Şimdi Ara

TTNETTEN SUPERONLİNE FİBERE GEÇİŞ MANTIKLI MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
7.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoraNb

    Turkcell bunun reklamını -haklı- olarak çok yapıyor, bizde fiber var -e kadar yok, tam hızı veririz tam 24 mbit vs... Ancak acaba her şey hız mı?

    Örneğin İzmir'de Superonline fiber kullanan(FTTH) akrabam var. Her gün öğlen saatlerinde internet hızı yerlerde...Sabah ve akşam sorun yok hep aynı saatlerde internet felaket. Müşteri hizmetleri arandığında, bölgesel sorun var deyip geçiyorlardı. Ki İzmir'de merkezi bir yer burası...

    Son durumu bilmiyorum düzelttiler mi ama vaad edilen hızı vermesi ile, kaliteli internet kullanmak bambaşka şeyler.

    Bana gelen saha görevlisi bu konudan TT'ye ithafen konuştu. TT VDSL kullandığım için işte yoğun zamanlarda bildiğiniz gibi akşam öğlen vb. Hız düşüyor biliyorsunuz SO'da bu yok sabit fiber olduğu için falan demişti.

    Beni de bu korkutuyordu zaten SO'ya geçersem böyle herhangi bir sorundan baştan savmaları olursa diye korktum hep ancak aynı şehirde olan bir arkadaşım kullanıyor ve harikaymış dediğine göre kullandığı paket 100mbps/150-200 akn ve tv+. 150 AKN dedi ama emin olmayadabilir çünkü öyle bir paket yok şu anda o yüzden 200'ü de yazdım.

    Kullanan arkadaşım da internet üzerinden çok fazla ve sürekli film, oyun indirip ve online oyun oynayan birisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirswager -- 27 Mart 2018; 14:5:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirswager


    quote:

    Orijinalden alıntı: umut94

    Arkadaşlar kablonet 25mbit akıllı sınırsız kullanıcısıyım. Binaya Superonline fiber bağlanıyor. Geçsem mantıklı olurmu? Taahhütde var 450 tl dediler

    Hocam SO sana Kablo'ya göre güzel bir fiyat ve paket içeriği sunuyorsa yani kısaca geçmene ve 450 TL'yi bir anda ödemene değecek bir teklif ise geç derim. Aksi takdirde memnunsan şu anki iss'den ve aldığın bağlantılardan, hızdan geçmeyebilirsin, ben bana verilen pakette ekstra bir artı olmadığı için geçmedim.

    Ha binada 2 daireye bağladılar ancak zaten net kullanmayan daireler idi. bana 1 ay önce gelseler yapardım taahhüt yeni yeniledim TT ile ve Tivibu başlattım ayrıca SO kapımı tıklatmadan bir kaç gün önce de Dsmart'ı yeniledim. Şans.

    Kısaca adamların ağzı iyi laf yapıyor ve bu yüzden saha görevlileri veya temsilciler. Kampanyaları iyi bilin ona göre kendinizi yedirmemiş olursunuz.

    Vodafone da tercih sebebi unutmayınız.


    Teşekkürler . Turkcell tv için almak istiyorum aslında daha çok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Data

    Önemli değil vodafone dada taahhüt karşılama olması lazım, 1 ay kullandınız telekomu sanırım (14 gün ü geçmediyse ücretsiz iptal edebilirsiniz diye biliyorum) ve o da fiber sanki telekom altyapısı üzerinden başka firmalardan hizmet alırmış gibi alacaksınız yine superonline ekibi gelecek aynı kablo bir tek sizin trafiğinizi vodafone a teslim ediyor bu upload download olayını platin paket alarak çözebiliyorsunuz ama bir tarafta 25 mbps almak varken diğer tarafta 100 den 24 mbps e düşen bir internet var tek kötü tarafı upload 1 e düşecek yine bunun sebebi yine turkcell diye düşünüyorum vodafone eskiden kendi altyapısında 100 mbps ve üstü paket alanlara akksiz 10 mbps upload veriyordu ama turkcell üzerinden hizmet vermeye başlayınca durdu nedense muhtemelen kafa karışıklığına yok açmasın diyedir, seçim sizin öğrenciyseniz 12 aylık paketler de var
    Superonline size tam 24 diyor fakat bu sadece http için bu hızı garanti ediyorlar ftp gibi başka protokoller ile transfer yaptığınızda bu hızı alamayabilirsiniz ve yurt dışında da tam hızı alacağınızın garantisi yok

    Bu arada beni bu SO konusunda bilgilendirmede fazla emeği olan iki hocama da teşekkür ederim. (:




  • sirswager kullanıcısına yanıt
    Aslında hayır artık ana odak noktaları Dijital Operatör olmak. Turkcell sabit internet sektöründe artık yatırımlarını azaltıyor. Masraflı buluyorlar ve sabit ile uğraşmaktansa kendilerine çok daha az masrafla daha fazla kazandıracağını düşündükleri alanlara yönelmeye başladılar zaten bu sebeple OTT konusunda ciddi ataklar görüyoruz mesela Mobil World Congress 2018'i takip ettiyseniz ciddi değişiklikler fark etmişsinizdir. İlk önce artık Turkcell standlarında Turkcell - The Digital Operator yazısı yeralmaya başladı ve Lifecell Ventures ciddi derecede ****ı hatta Türk Telekom CEO'su Paul Doany Ben Turkcell'i artık bir telekom operatörü olarak görmüyorum. diye çok iddialı bir laf etti, herhangi bir yanıt da vermediler. Türk Telekom ile Turkcell ayrı yollarda ilerkiyorlar böyle giderse ileride sadece mobilde birbirleriyle rakio olacaklar.

    Not: Sansürlü yerde p a z a r l a n d ı yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 27 Mart 2018; 14:53:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Aslında hayırz artık ana odak noktaları Dijital Operatör olmak. Turkcell sabşt internet sektöründe artık yatırımlarını azaltıyor. Masraflı buluyorlar ve sabit ile uğraşmaktansa knedikerine çok daha az masrafla daha fazla kazandıracağını düşündükleri alanlarayönelmeye başladılar zaten bu sebeple OTT konusundaki ciddi ataklar görüyoruz mesela Mobil World Congress 2018'i takip ettiyseniz ciddi değişiklikler fark etmişsinizdir. İlk önce artık Turkcell standlarında Turkcell - The Digital Operator yazısı yeralmaya başladı ve Lifecell Ventures ciddi derecede ****ı hatta Türk Telekom CEO'su Paul Doany Ben Turkcell'i artık bir telekom operatörü olarak görmüyorum. diye çok iddialı bir laf etti, herhangi bir yanıt da vermediler. Türk Telekom ile Turkcell ayrı yollarda ilerkiyorlar böyle giderse ileride sadece mobilde birbirleriyle rakio olacaklar.

    Saha görevlisi de aynı şekilde Teknolojide öncü olacak/olmaya çalışıyor vs. dedi. Dijital anlamda dediğin gibi hocam yatırımlara ağırlık vermiş durumda. Benim demek istediğim internet konusunda fiber'e ve TT ile Müşteri oranında kafa kafaya gelme konusunda açıkları olduğundan bahsetmişti.

    Bu arada Teknolojinin günden güne ışık hızında değişmesine rağmen şu lafı ''bu kullanacağınız internet (fiberden bahsediyor sanırsam) önümüzdeki 100-200 yıl kadar gidecek bir teknoloji.'' demesi beni ciddi anlamda üzdü

    Bazıları gerçek midir emin değilim tam ama, uzaydan interneti tüm dünyaya yayacağım der bazıları da böyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirswager -- 27 Mart 2018; 14:46:0 >




  • sirswager kullanıcısına yanıt
    Turkcell FTTB/H kullanıyor diye sınırsız kapasiyeye sahip diyemeyiz. Zira fiberin de bir kapasitesi var duyduğuma göre Turkcell omurgada ciddi bir kapasite sorunu yaşıyor omurgada ve erişim altyapılarıda ring seklinde yani bir hat veri merkezi ya da toplama noktasınan geçip bir ileçeyi dolaşıyor aboneler o ring hattına bağlanıyor bu ring hattından ekler alınarak da binalara hatlar gidiyor. Bu maliyeti düşük bir yöntem olsa da kapasite olarak sakıncalı bir yöntem. Bir de kimi yerlerde sadece 1 core fiber ile sokaklara gelmişler bu bölgelerde aboneler hız sorunu yaşıyor duyduğuma göre. Yani Turkcell sorunsuz diyemeyiz arkadaşınız sorun yaşamıyor olabilir ancak sizin mahallenizdeki kapasite/kullanım oranı aynı değildir illaki.



    Türk Telekom ise omurga ve erişimde kapasite sorunu yaşamamasına rağmen FTTB'de özellikle T17 altı kabinler ve yoğun kullanımlı FTTC bölgelerinde kabin kapasite yetersizliği yaşıyor. FTTC sistemler ikinci fiber hat çekilerek ya da ikinci fiber hat da çekilmişse yeni kabin eklenerek kapasite arttırılıp sorun çözülüyor (bu sebeple bir çok kabini yan yana görebilirsiniz) ancak FTTB sistemlerdeki T17 altı kabinler için şuan bir çözüm ne yazık ki yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sirswager kullanıcısına yanıt
    Valla göreceğiz artık, bence kısa ve orta vadede verimli bir yol izliyor olsalar da uzun vadede gelir kaybettirmese de rakiplerine kıyasla büyümede geri düşmelerine sebep olabilir diye düşünüyorum.

    O ışık hızı işi tamamen reklam, bir de kapasiteleri konuşalım, bir core fiber erişimde 10Gbps (Nokia PON ile 50Gbps taşınabiliyor ama çok yeni bir teknoloji) omurgada ise DWDM ile 100Gbps taşınabiliyor. Özellikle omurgada artık core başına 100Gbps yetersiz kalıyor yeni bir teknoloji de geliştirilemediği için henüz, bu sene IX ve IB hizmetleri (İnternet değişim ve uluslarası taşıma hizmetleri) zamlandı. Eee nerede o meşhur ışık hızı

    Bu arada p a z a r l a m a kelimesi sansürlenmiş nedense küfür etmedim yani yanlış olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 27 Mart 2018; 14:51:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Turkcell FTTB/H kullanıyor diye sınırsız kapasiyeye sahip diyemeyiz. Zira fiberin de bir kapasitesi var duyduğuma göre Turkcell omurgada ciddi bir kapasite sorunu yaşıyor omurgada ve erişim altyapılarıda ring seklinde yani bir hat veri merkezi ya da toplama noktasınan geçip bir ileçeyi dolaşıyor aboneler o ring hattına bağlanıyor bu ring hattından ekler alınarak da binalara hatlar gidiyor. Bu maliyeti düşük bir yöntem olsa da kapasite olarak sakıncalı bir yöntem. Bir de kimi yerlerde sadece 1 core fiber ile sokaklara gelmişler bu bölgelerde aboneler hız sorunu yaşıyor duyduğuma göre. Yani Turkcell sorunsuz diyemeyiz arkadaşınız sorun yaşamıyor olabilir ancak sizin mahallenizdeki kapasite/kullanım oranı aynı değildir illaki.



    Türk Telekom ise omurga ve erişimde kapasite sorunu yaşamamasına rağmen FTTB'de özellikle T17 altı kabinler ve yoğun kullanımlı FTTC bölgelerinde kabin kapasite yetersizliği yaşıyor. FTTC sistemler ikinci fiber hat çekilerek ya da ikinci fiber hat da çekilmişse yeni kabin eklenerek kapasite arttırılıp sorun çözülüyor (bu sebeple bir çok kabini yan yana görebilirsiniz) ancak FTTB sistemlerdeki T17 altı kabinler için şuan bir çözüm ne yazık ki yok.

    Hocam bu tarz konuda bu tarz bilgilerle aydınlanmam hoş oldu, teşekkür ederim tekrardan.




  • sirswager kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Rica ederim.

    Hocam bu arada mesleğiniz veya işiniz bu konularla mı alakalı?
  • sirswager kullanıcısına yanıt
    Hayır, bu sektörde çalışmıyorum.



    Bu arada unutmuşum uydu ile interneti de yazayım. Şuan için biraz ütopik kaçıyor. Uydu ile bugün hem iletişim yavaş hem de kapasite az. Belki yıllar sonra ancak.

    Bir de dilerseniz Türk Telekom fiber optik altyapı çalışması konusunu ziyaret edebilrisiniz ciddi tavsiyemdir, adına takılmayın öyle açıldı başta ama sadece Türk Telekom ile alakalı değil tüm telekomünikasyon sektörü hakkına tartışıyoruz, çok değerli arkadaşlarımızın çok değerli bilgileri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 27 Mart 2018; 14:57:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirswager kullanıcısına yanıt
    Önemli değil her zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Hayır, bu sektörde çalışmıyorum.



    Bu arada unutmuşum uydu ile interneti de yazayım. Şuan için biraz ütopik kaçıyor. Uydu ile bugün hem iletişim yavaş hem de kapasite az. Belki yıllar sonra ancak.

    Bir de dilerseniz Türk Telekom fiber optik altyapı çalışması konusunu ziyaret edebilrisiniz ciddi tavsiyemdir, adına takılmayın öyle açıldı başta ama sadece Türk Telekom ile alakalı değil tüm telekomünikasyon sektörü hakkına tartışıyoruz, çok değerli arkadaşlarımızın çok değerli bilgileri var.


    Açıkçası bana uydu ile internet konusunda Elon Musk'ın şirketi yapacaksa fazla ütopik gelmiyor sonuçta yenilenebilir roket vb. marsa gitme konusunda öncülük eden bir şirket.

    Ha tabi önümüzdeki yıllarda olursa da belki bir anda tüm dünyada olmaz kapasite azlığından ve hızdan dolayı pilot yerler olabilir diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Hayır, bu sektörde çalışmıyorum.



    Bu arada unutmuşum uydu ile interneti de yazayım. Şuan için biraz ütopik kaçıyor. Uydu ile bugün hem iletişim yavaş hem de kapasite az. Belki yıllar sonra ancak.

    Bir de dilerseniz Türk Telekom fiber optik altyapı çalışması konusunu ziyaret edebilrisiniz ciddi tavsiyemdir, adına takılmayın öyle açıldı başta ama sadece Türk Telekom ile alakalı değil tüm telekomünikasyon sektörü hakkına tartışıyoruz, çok değerli arkadaşlarımızın çok değerli bilgileri var.


    Tabi tabi fark ettim onu burada sadece SO konuşmuyoruz mesela. Bir çok konu hakkında konuşuyoruz katılıyorum hocam, bu sadece işimiz bur markaya denk düştüğü için oldu.
  • sirswager kullanıcısına yanıt
    Evet, Elon Musk bir marka. Çok para harcayabilir ama sınırları aşamaz. Bunun için teknoloji ilerlemeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha kaç yıl var onun için bütün uyduları fırlatsalar bile öncelikle hiç internet erişimi olmayan ülkelerden başlıyacak o gelene kadar usgep kaçıncıya ertelenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Bilemem uzun bir süre var gibi duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hizmis iyiymis kotuymus anlamam ben. Ttnet den ayrilmak kolaydir superonlinedan bi ayrilmayi dene bakalim anandan emmidigin sutu burnundan getiriyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adorer

    Hizmis iyiymis kotuymus anlamam ben. Ttnet den ayrilmak kolaydir superonlinedan bi ayrilmayi dene bakalim anandan emmidigin sutu burnundan getiriyorlar.

    Gördüğüme göre kısaca sıkıysa çık diyorlar.
  • sirswager kullanıcısına yanıt
    SOLNetten ayrılmak kolay ama çok kolay değil... zaten niye iptal etmek isteyesin ki? fiber varken xDSL kullanılmaz...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.