Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1259. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
51.351
Cevap
244
Favori
4.013.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12571258125912601261
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam pubg da kullanıyorum


    teşekkür ederim
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. O neydi bilmiyorum ama stabil çalışmıyor. Normalde, Frankfurt'ta bulunan stabil bir sunucuya trace route yaptığımda sonuçlar normal çıkıyor.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Onlar normal abonelerden farklı olarak daha düşük kapasiteli ve eski cihazlara bağlı oldukları için PPOE sunucuları farklı. Örneğin istisnasız tamamı CGNAT'a bağlıdır çünkü ülke genelinde bu aboneler için ayrılan IP sayısı 1024.
  • 400GE teknolojisini İstanbul-Ankara arasında kullanamıyorken 1 Terabit'i nasıl kullanacağız? Zorlarsak kullanılır ama fiberdeki her bir eğimde oluşacak paket kayıplarıyla pingler 100'ün üzerinde olur. Türkiye coğrafyasında uzak mevkiler arası 1 Terabit/2.5 Terabit çok zor. Tüm fiber güzergahlarının değişmesi gerekiyor yoksa bu tür modül artışları bize ping olarak geri döner.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustifb -- 16 Haziran 2019; 18:45:22 >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    2.2.2.2 IP'sinin belli bir noktadan sonra erişimi yok ya da lokal ağda ilerliyor. 3.3.3.3 ise TT tarafında BGP'si yazılmamış.

    Pubg sunucu olarak tamamıyla Amazon kullanmaktadır, söz konusu IP'ler ise Amazon'a ait değil. Pubg'da kullanılan IP blokları;https://gist.github.com/ky0nch3ng/ce590e8692b9b04a89df42aeeb0d077c

    Aralarında 2 ya da 3 ile başlayan bir IP yok. Amazon'a ait 3 bloğu ise 3.184'ten başlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Yaşadığınız yer Avrupa ise kullanma şansınız oldukça yüksek. Ancak Türkiye ise hiçbir zaman kontrolsuz internet erişimine izin verilmeyecektir. Bu da Starlink'in ülkemizde aktif ve yasal olarak kullanılamayacağı anlamına gelir.
    kullanan kullanır bir engel yok.şimdi bile bir çok yabancı uydudan vsat hizmeti mevcut ama pahalı tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    400GE teknolojisini İstanbul-Ankara arasında kullanamıyorken 1 Terabit'i nasıl kullanacağız? Zorlarsak kullanılır ama fiberdeki her bir eğimde oluşacak paket kayıplarıyla pingler 100'ün üzerinde olur. Türkiye coğrafyasında uzak mevkiler arası 1 Terabit/2.5 Terabit çok zor. Tüm fiber güzergahlarının değişmesi gerekiyor yoksa bu tür modül artışları bize ping olarak geri döner.
    teknik sorunların hepsi aşılacak,sfp ler çok hızlı gelişiyor. eski fiberlerde bile Tbps mümkün olacak.
  • İddiama da girdim eğer olurda böyle bir teknoloji hayata geçerse bir tane evim, bir tane arabam olacak. Ama hayata geçmezse istifa edicem. İnşallah iyi bir anlaşma yapmışımdır.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Belli zaten hocam. 2.2.2.2 - 3.3.3.3 adreslerini görünce ben de şaşırdım. Arkadaş istedi diye yine de bir tracert yapayım dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 16 Haziran 2019; 18:55:49 >
  • Zaten fiberlerde bir sorun çıkmıyor yani Ulus-Turksat Gölbaşı arası 93'de çekilen kablo bugün 400GE taşıyor. Sorun uzun mesafelerde, şu anda doğu illerinde 100GE ile bile paket kaybına bağlı olarak ping sorunları ve ara sıra zirveye çıkan optik zayıflamalar oluyor. Fiber kabloda taşınan hız arttıkça, her bir viraj dahil çok önemli hale geliyor. Birazcık bükülmenin yaşattığı paket kayıplarını görseniz şoka girersiniz. Mesela TT'nin aktif üyesi olduğu SMW5 için konsorsiyum görüş topluyor, 400GE üzerinde iletişim sağlayabiliriz ama her bir iniş istasyonunda Layer3 transit yapılması gerekiyor. Üstelik SMW5'te eğim oranı sadece 3/1, bizim şehirlerarası karasal şebeklerimiz ise 10/6, 15/10 şeklinde eğime sahip.

    Şu anda bu eğimler için çözüm olarak Layer2 transit düşünülüyor, çok gerekli bölgelerde güzergah değişecek. Şahsen bu vakitten sonra SFP'lerin yapabileceği çok bişey yok, çözüm yansıma oranı yüksek, 4.5-6.0 mm arası genişlikteki Single Mode fiberler. Evet fiber SM olarak çok fazla imkana sahip olmayacak, dilediğinde kapasite artışı, kiralama yapılamayacak ama çekirdek başına şimdilik 2.5 Terabit ilerde 5-10 Terabit'lere kadar yolu var.




  • Siz Çin'e ait IP adreslerine traceroute yaparken dikkat edin. Bu adamlar gelen trafiğin hangi santralden çıktığını dahil kayıt altına alıyor. Hayırdır neden ping atıyorsunuz, DDOS niyetimi var diye durduk yere araştırmaya başlarlar. Neyse IP'ler RIPE ve ARIN'e kayıtlıymış. Bu arada APNIC'e kayıtlı bloklarda TT'nin BGP yazmadığı milyonlarca IP bulunabilir. Ve kimse bunların farkında bile değil.
  • pubg dan hediye veriyordu öyle zararlı değil güvenli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 16 Haziran 2019; 19:32:11 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam bu eski fiber optik kabloları daha kullanıyorlar o direkler nasıl sağlam kaldı
    veya o fiber kablo neden su almadı ?
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam değerlerim nasıl ?
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 16 Haziran 2019; 20:21:10 >




  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Direk derken kablo yeraltından geçiyor. Söz konusu güzergahta su var mı bilgim yok ama fiber kablonun ömrü 50 yıl, fiber kablo tesisinde kullanılan su geçirmez ek noktası ve tekrarlayıcı cihazlar var. Omurgada zaten su geçirmez cihazlar kullanılır, söz konusu cihazlarında 10-20 yıl ömrü var. Ömrü bitince yenisini alır kullanmaya devam edersiniz. Fiber kablo olarak su geçiren bir kablo kullanmışsanızda 50 yıl değilde 20 yıl kullanırsınız ama omurgada zaten tüm bunlara dikkat edilir.
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    2023 te 550 bin km fiber mi imkansız yıllık 25 bin km fiber kablo çekme hızı ile 5-6 yıl sonra ancak ulaşılabilecek bir uzunluktur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Zaten fiberlerde bir sorun çıkmıyor yani Ulus-Turksat Gölbaşı arası 93'de çekilen kablo bugün 400GE taşıyor. Sorun uzun mesafelerde, şu anda doğu illerinde 100GE ile bile paket kaybına bağlı olarak ping sorunları ve ara sıra zirveye çıkan optik zayıflamalar oluyor. Fiber kabloda taşınan hız arttıkça, her bir viraj dahil çok önemli hale geliyor. Birazcık bükülmenin yaşattığı paket kayıplarını görseniz şoka girersiniz. Mesela TT'nin aktif üyesi olduğu SMW5 için konsorsiyum görüş topluyor, 400GE üzerinde iletişim sağlayabiliriz ama her bir iniş istasyonunda Layer3 transit yapılması gerekiyor. Üstelik SMW5'te eğim oranı sadece 3/1, bizim şehirlerarası karasal şebeklerimiz ise 10/6, 15/10 şeklinde eğime sahip.

    Şu anda bu eğimler için çözüm olarak Layer2 transit düşünülüyor, çok gerekli bölgelerde güzergah değişecek. Şahsen bu vakitten sonra SFP'lerin yapabileceği çok bişey yok, çözüm yansıma oranı yüksek, 4.5-6.0 mm arası genişlikteki Single Mode fiberler. Evet fiber SM olarak çok fazla imkana sahip olmayacak, dilediğinde kapasite artışı, kiralama yapılamayacak ama çekirdek başına şimdilik 2.5 Terabit ilerde 5-10 Terabit'lere kadar yolu var.
    şu an polar kodlar 5g de öne çıkıyor ama fiberde devreye girecek. yani paket bozulmaları yeniden transmit yapmadan düzeltilecek. kabloların değiştirilmesi çok maliyetli bir iş,onun yerine mevcut kablolar kullanılmaya çalışılacak.haa mevcut kablolara paralel yeni kablolar çekilebilir o ayrı bir iş.




  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Superbox kullandığınızı göz önünde bulundurursak harika. Güle güle kullanın hocam. Şu PUBG'yi sevemedim gitti.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam bizim burada havai fiber var direkten gidiyor yer altında var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 17 Haziran 2019; 0:24:20 >
  • teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12571258125912601261
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.