Şimdi Ara

TTNET 'port yok' diyerek başvurumuzu iptal etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
42.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tuomir kullanıcısına yanıt
    Maalesef ayrintili bilgim yok, ilk kez karsilasiyorum. Bilgisi olan arkadaslar yazar belki ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar bugün 3 hafta oldu sanıyorum ve hala ne arayan ne soran var.

    Kesinlikle ilkel yöntemleri olmayan ve benim bana vadedilen hizmeti bencilce kopara kopara kendisinden almaya çalıştığım TTNET'i bugün tekrar aradım.
    Sorduğum her soruya mümkün olan en kaçamak cevap verilerek yine 0 bilgi ile telefonu kapattım.

    - X Y bölgesinin port durumunu soracaktım.
    - Gelmedi daha.
    - Ne zaman geleceğine dair bir bilgi var mı, geçen hafta gelecek denmişti?
    - Yok bilgi, gelince takacaklar.
    - Peki gönderildi mi bu kart, sipariş verildi mi?
    - Verdik sipariş, gün olarak tarih veremiyoruz.
    - Hafta olarak da tarih veremediniz ama, bu hafta içinde gelir mi en azından, ona göre işimizi ayarlayalım?
    - Valla gelebilir de gelmeyebilir de.
    - (Bilgi almanın imkansızlığını anlar) Hmm tamam, teşekkürler.

    Görünen o ki yine TTNET müdürünü ziyaret edecek, yine kibarca ağırlanacak ve yine elimiz boş dönecek ve haftalarca bekleyeceğiz. En azından deneyelim.




  • 3 yıldır vdsl portu açılmasını bekliyordum, eylül de superonline fiber geliyor, cihaz kampanyam olmasına rağmen (1500 tl ödeyeceğim en az hat iptali durumunda) anında iptal edeceğim ttneti.

    edit: TAM 3 YIL!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokberkTunc -- 30 Temmuz 2015; 1:00:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuomir

    Merhaba aynı sorundan ben de müzdaribim. Yeni taşındığımız binaya dört aydır telefon ve internet hizmetini nakil ettirmeye çalışıyoruz ve bu süreç içerisinde her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. Gel gelelim takıldığım bir nokta var. Şimdi bizim binada 21 tane daire var ancak bina içerisindeki kutuda 1-9 ve sonunda 0 rakamı ile biten yani toplamda 10 adet yuvanın olduğu tek bir soket bulunuyor. (İsmi farklı olabilir.) Dairelerden gelen kablolar da bu kutunun içerisine toplanmış ve bazıları bu soket üzerine bağlı durumda. (yine 10 tanesi bağlı) Şimdi ben Türk Telekoma başvuruda bulunduğumda bana port yok deniyor. Ancak anlam veremediğim nokta ve sorun 21 dairenin bulunduğu binaya 10'luk tek bir soket takılmasından mı kaynaklı? Yani port denen şey tam olarak bu mu oluyor yoksa başka bir şeye mi deniyor? Diyelim ki port var dendi bizlere ancak bizim daireden gelen kablo o sokette yer olmadığı için boşta duruyor o zaman bu sorun kolay bir şekilde aşılabiliyor mu? İnternette bir haftadır araştırıyorum ancak net bir şey bulamadım. Son çare olarak buraya yazmanın doğru olabileceğini düşündüm.

    Port olayı santralden ayarlanılıyor. Port yok diyorlarsa bütün hat'lar doludur. bölgenizden birileri iptal ettiklerinde sizi o port'a yönlendirler. eğer talep miktarı artarsa yeni port'lar eklerler ama nasıl ne zaman olur ? orası bol soru işareti ???
    Bu konuda beklemek dışında yapabileceginiz pek bişey yok gibi. ama bölgenizde bulunan santral'e ugramanızı tavsiye ederim. asıl mesele orada dönüyor.


    ayrıca apartman girişindeki kutuya takılmayın. eger eskiyse onu zaten turktelekom değiştiriyor , gerek yoksa zaten ordan direk hat çekmeleri 5 dakikayı bile bulmuyor.




  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Bilgi için çok teşekkürler. Yine donanımhaberde gördüm turk telekom diğer servis sağlayıcılara port tahsis ediyormuş yani her servis sağlayıcının portları ayrıymış bunun aslı var mıdır yoksa port olayı sadece Türk telekoma mı bağlıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuomir

    Bilgi için çok teşekkürler. Yine donanımhaberde gördüm turk telekom diğer servis sağlayıcılara port tahsis ediyormuş yani her servis sağlayıcının portları ayrıymış bunun aslı var mıdır yoksa port olayı sadece Türk telekoma mı bağlıdır?

    Dogrudur. ttnet alt yapısını kullanan servis saglayıcılarıyla görüşün. onların elinde olması büyük ihtimal.
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, bugün yine görüştük ve baştan sözleşme yaptık. Bayağı ilgililerdi, hatta biraz önce arayıp port takibinde olduklarını söylediler. Umuyorum yaz bitmeden bir sonuç elde edeceğiz :)
  • port yok deniliyorsa ip santralde yer kalmamıştır.48 port aktif cihaz 5000 dolar alır kullanırlar ama cihaz için yer yoksa yeni kabin koymaları lazım o kabinde komple 50000 doları bulur.. ...Türk telekomla iş yapmak çok zor.. şantiyeye fiberi çektirmek için ankaradan yardım aldık..istanbulun ortasında en iyi inşaat projelerden biri.. bu arada bazı arkadaslar evlerdeki regletlerden bahsetmiş..türk telekom mahallerde bulunan kutulara santralden single mod fiberle iletişim sağlar..kutulardan evlere bakır kablolarla getirir..en düşük 10ç en yüksek 100ç lık hb kablo ile getirir..orda regletlerden dairelere dagıtır..100 daire varsa 100ç kablo getirir..yani 20 daire için 10ç kablo olmaz..regletlerde port değildir..yeni sistemde ise dairenin alt katına bir dagıtım panosu koyuyorlar.. oradan bakırla dagıtılıyor..panonun oldugu yeride kilitli bir oda olacak sekilde koruma altına alıyorlar..genelde çok yuksek katlı binalarda ve sitelerde boyle..bazı yeni binalarda da gpon(pasif f/o sistemler) e gecildigi biliyorum..hatta arkadasın evinde bu sistem var..ama bu sistemde superonlıne kullanamassın kım o kabloyu cekmısse o saglayıcı kullanacaksın..inşaat firmaları her fırma ilede anlaşmıyor genelde tt ile anlaşıyorlar...bu sistemde dairenin içine kadar fiber geliyor modemde fiber modem..ordan ister wifi ister cat6 ile bakır dagıtım yapılıyor...su an seckin sitelerde bu sistem yapılıyor..TT huwainin altyapısını kullnıyor gponda.. son olarak port mort hikaye türk telekomun canı isterse sorun kalmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 30 Temmuz 2015; 18:04:55 >




  • Güncelleme yapmış olayım, nihayet en son gidişimizde bizimle ilgilenen çalışanların bireysel takip ve çabalarıyla bugün İnternet'imize kavuştuk. Sanıyorum hafta sonu bu taraflara kart takmışlar. Darısı bekleyen arkadaşların başına, yardımcı olanlara teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salvo

    Güncelleme yapmış olayım, nihayet en son gidişimizde bizimle ilgilenen çalışanların bireysel takip ve çabalarıyla bugün İnternet'imize kavuştuk. Sanıyorum hafta sonu bu taraflara kart takmışlar. Darısı bekleyen arkadaşların başına, yardımcı olanlara teşekkür ederim.

    hayirli olsun bize de cihaz bekliyoruz gelince takicaz dediler bu ay icinde ya da onumuzdeki ay diye tarih verdiler bekliyoruz bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salvo kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Umarız seneye bu aksilik tekrar etmez..
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, sanmıyorum hocam, kapattırmadıktan sonra port bize atanmış kalacak diye biliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • salvo kullanıcısına yanıt
    Elbette kapattırmadıktan sonra sizde kalır. Tatil için 3 aylığına geldiğinizi düşünmüştüm.. Tatil dönüşüde sizde kalacaksa problem olmaz..

    Hayırlı olsun tekrar :D
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz doğru, 3 aylık. Ancak otomatik kapanıp açılıyor bu tarifeler, yani seneye aynı tarihte tekrar açılacak biz iptal edene kadar. O nedenle sanıyorum port bizde kalıyor :) Çok teşekkür ederim tekrar :)
  • Aynı sorun benim de başıma geldi.

    İzmir - Balçova/Fevzi Çakmak Mahallesinde oturuyorum. Telefon kanalı ile başvurdum santral size 200 metre uzakta alt yapı var başvuru uygun dediler bende başvurdum.
    Modemi teslim ettiler sözleşmeyi imzaladım sonra ne arayan ne soran oldu. Bugün arayıp ne oldu benim başvuru dediğimde ise, "Başvurunuz iptal edilmiş, port yok" dediler.

    Dedim ne olacak şimdi, en yakın müdürlükten bilgi alabilirsiniz dediler.
  • Şu an istanbul'da aynı sorunu bende yaşıyorum. Vodafone ile sözleşme imzaladık. 3 gün içerisinde hattımı açtılar. Fakat hız yerlerde sürünüyor. 2 mbit'i geçmiyor. Defalarca kayıt açtırdım. Daire'deki bağlantı kablolarında sorun olduğunu söylediler. 80 lira masraf yaptım yeni cat5 kablo çektirdim. Sonuç değişmedi. Vodafone hizmeti yetersiz olduğunu düşünerek 14 günlük yasal süre dolmadan hat iptali yaptırdım. TTnet, superonline gibi diğer iss'lara başvurdum sonuç aynı ; meğer boş port yokmuş. Eski porttan alabileceğim max hız. 2 mbit imiş. Şimdi telekom müdürlüğüne başvuru yapmam lazım. Kısa sürede sonuç alabileceğimi düşünmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salvo

    Teşekkür ederim, biz de müdürle görüştük. Gelecek hafta içinde kart ekleneceğini söylemiş, telefon numaramızı falan almış. Umuyorum sözlerinde duracaklar.
    Ben de 2 aydan beri port sıkıntısı nedeniyle internet bağlatamadım. İlk olarak 1 aya yakın Superonline ile uğraştım. Baktım port açılacağı yok, sözleşmeyi iptal edip Telekom müdürlüğüne giderek ilgililerle görüştüm. TTnet için başvuru yapıp sözleşme imzaladım. Her gün port kontrolü yapacaklarını, birisi hattını iptal ettiğinde bağlayacaklarını söylediler. 3 haftadır sabırla bekliyorum.

    Bugün TTnet'ten aradılar ve port için kart talep ettiklerini, ancak ne zamana kadar takılacağı konusunda bilgi veremediklerini söylediler. Şunu sormak istiyorum; acaba Telekom sizin talebinizden sonra mı kart başvurusunda bulunmuş yoksa önceden mi? Eğer sizin talebinizle kart taktılarsa kısa sayılabilecek bir zamanda (sanırım yaklaşık 2 haftada) işlem halledilmiş. Bilginiz varsa yazarsanız sevinirim. Çünkü internet bağlanmasını ne kadar daha bekleyeceğim baya merak ediyorum.

    Ek olarak, 21. YY Türkiye'sinde port olmaması gibi sıkıntılar ve işlemlerin aylar sürmesi, monopol bir şirketin bütün altyapıya hükmetmesinden kaynaklıdır. Rakip firmalar olsa ne port sorunu görürdük ne de aylar boyu internetimiz bağlanacak diye beklerdik. Bu konuda fikir beyan eden arkadaşlara katılıyorum.

    Saygılar.




  • Binamizdaki kutuya yeni bir reglet takıldı fakat başvuru yapmak istediğimde hala altyapı yok deniliyor. Bir türlü çıkamadım işin içinden. Müdürlüğe gidin diyor temsilci ama hafta ici o saatlerde bu neredeyse imkansız. 5 ayı geçti ve hala aynı mazeret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuomir

    Binamizdaki kutuya yeni bir reglet takıldı fakat başvuru yapmak istediğimde hala altyapı yok deniliyor. Bir türlü çıkamadım işin içinden. Müdürlüğe gidin diyor temsilci ama hafta ici o saatlerde bu neredeyse imkansız. 5 ayı geçti ve hala aynı mazeret.


    Hocam sorun boşta port olmamasından kaynaklı olabilir. TTnet bayisine giderek sorgulatabilirsiniz onlar da sistemden bakabiliyorlar. Ancak Telekom müdürlüğüne giderek daha kesin bilgi alabilirsiniz. Oradan detaylı şekilde ilgileniyorlar. Alt yapı yok demeleri bana biraz ilginç geldi. Eğer port yoksa Telekomdan başvuru yapmanız durumunda günlük kontrol etmeleri sizin için daha iyi olur aksi takdirde başvurunuz sürekli iptal olacaktır. Ben 1 ay boyunca bu şekilde zaman kaybettim maalesef :)

    Kısa sürede çözüm bulursunuz umarım siz de. Alt tarafı internet bağlatacağız insanları doğru düzgün bilgi bile vermeden mağdur ediyorlar.




  • Ayni durum bende de mevcut yaz tatili icin nakil yaptirmistim geri dondugumde tekrar evime nakil ettirmek istedim bos port yok mudurluge gidin dediler gittim bi evrak doldurttular bu arada fatura gelmesin diyerek hattinizi donduralim dediler.Bu surec icerisinde islemleri nerden takip edebilirim veya bolgede port acilip acilmadigini nasil sorgulayabilirim?Musteri hizmetlerini ariyorum hattiniz su anda dondurulmus ancak nakil islemini deneyerek sistemde bos port olup olmadigini gorebiliriz diyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.