Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2573. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: inceoktay Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
51.601
Cevap
246
Favori
4.022.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
98. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 25712572257325742575
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    İyi ya: Telekom'un koyduğu/koyacağı OFDK aboneden bilmem kaç metre uzaklıkta zaten. O abone ile OFDK arası Telekom'a göre dahili tesisat. Telekom, FTTH'da lütfen fiber kabloyu verirse de çekimine, güvenliğine, evin içine sokulmasına yani dahili tesisata hemen hiç karışmaz. (Ama zamanında İstanbul'da aksine durumlara da şahit olmadım değil: OFDK'dan adamın - yakın bir arkadaşımım - evinin kapsına kadar değil, plastik kablo kanalı içinden VDSL modemin durduğu arka odasına kadar OBK'yı nazlanmadan, ücretsiz ve de oldukça temiz bir şekilde çektiler... Amma velakin bu sefer de o arka odadan salon tarafı hiç Wi-Fi sinyal alamadı; araya Ethernet kabloyla beslenen ben bir tekralayıcı/repeater koydum!)


    Benzeri bir durum bizim yazlık Site'de FTTH'a dönüşümü için var. Dahili tesisatın tamamı yer (toprak) altından gidiyor. Toprak/bahçe tarafını bırakın verilecek fiber kablonun aradaki kavrak taşlı kaldırımların/yolların ya da evlerin etrafındaki beton alanların altından geçirlmesi bize ait.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 7 Mayıs 2024; 20:16:2 >




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Tam da dediğiniz gibi evden 50 metre uzakta küçücük kutuya bağlanmak için 6k masraf çıktı. Ha verecek miyim? Zorundayım ne yazık ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alfamanager kullanıcısına yanıt

    Bana sorarsanız vermeyin derim. Kazı yaptıracak birisini bulun ve bir de iyi kötü işten anlayan, kazılan toprağın içinden dayanıklı ama dar çaplı (içinden ince bir fiber kablonun geçebileceği çapta) kablo kanalını eve kadar çekecek bir elektrikçi. Telekomcular size fiber kablo vermeye (nasıl çekersen çek mantığıyla) mecburlar.


    Zannederim/korkarım ki sizin muhataplarınız bu işin yamyamlığını yapan Telekom taşeronları. Telekom'un kablosunu bile size para karşılığında (ve tabi fatura falan vermeden) satacaklar!TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 


    Hadi çok mecbur kaldınız, bu işi yine onlara yaptırdınız. OFDK tarafında boşta en azından 1.5 mt., ev içinde de en az 2-3 mt. boşta fiber kablosu bıraksınlar. (Ya da ev içinde ONT cihazı ve Wi-Fi HGW'yi (Fiber Modemi) nereye koyacaksanız oraya kadar artı 1 mt. fazlalıkla OBK'yı (fibder kabloyu) çeksinler.


    Gerek evdeki ONT, gerekse de dışarıdaki OFDK'daki kablo sonlandırma işlemine karoışmayacaklardır; o iş zaten kuruluma gelecek Telekom elemanının. O elemanın telefonunu almayı da ihmal etmeyin; eline de 3-5 birşeyler sıkıştırın.





  • Sincan Belediyesi’nin parkta ücretsiz olarak verdiği internetin bizim evdeki internetten daha iyi olması dışında bir sorun yok.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru ancak ilk defa taşeron bana daha ucuz fiyat çekti. Öte yandan duvarda cat6 olup olmadığını nasıl anlayabilirim bilginiz var mı acaba.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alfamanager kullanıcısına yanıt

    Evinizin duvar(lar)ı içinde Ethernet (Cat.6 gibi...) kablosu olup olmadığını soruyorsanız, duvarlarda birkaç yerde RJ45 tipi Ethernet prizlerinin olması gerekir. Normal elektrik prizlerinin ve varsa telefon ve varsa anten prizlerinin sırasında... Ayrıca bu Ethernet kablosunun (ya da kablolarının) evde bir yerde (elektrik panosu olabilir...) bir yerde diğer (yani boşta) uçları olacaktır.

  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Şimdi söktüm baktım cat3 varmış .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alfamanager kullanıcısına yanıt

    Hayır değilsiniz yaptıracağınız iş atla deve değil dışarıdan kendiniz bir usta bulun yevmiyeler ortalama 1000-1500 TL arası zaten bir günde bitecek bir iş. Kabloyu geçirmek içinde bir elektrikçiye 1000 TL verseniz 2500 TL'ye işi kapatırsınız. Büyük ihtimalle size iş kitleyen taşeron firma ihaleyi ucuza aldı, işçilerde o düşük ücrete çalışmak istemediği için olabildiğince müşteriye kitliyorlar.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Başkan görüştüğüm elektrikçinin biri 2 kişi gelirim 3k yövmiye, 3k da kablo paradı alırım konektöre de totalde 400 alırım dedi. Taşeron full paket 6k dedi. 60 metre kablo çekmeyi istemiyorlar neredeyse

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu ay henüz ev interneti veya sabit ev telefon e-fatura maili ulaşmayan var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Ulaşmadı hocam.

  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Bazılarına keyfe keder yolluyor herhalde bu Türk Telekom hocam valla. Bana da gelmedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfamanager kullanıcısına yanıt

    Normalde,


    1) Fiber kablonun çekileceği mesafe ister 60 mt. olsun isterse 160 mt olsun kabloyu T.Telekom'un vermesi lazım ama maalesef kablo o taşeronların elinde. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 


    2) Gerek OFDK tarafında gerekse sizin evdeki ONT tarafında fiber kablo sonlandırmasında kullanılacak konektörleri, kuruluma gelen Telekom elemanı (bu taşeron elemanı olmuyor) takıp bağlantıları yapıyor. Gelecek o eleman ucu açık bir fiber kablo görmek ister. Zaten ONT için olan konektör, ONT'nin kutusunda çıkıyor...


    Bilginize...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 8 Mayıs 2024; 20:51:22 >
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Anladım teşekkür ederim geri dönüşünüz için. Yarın kuruluma gelecek taşeron Türk Telekom iyi yere tezgah kurdurtmuş. Günün sonunda sitedeki hatta sıkıntı çıkmazsa 5 yıllık mücadelem sonlanacak. Tek anlamadığım nokta var taşeron kablo çekince mi benim altyapım olduğu gözükecek şu an kutu kondu sinyalin aktifleştiği söylendi ama hala altyapı yok yazısı ile karşılaşıyorum sistemde.

  • alfamanager kullanıcısına yanıt

    Benim bildiğim, kutuda (OFDK) sinyali aktif olduğunda sorgulamada da o OFDK'da FTTH'ın aktif olduğu görülüyor. Diyelim o sitedeki bir adrese yarın birisi taşınmayı planlıyor. Baktığında Site'deki adreste FTTH'ı aktif olarak görebilmeli.


    Ancak diyelim siz yarın FTTH'a geçtiniz (yani artık evinizde FTTH aktif), sorgulama yaptığınızda adresinizde FTTH aktif olarak gözükmüyor ama FTTH adresinize alınabilir şeklinde gözüküyor. Yani OFDK'da kaç port olursa olsun o OFDK'da FTTH aktif ve abone alınabilir gözüküyor.


    Siz bir de Göknet Sitesinden sorgulayınız derin; bu konularda o site daha detaylı/güvenli bilgi veriyor.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Göknette de bu şekilde kaldı açıkçası anlamadım

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • alfamanager kullanıcısına yanıt

    Göknet tercümesi:


    1) Sitede ADSL veya VDSL altyapı hiç yok, ya da bunlar var ama yeni abone için hiç boş port yok!

    2) FTTH/G-PON yok ya da aktif edilmemiş.


    Ancak (1) için santral mesafesi de her nedense yok; sanki hiç altyapı yokmuş gibi. Halbuki var.


    (2) için "var" (yani sistem aktifleştirildiğinde) görüldüğünde dahi santral mesafesi 0 (=sıfır) görülür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 8 Mayıs 2024; 22:54:7 >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom'u darlamak lazım anlaşılan. Neyse yarın kablo çekimi yaptıracağım ondan sonra darlayayım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kutuya fiber kablo geliyor mu? Boş kutuya nasıl sinyal aktifleştirmesi yapmışlar teknik olarak mümkün değil. Kutuya fiber kablolar takılsa bile daire tarafında bir sonlandırıcı (ONT) olmadan pasif sistemlerde sinyal aktifleştirme yapamazlar. Yanlış terimler kullanıp tüketiciyi yanıltıyorlar.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Zannederim şöyle bir aşama var (başımdan geçtiğinden biliyorum). Bizim binaya fiber kablo getirildi ve Alfafonet OFDK takıldı. Bina'da daha hiç kimsede FTTH yok zira kimse bıraktıkları kablodan alıp dahili tesisatı çektirecek vakit bulamamış (2021 Ramazan Bayramı öncesi ve Covid dönemi...). Çok iyi hatırlıyorum, Bayramın 2. günü ve de Cumartesi günüydü. Telekom'un kendi elemanı elinde kısa bir merdivenle sitedeki tüm binaları dolaştı ve takılmış OFDK'larda birtakım ölçümler yaptı ve gitti. Daha sonra bize Bayram çıkışında OFDK'larda FiberNet'in aktif olduğu ve isteyenlerin dahili tesisatı çektirdikten sonra hemen FTTH'a geçiş için başvuru yapılabileceği söylendi. Diğer binalarda birkaç daire aceleyle dahili tesisat çektirdi ve onlar Çarşamba günü FTTH'a geçebildiler.

  • 
Sayfa: önceki 25712572257325742575
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.