Şimdi Ara

Transistör sıkıntısı yaşıyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sayın forum üyeleri..

    Referance A676 serisi cihazım DC kaçağı sebebi ile servise girdi ve elime 2SK389GR transistörü. Abi bunu bulamıyoruz senin çevren geniş bir zahmet diye tutuşturdular.Bu seride transistör temin edebileceğim bir yer bilen tanıyan varmı aranızda..Bir hayli kurcaladım son 3 4 gündür ama tamircim galiba haklı piyasada yok! .Tırnak kadar transistör için deniz aşırı iletişimlere geçmek zoruma gidiyor açıkçası..
    Aranızda bol miktarda DIY meraklısı olduğunu bildiğim için belki yardımınız olur diye düşünüyorum..







  • ilginiz için teşekkür ederim dış sitelerin tamamını yedik yuttuk zaten 2 günde .İstanbuldan Arkotek elektronikten haber bekliyorum sanırım var ellerinde .N.Fet transistör ile çalışan iyi amplifikatörlerde sıkça kullanılan bir transistör bu ve türkiyede bulmak maalesef çok zormuş...
  • DIY camiasının ne çektiğini bilseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    DIY camiasının ne çektiğini bilseniz.

    +1

    Grundig R25 amplinin transistörlerini TR'yi geçtim yurtdışında bile bulamıyorum. Muadili olan BD700-BD699 bile zor bulunuyor. Diğer muadili olan G6004-G6003 transistörleri Central Semiconductor'dan sample istedim göndermediler. Yatıyor şimdilik bir köşede :)

    Bu arada Cantan üstat Dual CV1600 kasasına yaptığım Nap140'ların yerine JLH 1969 Class A yerleştirdim. Transistörleri 2N3055 yerine On Semi 2N3773 ile değiştirdim. Devasa soğutucu bloğu ve 2 adet 12cm düşük db fan koymama rağmen yinede çok ısınıyor. 27v SE SMPS güç kaynağı ile oldukça stabil çalışıyor. Lambalı amplilerden sonra elde ettiğim en iyi ses kalitesi diyebilirim. Sahne, detay, gerçekçi vokal karakteristiği..Ne tripath ne de class AB.. Bunun tadı bambaşka.




  • Peki bir soru sormak istiyorum .Tamircimin söylediğine göre 2SK389GR bulamazsan 2SJ109 da olur ama bunu bulursan çift al sağlam olan 389 u da 109 ile değiştireceğim diyor.109 389 un tam olarak birebir karşılığımıdır yoksa denize düşen yılana sarılır çözümü mü olacak bu iş.
  • Farklılık: 2SJ109 30v ve N kanal, 2SK389GR 50v P kanal bu durumda voltajdan ziyade kanaldan dolayı uymaz sanırım. Muadil tavsiye etmem, orjinali gibi gibi sonuç alınmıyor.
  • Tamircinizin bahsettiği 2sj109 2sk389'un complementary olanı yani P Kanal karşılığı , kesinlikle olmaz.

    yalkinh ; 2sk389 içinde 2 adet fet barındıran birparça. Tamirciniz datasheet'inden bakarak bacak bağlantılarını doğru yaparsa 2sk30a yerine olacaktır diye düşünüyorum. İstanbul'da Yılmazoğlu elektroniğin stoğunda görülüyor denemekten zarar gelmez.

    Not: Bacak bağlantılarına özellikle dikkat ederek bağlamanızı tekrar söylemek istiyorum.
  • Transistör donanım haber üyesi PRODJ nickli arkadaşımız tarafından temin edildi..Buradan kendisine ayrıca teşekkür ediyorum..
    Sn.Serolok datasheet i indirdim merakımdan inceledim ikazınızda haklısınız sj109 ile 389 arasında bariz farklar var teknik verilerinde.orijinali bulduğumuz için sorun çıkmayacak sanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.