Şimdi Ara

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
4.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bingeathome B kullanıcısına yanıt
    hocam ytü hakkında ne duşunuyorsun ytu makine endustri elektronik felan
  • 2 arkadaşım burayı kazandı beykoz da eve çıktılar.İlk sene başarısız olup bıraktılar okulu.Kampüsteki sosyal hayattan ve beykoz un soğuğundan şikayetçiydiler.Ben de taü işletme düşünüyodum ama 20 yaşında adamım hazırlıktan kalırsam 26-27 yaşında okuldan mezun olmuş olucam
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    ytu gayet iyidir hocam, iyte baktın mı o da guzel. konum olarak izmire 1 saattir ama çeşmeye 15dk oldugu icin sorun olmuyor diye biliyorum. sen yine de konuş bilen biriyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10k civarı gelecek sıralamam tau elektrik elektronik yazıp tek tercih yapıcam gibi
  • 2'si benim 2'si kuzenimin arkadaşı olmak üzere 4 kişiyi tanıyorum bu okula giden. 4'ü de hazırlığı geçemeyip üniversite sınavına yeniden hazırlanmak zorunda kaldı Bu okulun hazırlığı çalışmakla falan geçilmez, dil zekanıza güveniyorsanız gidin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .-. -- 30 Haziran 2020; 18:46:41 >
  • Bence düşünmeden git derim kuzenim okuyor stajını geçen yaz Mercedes Benz de yaptı imkanı olan bir üniversite mezuniyet sonrası Almanya'da çalışma ihtimalin var çok rahat en az alırsın 6 bin euro

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaziçi’nin uygulamalı bilimler gibi Türk-Alman da popülerliğini artırıyor son yıllarda bu sene de artacak gibi duruyor. Ama her ikisi için de ben temkinli olunması taraftarıyım. Öncelikle 2 sene içinde testdaf’tan Almanca C1 seviyesine gelmelisiniz bu burada yazdığım gibi kolay bir iş değil. Niye 1 sene yazmadım ? Şahsi fikrim Almanca temeli olmadan (lise almancası’ndan bahsetmiyorum.) 1 senede halledebilecek bir iş değil bu. Çok çalışırım özveri gösteririm diyen arkadaşlar gördüm. Teoride doğru olsa da 1 senede o seviyede düzenli çalışmayı gösterebilmek YKS’den daha yorucu olabilir, bir de işin içinde dil var salt çalışmayla istenen seviyeye gelemeyebilirsiniz. İkinci faktör bence daha önemli ve göz ardı ediliyor o da sınıf ortamı. Gelen çoğu kişi çevresinden ve internetten hazırlığın zorluğu duyumlarıyla geliyordur eminim. Bu durum bence sene içinde olumsuz bir hava oluşturabilir, çevrenizdeki umutsuzluğa kapılan insan sayısı arttıkça bu işi yürütemeyebilirsiniz. Salt kendi başınıza olmayacağınızdan önemli bence bu. Bilkent’te hazırlıktayken (bence ortalama bir zorluğa sahip) 2. senesi olan insanlar sınıfta olumsuz hava oluşturuyordu, pek çok yeni gelen öğrenci bundan etkileniyordu mesela. O yüzden dikkatli olunuz. Almanya zincirinin sonunu hayal etmeden önce zincirin başına odaklanın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 arkadaşım var orda okuyan çok memnunlar ama ikisi de geçemediler hazırlığı biri hukuk biri endüstrye gidiyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    çok haklısınız iyi düşünmek gerek
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hazırlık konusunda geçen sene öğrencilerden kalınca baya tepki aldılar twiterdan filan. Sonrasında hazırlığın geçme seviyesini düşürdüler diye biliyorum. Senin arkadaşların bu sene mi kaldı hocam ?
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bi arkadasim okumustu hazirligi burada oyle asiri da calismadi ama duzgun calisti ve gecti sinavi hatta oradan aldigi dil belgesini kullanarak almanyaya okumaya gitti. Tau’daki ogrenciler genelde calismiyorlar hocam sonra da gecemedik zaten diye birbirlerini gazlayip birakiyorlar okulu. Yoksa hazirligi gecip su an bolumde ve almanyada olan tanidiklarim var yani. Hazirlik diger okullarda ingilizce oldugu icin yatme yeri evet cunku hepimizin bir ingilizce asinaligi var ama tau’de boyle degil o yuzden millet yatarim diye gidip kaliyor sonra da herkese kotuluyor olay bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freyja.md F kullanıcısına yanıt
    bazıları senin gibi duşunuyor bir kısım ise tam tersini soyluyor anlamadım gitti
  • Yurdu yok diye duymustum hocam aklinizda bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    almanyada iş imkanı demek almanca bilmek ve iyi bir mühendis olmak demek. bunun için illa taüde okumana gerek yok, mühendislikte iyi olan ünilerin hepsi için geçerli bu. örnek vermek gerekirse odtü itü bilkent koç sabancı boun ytü hacettepe gazi ktü gibi okulların hepsinden çıkıp almanyada iş bulabilirsin.
  • Evet hocam ikisi de bu sene.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okul hakkında bir bilgim yok fakat almanca hakkında deneyimliyim şöyle ki lisede almanca bölümündeyim ve 4 sene boyunca c1 e kadar yükselebiliyordunuz. almanyaya kapı oluyor b1den sonra zaten bizim ilk sene a1 ikinci sene a2 sonraki sene b1 ve diğer sene istege göre bırakılabiliyor ya da b2 veya c1 icin hazırlanılıyordu. şöyle ki ben lisenin ilk senesinde zaten iyi liseye kapağı attım rahatlığıyla çalışmadım ve almana a1 bile bana çok zor geldi. sonraki sene bölümümü değiştirdim okulun ingilizcesine geçtim ve diğer arkadaşlarım a2 çalışıyorlardı sürekli mk yazıyorlardı çok çalışan bile yuzde yuz başarılı değildi. okuldaki tüm başarılı öğrenciler ingilizceydi cunku almanca öğrencileri matematige fiziğe ayırıcak zamanlarını almancaya ayırıyorlardı. Sene sonu sınavları almanca hocaları konsolosluktan gelen talimatlar doğrultusunda yapıyorlardı ve seviye ilerledikce konsolosluktan insanlar da sınavda denetim yapıyorlardı. ben şunu anladım almanca kolay değil düzeni oturtturmazsan düzenli çalışmazsan asla yapamazsın. bir de gerçekten sevmek gerekiyor ben hiç sevmiyordum ne talefuzunu ne tarzını hiç bana göre değildi. ayrıca belki biliyosunuzdur ama inanılmaz detaylı ve kurallı bir dil. her şeyin kuralı var detayına inmek istemiyorum. kuralsız kısımları da oldukça fazla ve zorluyor. gerçekten öğrenenleri takdir ediyorum zor iş. tm den türk alman hukuk isteyen bir arkadaşım vardı ne oldu ona bilmiyorum... okul hakkında sehrin cok dışında oldugunu ve ordakilerin bundan şikayetçi olduğunu biliyorum ayrıca türkiye-almanya ilişkisinden kurulduğunu hatırlıyorum. sanırım merkel ve erdoğan açılışını yapmış olabilirler. mezun olduğunuzda kapağı almanyaya atma ihtimaliniz yüksek. güzel maaslar alabilirsnz ayrıca almanyanın makine ve özellikle mekatronik mühendisi ihtiyacı varmış diye duymuştum tabi sizler mezun olana kadar nolur bilemem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    Dogrudur hocam ama calismayi goze almiyorsaniz gitmeyin kendinizi en iyi taniyan sizsiniz karari kendiniz verin dn iyisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.