Şimdi Ara

ts 1400'de rakibine göre alt segment alaşım kullanıldı ama daha fazla güç üretiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit, ithal LHTEC CTS800-4A ile Gökbey'in motoru TS-1400'ü karşılaştırdı



    TUSAŞ Motor Sanayii TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, katıldığı bir programda Gökbey'in motoru TS-1400'ü rakip ithal muadil motor ile karşılaştırdı.

    TS-1400'ün rakip motordan daha üstün güç ürettiğini vurgulayan Akşit, yerli motorun aynı zamanda bir takım geride kalan yöneleri olduğunu da belirtti. 

    Akşit şunları söyledi:

    “Anka için geliştirdiğimiz, sonra Aksungur ve Akıncı’da da, hatta TB-3’te de kullanılacak olan PD-170 dizel İHA motorumuz sınıfında dünyanın en iyi motoru. Hatta Selçuk Bayraktar Bey, kendi hesabında da yayınladı; kendi testlerinde açık ara en iyi motor olduğunu belirttiler. Tabii jet motorlarında en iyi olmak çok daha zor. Öteki İHA motorları genellikle pistonlu olduğu için dizel motorda da çok iyi bir iş çıkardı ekibimiz. TS-1400 aslında bir jet motoru; helikopter motoru dediğimiz şey jet motorudur. Burada dünya liderlerinin arasında en iyi motor yapmak gerçekten zor. Ama motorumuz muadiline göre hiç de aşağıda kalmayacak şekilde iyi bir motor.”

    Akşit, TS-1400’ün muadil motordan geride kalan ve üstün bulunan yönlerini şu şekilde anlattı:

    “Aşağıda kalan yönü şöyle: Biz malzeme alaşım tedariki konusunda sıkıntı yaşadığımız için ve kısıtlamaya tabi olacak tek kaynaktan üretilen malzemeleri kullanmama yönünde bir karar aldığımız için dünyanın her tarafından tedarik edilebilecek malzemeler kullandığımız için, kullandığımız malzemeler sektörde en üstün özelliklere sahip malzemeler değil; bir alt sınıftaki malzemeler; ki tedariğinde sıkıntı yaşamayalım diye kasıtlı olarak yaptık. Öyle olunca da daha az yük taşıyabilen, daha yüksek sıcaklıkta daha az yük taşıyan malzemeler olduğu için motorumuz 20-30 kilo daha rakibinden ağır olacak. Bunu biliyoruz. Bu çok kötü bir şey değil. Bunun da şöyle üstesinden geliyoruz: bizim motorumuz bütün kategorilerde mevcut kullanılan ithal motordan daha üstün güç üretecek bir şekilde tasarlandı. Şöyle örnek vereyim: Sürekli uçuş gücü, bizim motorumuzun 1411 beygir, rakip mevcut motorun 1292 beygir. Yaklaşık 120 beygir daha fazla güç üretiyoruz biz sürekli. Kalkış anında -ki motorun asıl kategorisi buradan belirleniyor-  kalkış gücü rakip motorun 1373, bizim motorun 1470 beygir; yaklaşık 100 beygir daha fazla güçle kalkıyor. Bir de acil durum kalkışı var ki buna şey diyorlar, herhangi bir arıza durumunda, özellikle eğer helikopter tehlikeli bir göreve gittiyse personeli oradan çıkarılması gerekiyor, motorlardan birisi isabet aldıysa ve çalışmıyorsa tek motorla yakıtı biraz boşaltarak, mühimmatı atarak sadece personelle oradan kaçabilecek şekilde bir tek motoru aşırı zorlama modu var; buna tek motorla kalkış diyorlar. Tek motorla kalkışta bizim TS-1400 motorumuz 1700 beygirin üzerinde güç üretiyor. Rakip motor ise 1637 beygir güç üretiyor. Yani bütün bu güç kategorilerinde bizim motorumuz, gerçekten rakip motordan daha üstün güç ürettiğini söyleyebiliriz.”


    https://www.savunmasanayiidergilik.com/tr/HaberDergilik/TS-1400-motorunun-muadilinden-ustun-ozellikleri-neler








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.