Şimdi Ara

Turbo Boost Nedir(İşlemci Hızı Arttırma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
2
Favori
33.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel’in yeni nesil işlemcileri Core i5 ve Core i7 işlemcilerle birlikte sunduğu bir teknolojide Turbo Boost. Bu yeni teknoloji sayesinde ihtiyaç duyulduğunda işlemci hızı belirtilen oranlarda yukarı çekilerek performans arttırılıyor. Bu özellik tamamen otomatik çalışıyor. Kullanıcı işlemci üzerinde herhangi bir ayar yapmıyor.
    Önceki nesil Intel işlemcilerle bu yeni teknoloji ile tanışmıştık. Turbo Boost teknolojisi işlemcinizin belirli koşullar altında standart hızından daha yüksek hızlara otomatik olarak çıkabilmesini sağlayan bir Intel teknolojisi. İkinci nesil Core işlemcilerle birlikte Turbo Boost daha da geliştirilerek Turbo Boost 2.0 oldu ve kullanıcıların işlemcilerinden daha fazla performans alması sağlandı.
    Şimdi bir örnek ile Turbo Boost teknolojisinin nasıl çalıştığına bakalım. 3,3 GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir işlemciniz olduğunu düşünün. Bu çekirdekler üzerinde bir yazılım çalıştıracaksınız fakat yazılımın sadece tek çekirdek desteği bulunuyor. Turbo Boost bu ve bunun gibi durumlarda devreye giriyor. Tek çekirdek üzerinde alınacak performans belli.
    Normalde 3.3 GHz işlemci ile 3.3 GHz hızını görmeniz gerekiyor. Turbo Boost teknolojisi sayesinde diğer çekirdeklerin çalışmadığını gören işlemci tek çekirdeğin performasnsınız3.7’ye kadar çıkartabiliyor. Bu durum işlemcinin karakteristik özelliği ile sınırlı.
    Normalde güncel oyunların çoğu işlemciler üzerinde sadece bir ya da iki çekirdek kullanıyorlar. Bu yüzden oyunlar Turbo Boost’tan yararlanan uygulamalara iyi birer örnek.
    Intel Turbo Boost 2.0 ile bu teknolojiyi daha da geliştirdi. Bu sayede tahmini güç tüketimi, çekilen tahmini akım miktarı ve işlemci sıcaklığı daha stabil olması sağlandı. Ayrıca Turbo Boost 2.0 ile işlemciler kısa sürelerle de olsa en yüksek güç düzeylerinden daha yukarıda çalışabilir duruma getirildi. Bunu 100 metre koşularına benzetebilirsiniz.
    Normalde sürekli olarak koşamayacağınız bir hıza kısa süre için de olsa çıkmak gibi. Turbo Boost aynı zamanda grafik işlemcisinin de hızını ayarlayabilen ikinci nesil Core işlemcisi özellikleriyle uyum içinde çalışır.
    Turbo Boost’la otomatik olarak ayarlanan hızınızı gözlemlemeniz için Intel’in Intel Turbo Boost Technology Monitor adlı ufak Windows uygulamacığınız kullanabilirsiniz.







  • Yüksek hızda ısındığı için genelde 1.15 Ghz'de(Windows güç tasarrufu) kullanıyorum. i7 3630 QM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk aldığım günden beri sürekli prize takılı ve işlemci kullanımı %100 turbo boost sürekli aktif.Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 27 Haziran 2014; 6:43:35 >
  • Herhangi bir aşırı ısınma sonucu

    bilgisayar kapanması falan olmadımı????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BloodNess911

    Herhangi bir aşırı ısınma sonucu

    bilgisayar kapanması falan olmadımı????

    Aşırı ısınma, ısınmasıyla kaldı sadece.Hayır herhangibir problem olmadı.
  • İyi ozaman hocam
  • Arkadaşlar sayfaya girip çıkıyosunuz güzel bilgileniyosunuz ama

    birde yorum yapsanız süper olacak

    teşkkürler:)
  • BloodNess911 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar eğer daha fazla bilig istiyorsanız.
    pm atabilirsiniz
  • Hocam sende işe yarıyormu bu program
  • arkadaşlar dizüstü bilgisayarımda inte pentium p6200 işlemci var çalışır mı yada başka program var mı?
  • takip1 T kullanıcısına yanıt
    Neyi çalıştırcan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarı geliştirip hızlandırma gibi bir hobi oluşturdum.yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.