Şimdi Ara

TP-LINK TD-W8901G

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
613
Cevap
3
Favori
260.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu modemi hepsiburadadan aldım,
    performansına gelince;
    Bağlantı çabuk gerçekleşiyor
    Isınma yok, kesinlikle diğer modemlerden soğuk çalışıyor.
    Kopma yok, ADSL bağlantısı çok iyi.
    içinde Trenchip ADSL2+ chip'i var performansı çok stabil, Wireless Ralink chipi vede veri aktarımı fena değil, mükemmel de değil,
    Arkasında açma kapama düğmesi yok, devamlı çalışsın diyenler için problem olmaz birde hiç ısınmadığı için problem olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starforces -- 24 Şubat 2009; 23:54:29 >



  • Değerlendirme için teşekkürler. Ürünü ben de düşünüyorum.
  • Resim:



     TP-LINK TD-W8901G
  • TP-Link'in 54 mbps'lik bu TD-W8901G modelinin (ki Ralink wireless chipseti kullanıyormuş) kablosuz veri aktarımının, 108 mbps'lik TD-W8920G modeline (ki Atheros chipseti kullanıyormuş) daha başarılı olduğunu ilk mesajınızda belirtip sonra da zannederim kaldırmışsınız. Fark gerçekten iki wireless chipset arasındaki performans farkı mı, yoksa 54 mbps'lik modelde 5 dBi ve 108 mbps'lik modelde ise 3 dBi'lık anten kullanılmış olması mı? (bu anten farklılığını hepsiburada.com'un verdiği özelliklerde farkettim....Ayrıca her iki modeldeki antenlerin de "değiştirilebilir" olduğu belirtilmiş ki burası bana biraz soru işareti geldi; elinde ürün olan kişi olarak bunu teyid edebilir miydiniz?).

    Bende TP-Link'in Temmuz 2007 orijinal kataloğu var var oradan baktığımda da anten bilgileri hiç verilmemiş. Keza TD-W8901G olarak belirttiğiniz (zaten yolladığınız resimlerde de açıkça belirgin...) bu model TD-W8910G olarak verilmekte. Gerçi Çin'lilerde böyle karışıklıklara veya sonradan model değiştirmelere sık rastlanır: şimdi de web sitelerine baktım -- orada da TD-W8901G ve TD-W8910G olarak iki ayrı 54 mbps'lik ürün var...

    Bu arada merak ettiğim bir diğer konu da ürünün kutusundan çıkan AC/DC güç adaptörünün lineer mi, SMPS mi olduğu? Gerçi bu fiyat düzeyinde SMPS adaptör çıkmasını beklemek zor ama lineer adaptörlerin de (USR'de olduğu) gibi canım Türkiye'nin o meşhur elektrik şebekesinde nasıl çuvalladıkları (ve asıl ürünü zora soktukları) da herhalde herkesin hafızasında taze durmakta.

    Bu TP-Link markası, özellikle Çin ve güneydoğu Asya pazarlarında ciddi pazar payına sahip. Bunu, yine "yerel markalar" olan Tenda ve Edimax takip etmekte. Şu anda Türkiye'de bu modemler oldukça ucuz fiyatlarla satışta (hepsiburada.com'da). Dediğiniz kadar iyi performanslı iseler piyasadaki ucuz modem segmentinde iyi bir pay kapabilirler demektir. TP-Link'i eskiden Bimel ithal ediyordu ama galiba bu modemlerin ithalatçısı ayrı bir takım!...

    Bakalım, TP-Link'in draft-N modemlerini ve oldukça geniş ürün yelpazesine sahip kablosuz router'ların ne zaman getirmeye başlayacaklar?

    Kişisel görüşüm, bu marka başlangıçta yeterince agresif pazarlanırsa, piyasamıza oldukça geç girmesine rağmen, yine de bazı markaları fena sallayabilir. Başta US Robotics olmak üzere. (Kimse çıkıp da Fiat arabayla Audi'yle karşılaştırıyorsun demesin zira USR özellikle güncel modelleriyle öyle zannedildiği gibi Audi falan değil!...) Ben, AirTies'ın dahi bir miktar etkileneceğini düşünüyorum!... Ama bakalım TP-Link'i getirenler ürün ve kullanıcı desteğini yeterince verebilecekler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 30 Aralık 2008; 9:21:21 >




  • selam,

    8901 modelini bende kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. N serisi ürünleri de sanırım ithal edilmiş. ama bu n serisi ürünler hala pre N mi merak ediyorum. eğer artık n serisi oturdu ise evde hızlı haberleşmeyi sağlamak amaçlı bu routerlardan bir tane almayı planlıyorum.
  • arkadaşlar bu modemi windows xp'ye tanıtamadım. verdikleri cd nin içinde sadece kullanım klavuzu vardı. acaba driverını nerden bulabilirim?
  • arkadaşlar TD-W8901G aldım ama kurulumunu gerçekleştiremiyorum. Kablolu bağlanabiliyorum ama kablosuz bağlanamayorum. Yardım ederseniz sevinirim. Yoksa iade etmeyi düşünüyorum
  • kabloyla baglayıp 192.168.1.1 adresine girip ayarları yapmama rağmen bağlanmıyor. cd sinin içinde herhangi bir setup dosyasına rastlamadım. geri mi iade etsem acaba bütün işlerimi aksattı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: djghs

    kabloyla baglayıp 192.168.1.1 adresine girip ayarları yapmama rağmen bağlanmıyor. cd sinin içinde herhangi bir setup dosyasına rastlamadım. geri mi iade etsem acaba bütün işlerimi aksattı.



    Bende de aynı sorun var.192.168.1.1 adresine girdim ayarları yaptım ancak bağlanamadım.Sonradan tekrardan aynı adrese girmeye çalıştım giremedim.
  • Arkadaşalr bende yeni aldım. Hızlı başlat yaptım olmadı, kablolu bağlandım olmadı, kablosu z ağlandım yine olmadı. Neticede bir türlü başaramadım. Cd sinde setup da yok Ne oalcak bu modemin hali;)
    quote:

    Orjinalden alıntı: djghs

    kabloyla baglayıp 192.168.1.1 adresine girip ayarları yapmama rağmen bağlanmıyor. cd sinin içinde herhangi bir setup dosyasına rastlamadım. geri mi iade etsem acaba bütün işlerimi aksattı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Shady


    quote:

    Orjinalden alıntı: djghs

    kabloyla baglayıp 192.168.1.1 adresine girip ayarları yapmama rağmen bağlanmıyor. cd sinin içinde herhangi bir setup dosyasına rastlamadım. geri mi iade etsem acaba bütün işlerimi aksattı.



    Bende de aynı sorun var.192.168.1.1 adresine girdim ayarları yaptım ancak bağlanamadım.Sonradan tekrardan aynı adrese girmeye çalıştım giremedim.

    bende yeni aldım bunu ve sinirden patlıcam.istedigimi yapamıorum bi turlu..bu yaptıgınız ayarlardan sonra TCP/IP ayarlarına girip IP ve DNS'nin otomatık alınmasını saglayın.ben boyle yaptım gırıorum..kablosuzda gırmeyı basardık rasgele kurcalarken ama sıfre koyamadık.şifre koymaya calısırken iice gıttı artık kablosuz gıremıom..kablolu gırıom,baglantı gıttıgınde yenıden kurmak gerekıo..tam anlamıyla parayı cope attıgımı dusunmeye basladım..almayı dusunen varsa sakın!!! diorum..




  • eyym_20'nin yaşadığı soruna benzer bir sorunu ben de yaşamaktayım.
    bende şöyle bir sorun oldu, modemime kablo ile bağladığım masaüstümden ve kablosuz bağlandığım notebook'um ile internete sorunsuz erişiyorum fakat herhangi bir şekilde modemimin elektiriğini kestiğimde veya kapatıp açtığımda notebook'umdan bağlanamıyorum. Kablosuz bir ağa bağlan sayfasında kendi ağımın yanında "ağ ayarlarınız bu ağın gereksinimleriyle eşleşmemektedir" tarzı bir ifade oluyor.
    kendi ağımı "kablosuz ağları yönet"ten siliyorum ve tekar yeni bir ağa bağlan diyorum bu sefer kendi ağımı şifresiz ağ olarak görüyorum.
    Sorum şu; modemimi her açıp kapatışımda yenidenhttp://192.168.1.1 sayfasına bağlanıp şifre kurulumu mu yapmak zorundayım yoksa ağım aslında şifreli ve ben sadece notebook'umdan mı şifresiz olarak görüyorum? ne yapmalıyım yardım ederseniz çok sevinirim.
    bu arada masaüstümün xp , notebook'umun vista olmasıyla bi alakası olablir mi TCP/IP 6 ile ilgili fln... yardımcı olursanız sevinirim.




  • baglanamayan arkadaslar ıcın bı kac sey denemelerını tavsıye edıcem..kurulumda yazanları uyguladıktan sonra giremiosunuz çünkü TCP/IPyi degistirdik..girioruz buraya IP veDNS nin otomatik alınmasını seciyoruz tmm..bu sekılde kablolu kurulum tamamlanmıs oluo..eger yıne gırmezse TCP/IP otomatık secılıyken 192.168.1.1 e tekrar gırıs yapıp gereklı ayarlarla kurulumu tamamlıcaz..bu sekılde gırmesi gerekio..wireless için yapılacak sey ise cok basit..kablolu baglantı kurulumu oncesı yada sonrası farketmez girioruz 192.168.1.1 e ordan wireless yazan yere ardından securitye girioruz..Network Authentication: Mixed WPA2/WPA-PSK , WPA Pre-Shared Key: istedigimiz sifre seklınde girdikten sonra tmm dioruz..artık her ıkı baglantı seklıde acık konumda olmalı..kablosuz agları arattıgımızda kendı modemımızıde goruoruz ve baglan dıyıp sıfre gırdıkten sonra tmmdır..;) modemin acma kapama tusu fln yok..reset butonu var arkada ama bu modemı fabrıka ayarlarına gerı döndürüo..herhangi bir sebeple anlayamadan ayarlar gıderse (bugun yasadım) reset butonunu kullanıp butun ayarları yukarıda yazdıgım gıbı bastan yapıcaz tmmdır..cıleden cıkardı benı bu modem..bı cok kısınınde aynı durumda oldugunu bıldıgım ıcın tekrar gelıp yazmak ıstedım..yardımcı olabılmıs olmayı umuyorum..kolay gelsın...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gokhan383

    arkadaşlar TD-W8901G aldım ama kurulumunu gerçekleştiremiyorum. Kablolu bağlanabiliyorum ama kablosuz bağlanamayorum. Yardım ederseniz sevinirim. Yoksa iade etmeyi düşünüyorum



    Zar zor kablolu ile bağlantısını yapabildim. Fakat, kablosuz bağlantıyı ne yaptımsa olmadı 2 tane pc de denedim sinyal var şifreyide kabul ediyor bağlandı yazıyor ama internet sayfasını açamıyor. ne yapmak lazım acaba bu dönemde satılan cihazlarda üretim hatasımı vardır nedir. Kablosuz bölümünde sorun yaşamadan kullanan arkadaşlar kablosuz bölüm ayarlarını resimli olarak buya yazabilirlermi mümkünse olmazsa iade etmeyi düşünüyorum.
  • Kendi soruma Kendim cevap vereyim kimse ilgilenmeyecek sanırım. Sorun halloldu ama nasıl olduğunu anlayabilmiş değilim çözümü sizlerle paylaşmak isterdim. Esasında bu cihazı almak için araştırıran arkadaşların burayı okuyupta modemin kötü olduğu izlenimi vermemesi için sorunun hallolduğunu çalıştırabildiğimi paylaşmak istedim.
    Ayrıca küçükmü büyükmü orasını bilmem o zamanla ve mekanla anlaşılacak, kablosuz bağlantımın 1-2 sn süre kopup tekrar bağlanıyor olması bakalım sorun pc'den mi hat'tanmı modem'denmi kaynaklanıyor çözdüğümde sizlerle paylaşırım. Bu konula alakalı bilgisi veya fikri olan paylaşımda bulunursa minnete geçer.
  • slm
    bugün bu modemi OKULumuza kuramadık.
    192,..... sayfasında, kullanıcı adı-şifre mizi nereye yazacağımızı bulamadık.
    yani menülerin içinde 'username,password' diye bir kutucuk filan yok.
    --
    ayrıca;CDsindeki program da çalışmıyor.
    ayrıca; tel kablosu modemin arkasına tam oturmuyor. zaten 1 tane sokacak yer var. başka yok.
    ama girmiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: guvenos

    slm
    bugün bu modemi OKULumuza kuramadık.
    192,..... sayfasında, kullanıcı adı-şifre mizi nereye yazacağımızı bulamadık.
    yani menülerin içinde 'username,password' diye bir kutucuk filan yok.
    --
    ayrıca;CDsindeki program da çalışmıyor.
    ayrıca; tel kablosu modemin arkasına tam oturmuyor. zaten 1 tane sokacak yer var. başka yok.
    ama girmiyor.


    Merhaba bu modemi kurmak uğraştırıyor yukarıda "@eyym_20" arkadaşımız mesajında yazdığı gibi uyguladım ve bağlantım oldu sizede tavsiye ederim ayrıca yine bu forumda okuyup resimlerini aldığım arkadaşa teşekkür ederim nick ini hatırlayamadım kusura bakmasın aşağıdaki resim o arkadaştan alıntıdır. Resimde kullanıcı adınızı ve şifrenizi nereye yazacağınız hakkında size fikir verir.
    Not: Modeme girmek için explorer adres çubuğunahttp://192.168.1.1 yazarak "enter" basıyoruz karşımıza çıkan şifre kutusuna "admin" ve yine "admin" yazıyor ve modemin arayüzüne girmiş oluyoruz arayüz menüsünde üst kısımda soldan sağa doğru sıralı menüden / sekmeden "Ara yüzü Ayarı" tıklayın bundan sonra yapılacaklar aşağıdaki resimde belirtilmiş bu resimde tek faklı olacak şey sizin "Kullanıcı adınız" örnek: (guvenos@ttnet) ve "şifreniz".
    Telefon hat kablosu fişi modemin arkasına tam oturmamasına gelince tavsiyem başka bir fiş ile deneyin fişte sorun olabilir eğer olmuyorsa modem soketi hatalıdır servis yolu gözüküyor gibi. Kolay gelsin.


     TP-LINK TD-W8901G
    ALINTIDIR.

    Not: Resimi net göremiyorsanız resmin üzerine sağtıklayıp "resmi farklı kaydet" seçin ve pc nize indirin o şekilde daha net inceleyebilirsiniz.




  • sayın mto;
    çok teşekkürler. modem arayüz sayfası böyle değildi sanırım,
    ama tam hatırlamıyor olabilirim.
    pazartesi okula gidince tekrar uğraşacam.
    sağolasın.
  • kutunun içinden çıkan CD yi kullanmayın,
    explorerin adres çubuğuna 192.168.1.1 yazarak "enter" basın ve "admin" ve şifreyede "admin yazıp "Hızlı başlat" tan devam edin çok basit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizabbas -- 3 Mayıs 2009; 0:02:40 >
  • Bu ürün Access point olarak kullanılıyormu?

    Yani şöyle. benim evime komşudan kablolu modem ile kablo bağlantısı geliyor. Ben gelen kabloyu bu ürünün bir portuna bağlarsam, wifi sini kullanabilirmiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyce84 -- 7 Mayıs 2009; 13:39:31 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.