Şimdi Ara

Trafik kazası yaptım karşıdaki aracın sigortası yok hasarımı ödemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;
    Genlerde trafik kazası geçirdim, çarpan araç sol kapıdan girdi. Bana çarpan araç sürücüsü aracın asıl sahibi değil. Galeri imiş ve araba başkasının üstüne... Polis falan çağırdık ve karşıdaki araç suçlu bulundu. İlk başlarda bana hasarımı ödeyeceğini söyledi. Daha sonra ödemek yerine temiz aynı model bir araç bulup kafa kafaya takas edelim dedi benim hasarlı araçla. İlk başta mantıklı geldi. Daha sonradan adamın dolandırıcı olduğunu anladık. Meğer arabayı alıp kaçacak. Adamın sigorta yok arabasının muanesi yok. Hasarımı ödemiyorlar.
    Bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ediyorum.



  • Geçmiş olsun. Araç sahibine ihtarname çekmeniz gerek. Ancak öncelikle hasar miktarı tespit edilmeli. Bence önce ekspertiz yaptırın, sonra noterden ihtarname çektirin. Bulunduğunuz şehir bana yakında ekspertizini yapabilirim. Ben yapmasam da başka bir ekspere yönlendirebilirim. Geçmiş olsun tekrardan, biraz kafanızı ağrıtacak bir sürecin içindesiniz.
  • trafik sigortasının bu gibi olaylar için ayırdığı bir ödenek vardır. Trafik poliçelerini yaptıranlardan o ödeneğe para ayırır. oraya müracat ederseniz sonuç alabilirsiniz.
  • Hemen düzeltme yapayım gecikmeden, o kurumun adı "Güvence Hesabı"dır. Ve sadece BEDENİ ZARARLARI karşılar. Maddi zararları karşılamaz. Hangi durumlarda derseniz, hasara sebep olan kişinin tespit edilemediği, hasar anında hasara sebebiyet verenin sigortasının olmadığı, vs durumlar.

    Güvence Hesabı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    Hemen düzeltme yapayım gecikmeden, o kurumun adı "Güvence Hesabı"dır. Ve sadece BEDENİ ZARARLARI karşılar. Maddi zararları karşılamaz. Hangi durumlarda derseniz, hasara sebep olan kişinin tespit edilemediği, hasar anında hasara sebebiyet verenin sigortasının olmadığı, vs durumlar.

    Güvence Hesabı

    Bildiğim kadarıyla aynı durumun maddi hasarlar için olan bir ödeneği de var ama hatırlamıyorum şu an ismini.
  • Öyle bir kurum maalesef yok hocam. Şunu duymuş olabilirsiniz, Güvence Hesabında yüklü bir miktar para biriktiği için maddi hasarlarda da başvuru yapılmasını tavsiye edenler oluyor. Bir ihtimal aklınızda böyle bir bilgi&duyum kalmış olabilir. Güvence Hesabı harici bu konuyla alakalı başka bir kurum şimdilik yok.
  • aslında devlete dava açıcan.sigortası dolup 3 gün içersinde yenilemiyeni trafikten men cezası uygulayacak.bizim gibi vergisini sigortasını günü gününe yapan insanların suçu ne.trafik poliside suçlu geçende bir arkadaş bir konuda yazmıştı cam filmi çevirmesi mi neydi olay sigortasız aracada fazla dolaşma deyip akıl veriyo. halbuki hemen bağlıyacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.