Şimdi Ara

Türk Polisi işini iyi yapıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba Daha önceleri forumda dolaşırken polisin olaya zamanında gitmediğini işini iyi yapmadığını söylüyordu bazı arkadaşlar bende bu arkadaşlara hitaben başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim.

    Geçenlerde 3 arkadaş bizim oradaki ilkokulun bahçesinde oturuyorduk.Okulun ışığı yandığı için içeride biri varmı diye bakmak istedim camdan içeri baktım bu sırada kapı biraz sallandı bende kapı açık sandım kapıyı bir kaç kere ittirdim ama kapı kapalıydı

    Sonra ben tekrar arkadaşlarımın yanına döndüm.Aradan 5 dakika ya geçti ya geçmedi bi anda sağımızdan solumuzdan 2 tane polis arabası geldi biz tabi neye uğradığımızı şaşırdık.

    Polis Teslim olun kaldırın ellerinizi diye bağırınca korkudan hepimiz kaldırdık Daha sonra polis telsizden merkezle felan konustu bizim yanımıza geldi sanırım Komiserdi Gençler ne yapıyorsunuz felan dedi.Bizde abi oturuyoruz felan dedik.Kapıyı niye zorluyosunuz dedi.Biz zorlamadık abi dedik.Güvenlik kamerasından gördük abicim inkar etmeyin dedi.Nese yaklasık 10 dakika felan sorguya çekti bizi sonra hiçbir suçumuz olmadığını anlayınca tamam abicim siz gidin gecede sokaklarda fazla dolaşmayın bu aralar buralarda hırsızlık arttı dedi arabaya bindikleri gibi gittiler.

    Ben 5 dakika içinde gelip bizi yakalamalarına çok şaşırdım eğer gerçek hırsız olsaydık yakayı ele vermiştik.Neyse arkadaşlar ben o gün anladım polis gerçekten işini iyi yapıyor
    Sizin düşünceleriniz Neler ?







  • her insan gibi iyisi var kötüsü var.eğer o polis sana "ne işiniz var burda! baktık kameralarda boş boş konuşma! yürüyün gidin dolaşmayın buralarda adam olun!" gibi sözler söyleseydi buraya belki çok farklı şekilde aktaracaktın.

    ama kamera takibi, istihbarat, olay yerine çabuk gelme gibi konularda iyi olduklarına ben de birkaç defa şahit oldum.ama size gösterilen ilgi herşeyden önemli oluyor tabi.
  • Evet iyiside kötüsüde var.
  • Adamlar işini yapıyor ya da yapmaya çalışıyor. 2 tane çürük meyve var diye sepet çürük değildir.
  • İzban'a 3 ayyaş binmişti camları yumruklayıp içiyorlardı. Polisi aradım şu istasyona gelin dedim hemen. 10dakika geç gelmişler biz istasyonu geçeli yıl oldu karakol numarasından aradı (232)li fırça çekti bana bağırdı üstüne üstlük.
  • pili bitik saat misali ...
  • Geçen evimin önünde yol ortasında halay çeken gençleri ihbar ettim 1 dk sürdü sürmedi geldiler.
  • yaşadığım bölgede polisler çok iyi çalışıyor. okuduğum bölümden dolayı haksızlığa, kanunsuzluğa vs hiç tahammülüm yok. bu yüzden en ufak kanunsuz davranışta hemen polisi arar durumu bildiririm. onlar da hemen gelirlerdi. sadece bir kez işlerini yapmadıklarını "duydum". en yakın arkadaşım meydanda, emniyet müdürlüğüne 25-30 metre mesafede eşek sudan gelene kadar dayak yerken sigara içen polisler sadece izlemişler.

    sahte para ile de yakalandım. polis abi beni dükkanın arka bahçesinde 15 dk sorguya çektikten sonra suçsuz olduğumu anlayıp işlem yapmamıştı.
    demem o ki "memur" polislerin çoğu işini hakkıyla yapıyor.
  • Geçen yıl aralık ayında evime hırsız girdi ve yaklaşık 12-13 bin liralık elektronik çaldı. Polis hemen geldi, aramamla gelmesi en fazla 10 dakika olmuştur. Trajikomik hikaye ondan sonra başladı. Evi talan etmişler. Her yer savaş alanı gibi. Polis ne çalındı diye sordu, saydım. Ne kadar eder dedi 12-13 bin civarı dedim. Yuh o kadar pahalı cihazların senin evinde ne işi var, hem sen ne kadar maaş alıyosunki? şeklinde itici bir yaklaşımda bulundu. Kızım daha bir yaşındaydı eve geç geldiğimiz için eşimin kucağında uyuyordu. Eşimin sinirleri bozuldu evi öyle görünce ağlamaya başladı. Polisteki tepki enteresan "Ablacım okadar paran var madem, bunları eve koyduğunda gidişine ağlamıycaksın" dedi. Eşimin ağlama sebebi çalınan şeyler değildi. Zaten benim kullandığım hayatta onun kullanacağı şeylerdi. Sonuçta mahremimize girip evin içine etmişler. Bu durumda hangi kadın olsa ağlardı. Tutanak tutuldu. Pasaportların çalındığını üç gün sonra farkettik. Hırsız girince elimizde bir liste yok tek tek kontrol etmiyoruz sonuçta. Tekrar karakola gittik adamlar oooooo sen üç günde bir yeni bişey kaybedip gelirsen yandık dedi. Bende pasaportun bulunmasından ümidim olmadığını çalan adamların yasadışı her türlü pisliği yapabileceğini başımın derde girmesini istemediğimi söyledim. Alt tarafı bir tutanak için bugün olmaz hırsızlık olduğu gece görevli olan memur bugün çalışmıyor yarın gel diyerek üç saat işi yokuşa sürdü. Nöbetçi amire şikayet ederek tutanak tutturabildim. Ve bu esnada bir yaşındaki kızım gecenin yarısı bırakacak kimse olmadığı için bizimle karakolda sabahladı. Hırsızın hiç mi suçu yok. Bana hep zorluk çıkarıldı ve dalga geçildi. Bir seneden fazla oldu bulunan hiç bir şey yok. Umarım hayat boyu bir daha polisle muhatap olmak zorunda kalmam. İyi örneklerle karşılaşanlar çok şanslısınız nediyim.




  • Depremden dolayı terkedilmiş ve içindeki eşyalarla bırakılmış mahallemizin ilköğretim okulunda hırslızlık yapıldığını gördüm adamlar bilgisayarları karpuz gibi elden ele atarak duvarın ardına atop çalıyorlardı.İhbar ettim.Okulun yakınlarında arkadaşımla yürüyüş yapmaya devam ettik.polisler olay yerine 35 dk sonra intikal etti.Mahallemizde okula 2 dk mesafede karakol bulunmasına rağmen.Ve Beni bu süre zarfında 3 kere arayıp adresi bulamadıklarını ve tarif etmemi istediler.en sonun da da 3 tane tinerci yakalamışlar.Arabaya almışlar.Tekrar aradılar.Gelip teşhis edermisiniz diye.Arabaya gittim olayla alakası olmayan 3 tinerci.Dedim bunlar değildi.Sonuç: bilgisayarlar çalındı.Gerçek hırsızlar kaçtı.İşini iyi yapanda var yapmayanda.Bir kaç kere de aradığımda 155 i 10 dk nın üstünde bi süre ile bağlandığımı biliyorum.açınca bu durumu bildirdim açan memura bir de üstüne yalancılıkla suçlandım.Polis teşikilatı o kadar da iyi değil.bir olay da başımdan geçti.2 sene önce yazın eve giderken yolda arabada oturmuş 3 adam biz yolumuzda giderken camdan küfür ettiler bize ağır küfürler.E bizde haliyle verdik küsküyü.Aramızdan sadece 1 i.Adamları dövdü. :) biz karışmadık.Adamlar bir de yangın tüpüyle saldırdıla.Neyse bunlar dayağı yedi eve doğru giderken gelip üstümüze 3 el atel açtılar.Biz kendimizi arabaların arkasına attık.Polisi aradık olay yeri inceleme geldi.Vs vs. Karakola gittik sabaha kadar ifade vs.İfade de şu cümleyi belirttim.Arkadaşlarla parkta birer tane bira içtik sohbet edip eve gidiyoduk vay efendim mağdur olmasak bundan dolayı bize ceza keserlermiş de iki saat masal dinledik :) ulan adamlar bizi kurşunladı sen neyin derdindesin.Sonra bu adamların görüntülerini bir arkadaşın dükkanının güvenlik kamerlarından buldum.Görüntü ve fotoğrafları karakola teslim ettim.Teşekkür beklerken bir tane sivil polis sen ne hakla bizim işimize karışır dükkandan görüntü alırsın demez mi.Bende cevaben dükkan sahibi 10 senelik arkadaşım istediğimi yaparım.İşinizi demek ki iyi yapamıyorsunuz ki biz sizin yerinize yapıyoruz teşekkür ediceğine bir de bunları söylüyorsun dedim.Komiser sustu tabi.Tutanakla görüntüleri aldılar.Adamlara birde görüntüleri izlemek için cd de program bile ayarladım yani o derece :) İyisi de var kötüsü de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurgokhan -- 29 Ocak 2013; 10:58:05 >




  • Polislerin şu "gece vakti fazla dolaşmayın buralarda" lafına kıl oluyorum. Sanane ulan? Tabi bunu yüzüne de söylemek isterdim lakin devlet denilen zımbırtının verdiği bir yetki var adamlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boor

    Polislerin şu "gece vakti fazla dolaşmayın buralarda" lafına kıl oluyorum. Sanane ulan? Tabi bunu yüzüne de söylemek isterdim lakin devlet denilen zımbırtının verdiği bir yetki var adamlarda.

    +1 demişliğim var benim niye saygı duyasınki dedim kardeşim seni ilgilendirmez istediğim yerde istediğim saatte gezerim vay efendim sen nediyosun 15-20 dk tartıştıktan sonra pes etti
  • Geçen yolda yürüyorum yere biri tükürdü polise ihbar etmek için telefonu cebimden çıkarcaktımki polis arkamda belirdi ve hızlı bir hamle ile yere tüküren adamı paketleyip karakola götürdüler. Çok ekşınlıydı beybe
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssgg

    Adamlar işini yapıyor ya da yapmaya çalışıyor. 2 tane çürük meyve var diye sepet çürük değildir.

    sepet zaten çürük olmaz meyve çürük olur.


    "millete çarık çürük domatesi patadesi kakalan, buraya gelin "Allah bereketi vermiyor" der"
    http://www.you+tube.com/watch?v=AuoZ8-1Q5DM
  • Polis mi? Benim için 3 eylülde bitti. Tabi hepsi kotu olmayabilir ama umarım işim düşmez kendilerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polisler hakkinda ileri geri konusuyorlardi fakat aldirmiyordum. 2 gun oncesine kadar ne kadar itici bir varlik olduklarini anladim bazilarinin . Corbaci takimindan bahsediyorum bundan sonraki polis ile konusmalarimiz cok sert gececektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.