Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1351. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30.178
Cevap
686
Favori
1.822.026
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13491350135113521353
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mal arızalı ya da farklı çıktı malı Çine geri göndermezsek Aliexpress ten TAM İade alabiliyor muyuz yani satıcı kazıklamışsa?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt
    evet..dispute acarak foto ya da vıdeo kanıtı ekleyın,paranızı gerı alırsınız..nadıren gerı gondermenızı ısterler..(ben hıc gondermedım)
  • Arkadaşlar şuan siparislerde her ürüne mi %20 vergi var yoksa 22 dolar üstüne mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SESSİZDÜNYA S kullanıcısına yanıt
    herseye..
  • Şaka gibi, trekkinn sitesinden kendime alt - üst içlik ve oğluma ayakkabı aldım. Toplam 3 parça ve 1-1,5 aydır farklı bi alışverişim olmadı yurtdışından. Ürünlerin tamamı 900 küsür TL.

    Aldığım site ürünü paketledi, faturaladı ve gönderdi. Paketin fotoğrafını ve faturasını siteye yükledi. En ince ayrıntısına kadar paketin üzerine etiketle belirtmişler. Üst içlik şu kadar, alt içlik şu kadar, ayakkabı şu kadar ve kargo bu kadar diye. Faturasınıda paketin içine koyuyorlar. Bana kargo takip numarası verdiler ve ürünü gonderitakip.ptt.gov.tr’den takip etmeye başladım. Buraya kadar sıkıntı yok.

    Hollanda’dan 3 günde Türkiye’ye gelen ürün 15 gün kadar alıp-verme merkezi (gelen)’de bekledi. Sonra gümrüğe girdi, gümrükten çıktı vs derken bir baktım alıp-verme merkezi (çıkış) diyor. Şimdi bu PTT’nin terimlerini anlamak mümkün değil. İçime kurt düştü tabiki. Derken bir baktım gonderitakip sitesine, benim ürünümün Alıcı Adı başka, Teslim Edileceği İl başka gözüküyor.

    Aradım hemen tabi Pİm’i. Telefonla düşürmek mesele zaten. Ayrıca kargo İstanbul’da ben başka şehirdeyim. Dediler ki kargonuz gümrüğe takılmış, fiyat belirlenememiş, geri gönderilecek. 2 saat sonra bizi tekrar arayın, bizde neden Alıcı Adı ve Adresi yanlış işlenmiş sisteme bulmaya çalışalım.

    2 saat sonra 20-25 arama ile anca ulaştım kendilerine. Evet ürün size gönderilmiş, diğer adres bilgileri bir önceki ekip tarafından yanlışlıkla işlenmiş, ne zaman düzeltilir bilmem. Kargonuzu gördüm, içinde dediğiniz ürünler var, fakat fiyat belirlenememiş. Siz bize; kredi kartı ekstrenizi, kimlik fotokopinizi, faturanızı, satın aldığınız ürünü alırken ki ekran görüntünüzü şu adrese gönderin, eğer uygun görülürse ürün size gelir dedi ve kapattı.

    Şimdi 1- Bu kargonun üzerine adam fiyatlarını yazmış zaten. Hadi şüphelendin. Koskoca sitenin adresini yazmış, ürünün adını yazmış, fiyatını yazmış. Sen benden gümrüğe sunma ücretini almıyor musun? Neden bakıp teyit etmiyorsun arkadaş fiyatını? Ben senin bir tarafının keyfine göremi ürünün gelip gelmeyeceğini düşüneceğim.

    2- Bu konuda mail, telefon yada posta ile neden her hangi bir bildirimde bulunmuyorsun? Senin görevin nedir? Sorun ve hata çözmek mi, sorun üretmek mi?

    3- Nasıl oluyorda kargom başka bir şehire ve başka bir kişinin adına gelmiş gibi işlem görüyor. Sizler ne iş yapıyorsunuz Allah aşkına. Bunu şans eseri görmesem ne olacak?

    4- Türkiye’ye geleli 1 ay olan ürün hala düzgün bir şekilde işleme konamadıysa burada çalışan kişiler ne iş yapıyor? Ki sorunum hala çözülmedi.

    Kanunda açıkça belli, yasaklı bir ürün almadım, bir ayda 5 ürün alabilme hakkım var ama 3 ürün aldım, ürünü devlet kargosu ile istedim, ödemesini yaptım, üzerine fiyatlarını yazan bir etiket koydurdum, içine faturasını koydurdum ve çıkacak vergiyi kapıda ödemeye hazır bir şekilde bekliyorum.

    Bekliyorum derken, kimin bir yerinin keyfini bekliyorum öğrenmek istiyorum. Bu durumu Cimer’e şikayet edeceğim ve yapmam gereken başka şeyler varsa yardım ve önerilerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disclosure -- 20 Ekim 2019; 19:59:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yanwen takipsiz ile alacağım kaç günde elime geçer en geç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsad1905

    Arkadaşlar bu durum normal mi, 26 eylülden beri herhangi bir hareket yok, avrupadan aldığım bir ürün royal mail ile geliyor adamlar 3 günde ülkeye soktular ondan sonra ses seda yok üründen.
    Bugün kontrol ettim, 17 Ekim'de Deutsche Post ile gönderilen kargomu, 22 Ekim'de Türkiye'ye sokmuşlar. Acaba sistem mi hızlandı diye tam sevinecektim ki bu mesajları gördüm




  • Louise Attaque kullanıcısına yanıt
    Hocam ürün dün elime ulaştı, belki şansınız yaver gider sizinki hızlı olur bilemem ama 3 günde Türkiye'ye geldi, evime gelmesi 1 ay sürdü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsad1905

    Hocam ürün dün elime ulaştı, belki şansınız yaver gider sizinki hızlı olur bilemem ama 3 günde Türkiye'ye geldi, evime gelmesi 1 ay sürdü
    Hızlı olmaz hocam sanmıyorum. Siz de 20-25 gün beklemişsiniz.

    Normal şartlarda ürün yola çıkar, 20 küsür gün sonra 'Türkiye'ye ulaştı'' açıklaması gelir. Açıklamanın geldiği hafta da ürün gümrüğe girer ve teslimat yapılırdı.

    Bir ürünün uçakla yurda gelmesi 20 gün sürmeyeceğine göre, arada beklediğimiz süre ürünün Türkiye'de sıra beklemesiydi.

    PTT sanırım artık ürünlerin Türkiye'ye gerçek giriş tarihini açıklıyor. 3 günde ürün geliyor ama burada gümrük vs. için işlenmesi en az 20 gün sürüyor. Oldukça can sıkıcı.




  • Arkadaşlar bir arkadaşım bana Romanya’dan bir kaç parça ıvır zıvır göndermiş. Ama üzerinde bir not ile açılmadan geri gönderilmiş. Üzerinde barkod ve beyannameyle gönderilmesi gerektiğini yazmışlar. Bir dahaki sefer göndermek için postacısına sorduğunda o da bunun ne olmadığını bilmediğini söylemiş. Daha önce de çeşitli yerlerden ticari değeri olmayan hediyeler geldiğinde gönderici kız 1 dollar yazdığı halde çizip 5 dollar yazıp 11 lira vergi aldılar. Oysa o içindeki ıvır zıvır için 1 dolar bile fazlaydı. Hiç utanmıyorlar ve 5.2 ödetip geçirmiyorlar. Bu barkod sorununu nasıl çözeriz bir bilen yardım edebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sistem çökmüş durumda arkadaşlar ne yurtdışından alışverişin keyfi kaldı nede yurtdışına bişey göndermenin resmen çile eziyet hertürlü elektronik cihaza ötv basıyorlar 20+20 ödedim 400 euro için 160 euro şaka gibi nerde yaşayalım nerelere gidelim
  • Ben trabzon da oturuyorum ankara ya sevk edildi diyor, bir yanlışlıkmı var sizce, nereyi aramam lazım bunun için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ziromen -- 24 Ekim 2019; 11:36:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ichimaru Gin kullanıcısına yanıt
    Takipsiz posta mıydı acaba ? Üzerinde fiyat falan yazıyor muydu ?
  • Acele etme aktarmalı geliyor sonunda ulaşır sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ichimaru Gin kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın sana bunu takipsiz beyansız göndermiş. İçinde ne olduğu belli değil. Daha ordan çıkmadan geri göndermişler belli ki. Takipli göndersin, postanede evrak doldursun içinde ne olduğu ve gümrük bedelini yazsın yani burda böyle orda da benzerdir araştırsın sorsun yurtdışına nasıl posta gönderilir diye. Barkod numarasını posta veriyordur herhalde.
  • Son iki hareketteki Ankara Trabzon yer değiştirmeli yanlış kayıt olmuştur büyük ihtimal gönderiniz Trabzon'da olabilir Trabzon PTT yi arayın.
  • Arkadaslar 29 eylulde bi kulaklık aldım hala Türkiyeye giriş yaptiğı gözükmüyor üstüne birde 17 tracktan baktiğimda çince biseyler yaziyor son islemlerde,cevirince güvenlik dönüş felan diyor ülkeye daha giriş yapmadan çine gerimi gidiyor anlayamadım yoksa bir sıkıntı yok mu yardımci olabilirmisniz ?
  • Takipsiz yanwen gelen var mı son zamanlarda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt
    Bir aydan fazla önce verdiğim siparişin takip sayfasında bir aydan beri hareketlilik yoktu. En son olarak 29 eylülde Azerbaycan postasından bir numara yazıyordu. Birkaç günde bir takip ediyorum bir aydır durum buydu yani.

    Az önce yine baktım bir anda yeni hareketler eklenmiş ancak hareketler hepsi eski tarihli. 12 ekimde azerbaycana ulaşmış 15'inde türkiyeye gelmiş en son 17 ekimde de accepted by destination post diyor. Ama bunlar daha bugün ayın 29'unda görünmeye başladı düne kadar görünmüyordu.

    PTT'de hala hiçbiri görünmüyor gümrüğe girdi mi çıktı mı hiçbir fikrim yok.
  • benimde gümrüğe takılan ürünüm oldu kimlik belgesi fatura k.k. ektresi ve barkod istendi arkadaşlara faydalı olması amacıyla e posta adresini paylaşıyorum : istanbul-tasragumruk@ptt.gov.tr
  • 
Sayfa: önceki 13491350135113521353
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.