Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (837. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
51.381
Cevap
244
Favori
4.015.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 835836837838839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ülkemizde gereken önem verilmiyor ama lafa söze gelince gelecek fiber alt yapı da sanayinin geleceği fiber alt yapısında diyerek övünüyorlar icraata bakınca ilerleme çok yavaş senelik 15 bin km fiber ile bu ülke 20 - 30 yıl gibi bir süre de tamamen fiberlenir ... nasip olursa torun tombalak görür fiberi
  • zamanın yöneticilerinin yanlışı çünkü ülke geneline 90 lı yıllar da yayıldı telekom alt yapısı o zamanlar fiber çekilmiş olsaydı şimdi bu kadar sıkıntılı bir süreç olmazdı...
  • Hocam bi kaç kanal göstermiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Hocam her yerde fiber olsaydı bile şimdi bunu batırmak için bir şey yaparlardı şimdi yurt içinde erişmek istediğimiz yere yurt dışından dolaşarak gittiğimiz oluyor yabancı firmaların fiberleri için kazı izni çıkmıyor elbet yine problemler olurdu doğru kişiler doğru yerlerde olmadığı için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Texassm0ke

    hocam fiber mi çektirttiniz ? yakın bir yerde fiber var mıydı, binanız yeni mi, fiber yapıdan önce adsl mi bağlıydı, biraz fazla sordum kusra bakmayın

    bizde fiber gelip gelmiceği hakkında eniz bey ve paul hocamıza yazıyoruz fakat hiçbir gelişme yok, zaten yakın yerde fiberde yok, altyapımız desen adsl, bina desen eski

    Alıntıları Göster
    Hocam kaderimiz aynı hipernet istedim yani vdsl onu da yapmadılar.

    Binam eski ama daha kötüsü müstakil eve fiber hiç yapmazlar. Hipernet verseler ona da razıyım. Şöyle bir 50 mbps işimi görürdü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart0201

    ikisine de öncelik vermeli bu yanlış olur. Turkiye de fiber 1985 yılında çekildi. ilk fiber Fiber bulunma tarih 1965 Yılında çıktı. yıl olmuş 2019
    Bari en azından eski kabinleri fttc kabinlerle yenilesinlerde adslden kurtulalım. Yıl olmuş 2019 hala 25 mbps altı 4k da sorun çıkaran internet hızları var.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    BTK'nın nasıl bir site hazırladığına ve müşterilerinin şikayetlerini hiç şeyinde olmadığının kanıtı hocam
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Çin bu kadar para harcayıp genede engelleyemiyorsa bence başka sistemler getirmeliler.
  • Evet beyler rekor şikayetleri alalım BTK kimseyi taktığı yok

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • 20 30 yıla heryer fiber olsa ne olur o sürede teknoloji çağ atlar😀 Haklısınız her biriniz yani tabikide heryere yüksek hizda internet olmasi lâzımdı alt yapı rezalet ve tekel firmaya verilmiş hepsi ortak olsa dışardan alt yapi yabanciya açılsa surec daha hızlı olur turk telekom ve onu yonetenler belesten para gelmesine alışmışlar herşeyi ağırdan almaları bu yüzden yine herkes mecbur bunların ağzına bakıyor devletin el koyması lazim ama uzak görünüyor.



    Şimdi ben olsam çok eski bir binaya heleki mustakilse pahali bir yatırım yapmazdim ama verdigim hizmetide iyilestirirdim bunlar icin gec kalindigi icin eski binalar icin fiber dosenmez bu ulkede torpilin yoksa ya ev yenilencek yada tasincaksiniz bu durumda malasef.



    Tekel firma baktığı için tek firma yani arz talebe yetisemiyor yetistirmek istemiyorlar. Arz 1 tane talep milyonlarca o yuzden ben bile 1 yıllik bina 6 aydir internet bekliyorum herşey tamam aktif etmemis adamlar ne diyim daha. Halk herşeye heee dersene 50 lira bize yetiyor demeye devam ederse bu düzen değişmez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Şuan zaten Türknet kullanıyorum 35mbit .Bu dolabı yeni koymuşlar, umarım Turknet için sorun oluşturmaz.Çok memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bizim daireye kadar fiber kablo cekili fakat odaya kadar kendi imkanlarımla cektirebilirmiyim
    Masrafi kalitesi nasil olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hhuctas H kullanıcısına yanıt
    Ekipler kurukuna gelince bir sorun ellerinde OBK varsa belki çekerler. Eğer kaset koydularsa daireye siz de sc soketkli OBK fiber alıp çekebilirsiniz ama tavsiye etmem çünkü OBK fiber kolayca kırılabilen bir kablo, daire içinde dolaştırmaya gerek yok, bir artısı da pek olmaz. Onun yerine ONT'yi fiberin geldiği yere koyup ONT'den CAT kabloyla Router'ı dilediğiniz odaya koymanız bence daha kolay ve sağlam olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • avans09 kullanıcısına yanıt
    Normalde şuan abone olduğunuz için eski bakırları sökmezler ama şayet sökerlerse abonelğiniz iptal edilir TurkNet tarafından.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canb20 C kullanıcısına yanıt
    20-30 sene işin mübalağsı mevcut gidişatla 5 seneye falan fiber homepass'ı %100 yaparlar.

    Şimdi ortak altyapıda adaletsiz bir dağılım olacağı in tam tersine büyük ihtimalle yatırımların durmasına sebebiyet verir. Dikkat edin özellikle Turkcell istiyor bu ortak altyapı işini. Peki ülkemizdeki toplam fiber miktarı ne kadar: ~350bin km, peki Turkcell'in ne kadar fiberi var ~50bin km, bu biraz ipucu verebilir.



    Öte yandan işe sadece son kullanıcı hizmetleriyle bakmak bence yanlış zira sektördeki genel sorunları çözecek ve internetimizin genel kalitesini belirleyecek olan kısım veri kısmı. Biz istiyoruz ki trafiğimizin çoğunluğu yurtdışına olmasın en azından yurtiçi ile dengeli bir seviyeye gelebilsin ama gidip de tek bir omurga ile olabilecek bir iş değil bu. Alternatifler oluşmalı ki sektör oyuncularının hareket kabiliyeti artsın. Bunun yanında işin güvenlik tarafı da var, afeti var savaşı var tek bir omurga ile bu durumlarda vay halimize olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hayır vazgeçmeliler. Bizim bir huyumuz vardır hocam bilirsiniz. Oyunu kuralına göre oymayı pek sevmeyiz. Güya kafamızca bir kestirme yol buluruz. Bu işte biraz öyle. Yasaklar zaten delinmek için vardır onu bir geçelim. Eğer amaç istihbari ise bunun yasal yolu yıllar önce bulundu. Ne diyorlar EULA di mi. Bak hocam adamlar işi kuralına göre oynuyor. Hatta ne kadar doğru bilemem ama telefonlarımızın, bilgisayarlarımızın mikrofonları ve uygulamaların bunları kullanma izniyle kimileri Google'ın reklam önerdiğini söylüyor. Örneğin evinizde eşinizle sohnet ederken çaydanlık hakkında konuştunuz diyelim, (çerez olayının dışında) internette çaydanlık reklamları çıkıyor, hiç çaydanlık araması yapmamanıza rağmen, böyle iddia edenler bile var.

    Kaldı ki 5G ve IoT ile bu daha üst bir seviyeye ulaşacak. Elin evladı işi kuralına göre oynar kazançlı çıkar, biz mızıkçılık yaparız, RIPE'tan uyarıları da yeriz, elde var sıfırda kalırız.



    Vikipedia konusu da bunun bir örneği. Tamam Türkiye hakkında iftiralar atılmış olabilir, ama biz yasaklama getirince iş çözülmüyor aksine uluslarası kamuoyunda yav adamlar Vikipedi'yi yasaklamış diye dalga konusu oluyorsun. Sorun çözüldü mü şimdi? Aynısı YouTube konusunda oldu senelerce.



    Bir de bunun yanında bizim internet kullanıcılarımız genelde boş gezenin boş kalfası olduğu ve niteliksiz trafik oluşturduğu için bizzat kendi insanlarımızın gözünde internet habis, kötü bir şey olarak görülüyor haliyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 7 Ocak 2019; 17:25:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkür edeiyorum
    Fakat ben sizin kadar bilgili değilim bu konuda pek amlamadim kisaltmalarin bazilarini 😊
    Fakat benim evde zaten 3-4 senedir var kutu bina girişinde benim yapabileceğim kadar basitmidir bu anlattığınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Evet o yıllarda da çok şey kaybettik hala kaybediyoruz. Devletin sektöre bakısı hiç gerçekçi olmadı ne yazık ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet destek verebilir, teşvik edebilir hiç bir lafım yok. Sadece oyuncu olmasına katiyetle karşıyım. Hani fiberi devlet döşesin işi bence yanlış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 835836837838839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.