Şimdi Ara

TP Link Modemlerde Modem Virüsü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son bir senedir Tp Link modemimde modem virüsünden dolayı sorun yaşıyorum. Bu virüs Android cihazlarınızda normal yollarla internet gezini programlarınıza bulaşıp sitelere girişte size yalancı ve sahte ekranlar çıkartarak, internet bağlantınızı kullanılmaz hale getiriyor. Aplikasyonlarda bir sorun yok sadece internet gezinti programlarınızı kullanılmaz hale getiriyor. Ne çıkabiliyorsunuz ne kapatabiliyorsunuz. Virüs Windows tabanında etkili değil ama Andoid cihazların tamamında -tablet ve telefonlarım- etkili.

    Bunu için Tp Link bir yazılım üretmiş olsa bile format atıp yaklaşık 20 dakikalık bir işlem ile virüs etkisiz hale getirililebiliyor ama yaklaşık bir gün ile bir hafta içersinde virüs modeme tekrar bulaşıyor kurtuluşu yok. Kurtuluşu olmadığını firmanın kendi müşteri temsilcisi de söylüyor. Çözüm daha yeni bir model almak.

    Cihaz yaklaşık 5 senelik. Diyebilirsiniz ki eski modem yenile kurtul, ama benim anlamadığım firmanın bu model numaralı modemleri hala satışta tutması, inanılır gibi değil.

    Firma ve modemlerinden memnunum ama bir virüse karşı sağlam bir alt yapısı olmayan ve çözümü bulunamamış modemlerini piyasadan çekmesi gerekmiyor muydu?

    Model numarası Tp-Link TD-8961ND 300M Adsl Modem den uzak durun. Sonra biri yazdı uyarmadı demeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 13 Mart 2016; 11:15:48 >







  • Aynı modemin forumda 2-3 tane 6 - 7 sayfalık konusu var..
    eski model olduğu için hiç bir şey yapmıyorlar
    Yetkilileri de itiraf etti zaten
    Modemde açık var
    Çözüm önerileri de var topicte, aratırsan bulursan

    son sayfaya bak yeter zaten..
    http://forum.donanimhaber.com/m_46649556/mpage_21/tm.htm
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Sağol hemen baktım herkes aynı şikayeti vermiş, bu modeller nanay ama hangisi nana değil bilmek zor sonuçta TPLink modemlerini hala piyaada tutarak müşterilerini kaçırmaya devam ediyor ayıptır, yazıktır. Müşteri hizmetleri ve serivisi ve modemini seviyorum ama sen ayıplı malını piyasada tutma çek güncelle yeniden piyasaya sür değil mi ama? Müşteri temsilcisine sordum piyasadaki aynı marka modellerin virüs bulaşmama garantisi var mı ki piyasada, yani versiyonunu mu değiştirdiniz, bir garanti veremedi, başka model numarasını önerdi bu da beni üzdü.
  • Bu sorunu çözmek 2-3 günümü aldığından ve net üzerindeki çözümlerin hemen hepsi modemi değiştirmeyi tavsiye ettiğinden dolayı foruma üye olup çözümü paylaşmak istedim.Öncelikle modemin markası d-link ve arkadaşımın restoranında herkesin wi-fi ile bağlandığı bir modem.Telefonla bağlanan her müşteri aynı şikayeti dile getirmeye başlayınca kolları sıvadım Attığım adımları sıralıyorum;
    1-Kablo ile bağlandığım modemin arayüzünde,ilk kurulumda değiştirdiğim şifreye rağmen dns numaralarının yine değiştiğini gördüm 31.174 vb. ile başlayan bir dns.olmuştu
    2-Chrome'un şifreleri kaydet özelliğini kapattım.
    3-Firefox'un da aynı özelliğini kapattım.Modemi bir daha açıp kapattım,firefoxa 192.168.1.1 yazarak modem arayüzünün kullanıcı adını ve daha önce chromda belirlediğim ilk kurulum şifresini girerek arayüze ulaştım,
    4-Arayüzde yeni bir şifre oluşturdum.Firefoxun şifre kaydedilsin mi sorusunu bu site için asla olarak işaretledim.
    5-Modemi bir daha açıp kapattım,arayüze firefoxdan ulaşmak için benden istenen yeni şifreyi girdim.
    6-Dns ayarlarını otomatik olarak dns al'a getirdim ve altındaki kutucukta ddns seçeneğini etkinleştirdim.
    7-Burada modemin otomatik olarak yazdığı bir bedava servera host adını myhost olarak yazdım ve şifreyi de telefon numarası olarak belirledim.Hepsini kaydettim ve arayüzden çıktım.
    8-Ertesi gün tekrar arayüze firefoxla şifreli olarak eriştim,dns numaralarının 0.0.0.0 olarak kaldığını gördüm.Bir gün önce aynı sorunu yaşayan müşteri oradaydı ve onun iphone'undan tekrar tekrar denedik ve sayfa yönlendirme olmadı.Hala daha olmuyor,aralıklarla modem arayüzüne girip kontrol ettiğimde modem dns numaralarının değişmediğini görüyorum.İnşallah herkese yardımcı olur bu çözüm




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.