Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (13031. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
260.706
Cevap
2.697
Favori
13.893.874
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, gümrük sınırı olan 150 euro'ya kargo bedeli dahil mi acaba? 147 euroluk bir ürün almak istiyorum başka bir siteden ancak kargo bedeli ile 170 euro'yu bulmakta sipariş bedeli.

  • enistayn E kullanıcısına yanıt
    banka kartını bilmiyorum ama kredi kartı ile mümkün fakat kart ayarlarını da döviz olarak ayarlamanız gerekiyor. vadesi geldiğinde tl alışverişlerinizi tl ile döviz alışverişlerinizi hangi döviz ile yaptıysanız onla yapmanız isteniyor. (euro ve dolar)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar satıcı Amazon Export Sales LLC olan ürünlerde gümrük sınırı 50 dolar mı


    ödemeyi dolar üzerinden mi try üzerinden mi yapmak daha avantajlı dolar kuru 19,40 yazıyor fakat tutarı fiyata bölünce kur 20,32 olarak çıkıyor.


    TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]
  • Amazon TR'den yurt dışı satıcılı ürünlerde aynı siparişte üç farklı ürün alsak gümrükten geçer mi? Toplam fiyat 650 TL. İki tane Noctua satıcılı ürün, bir tane başka satıcıdan bir ürün ama hepsinin göndericisi Amazon şeklinde. Bazı ürünlerde 2 taneden fazla alınca gümrükte sorun çıkıyordu, acaba o sadece aynı üründen çoklu alımda mı oluyordu yoksa genel olarak siparişte ikiden fazla ürün varsa mı sorun oluyor emin olamadım.

  • AsTraLL A kullanıcısına yanıt

    Yorumu takipteyim. Amazon İtalya'dan aldığım PSU bozulmuştu, Amazon'a iade yolladım onlar ellerine geçmeden yenisini yollamışlardı. Ben 1,5 aydır yeni PSU'yu kullanıyordum ki bir baktım Amazon değişim ürününün parasını çekmiş 2800 TL civarı. Meğer benim PTT ile yolladığım ürün İtalyan gümrüğünden geçmemiş, Amazon da eline geçmediği için parayı kesmiş. Amazon'a yazdım gönderici firma ile iletişime geçin, inceleme başlatın, şikayet açın diyor. PTT'ye inceleme başlattım, ürün Milano gümrüğünde alıcının gidip teslim almasını bekliyor dendi ama gidip alan yok. Resmen 2800 TL ücretim içeride kaldı elim kolum da bağlı, Amazon yardımcı olmuyor.

  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    Benimki 1 hafta sonra tekrar ptt ile teslim edildi. 176₺ ücret çıktı. Ptt gidip bi belge dolduruluyormuş adını unuttum PTT canlı desteğe yazınca söyler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsTraLL A kullanıcısına yanıt

    Reklamasyon muydu hocam acaba belgenin adı? Şu an resmen o para gitti modundayım, 170-200 TL ücrete razıyım iade olursa çok iyi olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam reklamasyondu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsTraLL A kullanıcısına yanıt

    İşte onu yaptım zaten ben, ona gelen cevapta kargonun Milano gümrük ofisinde alıcı tarafından teslim alınması bekleniyor yazılmış. Amazon’a kargoyu gümrükten aldırın dedim ama sizin gönderici firmadan talep açtırmanız gerekiyor dendi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    Valla bilemedim hocam karşı kargoya bir talep yazdırıp iade isteyebilirsiniz. Yada Amazonu sıkıştırin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amazon.com.tr üzerinden Amazon US satıcısından 18.500 liraya ekran kartı aldım en son işlemci almıştım geçen yıl nisan ayında bu 150 euro sınırı yoktu , 150 euro üstü olduğu için şimdi ek ücret falan mı çıkmaya başladı bazı kişiler vekaletname ücreti falan demiş nasıl işliyor artık yakın zamanda sipariş verenler yazabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redamazhri -- 29 Nisan 2023; 6:40:15 >
  • Daha önce 2 defa Amazon TR hesabımı kullanarak Amazon Germany ürünlerinden almıştım. Hemen kargoya verildi ve 2 haftada geldiler. Bu sefer Amazon US ürünü aldım. Siparişi onaylandı, para çekildi. Fakat 1 haftadır kargoya verilmesini bekliyorum.


    Aldığım ürünün satış sayfasına baktığımda stok var gözüküyor. Bazen adrese gönderilemiyor yazısı oluyor ama benim üründe bir sıkıntı yok. Yani 2, 3 gün beklese anlarım da 1 hafta oldu. Iptal etsem para iadesi olur ama dolar kuru artıp duruyorken benim için hoş olmaz. Fiyatı düşükken almıştım ürünü.


    TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]


    TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Ahmet -- 9 Haziran 2023; 20:43:29 >




  • Dün Amazon Amerika'dan bir sipariş verdim. Ödemenin bir kısmını daha önce hesabıma tanımladığım hediye çekiyle, diğer kısmını ise kredi kartımla gerçekleştirdim. Ancak Amazon şu ana kadar kredi kartımdan ödemeyi tahsil etmedi. Son zamanlarda Amazon Amerika'dan sipariş veren biri varsa, ödemelerin ne kadar sürede tahsil edildiği konusunda bilgi verebilir mi?

  • Mr_Ahmet kullanıcısına yanıt

    Aynı durumdayım ayın 7 sinde sipariş verdim kargoya verilmedi daha stokta var görülüyor , müşteri temsilcisi ile konuştum gümrükleme işlemi uzun sürebiliyor yeni çalışıyoruz Amazon.us ile dedi , sürecin hızlandırılması için talep oluşturduk 72 saat bekleyin dediler , bence müşteri temsilcisi ile konuşun hocam , zaten ürünü satın alırken kargolama süreci 9-14 gün yazıyordu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beckonn B kullanıcısına yanıt

    Ben de şimdi yazdım temsilciye. Amerika da kargoya verilmiş zaten. Yakın zamanda yurtdışına çıkar dedi. Sanırım Amerikadaki hareketleri amazon sisteme işlemiyor. Sadece yurt dışına çıkacağı zaman sisteme işleniyor anladığım kadarıyla. Bu yüzden bir süre kargo bilgisi gözükmüyor anlaşılan.

  • Mr_Ahmet kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen , gümrükleme işleminden sonra belli olur dediler bana


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beckonn B kullanıcısına yanıt

    Bugün yola çıkmış. 12 Temmuz diyor sanki daha yeni satın almışım gibi. Pek beğenmediğimiz Aliexpress bile 2 haftada getiriyorken amazonun bu kadar gecikmesi hiç hoş değil. Amazon Germany yine 2 haftada getiriyor ama Amazon US çekilecek gibi değil. Bayrama denk gelmesin diye özellikle erken sipariş ettim. Muhtemelen tam bayram zamanında getirecekler. Bir dahaki sefere alacağım ürün Aliexpress de varsa orayı tercih edeceğim sanırım.


    TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]



    Aramex de takip koduyla bir bakayım dedim kargo durumuna. Kimlik numarasında sorun gözüküyor. Bu kargo gelmeyecek herhalde. Her türlü sorunu yaşıyorum.


    TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Ahmet -- 14 Haziran 2023; 17:22:20 >




  • Mr_Ahmet kullanıcısına yanıt

    Hocam benim ürün daha verilmedi 8 gün oldu sipariş vereli , Amazon.com dan müşteri temsilcisi ile görüştüm satıcı Amazon us diye , yardımcı olamadılar topikler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aramex ile konuştum bugün. 0212 241 12 22 numarası ile Istanbul şubesine ulaşabiliyorsunuz. Bu numarayı telefona indirdiğim uygulamasını kullanarak buldum. Aradığınızda uygun numaraları tıklayarak müşteri hizmetlerine bağlanıyorsunuz. Sizi Türk temsilci karşılıyor.


    Durumu anlattım. Kimlik bilgisi hatalı gözüküyor dedim. Meğer Amazon kimlik bilgisini otomatik kargo şirketine vermiş. Bilgiler sisteme girilmiş ama sistem hatalıymış gibi durum güncellemesi yapmış. Herhalde bilgileri girmeden önce sistem güncelleme yapınca öyle bir durum oluştu. Hatta temsilci bana sisteme girilen kimliği söyleyerek teyit etti doğruluğunu. Kargonun nerede olduğunu falan söyledi. Bir sorun yokmuş yani.


    Mail ile ulaşmaya çalışmayın. Arayın numarayı. 2dk da derdinizi anlatıp durumu öğrenin. Aşağıdaki gibi bir durum sizde de olursa muhtemelen sorun çıkmayacaktır.


    TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]

    Edit: Hala Türkiye ye gelemedi kargo. 4 Haziranda sipariş vermiştim. 10 Günde anca kargoya verilebildi. Kargo firması da aşırı yavaş çalışıyor. En azından gümrüğe gelmesi gerekirdi bu zamana kadar.


    TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Ahmet -- 29 Haziran 2023; 18:53:29 >




  • Termos aldım yurtdışından satıcı Amazon Türkiye'den. Ama kötü çıktı. Şimdi iade sürecinde size en fazla 120 lira kargo parası öderiz diyor. E ben bunu nasıl yollayacağım? Bir de prime idi sorsan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.