Şimdi Ara

Trafik Kazası Aracım Pert Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 22.07.2020 tarihinde aracımla kaza yaptım. Yaralanmalı bir kazaydi hastaneye kaldirildim, ufak tefek sıyrıklarla atlattım. Aracimin çekildiği yediemin otoparkına gittim ve fotoğrafları çektim.

    Tecrübelerinizi dayanarak bu araba perte çıkar mı ? Perte çıkarsa Kasko Değer Listesi TSB de yer alan tutardan daha aşağısını teklif edebilirler mi ?


    Trafik Kazası Aracım Pert Olur Mu?


    Olayla ilgili kafamı kurcalayan şöyle bir durum var. Olayda yüzde yüz ben kusurlu çıktım. Suçum kavşaktan dönen arabaya yol hakkı vermemek. Bu suçumu kabul ediyorum. Yapmamam gereken bir şeyi yapmışım üstelik tabelada kavşaktan dönene yol ver levhası olmasına rağmen. Bu arada yaklaşık 9-10 yıldır araba kullanıyorum ilk kazam.
    Hastaneye kaldırıldığımda karşı taraf sürücüsü yanıma geldi geçmiş olsun dedi. Daha sonra hastaneden taburcu oldum karakola ifade vermeye gidiyordum. Taksiye bindim taksiciyle konuşurken kazadan bahsettim böyle böyle oldu diye. Dedi işte şu adam miydi evet dedim. Ya dedi o adamın gözleri zaten çok iyi görmüyor ???? Daha sonra bütün olayları geri sardım. Polis fotolarına baktım. Polis fotolarinda taksicinin gözünde gözlük olmadığı çok net ortada. Bu kişi hastaneye geldi gözünde gözlük vardı. Daha sonra karakola ifade için gittiğimde gene gözünde gözlük vardı. Yani şöyle bir algı oluştu ister istemez bu kişi araç kullanırken gözlük kullanmadı ve kullanmasi gerekiyordu (bu konuda emin değilim ama yaş da olunca ve de diğer taksicinin bu şekilde söylemesi (bu taksicinin sözüne ne kadar güvenilir bu da soru işareti tabi de) ). Neyse devam edicek olursam bu kişi gözlüğünu takmadığıni anladı ve durumu caktirmamak için hastaneye ve karakola gözlükle geldi. Ve bu kişi ilk kaza anında abi çok pardon özür dilerim dedi, daha sonra öğrendim bana çok hızlıydı demiş, daha sonra ise bu tabela olayını öğrendikten sonra tabelayı göreceğini düşünmüştüm demis. Özetle bu kişi tabela falan görmedi arabayi kavşaktan dönerken arabayi döneceği yola soktu. Ve bende o taraftan gelince kaza yapmış oldum.
    Kendimi haklı çıkarmak gibi bir düşüncem yok dediğim gibi kavşaktan dönene yol ver tabelasını görmemişim ve yol vermemisim kazada hataliyim. Ancak bu kişi beni mahkemeye verebilir, ya da ticari taksi olduğu için çalışmadığı günlerin parasını talep edebilir. Yukarida anlattığım gozluk ile ilgili olayın bu şekilde olma ihtimali oldukça yüksek gözüküyor. Bu durumda benim lehime hukuki açıdan bir gelişme olma ihtimali nedir ? Yorumlarınız için çok çok teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.