Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (833. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
51.383
Cevap
244
Favori
4.015.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #24
Sayfa: önceki 831832833834835
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen mail attım senin bahsettiğin öneriyi sundum adamlara. Sinema TV kanalları boş. Ona ayırdıkları bütçeyi Viasat Kanallarına harcasalar daha fazla müşteri çekerler. Yap abi ek paket 5 10 TL neyse verelim. 2m yeni abone gelmiş bu kadar zor olmamalı şu kanalları almak. Taahhütum dururken sırf şu kanallar için dsmarta geçmeyi düşünüyorum

    Edit: viasati ayda 5 TL vererek izleyebiliyorsun dsmartta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peaky -- 6 Ocak 2019; 1:40:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK bile yolunu kaybetmiş ne kadar sıkıntılı bir site olduğu aşikar.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K4RT4L

    Anladığım kadarıyla siz iptv cihazı üzerinden değil smart tv üzerinden izliyorsunuz ve tivibugo sinema paketi aldınız. Dediğiniz gibi uygulaması çok hantal kesinti her daim oluyor. Ama cihaz üzerinden akn sonrası bile akıcı yayın verebiliyorlar. Daha stabil bir arayüz oluşturabilseler tivibugo iyi bir tercih olabilir bu haliyle kanser eder

    vallahi tivibu go beni kanser etti youtube de birkaç canlı kanalla idare ettim tv nin webinde canlı tv denedim onlarda çamur görüntü veriyor belli bir saat sonra kanal atıyordu tekrar giriş yap yada tv kapatıp aç tekrar giriş yap uyguladım evet iptv kullanmadım hocam bir ara lg uygulamanın içindekini kurmuştum tv kanallarını internetten bulup açmıştım fakat bir kaç gün sonra kapandıklarını gördüm paketlerin satıldığını gördüm hiç almadım....aslında lg içine kodi'yi kursaydım beni idare ederdi kodiyi laptop ve cepte kurup seyretmiştim
    geçen ay artık çare aramaya başladım gözüme apple tv girdi konuyu takip ediyordum apple tv çıktıkça gider incelerdim, o gün webte dolaşırken turkcell tv nin apple tv seyredildiği okudum kafamda 8mbps hızla verim alırmıydım sorusuyla madimarketteki arkadaşın yanına gittim bana dediği şuydu al bunu seni bu hiç üzmeyecek hatta artıları var sonuçta 1500 tl çare olacaksa veririm dedim aldım eve geldim ilk işim turkcell tv uygulaması kurmak oldu turkcell paketimin içinde turkcell tv vardı şifresini girdim ne göreyim 4k yaklaşık çok net görüntü ertesi gün turkcell mh aradım turkcell tv paketlerini sordum spor kanalları 5tl, belgesel kanal kanallar 5 tl dedi hatta 3tl bakiyem vardı mh 2 tl bizim hediyemiz olsun yoksa 30 tl yüklemek zorunda kalacaktım neyse hemen belsel kanalı alarak viasat,discovery animal gibi belgesel kanalları açtırdım yılbaşında bütün kanallar açıktı eurosport kanalı seyrettim ...
    aople tv içinde çok güçlü işlemci var hocam a10x fusion işlemci geçen sene çıkan ipad prodaki işlemci 3gb ram ve güçlü ekran kartı var zaten içindeki oyunlarda asphalt8 ve real recing3 modern combat 5 gibi grafik isteyen oyunları açıyor ayrıca çok sayıda iptv oynatıcı programlar var örnek gse smart iptv gibi yani bie satıcıdan 4000 kanal iptv alıp apple tv çok net seyredirim ama şimdilik turkcell tv yetiyor lig maçları kafamda lşg maçlarını apple tv seyredebilirim gibi...
    sonuç iyiki almışım parasını sonuna kadar hak ediyor aldığımdan beridi hiç donma olmadı ayrıca apple tv içinde bluetooth 5.0 var hocam geçen gün qcy tc1 bluetooth kullaklık aldım çok net tv dinliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizce en iyi belgesel kanallari hangi platformda



    D fix mi yoksa tivibu mu sizce

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Şahsen biz şirkette upload hayalimizi bıraktık artık ara sıra dedikodular çıkıyor ama hiçbir şey olmuyor. Belki organize bir tepki olursa yükseltilir yoksa şahsen ben hiç ihtimal vermiyorum.
  • efem-35 kullanıcısına yanıt
    Kasma falan olmuyorsa güzel. Yakında içerik olarak da gelişir. Diğer muadili ürünlere göre fiyat pahalı ama performansı iyiyse dediğiniz gibi değebilir o fiyat.
  • efem-35 kullanıcısına yanıt
    Donma olmaması çok normal çünkü onların HD dediği yayınlar bile en fazla 5 Mbps harcıyor. H.264-mp4 kodek kullanıyorlar görüntü de gayet iyi oluyor. H.265 ile 10 Mbps'de 4K oynatılabilecek diyorlar ama ne kadar mümkün bilmiyorum. Şu anda Turkcell 14 Mbps'de 4K yayın veriyormuş ama hangi kodeği kullanıyorlar ya da görüntü gerçekten 4K mı onuda bilmiyorum.

    Bizim şirketin güncelleyerek mahvetmesi meşhurdur otomasyonda da öyle olmuştu bir güncelleme yaptılar az buçuk yürüyen otomasyonu mahvetmişlerdi aylar sonra bir güncellmeyle düzelttiler. Artık ne zaman TT'de güncelleme görsem iki kez düşünürüm.
  • BoraNb kullanıcısına yanıt
    CGN'desiniz. Modemde 100.X., 10.X., 162.168.X, ile internete bağlı gözüküyorsanız kesin CGNAT'tır. Bu IP'ler lokaldir sizi internete çıkaramaz en fazla TT'nin MPLS şebekesi içerisinde dolaşırsınız. TT 10'lu IP'lerle saha dolapları ve IPTV hizmeti verdiği için CGNAT'ı 100.X ile veriyor.
  • Tahmini TT kullanıcılarının yüzde kaçı cgn içerisinde bilginiz var mı? Yüksek bir oran mı?
  • K4RT4L kullanıcısına yanıt
    %10 - %20 seviyelerindedir. Ama ülkedeki metro ethernet, veri merkezleri ve bireysel abone sayısı arttıkça CGN kullananda artacak.
  • Bu konu ALTYAPI ÇALIŞMASI diye 2016 yılında açılmış. Halen konu devam ediyor.
    Benim merak ettiğim 2 soru şudur: TELEKOM bu altyapı çalışmasını 30 yıl içinde bitirebilir mi? İkinci sorum: Şu an için TELEKOM 24 Mbit net hız verebilecek teknoloji ve altyapıya sahip mi?

    Edindiğim bilgiler, bu iki soruya da olumsuz cevap yönünde.
  • MOBIUS kullanıcısına yanıt
    Evet 30 yıl içinde bitirir. Şu anda zaten gerçekten FTTC erişimine sahip abone sayısı 16 milyon hane civarında (şirket santrale yakın ve herkese stabil 16 Mbps vereceğini hesabıyla 18 milyon diyor) her yıl ortalama 10 bin km fiber yapılıyor kabaca hesapla 30 yıl içinde en azından herkese FTTC hizmeti sağlanabilir.

    24 Mbps net hız olayı altyapının kademesine göre değişir Tier 2 POP'larını varsayarsak her aboneye 42 Mbps bile verilebiliyor. Ama Tier 3 (İl santralleri) ve Tier 4 POP'lar (mahalle santralleri) işin içine girince kesin bir rakam yok ama en fazla 16-17 Mbps'in üzerine çıkacağını zannetmiyorum.

    Sorun ülke içi altyapı desteğinin yanı sıra yurtdışı çıkışları maliyetiyle herkese uygun fiyatlı 24 Mbps verilebilir mi? Bu sorunun cevabı şu anda olumsuz.
  • Türknet hızını alamamış Turkcell'in mobil şebekesini bile kendi CGN'sine bağlamış

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam yüksek fiyatlar kotalar için bile tepki doğru düzgün olmadı upload için olacağını zannetmiyorum. Ayrıca BTK iş planı açıklamış baktınız mı sabit için pek bir şey göremedim ama kablosuz genişbant hızlarından bahsedilmiş telekomun veya türknet gibi firmaların böyle bir planı var mı biliyor musunuz?
  • Telekom bide bulut hizmetimi ne açmış utanmadanda bahsetmiş sanki upload hızı veriyormuş gibi.
  • O son mühendisi işten atmayacaklardı diyorum başka bişey demiyorum sonra Türknet ekşiyor.
  • BoraNb kullanıcısına yanıt
    bizim buradaki saha ekibi de buna tip 7 kabin diyor içinden resmide bu
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Yüksek fiyatlar için tepki oldu twitter'da 30 binden fazla şikayet gelmiş ve hisse değeri düşünce fiyatları biraz daha indirdiler. Ayrıca 100 ve 200 GB Ek Paketli tarifeler çıkardılar. Ama ülkemizde genel internete ödemeye razı olunan rakam yükselmiş. 24 Mbps'i ilk 12 ay 99 sonraki 12 ay 109 ortalama 104'e, 35 Mbps'i ortalama 124'e çekince bütün tepkiler bitti. O yüzden yeterli bir tepki oluştuğunu söyleyemeyiz. Mesela belki bi 30 bin şikayette upload için aynı anda gelip hisselere etki ederse bi adım atabilirler.

    Mobil genişband stratejisiyle mobildeki hızların en az 30 Mbps olmasıyla ilgili bir düzenlemeden bahsediyorlar zaten Turkcell ve Türk Telekom bu hedefi tutturabiliyor. Bir tek Vodafone'u etkileyecek birşey. Bir de 30 Mbps hız diyorlar ama kotadan hiç haber yok yani pek önemli bişey değil. Olsa da zaten işe yarar mı sorun o? Sabit genişband için tasarı hazırladılar ne oldu? Daha yapımı yeni yapılan sitede ev içi internet tesisatı yok sözde Cat6 olması gerekiyordu yoksa satış izni çıkmayacaktı. Şimdi müşteri dilekçe yazıyor hazırlanan mevzuat nerede kaldı?




  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Onların daha önce Netdisk'i vardı. Sınırsız kapasite vardı 10 TB yükleyen adam yüzünden 2 TB'a düşürmüşlerdi. Daha o servisle bu servis arasında veri aktarımı yapılamamış. 6 TB veri yükleyen arkadaşım vardı adam verileri indirmek için VPS aldı sınırsız veren Jotta Cloud diye birşey varmış ona geçecek. Şimdi adam nasıl güvenip bu servisi alsın? Bizim insanımız beklemeye alıştığı için upload vermeden böyle servisler açıyorlar, utanma duygularını zaten yıllar önce kaybetmişler.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Ben İzmir'deyim, zaten İzmir'de çok yaygın olduğunu sanırım söylemiştiniz daha önce de.

    Yalnız herkes bu CGN'ye küfür ediyor ama, ben herhangi bir olumsuzluk yaşamıyorum hocam? Yani ne Netflix'te ne Youtube'da ne de yurtdışı iptv servislerinde vs...

    Oyun oynayan birisi değilim, online oyun tarafını bilemeyeceğim lakin; diğer kullanımlarda herhangi bir olumsuz etki hissetmedim. Hızımda hep stabil. 35mbit hız alıyorum çeşitli saatlerde test yapıyorum, hatta fast.com'a da bakıyorum hep 32-35 bandında.
  • 
Sayfa: önceki 831832833834835
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.