Şimdi Ara

TR ENDURANCE F1 2014 LEAGUE (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
9
Favori
28.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fırat'a sevgilerimi iletiyorum buradan :) Bende onun sesini kapatmıştım , mikrofonu aktif hale geliyordu çünkü sürekli benim ekranda.

    Seninle olan hadise önemsizdi benim için takılayım dedim sana ama pitten çıkmış yepyeni lastikleri kirlettirmiştin yani :D Takım içindeki rekabet umarım bahreyn deki gibi devam eder gayet keyifli ve organizeydik.Gerçi topluluğun yarısı direk mağduru oldu orası da ayrı.

    Neyse sorularını bekleriz artık.
  • Yarışın Ardından: Bahreyn GP

    Unutulmaz bir yarışı daha geride bıraktık. Güvenlik aracının girdiği yarışı 3. sezonundaki 6. galibiyetini 4. kez son sıradan başlayarak kazanan Furkan Özcan kazanırken, yarışı sorunsuz bir şekilde götüren DaRK LoRD ikinci sırada yer aldı. Son pitlere girildiğinde yarışın lideri olan ve son turlarda takım arkadaşı Furkan Özcan’la beraber liderlik mücadelesi veren umur.boyaci ise bilgisayarında yaşadığı oldukça talihsiz bir sorunun ardından büyük zaman kaybederek ancak podyumun son basamağı ile yetindi.

    Sıralamalarda EmreKirac ve Furkan Özcan gibi isimler değişik oyun içi sorunlarla boğuşurken umur.boyaci gayet sağlam bir turla pol pozisyonunu alan isim oldu.

    Fakat Bahreyn, geçen iki sezonda da olduğu gibi uğursuzluğunu yine gösterecekti. Sorunsuz bir startın ardından 3. turda tarkanbeyaz’ın sorunlu bir bordür direğiyle temas etmesi ve yarış dışı kalmasıyla güvenlik aracı piste girdi ve bu andan itibaren her şey karıştı. Güvenlik aracıyla beraber pite girip yeni lastikleri takan liderlerin çoğu gerilerken diğer bir lider EmreKirac pistte kaldı ve 1. sırada kendine yer buldu. Güvenlik aracı pite tekrar girdikten sonra EmreKirac hemen farkı açmaya başladı ama bağlantı sorunu yaşayarak yarışa veda etti. Bağlantı sorunu yaşamasa oldukça güçlü yarış temposuyla beraber sorunsuz bir yarış çıkaracak gibi gözüken EmreKirac için başka bir talihsizlik oldu bu sezon. Bu olayın ardından Furkan Özcan sırasıyla RandomWalker ve Izzet Erkan’ı da geçerek kendisini birden 7. turda liderlikte buldu. Rakiplerinin yeni lastiklerine ancak birkaç tur dayanabildiği için sırasıyla Sorbetto’ya ve takım arkadaşı umur.boyaci’ye geçildi. Furkan Özcan ve umur.boyaci’nin lider Sorbetto’yu kaybetmemek için yer değiştirmesi yarışın sonucunu etkileyen bir başka faktör oldu. umur.boyaci ikinci sıraya yükseldikten bir tur sonra liderliği de aldı. Furkan Özcan DaRK LoRD’u pitlere kadar arkasında tutarak 11. turun sonunda option lastikleri taktı. Bu andan sonra yarış biraz durulmuş gibi oldu ama birçok kişi gerek bağlantı sorunlarıyla gerekse de tarkanbeyaz’ın güvenlik aracını soktuğu bordürde kaza yaparak yarış dışı kaldı. 20. turda umur.boyaci önde olmasına rağmen pit önceliğini takım arkadaşı Furkan Özcan’a verdi ve böylece bu ikili 22. turun başında, 26. turda umur.boyaci’nin bilgisayarında sorun yaşanana kadar sürecek olan bir liderlik mücadelesine girdi. Takım arkadaşının yaşadığı sorunun ardından liderlikte yalnız kalan Furkan Özcan ise sonuncu olarak başladığı yarışta doğru takım stratejisi, centilmen bir takım arkadaşı ve şansının da yardımıyla finiş çizgisini ilk sırada görerek bu sezonki ilk galibiyetini almış oldu.

    Force India pilotları ihsanTR ve Izzet Erkan kendilerine 4. ve 5. sırada yer bularak takımlarına önemli puanlar kazandırırken yarışı tamamlamayı başaran son isim SchuminaTR ise 6. sırada finiş gördü.

    Gelecek yarış olan Çin GP’si son derece teknik ve zor bir pistte koşulacak. Heyecanın orada da kaldığı yerden devam etmesini, oyun içi hataların ve bağlantı sorunlarının azalmasını diliyoruz.




  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    Gerçekten de Bahreyn'de bir uğursuzluk var, geçen sezon da sadece 4 kişi yarışı tamamlayabilmişti. Şanssızlık yaşayanlardan biri de bendim, 2012 sezonunun başından sonuna kadar talihsizliklerle boğuşmuştum, 2013 sezonunda ise çok hızlı olduğum Çin GP'de başıma gelen şanssızlık haricinde neredeyse her şey yolunda gitmişti. Hatta en büyük rakibim AdiGhe şanssızlıklarla boğuşmuştu sezon boyu, bu sayede onu mağlup etmem de kolaylaşmıştı. Bu sezon üçüncü yarışımın ardından 2012 sezonunun esintilerini hissetmekteyim . Avustralya'da 4.lüğü, Malezya'da galibiyeti, Bahreyn'de ise muhtemel bir podyumu kaçırdım, 50'ye yakın puan toplayabilecekken 17 puanda kaldım. Umarım sevdiğim pistlerden birinde koşulacak olan Çin GP'de şans yanımda olur ve iyi bir sonuç elde ederek kayıpları telafi etmeye başlarım.

    Bu arada Bahreyn GP lig açısından talihsiz bir yarış olmasına rağmen şimdiye kadar koşulan 3 yarışı da farklı pilotların kazanması bu sezon pistteki çekişmenin boyutunu gösterir nitelikte. Çin'de de farklı bir pilotun zaferini görürsek şaşırmayacağım .

    Ayrıca 3 sezondur aynı kaskla yarışıyorum, artık benimle özdeşleştiğini söyleyebiliriz. Furkan'dan esinlenerek kaskı profil resmi olarak ayarladım, kendisine bu fikre ön ayak olduğu için teşekkür ediyorum .




  • Sorbetto kullanıcısına yanıt
    Genelde her sezon başında kask değiştirirdim ben de ama bu sezona aynı kaskla başladım. Bazı şeyler benim "dark side"a geçmemi tetikledi diyebiliriz ve bu yeni, siyah kaskı sevdim şimdiden. Kendisini kullandığım ilk yarışımda galibiyeti almam da etkili oldu tabi :D
  • Basın Toplantısı: Bahreyn GP

    S: Rahat bir şekilde lider giden EmreKirac’ın da bağlantısının kopmasıyla beraber Mercedes takımı olarak Furkan Özcan’la birlikte hareket ettiniz ve yarış sonunda aranızda liderlik mücadelenize başladınız. Pit önceliğini takım arkadaşına vermeseydin ve liderliği birkaç kere değiştirdikten sonra son yaptığın atakta bilgisayarında yaşadığın problem olmasaydı yarışın nasıl biteceğini düşünüyordun?

    umur.boyaci: EmreKirac’ın gelenek haline gelen bağlantı sorunu nedeniyle lider giderken kopmasına üzüldüm, gayet iyi bir hıza sahipti. Bahreyn yarışında “eğer şöyle olsaydı” diyebileceğim çok fazla alternatifim vardı; fakat bütün hadiselerin sonunda bilgisayarımda “sevgili” güncelleme ekranı çıkıyor ve haliyle 15 saniye kaybediyorum. Bahreyn’i çok seviyorum, bu yüzden “önde olan araba pite girer” kuralımızı esnettim hem lastik avantajı hem de arabamın çok kuvvetli gözükmesine güvenerek ve pitten çıktığımızda karşılaşmayı seçtim. Çok güzel bir çekişme yaşadık DRS’nin sürekli el değiştirmesiyle ama malum sorunum ortaya çıktı hem de tam atak sırasında. Eğer geçişi yapabilseydim yerimi koruyabilecek hızım vardı, lastiklerim çok iyi durumdaydı, en kötü ihtimal 1 ve 2 yapacaktık Furkan Özcan ile. Tam istediğim yarışlardan biri oldu. Umarım sezon böyle devam eder.

    Not: Yarışı ikinci sırada bitiren DaRK LoRD soruya cevap vermemiştir. İlk sırada bitiren ben ise kendime soru sorup cevaplayamadığımdan sadece umur.boyaci sorusunu cevaplayabilmiştir. Kendi adıma konuşmak gerekirse isteyen bana soru yönlendirebilir eğer bundan sonra da podyuma çıkarsam.




  • Haftanın Oyuncusu: Furkan Özcan

    Ligimizin ilk sezonundan beri eline birçok fırsat geçmesine rağmen herhangi bir “normal” galibiyeti bulunmayan Furkan Özcan kariyerinde son sıradan başladığı 5 yarışın 4.sünü, toplamda ise 6. galibiyetini kazanarak haftanın oyuncusu seçilmiştir. Kendisinin buna bir son verip herkes gibi yarış kazanmasını diliyoruz kariyerinin devamında.

    Ayrıca kişisel olarak da teşekkür etmek istiyorum beni bu ödüle layık gören herkese. Ek olarak, takım arkadaşım umur.boyaci’ye de anlayışlı tavrı, pit önceliğini bana tanıması ve takım içerisindeki olağanüstü uyumu sebebiyle ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca yaşadığı talihsizlik için geçmiş olsun diyor, geçtiğimiz günlerde dayı olduğu için de bir kez daha tebrik ediyorum kendisini. Bir oy hakkım daha olsa ona oy verirdim.

    Ayrıca ligimize tekrar dönüş yapan AdiGhe’ye de galibiyetimi hediye ediyorum. Tekrar hoş geldin aramıza.

    Furkan Özcan: 8
    EmreKirac: 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Özcan -- 3 Aralık 2014; 16:10:55 >




  • Bir ara şu aldığım galibiyetleri anlatmam lazım. Vizelerimin de bitmesiyle iyice rahatladım bu hafta. Yakın zamanda resmi olmayan, kişisel bir yazı gelebilir bu konu hakkında.
  • Furkan Özcan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Furkan.
  •  TR ENDURANCE F1 2014 LEAGUE

    27,31,32,33,34 numaralı kontenjanlarımız müsaittir
  • eagle kullanıcısına yanıt
    Yine efsanevi bir yarış olacak, şimdiden moda girdim
  • Sıralamada 1:36.745'i bir kez gördüm. O kusursuz sektörleri birleştirirsem çok iyi olacak. En azından pol için uğraşabilirim. Bence pek efsanevi olamayacak ama, yarış temposunda direksiyonlular çok yavaş kalacak.
  • Sıradaki Yarış: Çin GP

    Heyecanlı bir Bahreyn GP’sinden sonra gözler Çin’e, Shanghai pistine çevrildi. Her bir pozisyonun değerinin ve zorluğunun arttığı ligimizde Çin GP rekabetin daha da arttığı bir yarış olabilir.

    Shanghai pisti çoğu pilota göre takvimin en teknik ve zorlu birkaç pistinden birisi. Pistte ilk viraj hariç sadece bir yarış çizgisi var ve pilotlar en ufak hatalarında çok büyük zaman kaybı yaşıyorlar. Arkadan kayma hemen hemen her viraj çıkışında görülüyor. Çekişi bulmak gerçekten çok zor bu pistte, özellikle 3., 10. ve 12. virajlarda daha da zor. Ayrıca viraj girişlerinde hızlı tepki veren bir araç da şart. Önden kayma çok yüksek. Pilotlar arkadaki devasa düzlükte zaman kaybetmemek için düşük bir downforce ayarı seçmeye zorlanırken bu zaten zor olan 2. sektörü iyice çekilmez hale getiriyor.

    Bu yarışla birlikte bu sezon 3. kez aynı lastik hamurlarının kullanıldığını görüyoruz. Option lastiği olarak yumuşak, prime lastiği olarak ise orta hamur kullanılacak. Option ile prime lastikler arasındaki zaman farkı yine fazla ama her iki lastiğin de istikrar açısından bir sıkıntısı yok. Buna rağmen lastik setlerinin son birkaç turunda aracın tutunması, daha doğrusu sürüş karakteristiği çok değişiyor aşınan lastiklerle beraber. Sıcaklık ekranını açan pilotlar fark edecektir, ilk virajda sol ön lastik çok fazla ısınıyor uzun süre yük binmesinden dolayı ve lastik özellikle burada çok fazla aşınıyor. Bu da zaten önden kaymanın bol olduğu bu pistte daha da artırıyor önden kaymayı. Öyle ki, setlerin son turlarında araçlar resmen dönmek istemiyor virajı. Yarışta bundan önceki yarışlarda olduğu gibi 2 pit stop bekleniyor.

    Pilotlar arasındaki güç dengesi, çekişin önemli olduğu bu pistte biraz daha gamepad kullanıcılarına doğru kaymış durumda. Özellikle EmreKirac sıralama turlarında rakiplerinden farklı bir ligde gibi gözükse de Furkan Özcan kendisiyle aynı turları atmaya başlamış gibi. Buna rağmen yarış temposunda başta EmreKirac ve Sorbetto diğer isimlerden önde gibi gözüküyor. Ayrıca performansı merakla beklenen başka bir isim ise ligimize bir yarış aradan sonra tekrar katılan AdiGhe. Kendisi ne yazık ki istediği tempoyu ne sıralamada ne de yarışta bulabilmiş dediklerine bakılırsa. Buna rağmen direksiyonunu gamepad ayarlarıyla kullanmaya alışık olan AdiGhe, eğer piste adapte olabilirse en zorlu isimlerden birisi olmaya aday. Yarış öncesi merak edilen diğer isimler ise geçen sezonun galibi DaRK LoRD ve geçtiğimiz yarışta takım arkadaşı Furkan Özcan ile beraber zorlu bir liderlik mücadelesi veren ve bu sezonki ikinci galibiyetini kovalayan umur.boyaci. Orta grupta ise farklar birbirine çok yakın ve kimin tam olarak nerede olduğunu bilemiyoruz. 38’lerde ve 37’lerin sonlarında turlar atmayı başarabilen isimler bu karmaşadan kurtulacak gibi. Takımlarda ise 83 puanla lider bulunan Mercedes ile 82 puanla ikinci sırada bulunan Red Bull’un ise bu yarışta neler yapacağı merakla bekleniyor. Red Bull pilotu DaRK LoRD hariç bu iki takımdaki herkes birer kez yarışa katılmadı çeşitli sebeplerden dolayı. Bu nedenle takımlar arasındaki farkı tam olarak anlamak için bu 4 pilotun da sorunsuz bir şekilde bir yarış geçirmesi gerekiyor.

    Avrupa sezonundan önceki son yarış olan Çin GP’si pilotlar için şu ana kadarki en zorlu test olacak. 7 Aralık Pazar akşamı saat 21:15’te görüşmek üzere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Özcan -- 7 Aralık 2014; 3:49:57 >




  • TR ENDURANCE F1 2014 LEAGUE

    4. YARIŞ ÇİN GP

    SIRALAMA
     TR ENDURANCE F1 2014 LEAGUE






    YARIŞ
     TR ENDURANCE F1 2014 LEAGUE







    PUAN DURUMU-PİLOTLAR
     TR ENDURANCE F1 2014 LEAGUE






    PUAN DURUMU-TAKIMLAR
     TR ENDURANCE F1 2014 LEAGUE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 8 Aralık 2014; 0:22:24 >










  • Sıralama



    Yarış





  • Belki de maksimumu elde edebileceğim bir yarıştan daha elim boş ayrıldım.Bir turun diğer başka bir turdan çok farklı olduğu bu pistte elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.Antrenman yarışlarında attığım turları yarış içerisinde bir türlü atamadım ve yarışa sonuncu sıradan başladım.Daha start anında ilk viraja girerken Akın Yolcubal arkadaşıma arkadan temas ederek ön kanadımda hafif bir hasar meydana geldi ve bu aracın yol tutuşunu bir miktar düşürdü.7. ve 8. virajlara girerken hızımdan biraz düşürmek zorunda kaldım.İlk pite kadar Slayer King'i kırık kanatla kovaladım.Prime lastikleri istediğim gibi çalıştıramadım ve arkadaki grup bana yaklaştı.2. pitstopların sonunda prime lastikle devam eden İhsanTR'yi option lastiklerle takip ederek 7.lik için mücadele verirken son turda elektriklerin kesilmesiyle yarışım son buldu.Geçen hafta Bahreyn'de internetin kopması, bu hafta elektriğin kesilmesi gerçekten çok büyük şanssızlık.Orta grubun önünde bitirebileceğim yarıştan boş dönmek gerçekten çok can sıkıcı.Takım arkadaşım ysag I ali'de lag problemleriyle boğuşurken takım olarak lige kötü bir başlangıç yaptık. Böyle talihsiz durumların yaşanması insanın motivasyonunu büyük miktarda kayba uğratıyor.Önümüzde daha çok yarış var ama umarım bir daha böyle durumları yaşamam.Sırada İspanya GP var.2012 Tryouts organizasyonunda TR ENDURANCE LEAGUE'e dahil olduğum olduğum yer burası.İnşallah makus talihim burada son bulur.Son olarak podyuma çıkan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.




  • Öncelikle herkesi tebrik ederim. Takvimin en zor yarışlarından biri olan çin gp sinde Bahreyn in tam zıttı bir hafta sonu geçirdik force india olarak. Yarış sırasında bulut abiyle çekişmemiz sırasında bir çok kez temas oldu bundan dolayı Özür diliyorum sert savunma yapmaya çalıştım ama bulut abinin nerdeyse her turda yanip sönmesi ve ışınlanmasi bunda çok etkili oldu. Ve son olarak akıni tebrik ederim son turda benzinim bitti ve geçmeyi başardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.