Şimdi Ara

Tüm peteklere termostatik vana takılmalımı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
42.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim salonda 2 diğer 3 oda ve mutfakta olmak üzere 5 termo vanalı petekler banyo ve koridorda normal vanalı petekler var hepside demirdöküm salonda oturuyorum ve kablosuz rc 25 oda kumandası kullanıyorum kombi buderus GB 72 boru tesisatı Çelik ve döşeme altından yapılmış zamanında kombi mutfakta radyatöre yakın ev en üst kat çatı ve dış izolasyon yok dış doğrama PVC doğrama ve ılıcamlı tesisat firma yetkilisi kablosuz oda kumandasının bulunduğu salondaki termo vanaları en sonda açık diğerlerini istenilen seviyede tutmamı tavsiye etti ev Güney-Batı ve hafiften kuzeyede bakıyor köşe daire kombi su sıcaklığı 55 c de ev devamlı gece gündüz 22 c de ara sıra gece 23 yapıp sabahları 22 de bırakıp gidiyoruz 277 m3 yaktık bu ayda oraya yakın olabilir yanlış mı kullanıyorum daha az tüketebilirmi yardımcı olabilirmisiniz yaşanılan şehir izmir karşıyaka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35KSK35

    Merhaba arkadaşlar benim salonda 2 diğer 3 oda ve mutfakta olmak üzere 5 termo vanalı petekler banyo ve koridorda normal vanalı petekler var hepside demirdöküm salonda oturuyorum ve kablosuz rc 25 oda kumandası kullanıyorum kombi buderus GB 72 boru tesisatı Çelik ve döşeme altından yapılmış zamanında kombi mutfakta radyatöre yakın ev en üst kat çatı ve dış izolasyon yok dış doğrama PVC doğrama ve ılıcamlı tesisat firma yetkilisi kablosuz oda kumandasının bulunduğu salondaki termo vanaları en sonda açık diğerlerini istenilen seviyede tutmamı tavsiye etti ev Güney-Batı ve hafiften kuzeyede bakıyor köşe daire kombi su sıcaklığı 55 c de ev devamlı gece gündüz 22 c de ara sıra gece 23 yapıp sabahları 22 de bırakıp gidiyoruz 277 m3 yaktık bu ayda oraya yakın olabilir yanlış mı kullanıyorum daha az tüketebilirmi yardımcı olabilirmisiniz yaşanılan şehir izmir karşıyaka

    merhaba
    bende karşıyakadayım,salonda termo vana ve rc25 aynı anda olmaz,termo vanaları açık bırakmanız doğru
    peki 3 oda ve mutfakta termostatik vanaların ayarı kaç numarada? ve termostatik vanalar görevini yapıp set edilen derecede radyatörleri kapatıyor mu? 277m3'ten 30 günde ortalama 9m3 yakmışsınız,fazla bir rakam değil ama evde ısıtılacak net alan kaç m2? bu arada yalıtımın olmaması ve çatı katı olması ısı kaybı açısından çok büyük dezavantajdır ısı kayıpları çatı ve duvarladan gelir




  • evinizdeki bütün peteklere termostatik vana takabilirsiniz yanlız 1 veya 2 tane sini sonuna kadar acık bırakmanız lazım termostatikvanalı hiçbir petege reglaj ayarı yapılmaz
  • Merhaba, evim 250 metrekare Dubleks , banyolarda bulunan havlupanlar dahil toplam 14 petek bulunmakta, bina yalıtımında bims tuğla üzeri karbonlu mantolama kullanılmış, kullandığım kombi Ariston genus premium evo 35 kw modeli ve tesisat sistem 2000 olarak da adlandırılan mobil sistem şeklinde döşenmiş , benim sorum peteklere danfoss ra 2000 modeli termostatik vana takarsam yakıt konusunda bana ek bir avantaj sağlarmı acaba ?
  • alp0050 kullanıcısına yanıt
    Minimum %15-%20 arası bir avantajınız olur, homojen ve konforlu ısınmada cabası.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim, benim peteklerin montajı alttan yapılmış yani giriş çıkış alttan , termostatik vanayı bu şekildeyken bağlamamda bir sakınca olurmu ? yoksa bağlantıyı çapraza çevirmem gerekir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp0050 -- 29 Mart 2015; 18:19:38 >
  • alp0050 kullanıcısına yanıt
    Termostatik vana zemine yakın kalırsa ısıyı sağlıklı algılamaz üstelik çarpma ve kırılma riski oldukça yüksek olur. Pex-b bağlantılı krom boru yardımıyla (piyasada satılmaktadır) girişi üste aldırabilirsiniz veya petek bağlantılarınız resimdeki gibiyse kompak çekirdek ile üste monte edebilirsiniz.

     Tüm peteklere termostatik vana takılmalımı?
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Petek bağlantım resimdeki gibi değil malesef, peteğin iki alt ucundan olacak şekilde yapılmış, tavsiyeniz üzerine pex b boru ile girişi üste alacağım ve oraya termostatik vana takacağım doğru anlamışımdır umarım. Tekrar teşekkür ederim.
  • alp0050 kullanıcısına yanıt
    Krom boru ile yukarı uzatıp termostatik vanayı takacaksınız.

     Tüm peteklere termostatik vana takılmalımı?

     Tüm peteklere termostatik vana takılmalımı?

     Tüm peteklere termostatik vana takılmalımı?




  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alp0050 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • Selamlar . Danfoss ter.vana alıcam, gövde ve termostat ayro satılanlar var. Gazlı olanlar pahalı biraz acaba fövdelerini ayrı alsam termostatlarını ayrı alsam naso olur . Sıvı termostatla gazlı termostatların gövdeleri aynımıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bobst02 B kullanıcısına yanıt
    ben aldım tanesi indirim çekiyle beraber 30 liraya gelmişti. Geçen kış sonu aldığımdan takamamıştım . Haftasonu birini mutfağa taktım .

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/danfoss-termostatik-duz-radyator-vanasi-303425839

    gaz sensörlüler artık üretilmiyor demişti satıcı aslında aralarında ki tek fark tepsi süresiymiş. İnceledğimde kafa yapıları farklı gelmişti tabi elimle görme fırsatım olmadı . Büyük ihtimal farklıdır heralde.

    Evim 105 m2 net 80 m2 salon 23 m2 en zor ısınan salon üstü teras olduğundan sanırsam .bu yüzden remosense kablosuz oda termostadını salona koydum.

    mutfak , y. odası . ç. odasına ise aldığım vanaları taktım .Ancak takma işlemi kolay olur dedim epey uğraştım eskilerini çok sıkmışlar zor söktüm.

    bu şekilde kışın ekonomi ve konfor sağlamayı düşünüyorum .zira en zor ısınan salondu. diğer odalar ise gereksiz fazla ısınıyordu . .İnş term. vanalar ile ısıyı dengelicem.

    Gözlemlediğim oda termostatsız ısınma mümkün olmuyor. kafasına göre iç sıcaklığa göre devreye gidip çıkıyor.

    Tavsiyem sizde max konfor ve ekonomi için oda termostadı da alın.




  • @meeb , teşekkür ederim bilgi için. Benimde kablosuz salonda benim sorunum yüksek fatura, 22 23 derece 500 lira fatura ödedim kışın ve izmir de oturuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.