Şimdi Ara

trafik kazası ve sigorta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bugün öğleden önce bi galeriden ikinci el bi otomobil aldım saat 12.00 gibi satışını noterden aldım vede aracında sigortası 1 hafta önce bitmiş ama galeride olduğu için öylece kalmış ben gün içerisinde yaptıracaktım ancak araçla ilgili sağa sola koştururken saat 15.00 civarı yani satınaldık tan 3 saat sonra 40-50 km civarında hız ile ilerlerken aniden yola bi sokak köpeği çıktı vede önümdeki araç ani bi şekilde fren yaptı bende hemen fren yaptım.(neyseki köpeğe bişey olmadı asıl önemli olanda zaten o bence) ama çok ani olduğu için yeterli olmadı vede önümdeki opel corsa marka araca çok yavaş bi şelikde arkadan dokundum.hasar olarak arka plastik tamponda sadece benim plaka çerçevemin yol açtığı bi çizik oluştu asla daha fazlası yok.sonuç olarak bayan polis çağırdı vede polis tutanak tuttu aracın sigortası oılmadığı için bana ceza yazdı 77 lira vede aracı otıparka çektilersatış sözleşmemizi falan verdim noterden aldığım sözleşmeyi aracı yeni aldığımı bikaç saat olduğunu söyledimde zaten satış sözleşmesindede yazıyordu ama böyleymiş kurallar ona zaten yapcak bişey yokta.bayanın eşi geldi sadece çizik olmasına rağmen dedi ben sigortadan arka tamponu değiştircem oda 1500-2000 lira civarı tutuyor dedi.daha öncede deiştirtmiş ordan biliyor vede sigorta şirketi benden alcakmış o ücretide.ben ben hemen olaydan yarım saat sonra işte 16.00 gibi arabamın sigortasını yaptırdım gittim otoparktanda aldım aracımı. şimdi merak ettiğim benim kazada aslında bi hatam yoktu önümdeki araç çok çok ani durdu yani hiçkimsenin o kadar iyi refleksleri yokturki o hızda önümdeki arabaya ayak uydurup hemen fren yapabilim yani anca yarış piilotları belki yapabilir.yani kim olsa o kaza olacaktı şimdi aracın sigortası yok diye ben o kazada otomatikmen hatalımı oluyorum.







  • Siz aracı aldıktan sonra 1 ay boyunca devlet tarafından sigortalı diye biliyorum ben.
  • Geçmiş olsun. Aracın sigortası yokken satışının yapılabilir olması böyle saçmasapan bir uygulama işte. Akıl alır gibi değil yani. Çok kötü bir şanssızlık olmuş. Şansınıza yine karşınıza yamyamın biri gelmiş. Olayı sulhle halletmeye bakın, sigortası yoksa aracınızın yapacak hiçbir şeyiniz yok. Ancak polis zabıtta kusuru tamamen size mi verdi, zabtı karakoldan aldınız mı? Kusur durumuna göre ödeme yapacaksınız. Yerinizde olsa yetkili servise aracı götürürdüm, eğer dediğiniz gibi tamponda değişime gerek yoksa, hadi kaporta boya maksimum tutacağı rakam en fazla olsun olsun 300 lira eder (anlattığınıza göre çok küçük bir hasar var ise) Ama bu arada şöyle de bir durum var. Sizin gözünüzden bakınca hasar küçük görünebilir ama gerçekten de küçük bir hasar mı? Malum tamponlar plastik parçalardır, esneyerek darbeyi emer. Darbenin aracın arka panelinde hasara yol açmadığından emin misiniz? Bu sebepten ötürü, aracı nerede yaptıracaklarsa artık kesin aracın başında durun. Neresinde ne var bakın, imkanınız varsa fotoğraflayın derim. Çünkü anlattıklarınıza bakılırsa tam kıl kuyruk bir adama denk gelmişsiniz. Böyle olunca her şeyi ispatlamak gerekir, servis faturası almanızı da tavsiye ederim. Fatura sizde kalsın ya da bir örneğini kesinlikle alın. Ayrıca son olarak, yamyam sizden değer kaybı talebinde bulunabilir. (Değer kaybı talebinde bulunanlara yamyam demek istemiyorum kesinlikle, çünkü araçlara değer kaybı raporu yazan bir eksperim :) ) Neyse, tamponlar gibi plastik parçalar hasarlandığında aracın değerini düşürmediğini varsayarız raporlarımızda. Ancak olay mahkemeye giderse, mahkeme bilirkişisi aynı kanıda olmayabilir. Mahkeme farklı bir olay, mahkemede bilirkişi ne görürse yazar. Tamponu hasarlı araç da günümüz piyasasında değer kaybına maruz kalmaktadır (marka, model ve yaş durumuna göre tabi)

    Bu arada, bir avukata da danışabilirsiniz, ki sigortası olmayan bir araç size satılmış ve siz bu konuda bilgilendirilmemiş iseniz, galerici arkadaş bu durumdan sorumlu tutulabilir. Olaya vicdani açıdan bakmak gerek. Eğer sigortasız olduğunu bilmeden araca bindiyseniz bir ihtimal kazadan dolayı oluşan borçtan sorumlulu tutulamayabilirsiniz, ama dediğim gibi bir ihtimal. Tekrardan geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sigorta Eksperi -- 30 Temmuz 2013; 2:54:44 >




  • .daha fazla tamponun altında falan bilmediğim bi hasar olduğunu düşünmüyorum sebebi gerçekten çok yavaş dokundum bi sarsıntı bile yaşanmadı nerdeyse park ederken dokunur gibi bi his vermişti çok yavaş bi şekilde eminimki sadece göründüğü gibi yüzeysel çizikler oluştu. karakoldan zabıt falan almadım olay yerinde polis tutanak tuttu ama bizi bilgilendirmedi bi evrakta vermedi kimin kusurlu olduğuna falan dair. o zabıtı karakoldan alabilirmiyim kimin kusurlu olduğuna dair veya ne kadar kusurlu olduuma dair.alabilirsem hangi karakoldan herhangibir karakoldan olabilirmi yada olay yerine yakın olan karakoldanmı alcam. sigorta konusunuda bilmiyordum aslında alırken sigortasının olup olmadığını sormadımda karşı tarafta bişey söylemdei ama satıştan sonra 1 saat sonra falan sigorta poliçesinin tarihinin geçtiğini gördüm 1 hafta falan önce sigortası bitmişti.gün içerisinde yaptırcaktım ama yetişemeden kaza oldu işte....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.