Şimdi Ara

Türk Telekom Fiber Çektirme Sürecim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
8
Favori
16.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi aksamlar arkadaşlar, foruma katkı sunmak amacıyla fiber hakkındaki bütün süreçleri ve neden ihtiyaç yazıyorum. Gün gün gelişme oldukça bilgilendireceğim. Bu şekilde foruma da katkı sunmuş olurum.

    27.10.2020 Eski evimde Türknet yapa kullanıyordum ve yeni bir eve taşındım. Burada ise Türk Telekom Vae Vdsl altyapısının olduğunu öğrendim. Evi tuttuktan sonra başvuruları yapmaya başlarken kontrol ettim, 75 mbps ulaşılabilir hız gösteriyordu altyapı sorgulamaları. Ne güzel dedim yapa'da 80 alıyordum burada da upload hızı dışında büyük bir kaybım olmaz. Türknet üzerinden nakil işlemlerine başvurdum. Ucube şirket nakil işlemini tamamlayıp hattımı aktif etmeyi başaramadığı için ankastreden eve gelen kabloları da kontrol ettirdikten sonra 27.10.2020 tarihinde Türknet hattımı iptal ettim.

    Türknet'in başıma getirdikleri konusunda sizi şöyle alabilirim: TurkNet Gerçekleri - Müşteri Nasıl Çaresiz Bırakılır? » Sayfa 1 - 7 (donanimhaber.com)

    27.10.2020 tarihinde, 24 mbps hipernet paketini evime bağlatmak için çağrı merkezinden başvuru yaptım. 2 saat içerisinde ekipler geldi ve hattı aktifleştirdiler. 24 mbps download / 6 mbps upload sıkıntısız şekilde alıyordum. Maksimum hız ise 51 mbps civarındaydı. 50 mbps'e geçtim ve 44 mbps download / 8 mbps upload ile birlikte internet kullanmaya başladım.

    Gel zaman git zaman, birkaç hafta sonra bir elektrik kesintisi oldu, elektrik geldi ama internet bir türlü gelmedi. Başka bir modem denedim, her şeyi yaptım ama düzelmedi. 4441444'ü arayıp arıza kaydı açtım ve hattım 7mbps download / 1 mbps upload alan bir VDSL hattına dönüşmüş olarak tekrardan aktif oldu.

    Tekrar tekrar arıza kayıtları açsam bile, hat bir türlü Telekom kaynaklı olarak düzeltilemedi. 24 mbps alsam upload'ı tam alamıyordum, upload tam olsa download 10'u geçmiyordu. Saçma sapan bir duruma düşmüştüm. Apartmanda ve sokakta yaptığım araştırmalara göre TT'den binaya gelen kablo yer üstünden geliyordu ve saçma sapan yerlerden geçiyordu. Üstüne çamaşır asanlar mı dersin, evinin önünü bozmasın diye bükenler mi dersin kablo neler görmüş neler geçirmiş. TT de bunun sıkıntılı bir durum olduğunu kabul ediyordu.

    Bunun üzerine yeni bir altyapıya ihtiyacımız olduğunu anlamıştım ve VDSL'den başka tek çare de eve kadar fiber yani GPON'du. Müdürlüğe gitme imkanım yoktu, yani öncelikle işimi internet üzerinden halletmeyi tercih ederdim.

    22.11.2020 GPON altyapı talebim için işe Twitter TTDestek ve BTK hesabına yazarak başladım. Müdürlükten bilgi aldılar. TTDestek hesabına bıraktığım talep için arandım. Fiber projesi yok dediler kapattık telefonu.

    26.11.2020 BTK üzerinden yazdığım metne cevap geldi. Taahüt edilen sınırlar (!) (600 kbps upload taahüt edilen sınır sanırım) içinde hizmet aldığım bilgisini ilettiler.

    26.11.2020 Hem TTDestek hesabına yazdım, hem de LınkedIN üzerinden Ümit Önal ve Yusuf Kıraç'ı ekleyerek özel mesaj yazdım. Ümit Önal ilgileneceğiz dedi.

    27.11.2020 Türk Telekom Genel Müdürlüğünden bir adam aradı. Yaşanan sıkıntıların farkındayım ancak projeyi 2020'ye yetiştiremezler. Ben müdürlüğe fiber çekilmesi için gerekli talimatları veriyorum 2021 yılı içinde gelmiş olacak dedi.

    10.12.2020 Biraz ara verip düşündüm ne yapabilirim diye, projelendirme aşamasına geçilmesini talep edebileceğim aklıma geldi. Yine aynı şekilde hem TTDestek hem de LinkedIN üzerinden Ümit Önal'a yazdım.

    12.12.2020 Sosyal medya birimi aradı ve henüz projelendirme aşamasına geçilmediğini ancak 2020 yılı içinde gelmesini beklediklerini söyledi.

    13.12.2020 Eve kadar fiber altyapı talebinin projelendirileceği ve 2020 yılının ilk 6 ayı içinde geleceği söylendi. Süreyi uzun buldum ama bir süre bekledim.

    19.12.2020 Süreyi uzun buldum ve aynı kanallardan tekrar ulaştım.

    23.12.2020 Çalışmaların mayıs ayına kadar biteceği bilgisi iletildi.

    25.12.2020 Benim yan mahallemde oturan bir forumdaşımız ile aynı sorunlardan dolayı sürekli iletişim halindeydik. Onun evine de GPON çekiliyor ama aşama olarak benden daha önce. Süreç boyunca hep haberleşmiştik. Sağolsun kazı yapan çalışanlara benim binamı sordu ve 2 - 3 ay arası bir sürede fiber çekilmiş olacağını söylemişler.

    Güncel olarak aldığımız son bilgiye göre de 10 15 Şubat tarihlerinde çalışmaların bitmesini bekliyorum.
    Konuyu sürekli güncel tutacağım.

    26.12.2020 Dün internetim kesilince arıza kaydı açtım. Sabah ekip geldi. VDSL'de ulaşılabilir hızım 69 mbps olmuş. Umarım fiber gelme sürecini etkilemez ya da sarkıtmaz.

    29.12.2020 bölge müdürlüğünden bir kız aradı. Şebeke bazlı sorun yok 77 mbps ye kadar alıyorsunuz 0 kayıp var şebeke de en fazla 77 mbps destekliyor dediler. Her yere mail atmışsınız herkese yazmışsıjız ama bir yanlis anlasılma var sanırım dedi. Fiber dolaba bu kadar yakınsanız size fiber çekemeyiz. Genel müdürlük bize sormadan size süre vermiş dedi. 2000 evde sadece bakır altyapı var önceliğimiz onlara çekmek dedi ve kapattı. Konuşturmadi bile cok sinir oldum.

    30.12.2020 Türk Telekom ekipleri gelip ankastre ve modemden ölçüm aldılar. İlçe müdürlüğü talep etmiş. Gpon hakkında da sordum. Bilgim yok ama genel müdürlük dediyse çekerler dedi.

    10.01.2020 Yeni yıla ufak umutlarla girdik. Btk ya hangi tarihte sikayet bırakmıstım hatırlamıyorum ama bir cevap gelmiş. Gelen cevapta ilk defa 6 ay ibaresini gördüm. Aslında artık peşini biraktim ama bu cevap yüzümü biraz güldürdü :)


    ‘’numaralı internet aboneliğinize ait şikayetinize istinaden internet hizmetinden yararlandığınız adreste teknik ekiplerimizce yapılan ölçüm ve kontroller neticesinde; saha dolabı ve bina içi ankastre kutusuna kadar olan kısımda internet hizmetinin taahhüt edilen sınırlar içerisinde sorunsuz olarak verilebildiği tespit edilmiştir. İnternet erişim hizmetinden yararlanmak istediğiniz lokasyonda Fibernet hizmetinin tesis edilmesine yönelik talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda 6 ay içerisinde Fibernet dönüşüm çalışmalarının yapılacağını bildirmek isteriz. Bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla."

    15.01.2021 Arkadaşlar fiber geliyor :) Birkaç yere şikayet etmeye sürekli devam ettim, ek olarak açıkçası kaynağı paylaşamayacağım bir yerden araya birilerini soktum. Bugün müdürlük yana yana beni aradı :) Protokoller 2021 e geçerken aksadı biz islemlere haftaya pazartesi baslıyoruz bir ay içinde de tamamlanır dediler. Artık konuyu bol bol fotoğraflamak kaldı :)

    31.01.2021 Türk Telekom Twitter üzerinden yazdım. Geri aradılar fiber gelecek ama net bir süre söyleyemiyoruz dediler.

    03.02.2021 müdürlüğün öngördüğü süre dolmak üzere ama hiçbir çalışma yapılmadı. Araya soktuğum kişilere tekrardan ulaştım bugün.

    16.02.2021 Türk Telekom parça tedariğini yapıp projeyi cizmis. Bakanlık onaylamış. Telekom saha çalışmaları için süreci taşeron firmaya iletmiş. Artık onları bekleme vakti.

    12.03.2021 Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından bilgilendirildim. Projemin genel müdürlük tarafından cizilip onaylandığını, taşeron firma tarafından da haftaya saha çalışmalarına başlanacağını belirttiler. 20 günü bulur denildi.

    27.03.2021 Bu sabah Turk Telekom apartman içine kadar kablo çekip kutuyu taktı. Güzel bir işçilik ile çalışmışlar
    Türk Telekom Fiber Çektirme Sürecim

    02.04.2021 fiber altyapım aktif olmuş gözüküyor. Ancak bina içi kablo çekilmedi hala. Haftaya müdürlüğe gidip başvurumu yapacağım. Bir sorun olmaz umarım.

    Türk Telekom Fiber Çektirme Sürecim

    15.04.2021 Kablo ekibi gelip kabloyu daireme taşıdı.

    16.04.2021 ve mutlu son :)

    Türk Telekom Fiber Çektirme Sürecim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoyrazKarayel59 -- 16 Nisan 2021; 16:38:59 >







  • Anlamadığım konu 50 mbit down / 8 mbit upload hızı alırken nasıl bir elektrik kesintisiymiş ki bu bir anda 7 mbit hızlara düştünüz? Herhalde kesintide bölgedeki tüm altyapı yandı kül oldu size santralden bakır kablo falan çektiler idare edin diye.

  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Santalden hat çektiler hocam bana kalırsa da. Yoksa o hıza düşmek imkansız. Dslam tahtalıköyü boylamış bence.
  • Güncelleme geldi konuya.


    26.12.2020 Dün internetim kesilince arıza kaydı açtım. Sabah ekip geldi. VDSL'de ulaşılabilir hızım 69 mbps olmuş. Umarım fiber gelme sürecini etkilemez ya da sarkıtmaz.

  • Takip.

  • Kardeşim ümidini kırmak olarak mı alırsın yoksa gerçekler olarak mı alırsın dediklerimi bilemem ma abizde herşey hazır yer altında kabloyu sustaya verilip çekilmesi için 10 ay bekledik kazı dahi yapılmadı

  • Estağfurullah hocam yanlış anlamam asla. Amacım foruma bilgi birikimine katkı sağlamak. İsterlerse yarın çeksinler isterlerse bir yıl sonra maksat foruma katkı :)
  • Geçmiş olsun fiber olarak yatırım etmemişler senin binaya vdsl port ayarlarınla 2 oynayıp hızını yükseltmişler susturmak için bunlar hep böyle ediyor zaten vdsl 35 üzeri verdimi sana gelince alt yapın 35 ve üzeri diyip olmayan alt yapılar var der üstünü kapatırlar sırf yatırım planı etmemek umudunu kırmak istemem ama aynısı başıma geldi 59mbps hız vardı 2017de fiber talep ettim alt yapı vdslyi 97mbps ettiler bıraktılar 2-3 sene daha gelmez fiber artık

  • Bana da öyle geldi. Hattın 50 mbps destekliyor ne fiberi istiyorsun artık demek için hattını düzeltmişler.
  • Şu Türk Telekom a birisi bakır kablonun daha maliyetli olduğunu fiberin daha ucuz ve daha uzun ömürlü bir teknoloji olduğunu anlatsın. Yıl 2020 olmuş yeter artık ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SupervisorFatih

    Geçmiş olsun fiber olarak yatırım etmemişler senin binaya vdsl port ayarlarınla 2 oynayıp hızını yükseltmişler susturmak için bunlar hep böyle ediyor zaten vdsl 35 üzeri verdimi sana gelince alt yapın 35 ve üzeri diyip olmayan alt yapılar var der üstünü kapatırlar sırf yatırım planı etmemek umudunu kırmak istemem ama aynısı başıma geldi 59mbps hız vardı 2017de fiber talep ettim alt yapı vdslyi 97mbps ettiler bıraktılar 2-3 sene daha gelmez fiber artık

    97 mbps hızın varsa fiberi ne yapacaksın hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli hocalarım, projem onaylandı benim. Yani gerekli ödenek vs ayarlanıp taşerona verildi proje artık. Taşeron para almak için yapmadan bırakmaz diye düşünüyorum
  • ahmetgox A kullanıcısına yanıt
    Gelecek için de önemli hocam öyle düşünmeyin
  • Türk Telekom Fiber Çektirme Sürecim

    Bu da hattımın değerleri. 69 mbps 79 a cıkmıs
  • Aynı yolu izleyin gelme ihtimali var.

  • Fiber iptal edildi benim.

    Müdürlükten bir kız aradı.

    Şebeke bazlı sorun yok 77 mbps ye kadar alıyorsunuz 0 kayıp var şebeke de en fazla 77 mbps destekliyor dediler. Her yere mail atmışsınız herkese yazmışsıjız ama bir yanlis anlasılma var sanırım dedi. Fiber dolaba bu kadar yakınsanız size fiber çekemeyiz. Genel müdürlük bize sormadan size süre vermiş dedi. 2000 evde sadece bakır altyapı var önceliğimiz onlara çekmek dedi ve kapattı. Konuşturmadi bile cok sinir oldum.

    Proje iptal. Ama konudaki metotları kullanarak ulasabilirsiniz.
  • PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt

    Ne desem ne söylesem tesseli olmaz ama böyle hitap şekli olmaz olmamalı diolog kurmanın çok basit yolları var ama böyle konuşma böyle hitap şekli olmaz ne demek her yere yazmışsınız?! bir hizmeti talep etmek en dogal hakkımız bize sormadan ?!! pardonda sen kimsin ki seni en iyi ben anlıyorum bende bunların kablonet telefondakileriyle ugraşıyorum sanki bana lutuf behşediyor binamın çatısına fiber kabla çekilmiş kabloneti aradım basit bir soru sordum binama konulacak kutu g pon mu olacak diye hanımefendinin tepkisi '' NE MÜNASEBET '' sanki hanımefendiden borç para istemişim yada hanımefendiye ilanı aşk teklifi etmişimki verdiği tepkiye bak bir başkası burda yazıyor kendi konusunda fiber geldi sevincimden nasıl tepki verdiysem evdekiler geldi ne oluyor diye bana yazmış konuda neyin heyecanı bu diye bu kadar küstah egosu tavan yapan kişilerle muhatap olmanın ne oldugunu çok iyi anlıyorum. umarım en kısa süerde istediğiniz altyapıyı ulaşması temmenisiyle





  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    İnsallah belki bir gün altyapımıza kavuşuruz hocam.
  • Dostlar bende dün kibar bir bayanla görüştüm
    Benim altyapım bakır yanımda ki binada fiber var telefon kutusu o bina ile benim aramda ama eski tip ben 5-6 mbit den fazla alamıyorum o yüzden iptal ettim evdeki interneti mobil internet kullanıyorum sadece dedim fiber istiyorum diye fiber olacaksa abone olucam ADSL istemiyorum diye altyapı birimine ileteceğini söyledi gerçekten bu bölgede ADSL kullanan bir biz kaldık sanırım 😢

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.