Şimdi Ara

Tulpar T7 Serisi Sıcaklıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar

    T7 serisi almayı düşünüyorum. Laptopta ANSYS, MatLAB gibi programları da oyunların yanında kullanacağım bu yüzden performansı hızlı olması bakımından önemli; fakat kafama takılan ve internette henüz bulamadığım bir konu var. Tek fanlı, iki fanlı ve 3 fanlı konfigürasyonların işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri laptoplar tam kapasite çalışırken ne kadar ve gürültüleri arasında farklar var mı ?

    Çıkarılabilir ekran kartı istediğim için tek fanlı konfigürasyona mahkum oluyorum, 3 fanlı kasanın sıcaklığı ise daha mı düşük oluyor tam performansta belirgin şekilde diye bir yandan düşünüyorum. Bakır soğutma borularının ise tek fanlı konfigürasyonda daha uzun durması işin içinden çıkamama neden oluyor. Şuan düşündüğüm ürünler ise:

    1 ) http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=472736&kat=6453&lang=tr-TR&srt=PU#.VVoJSPntmko T7 V3.1.1

    2) http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=471626&kat=6453&lang=tr-TR&srt=PU#.VVoJS_ntmko T7 V2.6

    3) http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=475177&kat=6453&lang=tr-TR#.VVoS1fntmko T7 V5.1

    V5.1 için ısınma problemi yaşarım gibime geliyor zaten şuanda stoklarındada mevcut değil, fakat güçlü işlemcisi çok cazip bir yandan.

    Sıcaklıklarıyla alakalı görüşlerinizi ve bilgilerinizi bekliyorum. Ayrıca önerilerinizede açığım.







  • T7 v2.6 kullanıyorum. Oyunlarda GPU sıcaklıkları gayet düşük. Eğer turbo açmazsan 70-75 civarlarında geziyor. Açarsan kimi oyunda 55 derecede kimi oyunda 62-63 derecede sabitleniyor. Bf4 ü açılışta turbo fanla başlayıp ve kapatmayıp 52 derecede oynadığımı hatırlıyorum. Dying lightta ise 60 ın altına turboyla da inmiyor. Işlemci sıcaklıkları ise 65-66 bazen de 78-80 olabiliyor. Hiçbir sıcaklığı 80 üzerinde görmedim. 80 de cpu da çok nadir görülüyor.sıcaklık sorunu yaşayacağımı sanmıyorum. Tek fan olması yanıltmasın 3 tane küçük fan a göre denk bir soğutma sunuyor . Cpu soğutma ince kasalarda az bir farkla daha iyi ama pek de kayda değer bir fark değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabın için teşekkür ederim, müşteri temsilcisini aradığımda incelemelerde sıcaklık değerlerini görebileceğimi söylemişti T7 versiyonlarının, böyle birşey var mı peki bulabileceğim?

    Birde şu vga portla ilgili sorum olacaktı, senin kullandığın versiyondaki vga port ne için? Ekran kartı değiştirme özelliği dediği vga porttan harici olarak ekran kartı takmak falan gibi mi?

    Birde senin versiyonda sevmediğin eksi yönler var mı peki?

    Şİmdiden beni aydınlattığın için teşekkür ederim
  • memss M kullanıcısına yanıt
    VGA portu nedir ne işe yarar hiç bilmiyorum açıkçası. Harici ekran kartı takmak gibi birşey yok .

    Yetkilinin söylediği videolari youtube monsternotebook kanalında görebilirsiniz. Benim kullandığım cihaz için far cry 4 videosu vardı. ama kıyas şeklinde t5 lerde olması lazım t7 için öyle bir video yoktu.

    Ben cihazımdan oldukça memnunum. Ağırlığı sıkıntılı bir durum ama ben çok fazla taşımıyorum o sebeple sorun olmuyor. Kasa tam bir parmak izi canavarı. Çok fazla iz kalıyor. Monster ın tüm cihazlarında bu mevcut malesef. Kasaların siyah olması da etkili yani biraz özenli kullanmak zorundasınız 2-3 gunde bir kuru bir bezle lekeleri siliyorum ben..

    Genel olarak tavsiye ederim eğer kasanın ince veya kalın olması çok önemli değilse ve büyük ekran alacaksanız 2.6 tercih etmelisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum dediklerinizi, laptopu sürekli taşımıyorum; fakat haftada iki sefer taşımam gerekiyor bazen diyebilirim, ağırlığı bu yüzden büyük bir engel olur mu sizce? Normalde ağırlığı kafaya takmam; ama ciddi bir fark varsa şarj cihazıyla birlikteyken o ayrı bir durum.

    Yorumlarınız için teşekkürler
  • Ben ayda 2 kere taşıyorum terminale giderken. evden çıkıp terminale varmam 45 dk sürüyor. Pek öyle rahatsız etmedi şuana kadar. Ama sırt çantası taşıyorsun kasa kocaman o yüzden hareketini kısıtlıyor biraz şehir içi otobüste falan zor oluyo bunlar teferruat eğer özellikleri sana uygunsa işini görecekse al cihazı başka birşey düşünme. taşırsın aşırı bi ağırlığı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için teşekkür ederim, diğer kasa sahiplerindende bulursam 1-2 gün içinde ona göre hareket edeceğim sağolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.