Şimdi Ara

Tüm bölügün önünde komutandan dayak yedim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Gaziantep de askerlik gorevimi yapmaktayim. Bugün basima talihsiz bir olay geldi. Kisaca anlatayim;

    Gece yarisi 12 gibi nobetci amir beni cagirtmis. Gonderdigi eleman da bizim istihbarat odasinda gündüzcü arkadas. Geldi yanima (ben uyuyorum tabi 12 ye kadar istirahatliydim) komutan seni cagiriyor dedi anahtari birakti 5-10 sn icinde uctu gitti. Tabi bende uyku sersemligi kalkamadim. Aradan 1 saat gecti nobetci onbasiyi gondertmis. Bir vukuat varsa beni arasin yoksa rahatsiz etmesin uyucam demis. Bende hemen kalktim ustumu giyindim indim asagi baktim bi sorun, vukuat yok arayip rahatsiz etmedim. Neyse gelelim asil olaya;

    19 mayis töreni oncesi bl.astsubayi (gece ki nöb. amir) toren alaninda beni ve gündüzcü arkadasi yanina cagirdi. Bana, gece niye gelmedin diye sordu bende ayni buradaki gibi olayi izah ettim. Sonra dondu diger arkadasa sen niye bunu kaldirmadin dedi. Eleman tam birsey soylicekken gerizekalilar diye 2 mize de girismeye basladi. Once tum gucuyle omzuma yumruk salladi. Ardindan baya sert bir sekilde karin bosluguma vurdu. Ardindan ben dik dik gozlerinin icine bakinca iteleyip kakmaya basladi en son eliyle yüzüme vurur sekilde iteleyip s....r git lan beni mi dovcen diyip kovdu. Bu esnada tabi tum bolukte sinema salonundaymis gibi bizi izliyor. Bu yaptiklarindan 1 saat sonra da gazino girisinde karsilastik. Yanina cagirtip niye bana artistlik yapiyon lan diyip pazularini gosterdi beni mi dovcen falan dedi. Hic ses etmedim gittim yanindan. Belirttigim gibi ayni sekilde arkadasi da dovdu. Tabi tabur da ilk dovdugu adamlar degiliz.

    Neyse velhasil kelam biz bu konuda ne yapabiliriz? askerligin bitmesine 3 ay kaldi. Bazen bosver demek istiyorum ama 24 yasinda 150 tane adamin karsisinda sopa yemek adamin gucune gidiyor. Bu yaptigini yanina birakmak istemiyorum nerelere basvurup ne yapmaliyim? Herhangi bir sonuc alabilirmiyim? yoksa bosa mi ugrasmis olurum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • cok gecmis olsun hocam. konuya hakim birileri gelip sizi yonlendirecektir. sonuc ne olacak ben de merak ettim. ama umarim yanina kalmaz karaktersiz adamin. bu tip durzulerin eline guc ve yetki verince boyle olaylar kacinilmaz oluyor. tekrardan gecmis olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezequiel1 -- 19 Mayıs 2014; 22:33:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam kafa atardım herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezequiel1

    cok gecmis olsun hocam. konuya hakim birileri gelip sizi yonlendirecektir. sonuc ne olacak ben de merak ettim. ama umarim yanina kalmaz karaktersiz adamin. bu tip durzulerin eline guc ve yetki verince boyle olaylar kacinilmaz oluyor. tekrardan gecmis olsun.

    Sagol hocam. Vallaha Allah kimseyi asker'de sorunlu komutanlarin eline dusurmesin. Gercekten elimiz, kolumuz bagli. Hala karin boslugum aciyor ne bicim vurduysa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uğraşma,sen uğraşırsan Askerliğii yakabilir.3ay kalmış bitir ve defol git :)
    İlla uğraşacağim diyorsan Tutanak Tutturup Askeri Mahkemeye gitmeniz gerekir.
  • Askerden sonra dışarıda yakala o zaman kedi kesilir işini halledersin. Böylelerini doveceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T.Edison

    Askerden sonra dışarıda yakala o zaman kedi kesilir işini halledersin. Böylelerini doveceksin

    Niye kedi kesilsin adamın belinde tabanca var çeker vurur saldırdı diye sen hastaneye gidersin adam merkrz karakola ifade verir evine gider uyur :)


    Arkadaşın sorusuna gelince tanıdık birileri varsa amir subay falan şikayet et. Kısa dönemsen dikkat ederler çok sıkıntı çıkar diye uzun dönemsen pek takmazlar o 3 ayda zehir olur. Sen alttan al icinden söv olay çıkmadan bitir askerligini bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bimer'i arayıp yada mail atabilirsen 3-4 gün içinde o komutan üst makama yazılı ve sözlü hesap verecek, tarafıımca tecrübe ile sabittir. gerçi benimki kantin yolsuzlugu hakkında idi kimse sallamadı beni bende bir mail attım başbakanlıga hemen beni buldular taburda, Genelkurmayın genelgesi var doğrudan emir komuta silsilesi olmadan başvurabilirsin iş resmiyete binince kimse sana bulaşamaz binbaşı bana çay ikram etmişti gerek yok böyle şeylere bidahine yanıma ugra ben geregini yapacam demişti... askeriye eski askeriye degil kendine güveniyorsan bir yamugun yoksa hakkını sonuna kadar ara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postence -- 20 Mayıs 2014; 11:38:15 >
  • Askerde dayak yasak fakat tanıďığın yoksa üst makamlarda hiçbir işe yaramaz yani yapıcak bir şeyin kalmaz en iyisi askerliğini bitirmek ve onunda emekli olmasını beklemek yoksa achmaster arkadaşın dediği gibi olur

    "Bu esnada tabi tum bolukte sinema salonundaymis gibi bizi izliyor. Bu yaptiklarindan 1 saat sonra da gazino girisinde karsilastik. Yanina cagirtip niye bana artistlik yapiyon lan diyip pazularini gosterdi beni mi dovcen falan dedi" Bu kısım uydurma değil dimi bu bildiğin ilkokullu ağzı kaslarını gösterip benimi dövücen demek astsubaya yakışmak bu arada rütben er falan mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yazık ki askerlikte bu tarz yakışıksız durumlar çok oluyor.ben açıkçası dayanamazdım kesinlikle o an bir şey yapardım.kimse seni dövme hakkına sahip değil.cahil eğitimsiz adamı alıp gerekli eğitimi vermezsen bu tip durumlarda oluyor.Türkiyenin belkide en güzel karakollarından birinde askerlik yaptım.bir tarafım deniz diğer tarafım turistik çarşıydı.karakol desen butik otel adeta her yerde klima.benden yaşça küçük uzman jandarmaların en ufak hareketlerine bile tahammül edemiyordum.arkadaşlarım engelliyordu sürekli ki sen son bir olayda patlayıp komutanın üzerine yürüdüm.elimde nöbet silahıyla beraber.üst rütbe tanıdıklarım olmasa belki daha nelerle karşılaşacaktım.askerlik benim yapımdaki insanlar için çok zor...
  • Şikayetçi ol yoksa ömür boyu sıkıntısını çekersin, olabilecek şeylerede hazır olmalısın. Askerde hakkımda 9 tutanak tutuldu, ne askerliğim uzadı nede ben hakkımı yedirdim. Hiç bir zorba komutanada baş eğmedim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astsubay olacaktım son anda vazgeçtim. Şuana kadar gördüğüm en sorunlu insan oldu aynı sene. (Arkadaşım). Sorunlu olmayanlarda oraya gittikten sonra oluyor. Bilirsin en çok intaharlar askerlerde oluyor. Adamların çoğu kafayı yemiş , tazminat ödeyipte ayrılmak istemiyorlar. İdare et biraz 3 ayın kalmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızılelma'nın 1. bölümünü izle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerlik de olur böyle şeyler takilma fazka teskereyi alip gidince gülüyor sun sonradan başını agritma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yerde olan doğal şeyler. Olur da üstlerine şikayet edersen adam ceza alır, ama sana askerliği de zehir eder. Üç ay sana cehennem olur. Sivile geçtikten sonra bir cacık yapamaz sen dert etme. Bu arada adamın alacağı maksimum ceza rütbesinin bir alt kademeye düşürülmesi olur. Bende zamanında askerde dayak yedim, hemde binbaşıdan yemiştim. Hazırolda dururken Allah yarattı demeden dayak nasıl yenir iyi bilirim.

    Bu arada ben olsam şunu yapardım bunu yapardım diyenlere kulak asma, elini kaldırdığın anda üste mukavemetten içeri alırlar.

    Dip not olarak rütbeliye durumu bildirmen lazımdı, komutanım vukuat yok diye. Yaptığın şey istirahatli dahi olsan mazeret değil. Büyük ihtimalle önceki gece nöbet tuttun ondan dolayı istirahat almışsındır. Direk emre itaatsizlikle suçlayabilir. Birde ters laf edersin rütbeliye hakaret diye ayrıca suçlanırsın.

    Adamı bırak kendi egosunu tatmin ettiğiyle kalsın. Sende ışık hızıyla birşey geldi dersin, nasılsa askerde dayak yok :)




  • Bizdede dengesiz bölük komutanı süpürge sopasıyla arkadaşı dövmüştü.dövdüğü kişiyi görseniz saf temiz kalpli gariban biriydi.çocuğun gözünü morartmış.alay komutanımızda askerini çok seven koruyan baba bir komutandı.bu olayı öğreniyor ve gerekeni yapmış.ertesi gün iştimada bölük komuta "beni şikayet edersiniz haa bundan sonra sizi dövmücem en ufak bir hatanızda direk diskoya göndercem"diye ağladı.yani iş üstlerde bitiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu bu bölüme açarsan böyle boş cevaplar alırsın.Kısa , uzun ve yedek subay adayları bölümü konunun yeri.
    Bu tür durumlarda en etkili yöntem ailenin bağlı olduğun askerlik şubesini arayıp durumu bildirmesi olduğu söyleniyor.Kışla içinde senin yapabileceğin sadece komutanını bir üstüne şikayet etmektir.Bölük astsubayını bölük komutanına şikayet edebilirsin.Zaten bu mevzuları usta asker olarak en iyi sen bilirsin.Tabi bölük komutanı mevzu ile ne kadar ilgilenir , daha sonrasında ne olur , komutanların sana tavrı nasıl olur , ne olacağını kimse bilemez.Bu işlerin kesin bir sonucu olmuyor.Mahkeme işleri için tezkereyi alman lazım.Peşini bırakmazsan mahkeme de etkili olur.
  • Pazularını gösterip benimi dövücen lan mı dedi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emredersiniz komutanım diyip susman lazım. Sivil olsa acıma kafayı göm derim ama rütbeli olunca iş değişiyor. Üstlerine şikayet edebilirsin onda da şikayet ettiğin mercide bulunanla şikayet ettiğinin arası nasıldır o öne çıkar. Arası iyiyse az vur çocuklara der arası kötüyse verir kınamasını üzerine alır rütbesini olur biter. Ha sonra adam yine bölüğe dönerse o zaman işin iş :) Askerde dövmekten beter etmenin bir çok yolu var, sende bilirsin.
  • hani dayak kalkmıştı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.