir yöntemi kullanıyorlar. Yoğunluğun arttığı saatlerde bölge santralinin durumuna göre müşteri başına ayrılan bant genişliğini optimize ediyorlar. Yurt içi bağlantılarımız santraller ve POP noktası araları taş çatlasın 10Gigabit durumunda.

    Operatörler de bu tip önlemleri almak zorunda kalıyor.

    O zaman anladığım kadarıyla paket hızını yükseltmek soruna çözüm değil yurtdışı çıkışı yükseltilmediği sürece?
  • hocam speedtestten hangi servera test yaptığınızda 8mbps çıkıyor?
    download yaparken de gerçekten 800/1000kb/s e düşüyor mu aktarım hızı?
  • Bu ay akk'ye girmeden önce bende şahit oldum.Netten bir video izlerken netmeter'deki değerlere baktım 1.30 mb/sn gözteriyordu ne düşüyor ne yükseliyor.Halbuki başka zaman 1.86'lara kadar çıkan netmeter değerinin bu durumu şüphelendirdi beni.

    Speedtest sitesinden bir test yapayım dedim 16 mbit olan hat başka zamanlar 13.6 falan görürken 10mbit sabit'e sabitlendi testte imkanı yok üzerine çıkmıyor.

    Dediğiniz gibi akşam belli saatlerde oluyor buda.Ayın 2'sinde şikayet ettim btk'ya ayın 8'i oldu halen ttnetten bir cevap yoktur.

    Facebook videolarını ise hat düştükten sonra 40 kb üzerine çıkıp seyredemiyoruz bile.Valla bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum.Resmen BTK koruması altında türk telekom.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagriyil

    hocam speedtestten hangi servera test yaptığınızda 8mbps çıkıyor?
    download yaparken de gerçekten 800/1000kb/s e düşüyor mu aktarım hızı?

    Açıkçası server a dikkat etmedim. Fakat genelde Türkiye içi yapıyor. Değerlerim genelde 22-23 Mb civarında olurdu fakat o akşam 8.5'a sabitlendi.
  • evet yaklaşık 1 senedir akşamları 18 00 - 24 00 arası yurt dışı çıkışları limitliyorlar. normalde 16 Mbit civarı olan internetim akşamları bazen 1 mbite kadar düştüğü oluyor. ama dediğim gibi sadece yurt dışı erişimleri kısıtlıyorlar yurt içinde sorun yok. Derdimizi kime nasıl anlatıcaz hiçbir fikrim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legaLAlien

    evet yaklaşık 1 senedir akşamları 18 00 - 24 00 arası yurt dışı çıkışları limitliyorlar. normalde 16 Mbit civarı olan internetim akşamları bazen 1 mbite kadar düştüğü oluyor. ama dediğim gibi sadece yurt dışı erişimleri kısıtlıyorlar yurt içinde sorun yok. Derdimizi kime nasıl anlatıcaz hiçbir fikrim yok.

    Yurt dışı çıkışlarını kısıtladıklarını download yaparak mı anlıyorsunuz nasıl anlıyorsunuz?
  • @ppcan

    Zeytinburnu ise ikametin bazı bölgelerinde kablonetin altyapı çalışmaları var. arayıp bilgi alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de var akşam 6~12 arası hız düşüp ping artıyor istisnasız her akşam aynı saatlerde oluyor bu sorun çok kişide var şerefsizler bi poklar yiyolar ama küfür edip günaha bile girdiğime değmez böylelerine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aralık başından beri hemen hemen hergün bu tarz konular açılıyor. ben de açtım. zaten 2-3 aya bir hızı düşürüyorlar. yani bu işleri takip etmeyen biri en az 3 ayda bir düşük hızla bağlanıyor ve hatta şikayet gelmediği için o hıza mahkum bırakılıyor. maalesef bu soyguna btk ve haberleşme bakanlığına şikayet ederek kesin çözüm bulabiliriz. anlık düşmeden bahsetmiyorum. modem arayüzünde bana turk telekom tarafından verilen hız ay başında 8e düşürüldüğünü gördüm aradım ve sonra yine düzelttiler. ama ben bu işlemi 2-3 ayda bir muhakkak yapıyorum.
    aradığınızda önce çağrı görevlisi efendim hattandır şöyledir böyledir diyecek. siz de yıllardır kullandığınızı bu ay hızın düşürüldüğünü ve modemden de almam gereken hız ile sizin verdiğiniz hızın farklı olduğunu söyleyeceksiniz. sonra dns ayarlarına girip size ip numaralarını girmenizi isteyecek. tamamen saçmalık ama sırf kayıt oluşsun diye. düzeldi mi acaba hızınız diyecek ve kontrol ettiğinizde düzelmediğini göreceksiniz ona dediğinizde tamam ben kaydınızı oluşturuyorum ilgili birimler kontrol edecek diyecek ve 3-4 saat içerisinde hızınız yükselmiş olacak. turk telekom bir batamadı gitti. batsa en azından haber değeri olur. herkes ya kim şikayet edecek bir hız dediği için btk ve bakanlık çok önemsemiyor. herkesin derdi bu hızda ama şikayet eden yok ise btk ne yapabilir ki?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Throttling uyguluyor olabilirler. Benim de 3mbitten yer yer 1mbit civarına düştüğü oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeroTech

    @ppcan

    Zeytinburnu ise ikametin bazı bölgelerinde kablonetin altyapı çalışmaları var. arayıp bilgi alabilirsin

    Aradım yakın mahalleye kadar geliyor ama bizim oturduğumuz mahallede yok maalesef. Talep bıraktım. İnşalalh dikkate alırlar. Başka yere taşınacak olursam ilk bakacağım şey altyapı olacak artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legaLAlien

    evet yaklaşık 1 senedir akşamları 18 00 - 24 00 arası yurt dışı çıkışları limitliyorlar. normalde 16 Mbit civarı olan internetim akşamları bazen 1 mbite kadar düştüğü oluyor. ama dediğim gibi sadece yurt dışı erişimleri kısıtlıyorlar yurt içinde sorun yok. Derdimizi kime nasıl anlatıcaz hiçbir fikrim yok.

    yurt içi kısmadıklarını nereden anlıyoruz? ben ping xx.com yöntemiyle anlıyorum internetin yavaşladığını.
  • Sorumlusu CGNAT sistemidir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.