Şimdi Ara

TPLink TD-W8960N kablosuz ağa bağlanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar TPLink TD-W8960N modemim var. Bugüne kadar sorunsuz kullanmıştım ama bugün birden hiçbir bilgisayar kablosuz ağa bağlanamamaya başladı. Modemi resetledim, yazılım güncelledim, güvenlik ayarlarının hepsini denedim, windows XP, win 7, ubuntu, nokia 5800 ile denedim hiçbirisi bağlanamıyor. Kablolu bağlantıda bir problem yok.

    Bağlanmaya çalıştığımda ayar değiştirmememe rağmen bazen şifre istiyor bazen istemiyor. Bilgisayarlar kablosuz ağı, modemin wireless ışığı yanmasına rağmen bazen görüyor bazen görmüyor. Bağlanmaya çalıştığımda da bazen winXP "Windows seçilen ağa bağlanamıyor. Ağ artık kapsama alanında olmayabilir" hatası veriyor bazen de bağlanmaya çalışıp çalışıp sonra hiçbir şey olmamış gibi kablosuz ağ bağlantısı penceresine dönüyor. Bu kadar çok bazen olması çok saçma. Bir modemin sadece kablosuz ağ kısmı bozulabilir mi?

    Akım koruyucu falan da takılı.

    Bilgisi olan varsa lütfen yardım.







  • Aynı dert bende de var. Bilgisayar mühendisi arkadaşları falan getirttim, bir şey bulamadılar.
    Herşey taşındıktan sonra başladı. Sorunsuz çalışan "Airties RT-205" modemiden kablosuz ağa bağlantı ilk başta bir problemim yoktu. İnternete ortalama 1 gün boyunca girmediğim zaman, kablosuz ağı görüyor ama bağlanamıyordu. Ben de modemi kapatıp açınca sorun halloluyordu. Bazen günlerce kesintisiz download ettiğim oldu. Ancak bilgisayarımı kapattıktan bir gün sonra aynı sorunla karşılaştım. Evdeki diğer bilgisayar da bağlanamadı. Bir kaç ay sonra modem bozuldu, ben de "ZyXEL" marka bir modem aldım.(kablosuz özelliği devre dışı bırakma tuşu olduğu için bu markayı tercih ettim) Daha kurulum aşamasında sorunlar başladı. Bilgisayarcı arkadaşları aradım; modem hatalıdır git değiştir dediler. Pek inanmamakla beraber modemi iade edip yakın bir modeli olan "ZyXEL-660w-t1" aldım. Onun da kurulumda aynı sorunlar çıktı (iki bilgisayar da modemdem ip alamadı, aldıktan sonra da kablosuz sorunları vs.). Neyse kurduk, hallettik dedim. 2-3 gün sonra yeniden ağı görmeye ama bağlanamamaya başladı. Bu sefer kapatıp açmak da kar etmedi. Kablo ile bağlanıyor, kablosuz bağlantıya kafasına (?!) göre bağlanıp kopuyordu. İş yerindeki 4 portlu "ZyXEL 6600HN-F1Z" modemi getirip evdeki tek portlu "ZyYXEL 660w-t1" i iş yerine götürdüm. İkisinin de kurulumlarında hiç bir sorun yaşamadım. Evde bu modemi 2 hafta kullandım, sadece bir kere kablosuz ağı görmesine rağmen bağlanamadı, kapatıp açınca da sorun düzeldi.İş yerindeki 6 bilgisayarın da kablosuz internet bağlantıları olmasına rağmen ağda bilgisayarlar birbirlerini zaman zaman görüyordu. Bu da işleyişi olumsuz etkilediği için mecburen modemleri tekrar yer değiştidim. İş yerinde, şuan 4 portlu "ZyXEL 6600HN-F1Z" var ; sorun yok. Evde şuan tek portlu "ZyYXEL 660w-t1" var, iki akşamdır iki bilgisayardan da denedim kurulum yapamadım. Modemden ip almadı bir türlü. Anlaşılacağı üzere farklı modemler, farklı bilgisayarlar , farklı mekanlar; demek ki sorun evde. Hat sorunu olsa modemlerin internet bağlantı ışıkları yeşil yanmaz ve ben de hiç bağlanamazdım, oysa kablolu bağlantılarımda hiç bir sorun yaşamadım. Yeni taşındığım evde bilgisayar yaklaşık 15-20 tane kablosuz ağı (en az 2 tırnak sinyal ile) görüyor. Sorunun bundan kaynaklandığına inanıyorum. Bilgisayarcılar "hurafe" diyorlar ama, bence sorun bu. Az önce modemin kablosuz özelliğini devre dışı bıraktıktan kurulumu yapabildim ve şuan 2 günlük internet hasretim sona erdi (kablo ile de olsa). Kablosuz ayarlarını netteki işlerimin tamamını hallettikten sonra deneyeceğim. Muhtemelen de aynı şeyler olacak.

    Bundan sonra ne yapacağım?
    1. komşulara soracağım; böyle bir sorununuz var mı?
    * var derlerse teorim kesin doğru.
    * yok derlerse. modemleri nasıl
    - baba modemlerse teorim yine doğru.
    - normal/vasatsa teorim zayıflar, ama bence yine doğru.
    2. Kablosuz ağı kuvvetlendireceğim, 2 seçeneğim var.
    * Mevcut modemim destekliyorsa ufak kablosuz aparatlar ile ("D-Link" ve "AirTies" da antenler var bildiğim kadarıyla)
    * Babalar gibi bir modem olacağım.


    Bu arada işletim sistemlerim : bir bilgisayarda Windows7-ultimate diğerinde de Windows7-starter.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.