Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1388. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.166
Cevap
686
Favori
1.819.949
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13861387138813891390
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kaankayis K kullanıcısına yanıt

    Evet ÖTV artı gümrük alıyorlar diye biliyorum ama emin de değilim, belki ÖTV almıyor olabilirler. Sormak lazım. Ürün gelir, sıkıntı olmaz ama vergisi yüksek çıkabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 29 Ocak 2021; 11:39:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kampec kullanıcısına yanıt

    Adresinize ne yapmanız gerektiği ile ilgili kağıt gönderecekler. O kağıdı beklemek istemezseniz istanbulpostagumruk@ptt.gov.tr emailine barkod numarasını konu bölümüne yazıp faturanızı yollayarak vergisinin hesaplanıp adresinize yollanmasını isteyebilirsiniz. Kabul edilirse adresinize yollanır. Adet vb bir mevzudan kabul etmezlerse de cevap atıyorlar kabul edilmedi, gelmeniz lazım diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GalPal

    Adresinize ne yapmanız gerektiği ile ilgili kağıt gönderecekler. O kağıdı beklemek istemezseniz istanbulpostagumruk@ptt.gov.tr emailine barkod numarasını konu bölümüne yazıp faturanızı yollayarak vergisinin hesaplanıp adresinize yollanmasını isteyebilirsiniz. Kabul edilirse adresinize yollanır. Adet vb bir mevzudan kabul etmezlerse de cevap atıyorlar kabul edilmedi, gelmeniz lazım diye

    Hocam barkod numarası derken ?


    Yani ürün henüz teslim alınmamışsa, barkod numarası nereden bilinecek ?


    Kusura bakmayın, alıntıladığım mesajınızı tam anlamadığım için sordum.


    ***********

    ***********


    Bir de yurtdışı alışveriş konularında yetkinsiniz sanırım. Şu konu başlığındaki mesajıma da bakabilir misiniz ;

    https://forum.donanimhaber.com/aliexpress-para-iadesi-yapmiyor--147629540




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 29 Ocak 2021; 12:24:38 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Takip numarasına barkod no diyor PTT'dekiler, oradan alışkanlık. Takip numaranızı başlığa yazmanız lazım. Yani PTT sitesinde takip etmek için elinizde olan numara.


    Aliexpress para iadesindeki konuyu pek bilmiyorum. İadeler benim bir haftada hesabıma geçmişti ama kredi kartı kullanıyorum, hesaptan ödeme yapmadım.

  • Hocam selam bende şu saat i alayım diyorum. Alanlardan birisi yorumda 40tl vergi ödediğini söylemiş. Bu fiyata nasıl 40tl vergi ödemiş olabilir. Olduda bana yüksek vergi çıktı diyelim kredi kartı ekstresini ibraz etmem gerekiyormu çünkü satıcıya ürünün üstüne düşük üctet yazabilirmisiniz diye msj atmayı planlıyodum


    https://tr.aliexpress.com/item/4000221638883.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.71167453jYATBy&algo_pvid=205d9ee1-3f4d-4bf5-82f0-f8331aba7bb8&algo_expid=205d9ee1-3f4d-4bf5-82f0-f8331aba7bb8-7&btsid=0bb0600116123036824941190eff51&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abd'den (Amazon.com'dan) almış olduğum laptopu iade için geri gönderdim Yurtiçi Kargo ile.Ama 4 gün geçmeden "Abd 1 kg üstü elektronik aletleri kabul etmiyor" şeklindeki geri bildirimle ürün bana geri geldi.Yurtiçi Kargo ile yollamadan evvel görüştüğüm Ptt kargo da elektronik eşya gönderemediklerini söylemişti...Bana çok saçma geldi açıkçası.Ptt kargo müşteri hizmetleri ile görüştüm bana böyle bir durumun var olmadığını söylediler.Forumda Dhl ile Abd'ye laptop göndermek isteyen birinin kargosu da kilogram kısıtlaması gerekçe gösterilerek gümrükten geri dönmüş.Bu doğru mu acaba?Doğruysa mağdur olacağız büyük ihtimalle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHL ile yurtdışı servisten gelen ekran kartı geldi bana. para vermedim ve ürünün faturası 5$ gözükmekte ve FREE OF CHARGE yazmakta. buna rağmen internet sitelerinden 2.el ilanlarına bakıp kartın bedelini 400€ olarak belirlemişler ve 80€ istiyorlar. Bunun bir çözümü var mıdır?

  • 1) Gümrük mevzuatına göre, yurtdışından kargo yoluyla hediye ürün gönderilse bile, vergiye tabidir. Aynı mevzuat avrupa birliği ülkelerinde de geçerlidir.


    2) Gümrük incelemesine giren ürünlerde, ürünün paketinde yazan bedeli, gümrük memuru düşük bulursa, aynı ürün ya da muadil ürün bedeli üzerinden vergi tahakkuk ettirmektedir.


    Hasılı; 1nci madde kapsamında aldıysanız, zaten vergi çıkması kaçınılmaz.


    2nci madde kapsamında ürünün bedelini gümrük memuru yüksek takdir ettiyse, itiraz hakkınız da var. Bu sayfa ya da geçmiş sayfalarda nasıl itiraz edeceği yazılmıştı.


    ************

    ************

    ************


    Bu tür olası sürpriz vergilerle karşılaşmamak için, gümrük incelemesini yapan memurun dikkatini dağıtmak, bence daha akılcı. Somut ifadesi ile örneğin; 400 euro olan bir ürüne, 200 euro fiyat yazılsaydı, gümrükteki memur ürün bedeli araştırmasına girmeyecekti. ( Bu son paragraf yalnızca benim öngörümdür. )


    ************

    ************

    ************


    Bunların dışında, birde olayın vergilendirme boyutuna bakalım. Ödenilen para her ne kadar kendi paramız olsa da, para ödenirken döviz cinsinden ödendiği için, devlet kasasından döviz çıkmış oluyor. Bu nedenle de devlet, yurtdışından alınan her bir ürüne; KDV + ürün bedeli üzerinden maktu bir vergi almaktadır. Bu uygulama hemen hemen dünyanın bütün ülkeleri için böyledir. Yalnızca oranlar ve matrah değişebilir.


    Ürün bedelini düşük yazdırma konusu, avrupa ülkeleri vatandaşlarının da sıkılıkla başvurduğu yöntemlerden biri. Almanya vergi kaybını önlemek için, her bir alışverişe, banka ödemesini içerecek şekilde, otomatik bir vergilendirme sistemi üzerinde çalışıyor. Ancak bu sistem Almanya'da henüz hayata geçmedi. Yani ürün bedeli banka kredi kartı ile ödendiğinde, banka bu alışverişin vergisini anında otomatik olarak hesaplayacak ve ürün sahibine kadar direk ulaşacak bir sistem. Almanya bu sistemi uygulamada başarılı olursa, zamanla diğer ülkelere de yayılır diye değerlendirmekteyim. Yani 5 - 10 yıl sonra, alış veriş yaptığımızda, vergisini anında ödeyeceğimiz için, vergilendirme konusu aklımıza bile gelmeyecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 3 Şubat 2021; 20:48:20 >




  • Mevzuata göre, ürün bedelinin düşük bulunması halinde ayrıca bir tebligat yapılmıyor. Ayrıca neyin tebligatı yapılacak? Ürün zaten gümrükte tutulu vaziyette... Gümrüğe bir günde giren 10 binlerce bireysel ürüne, ayrı ayrı tebligat çıkarılsaydı, gümrükteki mal elinize bir yıl sonra ulaşırdı. Yani bireysel siparişlerde fiyatın düşük bulunması halinde ayrıca tebligat gönderilmesi hususunun uygulanabilirliği hiç yoktur.

    Ticarî ürün ithalatı yapanların da, malları gümrükte fiyat incelemesine girmektedir. Gümrük komisyoncuları gerekli evrakları tekemmül ettirip, malın gümrükten çıkışını sağlıyorlar.

    İtirazın nasıl yapılacağına bu konu başlığında değinilmişti. Ödeme tutarını gümrüğe iletirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    evet on binlerce ürün için tebligat gönderemiyorlar ama on binlerce paketten ayakkabı alanları ayırıp tek tek açıp internetten fiyat incelemesi yapıp ardından üzerine rastgele fiyat yazıp vergilendirmesini ışık hızında yapabiliyorlar sizin ve benim anlattıklarımı harmanladığımız zaman ben şu sonuca varıyorum gümrüktekiler art niyetli olarak rastgele vergilendirme yapıyorlar sizin neyi savunduğunuzu anlamış değilim . ben toptan ürün alıp ticaret yapsaydım forumlarda çözüm aramazdım. siz bizi ticari işletmelerle karıştırdınız galiba. biz kullanıcıyız ç. alışveriş yapamıyoruz ama artık teşekkürler yepyeni türkiye ;)




    bu arada bu seneye kadar en az elli kere gümrükten tebligat almışımdır . xxxxx nolu gonderinizi değer tespiti yapılamadığında diye başlar bilenler bilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 3 Şubat 2021; 23:37:36 >
  • Bu konu başlığında geçmiş mesajlarda itirazın nasıl yapıldığından bahsedilmişti. Başkaca değineceğim bir husus yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 4 Şubat 2021; 0:11:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önemli olan itirazın nasıl yapıldığı değil , önemli olan itirazların nasıl sonuçlandığı , önemli olan bu ülkede her şeyin günden güne zam zam zam maskesi altında yasaklanıyor oluşu aslında yasaklanmıyor ama bir tane kendine aldıysan on beş tane bana alacaksın yoksa alamazsın . bir nevi resmi rüşvet . ikinci teori ise şu şekilde , gümrükçülerin bazı godomanlardan rüşvet alarak ayakkabı ve kıyafet sipariş eden bireylere savaş açması durumu. bilmiyorum ama ülkede artık alışveriş bile yapamıyoruz . umarım en kısa sürede bu ülkeden gidebilirim.

  • Yüksek gümrük vergisi için, Cimer' e şikayet yazan arkadaşlar bir sonuç alabildi mi ?

  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    cevap yazmıştım ama silmişler. sonuç yok , bir ay sürüyormuş

  • Sanırım nasıl devlet narkotik polisine kaçakçılık şubeye yaptıkları işlere göre prim veriyosa gümrükdekileride böyle primlere bağlamış olabilirler. Yoksa yok yere bukadar günaha girmeyi kimse kabullenmezdi sanırım. Okuyorumda sıkıntı çekenleri akıl alır gibi değil
  • _OzGuR_1903 kullanıcısına yanıt

    primle mirimle alakası yok hocam , konteynırla ürün getirenler var , onların önü açılıyor , rekabet ortamı oluşturulmadan yok ediliyor . ortada bir kazan kazan durumu var gümrükçüler ve bu ürünleri konteynırla getirenler arasında. ama sen kendin için aldıysan 1400 tl vergi ödeyeceksin neden ?çünkü senin musluğun hortumu onların havuza akmıyor . öyleyse diyor ki ; öde bakalım 1400 tl , ödemezsende uğraş dur ... olay tamamen duygusal .


    ben satış yapmıyorum kendime alıyorum ama işte bizde arada kaynıyoruz . uğraşan biz oluyoruz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 5 Şubat 2021; 14:0:45 >
  • Merhaba, yardımcı olabilir misiniz?

    UB204173695LV
    UB197216115SG

    Bulabildiğim bütün trackerlara baktım ancak her iki takip numarasında da son hareket olarak Türkiye topraklarına giriş yapıldığı görünüyor. Birinde 1 hafta, diğerinde de 2 haftadır güncelleme yok. Sizce hala umut var mı? Yoksa Oblivion'un dibini boyladılar mı? Bu arada ürünlerden biri rüya kapanı, diğeri de TWS.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar nl post ile gelen kargolar teslim almazsak Çin'e geri dönüyor mu?508 TL vergi çıkmış, teslim almayı düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _S_R_

    Arkadaşlar nl post ile gelen kargolar teslim almazsak Çin'e geri dönüyor mu?508 TL vergi çıkmış, teslim almayı düşünmüyorum.

    Hangi ürünü satın almıştınız ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Hangi ürünü satın almıştınız ?



    Alıntıları Göster

    Analog kol saati


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13861387138813891390
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.