Şimdi Ara

Turbo Benzinli Araç Yüksek Egzoz Emisyon Değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün, senede fazla km yapmadığı için her yıl 3000km'de yağı, filtresi değişen aracım (1.4 TSI DSG Golf) egzoz emisyon muayenesinden geçemedi.


    Kısa mesafe kullanılan bir araç da değildi. Ölçümü yapan arkadaş araç devirsiz kullanılmıştır hep dedi ki doğrudur dsg hep motoru 2000 devir altında tutuyor. Gidin 4-5 bin devirde 1 saat kullanın tekrar gelin dedi. Yaptık öyle azaldı ama yine geçmedi. Sonra araç muayene istasyonuna gidene kadar tekrar devirli kullandık bu sefer oradakinde geçti ama şimdi resmen 100km gibi bir mesafeyi 5000 devir civarı düşük vitesle yapmak zorunda kaldım ve birşeye zarar verdim mi diye paranoya yapmaya başladım.


    Arkadaş bizi yanılttı mı? Yani yüksek devirde bu kadar km yapmak yerine aslında servise gidip birşeylerin mi değişmesi gerekiyordu yoksa normal mi bu durum?


    Ben böyle şeyler sadece kısa mesafe kullanılan dizel araçlarda olabiliyor sanıyordum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 1 Mart 2024; 20:54:0 >







  • 5000 d/d çok yüksek, bu kadar da olmasına gerek yok diye biliyorum, 3500-4000 diye hatırlıyorum bu değeri.

    Ölçüm yapan yerler çok da güvenilir değil, özellikle muayene yolu üzerinde "abi senin katalizör gidik, bunu değiştirmezsen geçmez" tipli esnaflar kan emmeye çalışıyorlar.

  • Devirli gittiğim için mi Tuvturk'de geçti yoksa dışarıdaki yerin cihazının kalibrasyonu bozuktu boş yere mi motoru yordum onu da bilmiyorun açıkcası. 1.03 altı olması gereken 1.09 dedi bana sonra Tuvturk'de 0.99 çıktı.


    Bir sürü kişi git dışarıda yaptır, Tuvturk'de çok zorluyorlar aracı, bırakmak için bahane arıyorlar falan dedi. Gittim adamlar kısa bir süre 3000 devir yaptırdı tamam iyi günler dedi bitti mevzu. İlk gittiğim yer ne kadar boşta 4000 devir yaptırdı. Araçta koruma var herhalde kendi kendine ara sıra deviri düşürüyordu sürekli 4000 de tutturmuyordu.

  • ilginç. ben de tüvtürk'ten kalıp dışarıda geçenlerdenim. tabii sanayide yaptırdım, istasyona yakın yerlerde kazıklama çalışmaları oldu kaçtım

  • VW motorların kronik derdi bu, devirsiz kullanırsan sübaplar kurum kaplıyor. Öncelikle bujilere baktırın eskimiş ise orjinalleri ile değiştirin. Sonra aracın benzin deposuna bir kutu würth enjektör temizleyici koyun ve depoyu doldurun, sonra da aracı yaklaşık 100 km kadar kullanın. Muayene istasyonuna gitmeden önce de aracı devirli kullanıp motor sıcak iyice ısınmış şekilde gidin. VW araçların motorları soğuk iken de emisyon değerleri çok iyi çıkmıyor. Gerisi artık şansına kalmış.

  • Egzoz muayenesini mümkünse tüvtürk dışında yaptırın,

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.