Şimdi Ara

Tüm Odalara Ethernet Portu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Taşınacağım eve komple tadilat yaptırıyorum. Hazır her yer kırılıp, dökülmüşken tüm odalara uydu ve ethernet prizi koydurmak istiyorum. Evde daha önce oturan kişi evin içine kadar fiber internet kablosunu çektirmiş.

    1-) Ben buradan kapının girişine 4 portlu modemimi koyup, tüm odalara cat6 ethernet kablosu çektirsem herhangi bir sorun yaşar mıyım.

    2-) Odalara çektirdiğim kabloyu duvara monte edeceğim 2'li ethernet prizine bağlasam (ekte resmi var), aynı anda 2 prizi de kullanabilir miyim? Hem uydu alıcı hem de oyun konsollarına bağlasam, ya da aynı anda prizden 2 ayrı bilgisayara kablo çeksem IP çakışması olur mu?

    3-) Çatıdan gelen uydu kablosunu da aynı modem gibi tüm çoklayıcı ile odalara dağıtırsam, aynı anda tv izlerken bir problem yaşar mıyım? Elektrik hattını çekecek olan kişi sadece aynı kanalı aynı anda izleyemezsiniz dedi, doğru mudur?

    4-) Sizin önereceğiniz herhangi bir şey var mı?

    https://store.donanimhaber.com/97/8e/37/978e374b835cb8382c305a86d67cc2ce.jpg

    Teşekkürler
     Tüm Odalara Ethernet Portu







  • 1-Mümkünse 1000 lik swich kullanınız.Hat düzgün çekilirse ve kablo iyiyse sorun olmaz

    2-Bir prizde 2 ethernete ihtiyac varmi varsa her ikisinizde modemden diirek alın veya resmini koyduğun prizin bir uydu bir ethernet li olanını alın derim.Hem yer kaplamaz.Tek porttan router ile çoklarsan sorun olmaz.IP çakışmaz

    3-Onuda modem gibi iyi bir çoklayıcıdan almanız lazım ,çanak sizinse 4 lü lnb kullanın sorun olmaz

    4-Başka önerim yok.
  • Cevaplar için çok teşekkürler...

    1-) Süperonline'ın verdiği 4 portlu modemim var. Bunun haricinde 1000'lik switch almama gerek var mı?

    2-) Hem uydu alıcıya hem de oyun konsoluna internet vermek için 2 tane çıkış gerekebilir. Bu yüzden tek prizden 2 çıkış istiyorum ama dediğim gibi IP çakışması olur mu o konulardan çok anlamıyorum. Eğer çakışma olur diyorsanız, Modem 4 portlu olduğundan 1 tane de 8'lik router alıp burdan çıkış yaparak her odaya çift kablo mu çektirmeliyim.

    3-) Çanak benim değil, çatıda merkezi sistem var, oradan dairelere kablo çekiliyor. Her TV için ayrı kablo çektirmek gerekiyor. Bu da her seferinde ekstra maliyet ve evde kabloların dolaşması demek. Ben hazır ev yapılırken çoklayıcıyı kendi evime koyup, odalara prizleri hazır olacak şekilde dağıtayım diyorum. İlerde TV alırsam kablo çektirmeye uğraşmamak için... Aynı anda tüm tv'leri çalıştırsam hepsi aynı kanalı izlemek zorunda olmaz değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triple-X -- 5 Haziran 2014; 13:00:25 >




  • Odalara 2 tane ethernet portu istiyorsanız 2 tane kablo çekmeniz gerekir. 8 li routerınız 1000Mbit destekli olursa daha iyi olur. Gigabit hızında veri transferi yaparsınız.
  • Teşekkürler cevap için, dediğiniz gibi her port için bir kablo çektirdim...
  • Arkadaşlar eve taşındım. Aynı sistemi kurmayı düşünenlere yardımı olabilir.

    1-) Tüm odalara (2 adet salona, 1'er adet 2 odaya) ethernet ve uydu hattı çektirdim. Kapı girişine sigorta kutusu koyup kabloları burada topladım.

    2-) Kabloları priz ile duvara monte ettim. Superonline'ın verdiği modemdeki 4 porta da bağlantıları yaptım. Tüm prizlerde sorunsuz bir şekilde interneti kullanabiliyorum.

    3-) Kapı girişindeki kutu içinde topladığım uydu kablolarını Digitürk için kullanılan uydu çoklayıcısına (10 TL) bağladım. Digitürk'ün kullanmaya başladığı yeni tip mdu5 lnb'ler santral görevi gördüğünden tek lnb'den gelen kablo ile her cihaza ayrı ayrı çıkış yapılabiliyormuş. Bendeki LNB de mdu5'miş. Problem olmadı o yüzden...

    4-) Hatları çektirip, üstlerini kapadıktan sonra aklıma geldiği için yapamadım ama belki bu işe girişenlere yardımı olur. Bir tane de UPS alıp, tüm eve elektriği buradan dağıtabilirsiniz. Böylece elektrik kesilmelerinde elektronik cihazlarınızı zarar görmeden kapatabilirsiniz...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.