Şimdi Ara

TSI ilk çalıştırma?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    TSI kullanıcılarına da bir sorum var.

    TSI motorlarda, motoru çalıştırırken, vitesi boşa aldık, debrijaya bastık? Daha sonra , kontağı yarım çevirip kontrol ışıklarının sönmesini beklemek gibi birşey var mı ? Yoksa direk çalıştırabilir miyiz?

    Bugün ben direk çalıştırırken arkadaşım napıyosun öyle yapmıcan dedi de...Kafama takıldı bu husus

    Ayrıca yıllardır hep duyarız.. turbo motorlarda.. ilk çalıştırdıktan sonra ve aracı durdurmadan önce rölantide biraz bekleyin diye. Siz yapıyor musunuz TSI larda bunu?

    Teşekkürler



  • evet önce araç kendi sistemlerini test eder ve bunu farkedebilmek açısından check ibarelerinin sönmesini bekleyip çalıştırmak mantıklı.ayrıca ilk çalıştırmda 15 sn kadar --check sesinin bitmesini bekle--ve stop ettirmedendee 30 sn kadar turbo soğuması iççin--uzzun ve performanslı kullanımlardan sonra 3 dk ya kadar uzatılabilir turbo sağlığı için--beklemek öneriliyor...
  • Ayrıca ilk çalıştırmada test sırasında benzin otomatiğinin motora benzin gönderdiğini de eklemek isterim. Dolayısıyla daha kolay çalışır aracınız.
  • Ben tiguan kullanıyorum,daha kapıyı açar açmaz bir inilti,bir takım sesler geliyor.Kısacası araç kontağı takmadan "hazırım"diyor.
  • Kontağı yarım çevirdiniz ışıkar yanmaya başladı.Hız kadranındaki ışıklar söndüğünde marşa basabilirsiniz.1 saniye sonra da devir göstergesindeki ışıklar (egzos vs. sembolleri) sönecek.Ardından 30-45 saniye bekleyip (turboşarjlı araba olduğu için) hareket edebilirsiniz.
  • Araca otur, kapıyı kapat, kemerini tak, anahtarı yarım sür, ışıkların sönmesini bekle, debiyaja bas, vitesi boşa al (ya da debriyaja basmaya devam edeceksen bu kısmı atlayabilirsin), anahtarı tam sür, vitese tak, el freni kendiliğinden bırakır, yola çık.

    Aşağıdaki video eşim telefon etiği için yarım kaldı, elektronik park frenini de artık otomatik kullanıyorum, videoda manüel bırakıyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: oblomov03

    Ben tiguan kullanıyorum,daha kapıyı açar açmaz bir inilti,bir takım sesler geliyor.Kısacası araç kontağı takmadan "hazırım"diyor.


    Aynı ses Seat Leon'da da geliyor,büyük ihtimal benzin pompasının sesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.