Şimdi Ara

TÜPLÜ ARABALAR OKUYUN :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yazdığım sorunlar herkeste olcak diye bişey yok tabiki.ama genel olarak bir çok tüp kullanıcısının başına gelen şeyler bunlar etrafımda çevremde sanayide her yerde aynı sorunlu arabalar var.bu lpg yüzünden arabalardan soğudum ben.ama yapcak bişey yok bizi bu duruma mahkum edenlere sitem etmek lazım.
  • LPG de sorun yok,

    Ustalarınız, teorik bilgiden yoksun, ezberledikleri gibi çalışıyorlar.

    Mevcut durum, herkes kabullendiği için böyle...
  • Tam on yıldır bu yazılanlardan dolayı aracıma LPG dönüşümü yaptırmadım. Benzin beş lira olunca gözümü karartıp bir yıllık corollama Muğlada ilhami Ustaya BRC marka tüpü taktırdım. henüz bir hafta oldu. Arkadaşın sıralayıp yazdığı hiç bir şeyle karşılaşmadım. Henüz çok yeni ama. Eğer böyle devam edecekse çok geç kalmışım LPG konusunda.
  • Düzgün yapılan çalışmalardan sonra lpg de sorun filan ortaya çıkmıyor, şu an versom var 1500 km de lpg taktırdım performans kaybı olarak şunu gördüm düz yolda 210 u rahat görürken lpg de 180-190 gördüm onun haricinde araç rampada bayılmıyor, rölantim de dalgalanma yok, gaz geçişi diye bir şey hissetmiyorum anca ışığına bakınca anlıyorum, klima çalışıyor mu çalışmıyor mu içerisinin serinliğinden başka etki yok, gaz kokusu yok, ayda 50 liralık benzin belki alıyorum belki almıyorum, arıza ışığı bundan önceki iki arabamda da yanmıyordu bunda da yanmıyor, uzun yolda üst grup sedan ve 4*4 ler haricinde selektör yapabilen olmadı (diğer ikisi içinde aynı şey geçerli ki bu o kadar da övünülecek bir şey değil yarış yapmıyoruz tabakhane ile ortaklığımız yok).

    Yukarıda yazılanlar da benim naçizane tecrübelerim, yaşamış olduğunuz kötü işçilik sonuçları başka şekilde ifade edilebilirdi, bizim gibi petrol fiyatlarının çok can yaktığı ülkelerde insanların alternatif yakıtları kullanması garip karşılanmamalı, en basit örnek brezilya örneğidir, petrol krizi esnasında devlet başkanları bizi benzinden kurtaracak alternatif bir yol bulmamız lazım diyor, bilim adamları ellerinde en ucuz ne var bakıyorlar şeker kamışı hemen etanolle çalışan araçlara yöneliyorlar ve benzinin etanolle karıştırılması sonucunda ortaya çıkan yakıtı kullanacak araçları kullanmaya başlıyorlar şu anda hala Brezilya'da ve dünyanın geri kalanında satılan araçlar bu yakıtı yakacak şekilde motor tasarımına sahip araçlardır yani sana bana normal arabadan başka yok diyen firmalar istenirse motor dönüşümünü babalar gibi yapabiliyor.

    Artık araçların pek çoğu etanolü %85 oranında karışımla yakabilecek şekilde üretilir olmuş ama sonuç ne artık adamların 1980 yılında başlattığı iş artık bütün araçlarda sıkıntı olmaksızın kullanılır olmuş. Ülkenin en büyük cari açık kalemi petrolken, devlet her benzinciyi vergi dairesine çevirmişken, İngiltere kraliyet ailesinin rolce royslarına tasarruf ve çevre koruması amacıyla lpg takılmışken(http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6524395_p.asp , yeni haber değildir en az 6-7 senesi burada yeni yazılmış) kendi kötü işçilik tecrübelerinizi genelleme yaparak aktarmanız yanlış olmuş diyelim.




  • 35 bin km 5 yıldır atiker lpg li araç kullandım 21. maddedeki problem harici hiç bir sorun yaşamadım. Fakat 21. madde baya canımı sıkıyor bir çözüm bulmama lazım. işin diğer bir boyutu da daha hiç lastik patlama olayı yaşamadım. Yalnız araban indirdiğim gün lastiğin patlayacağına eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaaagac -- 15 Eylül 2013; 20:32:09 >
  • ilk arabam doğan orjinal slx'di :) hem de hacı yeşili. ona 0 aldıktan 1 sene sonra memlekette bir türlü sıra gelip te tüp taktıramadığımız için babamla aydın'a gidip acil montaj yaptırdık. araba karbüratörlü olduğu için motoru tokai çakmak gibi kokardı. 2 hava girişi varmış kullananlar muhtemelen bilir. sıcak hava girmesi gereken ucu montajda koli bandıyla kapadıkları için hararet 90ın altına inince patır patır yapar motor sarsıla sarsıla çalışırdı. hararet 90 olunca kendine gelirdi.

    istanbulda öğrenciyim arabaya gazdan çok benzin alıyorum. kafam attı bigün maslak sanayiye gidip söktürecem. hurdaya satıp parasını yiyecem. tüpcünün birine gittim. dedim böle böle. adam olmaz öyle şey dedi. tüm taksiler şahin doğan hepsi de tüplü dedi. bir tur atalım hallederiz dedi. ormandan yokuş aşağı bırakınca aynı şeyi yaptı adam da eliyle koymuş gibi koli bantlı yeri buldu ve temizledi. hiç bir hava girişini de kısmen de olsa bantlamadı. ben o günden sonra o arabayı çalınana kadar karda buzda lpgde kullandım 0ın altında bile 1 marşta gazda çalışırdı emektar.

    o usta o sorunu çözene kadar ne çektim bir ben bilirim bir de allah. o zamanlar toyuz da tabi 48 plaka araçla ne zaman maslak sanayiye gitsem ustalar öpücük delisi yapıyor. ben de anlamıyorum o zamanlar işten.

    2005'te o araba çalınınca 1.8t aldım. gözüm bir kere korktuğu için bir de araba resmen roket gibi olduğu için hiç kurcalatmak istemedim. taki bu ağustos sonunda atiker taktırana kadar.

    yine 2 sene önce lpgnin en ucuz olduğu ankarada ben delimiyim niye benzin yakıyorum krizine girince son anda passata montaj yaptırmaktan cayıp bir astra aldım, aldığım gün de atiker taktırdım.

    niye atiker çünkü en ucuzu oydu arabayı da sırf tüp taktırayım diye aldığım için bi deneyeyim dedim ve gözümü kararttım.

    22 ayda 50bini geçtim atikerli astrayla. tek sıkıntı özellikle yazın arabanın sabah benzinle zor çalışmasıydı. astra f ve vectra c kullananlar bu sıkıntıyı muhtemelen bilir. depo sac imiş özellikle sıcak havada benzin devir daim ettikçe bozulur imiş öyle olunca da araba sabah çok zor çalışır imiş. depo başalıp ta yeni benzin girince araba şak diye çalışır imiş.

    montajı yaptırdığım yer benzin pompan bozuk dedi başka bişi demedi. bobin diyen bile oldu. onlara kulak assam bir tüp parası kadar daha harcardım. şaşmazda yasin'i buldum, ikna olmasam da benzinin bozulduğunu o anladı. sonra da tufan'ı buldum o da röle takalım devir daim olmazsa benzine de bişey olmaz diye ikna etti beni.
    ben de ikna olmadım ya benzinin bozulacağına daha hala araba trim bozuyor diye 2 kere de nozzle büyüttüm.

    artık pes edecem sıkıldım çünkü. okullar da açılacak. okul da eve yakın. artık napalım hanım da benzin kullansın noktasındayım ama benim iş eve uzak 1.8tye tüp şart. tufanla bunu konuşuyoruz. dediki ben senin arabaya şimdi tüp takmam. önce astranın sorununu çözelim için rahat etsin. ben senin sorununu anladım sen sıkıntılı bir adamsın, bildiğin kılçık müşterisin dedi. hayrola dedim. millet gaz/benzin düğmeyi nereye koyuyosun der, sen nozzleları kaç mm yapıcan,rpmi nerden okuyacaksın diyorsun dedi.

    neyse röle sonuç itibariyle işe yaradı. atikerlı astra şıkır şıkır. 2 yıl olmadan 50bini de geçmişiz. araba şiçi maksimum 9lt yakmış ankarada. otobanda 140 sabit adapazarına gidiyorum 8lt yakıyor. yazın tabanı yanık it gibi gezdim her haftasonu şehirdışına çıktım.

    tecrübelerim dolayısıyla ve birde 1.8tye yapılan prins montajında gördüm ki atmosferikte prins regülatör 2200mbarda çalışırken turbo da 1200mbarda çalışır imiş. ee atiker sr06 da 1500mbara kadar çıktığına göre ve prinste turboda fiyatı arttıran turbo kitinin atikerde standart olan map sensörü olduğunu gördükten sonra 1.8t için de atikere ikna oldum. işten de 2 senede kurcalaya kurcalaya biraz anlar olduk. prinsin 2800tl atiker safefast süperin 1200 tl olması kararımı %1 etkilemedi. tek yolun prins olduğunu düşünsem 2800 değil 3800 de olsa onu alacam ama olay o değil. olay iyisini isteyen insanların bildiğin kerize getirilmesi çok spesifik araçlar hariç!!!!!!!!

    velhasıl kelam 2 haftada 1.8tyle 2000km yaptım. kit atiker safefast süper. arabam hala roket gibi ;) bir türlü yavaş gidemediğim için şdışı denemesi yapamadım. önümüzdeki günlerde işallah.




  • 3 ve 14 hariç sıkıntı yok.
  • Konuyu açan bence çok hoş bir yazı yazmış. Montajdan şundan veya bundan. Sonuçta aracın orjinali dışında yapılan işlem olduğu için araca faydalı olur, motor ömrü uzar vb. Geçin hocam bunları.. Benzin ucuz olsa kimse yüzüne bakmaz LPG nin.. Ama malesef mecburuz ekonomik davranmaya.. Ben LPG'nin en sorunsuzunu 97 Şahin S imde kullandım=) valla BRC vardı ondada=)yıl bilmem kaç iken:)
  • 2012 astra ve 2004 vectra hakkında her türlü bilgiyi dinlemeye hazırım hocam :)
  • Arkadaş seni ve diğer arkadaşları sıkıntıdan kurtarayım. Motor subapların gitmiş, değiştir bir de subap yağlayıcı taktır, bir şey kalmaz. Muhtemelen eski sistem taktırmışsın, sıralı değil..
  • Eski arabam clio 20 Binde taktırdım.150 binde sattım. hiçbir sıkinti olmadı(tartarini) bugünün fiyatları ile km 20 krş kar ettim. totalde 25 Bin TL.ciloda tüplü diye 1 lira pahalı sattım.
    O km Megane 3 aldım. alltan simit depo landirenzo taktırdım.
    Bir yerde 80 model bir araç yanıyor tüpten deniyor.bakımlarını zamanında yaptırın.temiz bir araca (uyumlu motorlara Renault Honda Toyota en uyumlu)adı belli, takan belli,LPG uygulatın,LPG yide belirli yerlerden alın gerisini Allah'a bırakın
    Birde B sınıfı dizel alacağımıza C sınıfı LPG linin kesinlikle daha güvenli olduğunu bilsek....Kalın sağlıcakla.
  • kaanacarcan K kullanıcısına yanıt
    12-Güvensiz bi ortamda hissedersin sürekli kendini.sıcak havalarda patlıycak sanırsın

    Arkadaslar herkese merhaba,

    Artik arabanizda burnunuza gaz kokusu gelince telas yapmaya gerek kalmayacak sanirim?

    Gecen gun youtube da denk geldim videosuna, atv haberde yayinlanmis, bir urun cikmis igaz diye. Eger kacak varsa sizi sesli isikli uyariyormus. Benim cok hosuma gittii, hem de Turk muhendisler yapmis.

    Otogazcim da soyledi taktir diye. Taktiran var mi aracina? Calisiyor mu gercekten? Bilgi verirseniz sevinirim.

    Videonun linki de su:https://www.youtube.com/watch?v=WlGVg9Pik-A
  • 15 yıl öncede vardı bu cihaz yeni bulunmuş diye lanse etmek neden ? Yinede ellerine ve emeklerine sağlık.

    1- Aracınızda kaçak varsa kabinin dışındadır, içindeki cihaz aaç yürürken algılar zaten sizde o kokuyu alırsınız,
    2- Kabinin dışındaki kaçak farklı noktalarda oluabilir ve atmosfere açıktır, cihazın burnunun dibindeki kaçağı algılar. (Çakmağı ne kadar yaklaştırdığını gördünüz)
    3- Siz aracın yanında değilken cihaz alarm verse ne işe yarar !
    Bu nedenlerle satılmamıştı eğer 15 yıl önce işe yaradığı görülseydi zaten her araca standart konulurdu.
    Siz siz olun periodik bakımlarınızı gecitirmeyin ve mutlaka gaz kaçak kontrolünün yapılıp yapılmadığını gözlemleyin, unuturlarsa uyarın.
    Saygılar
  • faruksevgili kullanıcısına yanıt
    Merhbalar;
    Bahsi geçen igaz ürünün Ankaradaki üretim firmasının yetkilisiyim.
    Öncelikle 15 yıl önce çıkan cihaz ile ilgili link veya döküman gönderebilirseniz tutmamasının nedenini daha iyi görme şansımız olabilir.
    İzninizle konulara tek tek cevap vereyim.
    1- Araçtaki kaçaklar tankın olduğu bagaj kısmında, veya hortumların ve diğer cihazların bağlı olduğu motor kısmında meydana gelir. kabinin içinde oluşma şansı yoktur elbetteki. Nitekim ürünümüz de bagajda ve motor kısmında olmak üzere iki sensörden oluşur. Sürücünün bulunduğu kısımda ise sesli ve görsel uyarılardan oluşan elektronik uyarı cihazı bulunur. Sürücünün bu iki kısımda bulunan kaçaklardan haberdar olması sağlanır.
    2- Cihazın hassaslık derecesi oldukça yüksektir. Öyle ki, hassaslık ayarını en üstte kullanırsanız, rögar kapağının üzerinden geçerken bile uyarı verdiğini görebilirsiniz (bizzat test ettim).
    3- Araç kapalıyken cihaz eğer kaçak algılarsa sürücü gelene kadar susmaz. Aracın yanında olmadığınız zaman telefon aracılığıyla uyaran versiyonu yapıldı fakat henüz üretime geçilmedi.

    Periyodik bakımlarını ve kontrollerini elbetteki aksatmayın. Videoda da söylendiği gibi cihazın burada yaptığı, iki yılda bir yapılan kontrolü her saniye yapmak ve sürücüyü anlık kaçaklardan haberdar etmek. igaz ismi ikazdan gelir. sürücüyü ikaz eder. sürücü duruma göre tedbir alır.

    Bunların dışında sorusu olan veya merak ettiğiniz bir konu olursa bana sorabilirsiniz. Soracağınız her soru cevaplandırılacaktır.

    Ayrıca bakabilirsiniz: http://www.guvenlilpg.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igaz -- 24 Eylül 2013; 16:45:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: igaz

    Merhbalar;
    Bahsi geçen igaz ürünün Ankaradaki üretim firmasının yetkilisiyim.
    Öncelikle 15 yıl önce çıkan cihaz ile ilgili link veya döküman gönderebilirseniz tutmamasının nedenini daha iyi görme şansımız olabilir.
    İzninizle konulara tek tek cevap vereyim.
    1- Araçtaki kaçaklar tankın olduğu bagaj kısmında, veya hortumların ve diğer cihazların bağlı olduğu motor kısmında meydana gelir. kabinin içinde oluşma şansı yoktur elbetteki. Nitekim ürünümüz de bagajda ve motor kısmında olmak üzere iki sensörden oluşur. Sürücünün bulunduğu kısımda ise sesli ve görsel uyarılardan oluşan elektronik uyarı cihazı bulunur. Sürücünün bu iki kısımda bulunan kaçaklardan haberdar olması sağlanır.
    2- Cihazın hassaslık derecesi oldukça yüksektir. Öyle ki, hassaslık ayarını en üstte kullanırsanız, rögar kapağının üzerinden geçerken bile uyarı verdiğini görebilirsiniz (bizzat test ettim).
    3- Araç kapalıyken cihaz eğer kaçak algılarsa sürücü gelene kadar susmaz. Aracın yanında olmadığınız zaman telefon aracılığıyla uyaran versiyonu yapıldı fakat henüz üretime geçilmedi.

    Periyodik bakımlarını ve kontrollerini elbetteki aksatmayın. Videoda da söylendiği gibi cihazın burada yaptığı, iki yılda bir yapılan kontrolü her saniye yapmak ve sürücüyü anlık kaçaklardan haberdar etmek. igaz ismi ikazdan gelir. sürücüyü ikaz eder. sürücü duruma göre tedbir alır.

    Bunların dışında sorusu olan veya merak ettiğiniz bir konu olursa bana sorabilirsiniz. Soracağınız her soru cevaplandırılacaktır.

    Ayrıca bakabilirsiniz: http://www.guvenlilpg.com/

    Ürün ile ilgili dökümanım yok sadece 15 yıl önce aldık ve kullandık daha sonra kullanmadık, Şuanki MİMGAZ ın sahibi Sn. Hanefi bey bu ürünü satıyordu bizde kendisinden almış ve kullanmıştık.
    Yukarıda da belirttiğim gibi emeğinize ve elinize sağlık, başka yorum yaparak sizi üzmek istemem hayırlı işler bol kazançlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruksevgili

    quote:

    Orijinalden alıntı: igaz

    Merhbalar;
    Bahsi geçen igaz ürünün Ankaradaki üretim firmasının yetkilisiyim.
    Öncelikle 15 yıl önce çıkan cihaz ile ilgili link veya döküman gönderebilirseniz tutmamasının nedenini daha iyi görme şansımız olabilir.
    İzninizle konulara tek tek cevap vereyim.
    1- Araçtaki kaçaklar tankın olduğu bagaj kısmında, veya hortumların ve diğer cihazların bağlı olduğu motor kısmında meydana gelir. kabinin içinde oluşma şansı yoktur elbetteki. Nitekim ürünümüz de bagajda ve motor kısmında olmak üzere iki sensörden oluşur. Sürücünün bulunduğu kısımda ise sesli ve görsel uyarılardan oluşan elektronik uyarı cihazı bulunur. Sürücünün bu iki kısımda bulunan kaçaklardan haberdar olması sağlanır.
    2- Cihazın hassaslık derecesi oldukça yüksektir. Öyle ki, hassaslık ayarını en üstte kullanırsanız, rögar kapağının üzerinden geçerken bile uyarı verdiğini görebilirsiniz (bizzat test ettim).
    3- Araç kapalıyken cihaz eğer kaçak algılarsa sürücü gelene kadar susmaz. Aracın yanında olmadığınız zaman telefon aracılığıyla uyaran versiyonu yapıldı fakat henüz üretime geçilmedi.

    Periyodik bakımlarını ve kontrollerini elbetteki aksatmayın. Videoda da söylendiği gibi cihazın burada yaptığı, iki yılda bir yapılan kontrolü her saniye yapmak ve sürücüyü anlık kaçaklardan haberdar etmek. igaz ismi ikazdan gelir. sürücüyü ikaz eder. sürücü duruma göre tedbir alır.

    Bunların dışında sorusu olan veya merak ettiğiniz bir konu olursa bana sorabilirsiniz. Soracağınız her soru cevaplandırılacaktır.

    Ayrıca bakabilirsiniz: http://www.guvenlilpg.com/

    Ürün ile ilgili dökümanım yok sadece 15 yıl önce aldık ve kullandık daha sonra kullanmadık, Şuanki MİMGAZ ın sahibi Sn. Hanefi bey bu ürünü satıyordu bizde kendisinden almış ve kullanmıştık.
    Yukarıda da belirttiğim gibi emeğinize ve elinize sağlık, başka yorum yaparak sizi üzmek istemem hayırlı işler bol kazançlar.

    15 yılda teknoloji çok ilerledi. Kullandığımız sensörler 2 sene önce piyasada yoktu. O zamanki teknolojiyle başarılı olmamış olabilir. Onun üzerinden değerlendirme yaparsanız haklısınız. Fakat bu üründe, sensöründen işlemcisine kadar piyasadaki en son teknoloji kullanıldı. Kullananlardan aldığımız yorumlar gayet olumlu oldu. Merak edenlerin incelemelerini tavsiye ediyorum.




  • tankı istetmenin yerine koyup istetmeyi eve koyarsan iyi güzel bagaji küçültmüyor fakat uzun yola çıkacağın zaman yanına alman lazım yolda başına ne geleceği belli olmaz.bende ilk lpg taktırınca sanki arabanın çekişi azalmış gitmiyormuş gibi geliyordu şimdi alıştık iyi gidiyor. lpg candır can motoru ve cebi korur. :))))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.