Şimdi Ara

Tüm Overclock Ustaları Bunu da Çözün de Göreyim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet Overclock Ustaları Bir problemim var ama benimki size biraz basit gelirBu öyle kurubuz falan gibi birşey değil Öncelikle sistemimi yazayım hemencicik şuraya;

    Amd642800+ Clawhamer sc754
    Asus K8V-X (Via kt800)
    Corsair 2*512 Value Select pc3200 400Mhz DDR
    Asus v9550 Ge/Td
    Seagate Barracuda 7200 160gbyte Sata
    Asus TA-250 Kasa

    Şİmdi Arkadaşlar ben bu sistemi bir türlü düzgün bir şekilde Oc yapamıyorum!Şöle yanii Bir türlü 223 Fsb'yi gecemiyorum!223fsb de 2000mhz de gayet güzel çalışıyor!Tüm Testleri Tamamlıyor ama ondan 224 olmuyor voltaj versemde ram değerleriyle oynasamda olmuyorrrr!HT'yi3 yapıyorum ram'i 333 yapıyorum Cpu volt 1.6 yapıyorum! Ram voltajını bile arttırıyorum olmuyorrrr!Windows açılmadan ucuyorrr kaç kere format atmak zorunda kaldım vallahi 224 yapınca mavi ekran çıkıyor ve şölee yazıyorrr " Bu ekranı ilk defa görfüyseniz yeniden başlatın ...." ondan sonrada daha windows açılmıyorrr!Şimdiaynı konfigürasyonla 250 - 280 fsb arası gören var!Benimki niye olmuyorrr olursa nasıl olurrr!Bakalım Forumumuzun Overclock Ustaları cçözebilecekmi bu sorunu!







  • Hadi beyler koskoca forumda çözümünü bilen yok mu şu zımbırtının
  • abi o anakarttan olur bence.çünkü ben epox ile 2530 yaparken herşey stock ram 256 oem le (sempron 3100 soket 754) asus geldi ve en fazla 2560 gördük.o da ddr 566 ram ve süper bi soğutma ile.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagdas27

    abi o anakarttan olur bence.çünkü ben epox ile 2530 yaparken herşey stock ram 256 oem le (sempron 3100 soket 754) asus geldi ve en fazla 2560 gördük.o da ddr 566 ram ve süper bi soğutma ile.


    Anakarttan olur derken! NASIL YANİ AYNI anakartla en az 250fsb gören var bkn: Kaptan54 gibi! Anakrtın Bios'unda Agp/Pci kilidi hariç Oc için yeterli ayar mevcut gibi!
  • Beyler Yapmayın hadi ama bu sorunun çözümü bu kadar mı zor?
  • Basit bir cevabı var. İşemcin şansına kelek gelmiş olabilir.
  • İşlemciden olcağını pek zannetmiyorum 223 fsb yiyor 224 yemiyorrr! Yardım etmek isyenlere yardımcı olması için aşağı bir ss veriyorum!!!

  • 223 Mhz işlemcinin sınırı olabilir..çarpanı düşürüp htt yi arttırmayı deneyin bir de.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NOREMORSE

    223 Mhz işlemcinin sınırı olabilir..çarpanı düşürüp htt yi arttırmayı deneyin bir de.


    htt zaten suan 600 de birde max.mum değer 800 var onu da denedim olmuyorrr çarpana da bios izin vermiiyor sadece fsb değerlerini arttırıp azaltabiliyorum!
  • Farklı fikirler ve yprumlar bekliyorum! Bu cpu'yu hızlandırmak için herşeyi hazırım!
  • Sorunlar işlemciden değildir..

    Ya Sabitleyemiyorsun agp frekansını yada ramlerin daha ilerisine gitmiyor ramleri 166 ya cek dene agp frekansını sabitle onları yaparsan sorunun çözülür
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reLo

    Sorunlar işlemciden değildir..

    Ya Sabitleyemiyorsun agp frekansını yada ramlerin daha ilerisine gitmiyor ramleri 166 ya cek dene agp frekansını sabitle onları yaparsan sorunun çözülür


    dostum bios da agp/pci sabitleme yok onun dısında ramleri 166 yada çekip denedim olmuyor!!!!!
  • ramlerin value ram.daha fazla gitmesini beklemek hayalcilik olur.ramin bölenini değiştir bir daha dene.muhtemelen ramlerin oranı 1:1.sen işlemciye o\c yaparken ramede o\c yapıyorsun ama ram kaldırmayabilir.ramin bölenini düşür bir daha dene.arkadaşım adamlar baş konu olarak "overclock nedir nasıl yapılır" diyebir konu koymuşlar.böyle tehlikeli işlere girmeden önce onu okuman gerekirdi.
  • Bellek zamanlamalarından oluyo 333 mhz e indirdiğin zaman zamanlamalar çok yüksek kalmış olabilir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maymunkral

    ramlerin value ram.daha fazla gitmesini beklemek hayalcilik olur.ramin bölenini değiştir bir daha dene.muhtemelen ramlerin oranı 1:1.sen işlemciye o\c yaparken ramede o\c yapıyorsun ama ram kaldırmayabilir.ramin bölenini düşür bir daha dene.arkadaşım adamlar baş konu olarak "overclock nedir nasıl yapılır" diyebir konu koymuşlar.böyle tehlikeli işlere girmeden önce onu okuman gerekirdi.


    Dostum onun hepsini okudum! Ayrıca bram bölenlerni de değiştirdim! Ss seni yanılmasın o normal 2000mhz!e çalışırkken çekimiş bir ss yoksa oc yaparken bölenleri değiştiriyoruz!Zaten tüm bölenleri değiştirdim olmadı!
  • zamanlamalar kilitili oldugu için dokunamıyorum ama mesela cl 2.5 standart tüm bölenlerde ddr333 de yüksek kalsa bile ddr200 veya 266 da oc etkilemez yani yüksek gelmez diye düşünüyorum bennnn!
  • farklı bios dene yani agp/pci sabitlenmiyorsa yapabileceğün bişi yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reLo

    farklı bios dene yani agp/pci sabitlenmiyorsa yapabileceğün bişi yok


    yani 223 den yukarı çıkamamamın tek sebebia agp/pci sabitlemesinin olmadığından dolayımıı peki ama ozman bu boardla 250fsb ve yukarısına çıkanlar nasıl çıkıyorrrr kardeş!

    *Not: tüm biosları denedim ama hiçbiri agp/pci özellği barındırmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nforce -- 5 Eylül 2005, 23:07:52 >
  • modlu biosları dene yada en basiti bu board u kullanlara sor daha iyi bilirler mesele neo2 de 66 ya kitlerdim ama olmazı 67 ye kitlenmesi gerekiomus ondan sonra cıkmıstım snde bilene sor sana yardımcı olacaklardır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reLo

    modlu biosları dene yada en basiti bu board u kullanlara sor daha iyi bilirler mesele neo2 de 66 ya kitlerdim ama olmazı 67 ye kitlenmesi gerekiomus ondan sonra cıkmıstım snde bilene sor sana yardımcı olacaklardır


    zATEN BİLENLER YARDIMCI OLSUNLAR DİYE AÇDIM BU TOPİĞİ BE KANKA!! Ancak su ana kadar bir çözüm olmadı! Acaba board'u değiştirip Asus K8N Delux'mü alsam
    Ayrıca modlu biosları bulabilceğm adres biliyormusn Relo kardeş!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.