Şimdi Ara

TP-Link RE200 Extender ve Playstation 4 Online oyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,


    Dubleks bir evde yaşıyorum. Modem alt kattaki salonda duruyor. Üst katta ufak bir eğlence odası yaptım. Playstation 4'üm var ve bu odaya koydum. Wi-fi ile bağlantıda uzaktan az çeker endişesiyle üst kat için TP-Link RE200 aldım. Extender'ın konumu gayet iyi. Playstation 4'te internete bu extender üzerinden bağlanıyorum. Yaptığım testlerde 30-40 Mbps hız gösteriyor. Normalde fiber internetim var ve 50 Mbps hıza sahibim. Yalnız şöyle bir problemim var. Online oyun oynarken özellikle de NBA 2K serisinde internet bağlantıı hızım 30-40 Mbps göstermesine rağmen oyundan bir süre sonra "connection error" vererek oyundan atıyor. Diğer oyunlarda bu tarz atmalar yaşamıyorum ara ara donmalar vs oluyor ancak idare edilebilecek düzeyde. 2K'da ise direkt oyundan atıyor ve oyunu oynanamaz hale getiriyor. Extender'a değil de direkt aşağıdaki modeme bağlandığımda ise 3-4 Mbps hız göstermesine rağmen oyundan atmıyor ancak hızdan dolayı takılmalar yaşıyorum. Bunun için nasıl bir çözüm önerirsiniz ? Extender'da kablo girişi var. Extender'a wi-fi ile değil de kablo ile de bağlanmayı denedim ancak sorun aynı.


    Teşekkürler








  • Hocam öncelikle o konundan bende müzdariptim yapmadığım kalmamıştı yani o dereceydi neyse anlatayım yaptıklarım ilk başta bıraz araştırmadan sonra benim bulduğum sonuçlar şunlar (ping) ping muhabbeti oyunlardan oyinlara çıktığın sunuculara hatta santraldaki yoğunluğa bile bağlı mesela ben ps4 (fat kasa) ümde bf 1 de 12 mbps telefon kablosuyla 80 ila 90 arası almanya frankfurta ping atıyorum arkadaşım (ikimizde türknetliyiz) ps4 pro ile 24 mbps fiber üzerinden 120 140 arası ping atıyor aynı suncuya ben biraz deneyim derken ilk modem/routerim olan tp link archer vr300ü satıp tenda bir router denedim onun çekim alanı 2 antenli olmasına rağmen vr300den daha iyiydi sonra onu ben güncelledim makineyi bricked yaptım sonra redline diye bir marka buldum 60 tlye aldım çekim gücü ve ve tam hızı yansıtmada kötü ama ping süremde biraz düşme oldu ve böyle garip garip donmalardan kurtuldum sanada tavsiyemdir tp linkten farklı bir marka dene en kötü 50 30 liralık bir şey al




  • MrLostFeel kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    Ping muhabbeti diye biri söylemişti daha önceden ama ps4'te ping ölçümü yapamıyorum ki hocam onu nasıl yapacağız ? türk telekomun fiber için verdiği tp-link modem var alt katta. extender'ı mı değiştireyim diyorsun? önerebileceğin marka model var mıdır ?

    2K'dan aldığım hata kodunu da ekleyeyim

    TP-Link RE200 Extender ve Playstation 4 Online oyun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fc nobrain -- 14 Haziran 2021; 0:24:26 >




  • fc nobrain F kullanıcısına yanıt
    Hocam farklı oyunlarda aynı sorunu almıyorsanız otunun sunucusuyla alakalı malesef bir şey yapamazsınız ama diğer oyunlardada oluyorsa farklı bir router deneyin xiaomi nin a101 lere gelen routerı var sanırım en ucuz o 80 90 tl onu bir deneyin derim onun dışında keenetic extra yı öneririm (dls olmayanını) bide son olarak elinizde monitör varsa ps4 ü hem modeme hemde tp linke kabloyla bağlayıp bir deneyin
  • MrLostFeel kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle, 2K'da bu atma olayı var 20'de ve 21'de. Fifa'da hiç atmadı mesela. Sadece arada yavaşlıyor gibi oluyor sonra devam ediyor. Call of Duty'de de herhangi bir atma yaşamadım. Birine sorduğumda oyun ping değer aralığını kısa tutuyor onun dışına düşünce oyundan atıyor diye bi çıkarımda bulunmuştu ama ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Laptop'tan girerken de herhangi bir kesilme yaşamıyor.

    Mesela 2K'ya ana modem üzerinden bağlanınca modem aşağıda ve uzak olduğu için oyun donuyor hıza bağlı ama atmıyor mesela. Extender üzerinden bağlanınca 2K'ya bir sıkıntı var.

  • fc nobrain F kullanıcısına yanıt
    O zaman benim sorun la aynı farklı bir marka deneyin hocam umarım düzelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrLostFeel

    O zaman benim sorun la aynı farklı bir marka deneyin hocam umarım düzelir

    hocam Tp-Link tr'ye mail attım aynen paylaşıyorum. Extender'ları önermiyorlarmış. Powerline adaptör öneriyorlar. Onu araştıracağım biraz pahalı ancak yaklaşık 450₺.


    "Merhabalar,


    Menzil genişletici cihazlar genelde modemin wifi kapsam alanını arttırmak için kullanılmaktadır. Kablosuz internet kullanımını daha fazla kapsamlı kullanılması için önerilmektedir. İnternet ortamında online oyun, iptv-video uygulaması uygulamaları kullanılıyorsa internet bant genişliğini yüksek ve ağ trafiğinin akıcı olması gerekmektedir. Online oyun bağlantıları için menzil genişletme cihazları önermemekteyiz. Normal online oyunlarda bile ping sorunları ile karşılaşılabilmektedir oyun servislerinde server yoğunluğu fazla olduğu için ana host cihaz ile arada kablo bağlantısı kullanılması tavsiye edilmektedir. Kablo çekme imkanız bulunmuyorsa sadece playstation konsolunuz için bağlantı sağlanması için sizlere powerline adaptör kullanmanızı tavsiye ederiz. https://www.tp-link.com/tr/home-networking/powerline/tl-pa4010p-kit/ modelimizi inceleyebilirsiniz. Powerline ürünler elektrik hattı üzerinden internet bağlantısı sağlayan adaptörlerdir. 


    RE200 cihazınız tarafında çözüm amaçlı sizlere önerimiz ana modeminiz tarafında kanal ayarı uygulamanızdır. Ana modeminizn web arayüz ayar sayfasına girebiliyorsanız kablosuz menüsünden 2.4GHz bağlantı için 1.6 ve 11. Kanalları tek tek sabitleyerek bağlantılarını test edebilirsiniz. 5GHz için 36. 40 ve 44. Kanal seçimini yaparak RE200 cihazınızı yeniden başlatarak tekrar online oyu üzerinden bağlantınızı kontrol etmenizi rica ederiz."





  • fc nobrain F kullanıcısına yanıt
    Hahahaaa sesli güldüm hocam aman diyim bunlara bulaşmayın haa derseniz ki ben yaparım o zaman mesh sistem kurun kafanız bidaha ağrımaz (keenetic yada asus olur) çok lüks bir şey almayın keenetic'den ya omni yada farklı bir model olucaktı 150 tl felan ondan 2 tane alıp mesh yapın vede kusura bakmayın geç gördüm :)
  • Ping değerleriniz yüksek çıkıyordur muhtemelen.

  • MrLostFeel kullanıcısına yanıt

    Hocam araştırdım tp-link tl-wpa4220kit şundan almaya karar verdim ya.üst katta aynı odada tivibu (iptv), ps4 var hem de internet çekme problemi var. Hepsini bir arada yapan özelliği olanı aldım. extender'ı kaldıracağım bu cihazın 2 ethernet çıkışı var biri tvye biri ps'e hem de wifi extender görevi görüyormuş. İyi bir fiyat bayıldım ama bakalım.... İnternette incelemelerine baktım herkes memnun oyunlarda falan ama bilemiyorum

  • TheLuBu kullanıcısına yanıt

    Ben de böyle tahmin ediyorum. Powerline adaptör alın dediler aldım cuma gelecekmiş. Bakalım sorunu çözebilecek miyim

  • fc nobrain F kullanıcısına yanıt
    Umarım hocam umarım çözersiniz sevdiğiniz oyuna tez zamanda kavuşun :))
  • MrLostFeel kullanıcısına yanıt

    Valla bakalım hocam, bu seneki fifayı beğenemedim nba oynayalım dedik o da atıyor sürekli :)) umarım çözülür stabil bağlantı alırım. Teşekkür ederim bu zamana kadar ki yardımlar için

  • fc nobrain F kullanıcısına yanıt
    Lafı olmaz hocam hadi kalın selametle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.