Şimdi Ara

TRT’nin Netflix alternatifi gelecek yıla yetişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TRT’nin Netflix alternatifi gelecek yıla yetişiyor



    Netflix platformunun tüm dünyada izleme alışkanlığını değiştirdiğine ve yeni bir trendi başlattığına şüphe yok. Disney+, Exxen, Gain gibi yeni nesil platformlar ve kendisini yenileyen BluTV veya PuhuTV gibi platformlar bu trendin ürünü. 



    TRT’den Netflix’e alternatif



    Başta Netflix olmak üzere dijital platformların içerikleri belirli açılardan eleştiriliyor. Özellikle gelenek ve kültürlerden kopuk aykırı konular veya sahneler sosyal medyada sıkça tartışılıyor. TRT’nin bu açıdan biraz daha kültürümüze bağlı içerikler üreteceği dijital platform projesi bir süredir kulaktan kulağa dolaşıyordu. 



    Ayrıca Bkz.Netflix ücretli abonelik paylaşımında ısrarcı



    TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Uluslararası Genç İletişimciler Forumu’nda yaptığı konuşmada Netflix’a alternatif uluslararası bir dijital platformun 2023 yılında hayata geçeceğini duyurdu. Ayrıca bir de gençlik platformu kurulacağını da belirtti. 



    Netflix’in bir televizyon kanalı olmadığı için orijinal içerikleri kendisi üretiyor ve kendisi kullanıyor. TRT ise çok kanallı bir platform ve zaten sayısız orijinal içeriği mevcut. TRT İzle platformunda bunlara ulaşmak mümkün. Alternatif içerik platformunun nasıl farklılaşacağı bu noktada önemli olacak. 

     









  • Sigaranın buzlandığı, öpüşmenin sansürlendiği, siyasi hicvin olmadığı bir ortama kim para verir? Velev ki bu sansürler olmayacak platformda. Ancak iyne de devlet eli ile bu işler yapılmaz. Hele ki bizim paramızla fonlanan, kaynakların nereye harcandığı açıkça belirtilmeyen, denetlenmeyen bir kurumun hangi bütçe ile yapacağı çok muallak iken. Devlet kurumlarının görevi yüksek kar edip özel sektöre rakip olmak değildir.
  • Kemal SUNAL filmlerinde Eşşoğlu Eşşek demesi bipplenecek mi ?
    Yoksa almam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuafortr -- 9 Mayıs 2022; 10:09:49 >
  • para tırtıklamak, zarar ettirmek için yepisyeni yöntemler deneniyor. Bu konuda bu tayfanın üstüne yok ...

  • dizi satışlarında Türkiye, Dünyada ikinci sırada.
    Neden kendi dizisini başkası satsın ki?

    Güzel bir karar, inşallah başarılı olurlar.

  • birçok şey için trt payı ödediğimize göre ücretsiz olarak seyredebiliyor olmamız gerekiyor D

  • TRT payi vergilerinde de ciddi bir artis bekleniyor.

  • Bunun için de hedef 2023

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigaranın buzlandığı, öpüşmenin sansürlendiği, siyasi hicvin olmadığı bir ortama kim para verir? Velev ki bu sansürler olmayacak platformda. Ancak iyne de devlet eli ile bu işler yapılmaz. Hele ki bizim paramızla fonlanan, kaynakların nereye harcandığı açıkça belirtilmeyen, denetlenmeyen bir kurumun hangi bütçe ile yapacağı çok muallak iken. Devlet kurumlarının görevi yüksek kar edip özel sektöre rakip olmak değildir.

  • Trt kanallarını ve içeriklerini izlemesem de; Trtspor,TrtBelgesel,Trt2 gibi kaliteli projeleri var.Ayrıca android uygulamalarını trtdinle,trtizle gibi...ara ara takip ediyorum.İçerik ve sansürü bilmem ama, uygulaması kaliteli olacaktır.Sonuçta para sıkıntıları yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aylmz07 -- 9 Mayıs 2022; 13:16:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adamlar Helal Film, Dizi platformu kurmuşlar.

  • TıRTflix olsun :)

  • Ya küfür edeceğim olmayacak.

    Bu açılır ya bunun vergisini de bize yüklerler. Çok şey söylenir de işte söyleyemiyoruz. Bazıları da inşAllah başarılı olur demiş. Olur olur çok başarılı olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shrikeen -- 9 Mayıs 2022; 12:09:29 >
  • TRT kapatılsın, halkın vergileriyle beslenen ve halkın hiç bir seçme hakkının olmadığı torpilleriyle orda semiren insanları görmek istemiyorum. İçerik olarak orta çağdan kalmış dizileriyle tarihe gömülsün.

  • VERGİFLİX :D

  • En büyük komedi TRT’nin Netflix alternatifi denmiş olması.TRT'nin dijital platformu da değil, TRT’nin Netflix alternatifi imiş. Gülünemeyecek kadar komik.

  • quote:

    Özellikle gelenek ve kültürlerden kopuk aykırı konular veya sahneler sosyal medyada sıkça tartışılıyor


    Gelenek ve kültürden kopuk derken? Kılıç sallayıp kafa kesenleri izlemek mi geleneğimiz. Yoksa her bölümde birilerinin evlendiği diziler mi geleneğimiz.

    Vay be, insanların şu LGBT olayına bu kadar takıntılı olması inanılır gibi değil.

    TRTnin eski olayı kalmadı. Eskiden izlediğimde gerçekten iyi diziler vardı, fakat sonradan Diriliş Ertuğrul gibi milletin Osmanlı sevdası gibi über saçma diziler ortaya çıktı. Bir de yetmiyormuş gibi adını sen koy adında günlük diziler çıkarmaya başladılar. Galiba en son da Kuranı Kerim'i güzel okuma yarışması ve Ali Şanlı kadın programları çıkararak da son noktayı koydular. Artık TRT çöplükten iktidar propagandalarından oluşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ücretsiz olursa belki izleyen olur. aksi durumda kim neden para vermek istesin? kaldı ki hepimiz TRT vergisi veriyoruz halihazırda.

    uygulama ücretli olur ise TRT vergisinin kaldırılmasını talep etmeliyiz bence tüketiciler olarak.

  • Muahahaha ulan ne güldüm öğlen öğlen ha

    Trt rakip olacakmış Netflix'e,Amazon Prime Video'ya filan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88F831FC4 -- 9 Mayıs 2022; 14:5:13 >




  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    TRT nin satması yanlış

  • BeAr B kullanıcısına yanıt
    Dizilerde tarihi gösterme açısından başarılı değiliz gündemde ne varsa onu iyiymiş gibi göstermeye çalışıyorlar tarihi dizilerde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.