Şimdi Ara

TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
27
Favori
327.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar bugun bu modemden aldım..ilginc bir sorun olustu..eski modemın geek marka..eski bir modem 5 yıllık hala sorunsuz calısıyordu..kablosuza ihtiyacım var diye bu modemı aldım..aynı tesisatta eski geek modem ile sorunsuz baglanıyorum ama aynı kablolarla bu modem nete baglanmıyor...sadece 1-2 dakika baglı kalıp netten dusuyor..baglı kaldıgım kısa sürede hız testınde 5,56 mb çıkıyor download hatta arayüzde 6150 kbs çıkıyor ama geek hız testı 6,86 ve 8600 kb arayüzünde çıkıyor..yani aynı tesisat iki farklı modem iki farklı hız..yarın tum telefon sistemimim kontrol edicem direk baglantıda yapıcam telefonsuz yine aynı sorun çıkarsa ne yapmam gerekli..splitter tp lınkınkı kablolarda tplınkı ki..tplink.com.tr den turkce firmware de yükledim ..böyle sorun yasayan varmı..eger duzelmesse geri vericem modemı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 7 Mayıs 2011; 22:59:02 >
  • Bir problemim var benim; MAC adress güvenlik önlemi aldığım zaman uzak noktadaki laptop modeme bağlanamıyor. Biraz yakınlaştırınca bağlanabiliyor sadece ama MAC adreslemeyi kaldırınca en uzak noktadan bile bağlanıyor. iphone için de denedim, bu geçerli değil mesela. Sorun ne olabilir?
  • mac filtreleme eger dediginiz gibi kapsama alanini dusuruyorsa bu ancak , modemin icindeki cpu nun yetersizliginden olabilir. cunku mac filtreleme mac tablosundan bakip kabul edip etmeyecegine dair bir rutin etkliyor paket alisverisine. yapilabilecek pek birsey yok buna. wpa2 kullanmak mac filtrelemeden daha iyi bir guvenlik saglar (mac adresi spoof edilebilir).

    @reko
    altindaki model numaralarini ve firmware versiyonu revision bilgisini de yazar misin? "turkce firmware" yukledim dediginize gore bizim aldigimiz ve ana konuda bahsi gecen modemin bizim kullandigimizdan farkli bir modelini kullandiginizi dusunuyorum. cunku bizim modemler turkce gelmisti ( eski bir versiyonu olabilir) aldiginiz yeri ve altinda yazanlari buraya yazarsaniz en azindan diger alacaklar icin bir kontrol listesi hazirlayabiliriz. bence hardware sorunu var modemizde.

    @smario
    size de reko arkadasimizla ayni seyleri onerecegim. sanirim TRde modemin iki ayri hardware versiyonu satista. sizin de hardware problemini isaret ediyor. modemi hicbir kablosu ( elektrik disinda) baglamadan calistirdiginizda power isigi stabil yanmiyorsa yine bir sorun var demektir modemde.




  • wpa2 zaaten var. hem mac hem wpa2 kullanmak istiyorum da... :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: P3km3z

    Merak ettiğim bir şey var bu modem 2011 yıllında çıkmş gibi bir izlenim var, yeni bir modelmiş gibi fakat firmwareler 2010 tarihli eski firmwareler, o akdar da yeni bir modem değil o zaman bu. Üretim tarihi ne acaba? Sizin en son indirdiginiz fw tarihi ya da?
  • arkadaslar modemın altında v 1.1 di..bende sorun vardır diye gold degıstırdım airties aldım üstüne para verip şimdilik sorun yok ama bu modemın hepsi böyledir diye birşey diyemem bana gelen sanırım arızalı çıktı..
  • selam. ben de bu modemi aldım bir sorunum var. daha önce u.s. robotics kullanıyordum. ve jdownloader programı ile modeme reset atıp ip değiştiriyordu. şimdi bu modemle yapamıyorum. önceki sayfalarda bir arkadaş tekrar bağlan betiği yazmış onu da denedim olmadı. başka bir yolu varmıdır. şimdiden teşekkür ederim.
  • 1 hafta önce bu modemden satın aldım.

    Yan yana müstakil iki ev arası wirelesstan bir türlü sinyal alamadım gitti.Bir ara tek çizik sinyal aldım oda uzun sürmedi.Sinyal yayma yönünden cihaz zayıf herhalde.Anten yönü dik konumda yukarıya bakar vaziyette.

    Sinyal alabilmem için nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.Teşekkürler.
  • Bende de bu modemden var. Bir sorum oalcak:

    Eski Airties modemimde bazı kullanıcıların internete erişimini engelleyebiliyordum. Mesela 192.168.2-10 arası tüm IP'leri engelleyebiliyordum fakat bu modemde o ayarı bir türlü bulamadım. Nasıl yapabilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cynext

    Bende de bu modemden var. Bir sorum oalcak:

    Eski Airties modemimde bazı kullanıcıların internete erişimini engelleyebiliyordum. Mesela 192.168.2-10 arası tüm IP'leri engelleyebiliyordum fakat bu modemde o ayarı bir türlü bulamadım. Nasıl yapabilirim?

    Su an turkce arayuz olmadigi icin ingilizce ornekliyorum

    access management > filter
    filter type= ip/mac
    set index =1
    interface=PVC0 (adsl interface idniz neyse onu yaziniz)

    direction=outgoing
    rule index=1
    rule type=ip
    active=yes
    source= 192.168.2.61 (internete cikmayacak ipyi ya da ip range'i yaziniz
    subnet=255.255.255.255 (tek ip icin bunu yazmalisiniz, bir aralik olacaksa, ustteki ip kismina ilk ipyi buraya da kac tane ipyi kapsayacaksa ona uygun subneti yazmalisiniz)
    port=0
    destination=0.0.0.0
    destmask=0.0.0.0
    port=0

    protocol=tcp (udp icin de yapmak lazim ama tcp yeterli olur, udp ile dns'i cozer vs.
    rule unmatched=forward ( sonuncu kural icin forward olmali, tek kural varsa forward, bir cok kural yazacaksaniz, en alttakine forward secmelisiniz)

    kolay gelsin.




  • Bu modemde, modeme bağlanan tüm cihazları görebiliyor muyuz?
    Ve geçmişte bağlanmış ama an itibariyle bağlanmamış cihazları?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mülayimsert -- 4 Haziran 2011; 20:50:29 >
  • Merhabalar,
    Bu modemde bir süredir port açmaya çalışıyorum.Ip mı sabitledim nat ta sabitledigim ip nin 53,88,3074 portlarına virtual server atadım.özel firewallım yok ve windows firewall ım disabled ancak yine de shield up sitesinde bu portlarım hala kapalı gözüküyor.
    Aynı işlemi safe modda ve evdeki diger 2 bilgisayarda da denedim ancak birtürlü açamadım.Teşekkürler
  • @mülayimsert
    o an bagli olan makineleri gormek icin cli uzerinden bir komut vardi onceki mesajlarda olmasi lazim 3. sayfada ya da 4de.

    @corwinator
    modemin firewall'ini kapatarak deneyin, virtual circuit olarak adsl eger pvc0 degil baska bir degerde ise onu secip sonrasinda virtual server ayarlarina girmeniz lazim belki bunu atliyorsunuzdur.
    protocol=all
    start=end=53 olacak baska bir yanlis yapabileceginiz zor olan kisim yok.
  • Firewall : Disabled
    NAT -> PVC0 (hesap ile aynı)
    Her port için ayrı satır,Start ve end portları da aynı değerde
    Özellikler belirttiginz gibi ama portlar hala kapalı.Benim bilgim dışında herhangi bir program bu portları blokluyorsa neyin blokladığını birşekilde öğrenebilirmiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corwinator -- 5 Haziran 2011; 1:15:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: corwinator

    Firewall : Disabled
    NAT -> PVC0 (hesap ile aynı)
    Her port için ayrı satır,Start ve end portları da aynı değerde
    Özellikler belirttiginz gibi ama portlar hala kapalı.Benim bilgim dışında herhangi bir program bu portları blokluyorsa neyin blokladığını birşekilde öğrenebilirmiyim?

    symantec antivirus (yeni nesil olanlardan) varsa o da blockluyor olabilir ya da baska bir AV.
  • Üzülerek belirtiyorum ki bahsettiğim portları taa en baştan açmışım ve 1 gündür boşuna uğraşıyormuşum.Browserımın güvenlik ayarlarından dolayı "canyouseeme" ve "shieldup" sitelerinde portlarım kapalı gözüküyormuş :|.İlginiz için teşekkür ederim oasisngn
  • Merhabalar, konunun tamamını okumadım o nedenle sorunumun cevabı daha önce verilmişse özür dilerim. Benim sorunum bu modeme geçtikten sonra evdeki serverimden dosya çekerken server değil ama dosyayı çektiğim bilgisayarda internet çok yavaşlıyor. Bütün bantgenişliği dosya aktarımına gidiyor ve internete çıkış yapacağım zaman modem öncelik vermiyor bilgisayara. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnacoN

    Merhabalar, konunun tamamını okumadım o nedenle sorunumun cevabı daha önce verilmişse özür dilerim. Benim sorunum bu modeme geçtikten sonra evdeki serverimden dosya çekerken server değil ama dosyayı çektiğim bilgisayarda internet çok yavaşlıyor. Bütün bantgenişliği dosya aktarımına gidiyor ve internete çıkış yapacağım zaman modem öncelik vermiyor bilgisayara. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

    dosyayi alan bilgisayar kablosuz mu baglaniyor?
    hemen her modemde benzer durumla karsilasmaniz normal. hattin tamami kullanimda isteklerinizi onceliklendirmek icin QOS'u enable edip kendi ipnize destination port 80e yuksek oncelik vermeyi deneyebilirsiniz ama cozum olmayabilir, dosya indirirken hem alicidan hem vericiden modem'e ping atin ona gore bir yorum yapmak daha iyi olur.




  • Selamlar, makinelerin ikiside kablolu olarak modeme bağlılar. Hatta Game PC'im dual ethernet ile bridge modda çalışıyordu acaba sorun bundan dolayı mı diyerek iptal ettim ama gene bir düzelme olmadı... Serverda ise dosya çekimi sırasında herhangi bir sorun mevcut değil. İşin garip tarafı 100Mbit'lik bağlantı ile dosya çekiyorum ama Game PC'im modeme 200Mbit ile bağlı buna rağmen sorun oluşuyor internete çıkışlarda. =)
  • Merhaba,

    Anten tavsiyesi :
    Daha önce konuda W8961ND modem ve WA901ND access point kullandığımı yazmıştım. WA901ND'yi universal repeater olarak kullandığımda sinyal seviyesi istediğim düzeyde olmadığı için daha güçlü anten almayı düşünüyorum. Zaten WA901ND'yi saçma bir şekilde 300 mbps hızında köprüleyemediğim için neredeyse hiçbir anlamı olmuyor.

    HB'de baktığım iki model Tp-Link anten var. İkisi de 8 dBi. Bir tanesi kablolu ve kendi tabanlığı var, diğerinin kablosu yok doğrudan modeme takılıyor.
    - 1.anten (8 dBi, kablolu - 19 TL)
    - 2.anten (8 dBi, kablosuz - 10 TL)

    Bu iki antenden birini kullanan var mı acaba ?
    Aralarında kablo ve tabanlık haricinde performans olarak fark olmaz herhalde. 2'şer tane almayı düşünüyorum. Belki hepsini kullanırım, kullanmazsam da iade ederim.

    -----------------------------------

    Kablosuz transfer hızında aşırı yavaşlık :
    Son günlerde kablosuz bağlantı hızında anlayamadığım bir durum var. Önce W8961ND ile yaşadım ve modemden sandım, bugün Asus modem deneyince yine aynı durumla karşılaştım. Sorun şu : Modemle aynı odada olmama rağmen, sinyal 5 diş olmasına rağmen, kablosuz ağ üzerinden hem internet hem dosya transferi çok dengesiz ve yavaş.

    Normalde wireless-n destekli dizüstü ile W8961ND ile aynı odadayken ağ üzerinden dosya transferi rahatlıkla saniyede 6-7 MB hıza ulaşırken, şimdi çok dalgalı şekilde 500 KB'ye indiği de oluyor. Asus modem ile de az önce denedim, aynı odada 300-400 KB ile transfer yapıyor.

    Bunun nedeni hakkında görüşü olan var mı ? Arka planda WirelessMon gibi bir uygulama açık değil. Zaten internete kablosuz bağlanan diğer dizüstü bilgisayarlarda da internette 8 mbit olmasına rağmen bazen 0,5-1 mbit hızlara düşüyor. Sorun birisinin interneti sömürmesi değil, çünkü ağ üzerinden transfer de aynı şekilde yavaş.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.