Şimdi Ara

TP-Link Deco VoIP sabit telefon problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    TP-Link Deco X73-DSL sahibiyim. Eve fiber bağlattık ve Türk Telekom'un verdiği ZTE router ile sabit telefonu fiber üzerinden kullanabiliyorum fakat decoyla bir türlü beceremedim. Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.


    Syg.




    TP-Link Deco VoIP sabit telefon problemi


    orjinal zte modem çalışan voip ayarları

    TP-Link Deco VoIP sabit telefon problemi







  • Yıllar önce Wirofon diye bir şey çıkarmıştı Türk Telekom. Sabit telefon abonelerinin kullanabildiği bir cep telefonu uygulamasıydı ve bir çok yöne arama ücretsizdi (cep telefonunuzun interneti üzerinden kullandığınız bir voip hizmeti)

    O zamanlar baya kafa yorup wirofonu Draytek Vigor voipli bir modemde çalıştırmayı başarmıştım. Voiprehberi diye bir forum vardı orada meraklılarla paylaşım yapıyorduk. Ev telefonundan bir çok yöne bedava arama yapabiliyorduk.

    Hatırladığım kadarıyla o sip server adresini en az iki yere yazmak gerekiyor.

    Bir de arama planı yapmanız lazım. Şehir içi numarayı sabit telefonda başına sıfır ve alan kodu girmeden arayabilmek için.
    Tabii başka ayrıntılar da vardı ama onlar şu an size lazım değil: Mesela ilk bastığınız tuşlar 05 ile başlıyorsa aramayı voipden yap, diğer türlü sabit hattan ara vb. Sizde sadece voip var.

    Çok yardımcı olmamıştır ama fikir vermesi açısından yazdım. Orada VlanID 46 görünüyor, sanki ikinci bir Wan tanımlama gerekiyor gibi vs

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • SIP sunucuya kullanıcı adı ve şifrenizi biliyor musunuz?

  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    Şu ana kadar normal internet kullanıcı adı ve şifrelerini denedim ama sanırım SIP bilgileri bunlardan farklı? Farklıysa eğer TT bunları paylaşıyor mu?

  • Man From Atlantis kullanıcısına yanıt

    Farklıdır. Deco'da Telefon bacağında 46 vlan kullanıcı adı ve şifre ile telefon çıkışından hizmet alabilirsiniz. Ama şifre yoksa nafile.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.