Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (789. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.162
Cevap
686
Favori
1.819.658
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 787788789790791
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • malesef hocam geri dönmüş,almanyada şu an,tekrar baktım sizin için
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    esigara coili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bi sorum varda araştırdım araştırdım bulamadım.
    Ben amerikada bi çekilişe katıldım internet üzerinden çekilişi kazandım diyelim
    Adamlar telefonu ve kargoyu kendisi karşılıyor yani ben sadece adresi vericem.
    Bu gibi kargonunda üzerinde faturası veya fiyatı yazarmı? Kargo telefon kutusu büyüklügünde olur sanırsam gümrüğe takılırmı ? Vergi vermek zorundamıyım bedava gelen şeye?
    Bide türk vatandaşı değilim yinede vergi vermek zorundamıyım ? İllalah geldi ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • choully C kullanıcısına yanıt
    Telefonu gümrükten geçirebilirsen bir geçirde vergi kısmını sonra düşünürsün. Yasak çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 3 Eylül 2016; 23:33:18 >
  • Tecrübelerime dayanarak söylüyorum arkadaşlar;

    Kabul etmek istemesek de, moralimizi bozsa da, acı bir gerçek olsa da üçüncü dünya ülkesinde yaşıyoruz. Kendi vatandaşına aslan (yüksek vergi,saçma prosedürler,uymazsan tıkarım içeri,göndermem kargonu,1 euroda geçse mecbursun ödüceksin vs vs.) dış ülkelere pısırık kedi gibi bir anlayışla yönetiliyoruz. Kimin yönettiği fark etmez, babamın oğlu da olsa gerçek olan bu. Türkiye gerçeği bu. O yüzden demem o ki, gerçekten yapmanız gereken bir işlem olmadıkça (uzaktaki yakınınıza göndermeniz gereken birşey vs) alışveriş vs bu tür şeylerle uğraşmayın çünkü çok baş ağrıtıyor.
  • 1 eylülde paketi ptt kargoya amerikaya gönderilecek şekilde teslim ettim hala başakşehirde bekletildğini sorgu ekranından görmekteyim. acaba paketleri tek tek xrayde kontrol mu ediyorlar.yoksa koliler yurtdışına sevk edilip sorgulamaya düşmüyor mu? bu arada yurtdışına 10-20 kg ağrlıkta ptt ile koli gönderen oldu mu? kaça yolladınız? hasarsız&hasarlı mı ulaştı?
  • Amazondan ps3 oyun getirtmek istiyorum önceden getirttim 1 adet gümrük için 1 yılda 5 adeti geçmesin deniyordu fakat cd ve dvd için bu durum geçerli değil diye okumuştum şimdi oyundan 3 adet getirsem biri bana diğer ikisi de kuzenlere hediye aynı oyundan acaba sıkıntı yaratırmı gümrükte normalde cd ve dvd lere yıl içinde 5 adet kanunu konulmuyo diye biliyorum ama sizinde yorumlarıza ihtiyacım var teşekkür ederim... (75 doları geçmeyecek şekilde)
  • BreeZe QQ kullanıcısına yanıt
    Hocam o 5 olayı diye birşey yok benim geçen ay 4 paketin 3 ü aynı anda geçti yıldada toplasan 10 u geçmiştir aldıklarım her yıl 5 ten fazla alışverişim olmuştur hiçbir sorunla karşılaşmadım aynı üründen birden fazla olan paketler bile geçti. Elektronik ürünlerde Nasıl işler bilemem ama 5 olayından eminim öyle birşey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BreeZe QQ kullanıcısına yanıt
    Yılda 5 adet olayı eskiden yapılan bir uygulama idi.Şu an 75€ para sınırı var.Bunun yanı sıra 75€ altı istediği kadar sipariş verebilse de suistimal edilirse sınırlama getirilebiliyor.75€ üstü ürünlerde ekstra vergi ödüyorsunuz.Bir de ürünler için üst bir limit vardı ama hatırlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam suistimal etmemde mesela aynı oyundan 3 falan olsa toplam 30 dolar falan ediyor sanırım sıkıntı olmaz değil mi teşekkür ederim cevaplarınız için bu arada
  • Arkadaşlar amazondan nike ayakkabı getirtebiliyozmu?
    Gümrükten geçiyomu?

    75euro sınırını demiyom getirmek yasal mı ?
  • BreeZe QQ kullanıcısına yanıt
    şöyle bir durum var 1 yıl 12 ay ayda bir sipariş versek bile o ürünlerin türkiye'ye gelmesi 15 günü buluyor bazen daha fazla ve bu ürünler tek tek işleniyor yıl da 5-10 defa ürün getirtsek göze batmayız sanırım ayrıca eğer evde sizle birlikte birileri oturuyorsa anneniz veya babanız onların adına getirtebilirsiniz bir diğer yöntem ise arkadaşlarınızın adına getirtebilirsiniz adres olarak bulunduğunuz ilçedeki ptt adresini verirsiniz ürün ptt ye geldiği zaman gider alırsınız

    Türklerde çare tükenmez




  • adet sayısında adrese değilde isme bakıyorlarsanırım o yüzdende başkalarının adına getirtebilirim sanırım :d
  • BreeZe QQ kullanıcısına yanıt
    tabiki de ayrıca gümrük kurallarına uyulduğu sürece sorun çıkarcaklarını zannetmiyorum fakat görüyorum ki gümrük memurları çoğu kişiyi ya mağdur ediyor ya da uğraştırıyorlar şunu anlamak lazım sen o ürünü türkiye'ye sokup vatandaşına ulaştırtmıyorsan (gümrük kuralları çerçevesinde) bilmelisin ki vatandaşın zarara uğrayacak ben taa çinden ürün getirmişim kurallar çerçevesinde sen o ürünü bana getirtmiyorsun ben mağdur oluyorum yabancı kazanıyor uğraş dur ki ürün Çin'e geri dönsün iade süreci başlasın vs.
  • gönderimi şikayet edip yayından kaldırtan şahıs..sıkıntını en azından benimle paylaşsaydın da böyle şikayet edip ortadan toz olmasaydın..ben hepimizi ilgilendiren bir konu hakkında konuştum, gümrük memurlarının tutumu ve kafalarına göre iş yapmaları ile ilgili..evet..devlet kurumu olduğu için de devletn başındakilerin yerleştirdiği adamlar böyle işleri yokuşa süren..amacım siyaset yapmak değildi ancak bu konuda malesef ucu onlara da dokunuyor..bilmem anlatabildim mi..
  • Postanede bekleyen yurtdisi kargoyu almazsak ne kadar bekliyor bilen varmi?Sonradan gonderen firmaya geri yolluyorlarmi yoksa elmi konuluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maksimum 3-4 gün bekler diye biliyorum, fazla geciktirmeden teslim almak gerek hocam
  • 10 ayda felan 50 paket aldım kargo sınırı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cono01

    10 ayda felan 50 paket aldım kargo sınırı yok

    beim de 10 ayda 70 alışverişim oldu halen vergi vs ödemeden sıkıntı yaratmadı
  • yurtdışı 15 gün. yurtici 1 hafta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 787788789790791
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.