Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1567. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: empire1530 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51.347
Cevap
244
Favori
4.013.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15651566156715681569
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben hissettim kardeşim. İnternetim yavaşladı.

    Tabi. eminim önlemini alırdı. en azından birkaç gün içinde. depremde niye almamış ne internet vardı ne telefon mobil hizmetinde. çağrı kapasitesi yetmiyorsa gerektiğinde "şebeke meşgul" sinyali gönderseymiş, kapasitenin üzerinde ne merkeze ne istasyonlara çağrı başlatma hakkı vermeseymiş, en azından mobil internetten haberleşirdik...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 18:59:39 >
  • Depremde bütün ülkenin İnterneti down mı oldu? Cevap vermek yerine soruma soruyla karşılık veriyorsunuz. ISS'lerin daha önceki yaşadığı sorunları gün yüzüne çıkartacaksak işimiz zor.
  • Hayırdır türk telekom personeliyle mi yoksa hayranıyla mı yazışıyoruz? Tarih tekrardan ibarettir.

    Kendi verdikleri TTIDC güvenlik hizmetlerinide, dışardan aldıkları DDOS/Firewall korumalarıda, internet çıkışları saldırılarla defalarca patladığı için satın alıp kullanmaya başladılar.

    Siz kader sırrına vakıfsanız gelecekte ne olacağını açıklayın, onları tartışalım. Olur mu?
  • Öncelikle TT tarafında çoğu kullanıcının sıkıntıyı hissetmemesi normal. Çünkü TT'nin belkide tek iyi yönü yurtdışında birden fazla noktada POP noktasının olması. TT'de tek etkilenen Viyana-3 kısmıydı. Ama Viyana'da VIX ve Interxionda'da POP'ları var ve buralardan da trafik gidiyor. Aynı şekilde Milano'da 2, Frankfurt'ta 4, Amsterdam'da 3 POP'u var tüm bunların içinde bireyselin Viyana-3'e denk gelme olasılığı yüzde kaç?

    Garanti'nin sunucuları TT Acıbadem'de. Bu sunucuların kapasitesini vs. bilmiyorum ama yine daha önce şirket içinde bankalar konusu geçince ülkede en sağlam banka Ziraat ve İş Bankası demişlerdi. O arada Garanti'nin 1 Gbps DDOS'u var demişlerdi.

    Eğer saldırı birden fazla noktadan olsaydı TT iyi bir performans sağlayabilir miydi? Sadece tek noktadaki saldırıda DGN ve Radore etkilenirken ve bu yönlendirmeler 4-5 saat sürdüğüne göre bence iyi bir performans sergileyemezdi. Çünkü bu adamlar henüz çok yeni kullanılmıyor diye arabağlantı sayılarını düşürmüş ve port kapasitesi artmamış. Oysa Türkcell'in bile hiç kullanmadığı iki farklı arabağlantısı var. Hiçbir şey olmasa bile TT, birden trafik artışını düşünmesi gerekiyordu.




  • TT mobil kullanıyorum, mobilde bütün kesintilerden etkilendim.

    Gelelim sorularınıza, Garantibankla aynı router'dan hizmet alan müşterilerin hizmet alma hakkı yok mu? Bütün ülke down olmazsa eleştiri hakkımız yok mu?

    TT, Bütün ülkenin mi siber güvenliğinden sorumlu yoksa faturasını ödeyen ve hizmet alma hakkı olan her müşterinin mi siber güvenliğini sağlamalı?
  • Açıkçası ayakta kalabilirler mi bilmiyorum. Bahsettiğim POP'larda da Alcatel'in 7950 XRS routerleri var ama bu cihazların tüm kapasitesi kullanılıyor mu bilmiyorum. Yurtiçi ayakta kalsa bile o POP'lardaki yurtdışı linklerinin kapasiteleri ne kadar? Ve yurtdışında bu trafiği karşılayabilecek arabağlantı var mı o da meçhul.
  • Gerçekleri yazmam zorunuza mı gitti de Türk Telekom çalışanı veya hayranı oldum gözünüzde?

    Yazdığınız 2. cümlenize kaynak ekleyin veya bunu doğrulayacak yetkili kişinin e-mail adresini ekleyiniz...
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Peering linklerinde %50 kapasiteye ulaşınca, IP transit linklerinde %70 kapasiteye ulaşınca yükseltme yapılması gerekir. Bunu uygulamadıklarına göre, yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 19:17:26 >
  • Oldu müdürüm, rapor hazırlayıp en kısa zamanda takdirlerinize arz ederim.

    Türk Telekomda telefon veya emaile cevap veren yetkili kişi olsaydı dediğiniz belki mümkün olurdu.

    Muhalif medyaya bile cevap verilmiyor, açıklama yapılmıyor artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 19:21:44 >
  • TT kullanmamak gibi bir alternatifiniz var.

    Eleştirdiğin konu ney arkadaş? Garanti Bankasının İnterneti çöktüyse onların sorunu. @mustifb'nin de dediği gibi kendi önlemlerini almamışlar. Nitelikli elemanları yokmuş. Eleştirilmesi gereken başlıca şirket Garanti Bankası.

    Türk Telekom'un bütün ülkenin siber güvenliğinden sorumlu olduğuna dair güncel kaynak ekler misiniz? Hizmet alma hakkı olan müşterinin siber güvenliği DDoS saldırılarında ekstra ücrete tabiidir.
  • Garanti konusunu özet geçebilecek biri var mı?
  • 2-3 gündür bu konuda işkembeden bir şeyler sallıyorsun. Kaynak isteyince anca oldu müdürüm dersin. Muhalif medya'nın kâle alınacak hiçbir hali yok. Bunu oy kullanma hakkımdan bu yana, 9 yıldır Atatürk'ün partisine oy vermiş birisi olarak yazıyorum. Hadi daha fazla zorlama.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom'un konuyla ilgili açıklaması:

    "Dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği siber saldırılardan birini biz de ülkemizdeki bazı kuruluşlara yönelik olarak yaşamak durumunda kaldık. Saldırı, Türkiye'nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom'un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur. Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir.

    Diğer operatör ve servis sağlayıcılarını da etkilemiş olan saldırıya karşı bu kuruluşlar da bildiğimiz kadarıyla gereken çalışmaları yürütmektedirler. Benzer durumlar her zaman olabilir. Önemli olan buna karşı hazırlıklı olmaktır. Türk Telekom'un her türden saldırıya karşı savunma sistemi sağlamdır. Vatandaşlarımızın iletişim teknolojilerinden huzur içinde yararlanması birinci önceliğimizdir."

    https://forum.donanimhaber.com/turkiye-ye-yapilan-siber-saldiriyla-ilgili-ilk-aciklamalar-turk-telekom-ve-garanti-bbva-dan-geldi--140553123

    Herkesin yapması gereken şirketin resmi açıklamasını dikkate almak. Bunun dışında 3. kişilerin yaptığı açıklamalar veya eleştiriler dikkate alınmamalıdır!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 28 Ekim 2019; 20:2:39 >




  • Kamu altyapısını kullanmak için izin mi alacağız?

    Karşında adalet bakanlığı memuru var. laflarına dikkat et, hakaretten gereğini yaparım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 20:19:27 >
  • Boş konuşan sensin. Çok biliyorsan git Türk Telekom'da işe başla. Düzeltirsin sorunları. Bay çok bilmiş. Tabii seni işe alırlarsa.

    Karşımda kim olduğu önemli değil. Her Türk vatandaşının Anayasadaki temel hak ve hürriyetlerden bir tanesi eşitliktir. Memur bey. Kimlerle neler konuşuyoruz ya. Blok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EED991BF3

    Kamu altyapısını kullanmak için izin mi alacağız?

    Karşında adalet bakanlığı memuru var. laflarına dikkat et, hakaretten gereğini yaparım.
    Sana insanları tehdit etmenin suç olduğunu öğretmediler mi? Biraz daha zorlarsan mahkemeye gidip hakkında dilekçeyi vereceğim.
  • Hiç durma... Kazanamazsan ben sana iftira davası açarım.

    Biz bu boş dava tehditleri müdürlerden duyduk, gülüp geçtik. Sonra kendileri uzaklaştırıldılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 28 Ekim 2019; 19:56:52 >
  • Hadi abicim büyü de gel ya. Kimin fake hesabısın bilmiyorum... Blokladım.
  • İşkembe felan çirkin çirkin konuşuyordun az önce. Hemen tırsıp silmişsin. Ekran görüntüsünü almışım, Klavye delikanlılığı yapıyorsun.
  • İşkembeden sallıyorsun. Ekran görüntüsü almışmış. Neyin görüntüsünü aldıysan git şikayet et. Bak başkası benim yerime seni yönetime şikayet etmiş bile.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 28 Ekim 2019; 20:10:38 >
  • 
Sayfa: önceki 15651566156715681569
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.