Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL (1444. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: healthypatient , yaki3715 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
28.936
Cevap
583
Favori
2.042.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14421443144414451446
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariic

    Ben 16 MB adsl 100 TL ye kullanıyordum yarın taahhüt son günü

    Hiç arayıp teklif vermediler bile

    Kapatmayı düşünüyorum

    Geçen defa kapatın dedim kapatıp 3. Gün aradılar

    Bu defa arayan olmaz sanırım

    https://x.com/TTDestek?t=RMnhIrtSKQ6_HvKRzw9o4A&s=08 Bu hesaba
    ...... nolu telefonumu arar mısınız. İnternet taahhutumun bıtmesıne 1 gün kaldı. Benzersiz ikna kampanyasiyla ilgili bilgi almak istiyorum. Diye yazarsanız iyi bir teklif verirler.




  • Arkadaşlar ,


    Fiber altyapıya geçmek amacıyla site için verdiğiniz yaklaşık 8 aylık mücadele zaferle sonuçlandı.2 hafta önce daireye çekilen Fiber hat sonrası dün itibarı ile 16 Mbps ADSL tarifeden ( nihayet ) 24 Mbps Fibernet'e geçtim.


    Neden 24 Mbps gibi düşük bir hıza geçtin derseniz ; ADSL'den Fiber'e geçişte abone ilk olarak en düşük tarifeden başlıyormuş hizmet almaya.Bana da ilk aşamada 24 Mbps Fibernet bağlandı ve arzu edersem Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçerek hızımı artırabileceğim söylendi.


    Şimdi detayları paylaşayım :


    Cuma günü Fiber hattımın açılması için randevu talep etmiştim ve Pazartesi öğleden sonraya randevu verilmişti.Ama Türk Telekom çalışanları Cumartesi sabahı 09:45 civarı telefon edip müsaitsem gelebileceklerini söylediler ve bende kabul ettim.


    2 kişilik bir ekip geldi ve öncelikle Nokia G-010G-R model G-Pon'u hazırladılar ve bir aparat yardımıyla fiber kablonun ucuna taktıkları soketi bun G-Pon'a taktılar.


    Ardından yanlarında getirdikleri Zyxell EX3301-T0 v2 ( Wi-Fi 6 destekli ) modemi kutusundan çıkarıp G-Pon'dan gelen kabloyu buna takarak hattı devreye aldılar.Yaklaşık 5-10 dk'lık bir süreç içerisinde hat aktif oldu.


    Yaptığım hız testi kontrolünde de ; 24 Mbps Fibernet hizmetinde 26,4 Mbps Download - 12 Mbps Upload alıyorum şu anda.Ve aldığım hızdan gayet memnunum.


    Daha düşük kapasiteli bir modem beklerken kutusunda 2024 yılı üretimi olduğu yazılı , üstelik Wi-Fi 6 destekli güncel bir modem getirmeleri ise gerçekten sürpriz oldu benim için.


    Canımı sıkan tek şey şu oldu sadece : Ekip hattı devreye alıp gittikten sonra modemin arkasına gelen güç kablosunu ve ethernet kablosunu dikkatlice düzettim.Derken internet gitti ve ne yaptıysam düzeltemedim.Yani modemi açıp kapama yada resetleme işe yaramadı.


    O esnada ekip binada başka bir dairedeydi ve hemen ekibe ulaştım ve durumu izah ettim.Ekipten birisi tekrar geldi daireye ve G-Pon'a baktığında kırmızı ışık yandığını görünce " Fiber kablo kırılmış " dedi.Dedim ki " G-Pon'a hiç dokunmadım , çokta dikkat ettim üstelik . " Bu Fiber kablonun giriş ucu çok hassas , özellikle girişteki bölüme çok dikkat edin.Normalde bu Fiber kablolara daha sağlam bir yöntemle soket takılıyor ama o aparat arızalı olduğu için farklı bir aparat kullanıyoruz " dedi eleman.


    Kullandıkları aparat sistemi de şöyle çalışıyor : Fiber kablonun ucunu soyuyorlar ve hem soketi , hemde Fiber kablonun ucunu bir kutunun içine koyup kutu kapağını bastırarak soketi sıkıyorlar.Neyse Fiber kablo ucu yenilendi ve herşey normale döndü ama benim çok basit bir kablo düzenlemesi yaparken Fiber kablo ucunda kırılma yaşamam bundan sonrası için korkuttu beni.Bundan sonra kablo v.s düzeltmemek lazım G-Pon'un oralarda.


    Neyse özetlersem ; bana Fiber internete geçişte Zyxell EX3301-T0 v2 ( Wi-Fi 6 destekli ) bir modemi ücretsiz verdiler.Herhangi bir aylık kira ücreti de alınmayacağı söylendi.Sadece evden ayrılırken yada abonelik bitiminde modemi Türk Telekom'a teslim etmem gerekiyormuş.Aldığım 24 Mbps bağlantı hızından da oldukça memnunum.


    Ücretlendirmeye gelirsek ; 8 aydan beri 16 Mbps ADSL için 269 TL ödüyordum ve bu ücret 4 ay sonra da ( yani ikinci 12 aylık dilimde ) 329 TL olacaktı.Şimdi 24 Mbps Fibernet'e geçtiğim için bu ücretlere 10 TL aylık fark yansıtacak Türk Telekom , yani 24 Mbps Fibernet için 4 ay boyunca 279 TL ödeyeceğim.4 ay sonra ise 1 yıllık süre boyunca 339 TL ücretlendirmem olacak.


    Dedim ki " Bu hızı 100 yada 200 Mbps Fiber hıza çıkartmanızı istersem teklifiniz ne olur ? " Onda da 24 aylık bir teklif sundular bana.Normalde kendi sitelerinde 24 aylık teklifleri yok , sadece 18 aylık teklifler var ve bana sunduklarından daha pahalıya geliyor onlar.


    Verdikleri teklif şu :


    100 Mbps : ilk 12 ay 364 TL , ikinci 12 ay 424 TL ( Toplamda 9456 TL yapıyor ve aylığı 394 TL'ye geliyor )


    200 Mbps : ilk 12 ay 449 TL , ikinci 12 ay 509 TL ( Toplamda 11496 TL yapıyor ve aylığı 479 TL'ye geliyor )


    Bu hafta içinde karar vermeye çalışacağım ve bu iki alternatiften birini seçeceğim.


    Evet , siz olsanız bu ücretlendirme tablosuna göre , iki hız teklifinden hangisini seçersiniz? Alalım bakalım tavsiyeleri.


    Selamlar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 12 Mayıs 2024; 22:51:43 >




  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    fiberin keyfini çıkarmak istiyorsan 100mbps seçerdim
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Eğer on-line oyunlar oynamıyorsanız, sadece surf yapıyor ve/veya Netflix vb. izliyorsanız ve aynı anda bağlanacak cihaz sayısı da 3-4'ü geçmiyorsa 100'lük tarife rahatlıkla yetecektir. Bunun dışında, bahsettiğim uygulamaları yaparken film de indirecekseniz ve/veya eş zamanlı bağlanacak cihaz sayısı 5-6 üzerinde ise 200'lük tarifeyi alınız.


    Ancak verilen Zyxel EX3001 HGW'nin kutusundan ONT bağlantısı için Cat.5E kablo çıkıyor. 100'lük tarife için O.K. ama 200'lük tarifede mutlaka Cat.6/6A olanını kullanınız.

  • efem-35 kullanıcısına yanıt

    100 Mbps zaten düşündüğüm en düşük hız zaten ama aylık 85 TL farkı verip 2 yıl boyunca 200 Mbps mi kullanayım , yoksa 100 Mbps bana yeter nasılsa mı diyeyim ona karar vermem lazım.


    Sonuçta böyle enflasyonist bir ortamda 85 TL'lik bir rakam ilerde komik kalacak tabii ki.


    Ama 100 Mbps'lik bir hızın benim gibi bir kullanıcıya rahat rahat yeteceği gerçeği de var ortada...

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Evet , dediğiniz gibi modemin kutusundan çıkan kablo Cat 5e bir kablo ve şu anda o bağlı.Ama ilk fırsatta Cat 6 bir tablo ile değiştireyim onu da.


    Yazdıklarınıza göre bana 100 Mbps hız yetecektir.Digital platformları tabii ki kullanıyorum ama Torrent indirmelerini zaten geceleri yapıyorum ben.


    Eyvallah...

  • eltürco kullanıcısına yanıt

    teşekkürler dediğinizi yaptım aradılar

    16 MB 18 ay ilk 9 ay 299 diğer dokuz ay 399 teklif ettiler kabul etmedim bilemiyorum teklif cazip mi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariic

    teşekkürler dediğinizi yaptım aradılar

    16 MB 18 ay ilk 9 ay 299 diğer dokuz ay 399 teklif ettiler kabul etmedim bilemiyorum teklif cazip mi

    Daha ucuz bir yöntem yok. Arkadasim 100 mbit için ilk 9ay 419 - diger 9 ay 499 teklif aldı kabul etti.
  • eltürco kullanıcısına yanıt

    Aradım hattı kapatın dedim

    Kapattılar

    Bakalım 7 gün içinde tekrar arayıp mantıklı teklifte bulunurlarsa düşünürüz yoksa Telekom buraya kadar

  • Daha önce TT den başka bir iss kullanmadım.

    10 gün sonra taahütüm bitiyor fiyat 9 Ay 364 9 Ay 444 olarak aldım 35 mbps için daha uygun var mı?

  • Yerel İSS'lere bakabilirsiniz.
  • Beyler engelli tarifesini kullanıyorum. Taahhüt bitince yüzde kaç artış oluyor. 1 sene bitince normal fiyattan mi yapacaklar acaba?
  • https://www.turktelekom.com.tr/tt-yardim/SozlesmeVeTaahhutnameler/rakipsiz-firsat-kampanyasi-18-aylik-kampanya-taahhutnamesi-8-030124-311224.pdf


    RAKİPSİZ FIRSAT KAMPANYASI



    arkadaşlar internette şöyle bir şey buldum.merak ettim.

    bu kampanya hala var mı?

    2 hafta sonra ben de yenilemem lazım

  • serhat1234567 S kullanıcısına yanıt

    sizin bu mesajınız üzerine müşteri hizmetlerini aradım ama bilgimiz yok isterseniz taahhütnameyi yazdırıp il müdürlüğüne ya da en yakın bayiye gidip sorun dedi.

  • serhat1234567 S kullanıcısına yanıt

    %99 yok derler varsa bile.

  • yıllardır ttnet kullanıyorum.memnunum.

    küçük firmalara güvenmiyorum.

    son gün gelsin,bakarız artık.

  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bu teklifi nasıl yaptılar asla 24 aylık teklif yok..kendilerimi sundu bu teklifi
  • Arkadaşlar yeni taşındığım evde sıfırdan internet başvurum için bugün internetim aktif oldu. Eve getirilip kurulan modem zte zxhn 3600h model modem. Ben abonelik ön başvurusunu 2023 kasım ayında yapmıştım o zamanlar 24 aylık taahhüt verilebiliyordu. Kurulum ücretide yok.


    Abone olurken başvuru yaptığım paket 50mb ilk 12 ay 309+55tl modem ücreti toplam 364tl aylık ödemem olacak.

    Sonraki 12 ay ise 369+55tl modem ücreti toplam 424tl aylık ödemem olacak.


    Şuan mesela Türk telekomun sitesinden kontrol ettiğimde ya 12 ay yada en fazla 18 ay için taahhüt verilebiliyor.




    Türk telekom mobil uygulaması üzerinden ev interneti hesabıma giriş yapıp işlemler menüsü>Kampanyalar ve paketlerim>mevcut paketi seçip> kampanya/taahhüt yenile butonuna basınca alttaki görseldeki tarifeler çıkmakta ve bu kampanyalar en fazla 18 ay taahhütlü olarak verilmekte. İlk 6 ay şu kadar sonraki 12 ay şu kadar diye.



    TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL



    Yine türk telekom mobil uygulaması üzerinden ana sayfadayken alttaki menülerden en sağdaki üstünde herhangi bir menü adı ismi yazmayan iki tane play tuşu işareti gibi olan butona basınca Hız yükselt seçeneği çıkıyor en altta ona tıklayıncada görseldeki 24 ay taahhüt verilebilen paketler çıkıyor.

    Açıkcası bu 24 ay taahhütlü paketlerin fiyatları bir önceki görseldeki paket fiyatlarına göre daha uygun ve kafamada yattı gibi. Şu piyasada taahhütsüz internet kullanmak pek müşteri dostu değil gibi. 3-5 ayda bir zamlandıkları için.



    TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL


    TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL



    Buradan 100 yada 200mb lık paketlere geçme gibi bir niyetim var hemde 24 ay taahhütlü en azından kafam rahat olur diyorum ama sanırım bu ücretler modem kira ücreti dahil edilmemiş rakamlar.


    Mevcuttada bir ev kullanıcısı için 50mb hızda internet yeter diyede düşünüyorum oda 24 ay taahhütlü ama yinede kararsızım.


    Siz olsanız ne yapardıız?





  • Evdeki kullanımada gelirsek 3-4 cep telefonu bir laptop bilgisayar ve andorid tv var.

  • wkend kullanıcısına yanıt
    Evet ,

    Mevcutta Türk Telekom ADSL abonesi olup sonradan Fibernet’e geçtiğim için böyle hir teklifte bulunmuş olabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 14421443144414451446
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.