Şimdi Ara

TP-Link Archer VR200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
3.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TP-LINK Archer VR200 AC750 Dual Band Gigabit VDSL2 Modem Router

    http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-15_Archer-VR200.html#overview



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRun -- 1 Nisan 2020; 20:21:27 >



  • Hocam aynı modem bende de bulunuyor. Ben adsl modem olarak kullanıyorum. Malesef bulunduğum yerde alt yapı hiç iyi değil. Acaba bunu tolere edermi diye almıştım. Az biraz faydası oldu. Amma velakin bu modem adsl2+ modülasyonunda 8mbit olarak zar zor bağlanıp sürekli hattan düşerken asusun dsl-x11 modemi sorunsuz bağlanıp hattan düşmüyor. Bahsettiğim modemi bir ara 10 - 15 tl ye satıyorlardı ve bende yedek bulunsun diye almıştım. Birde ups kullanmama rağmen anlık elektrik kesintilerinde kapanıp açılıyor. Ama bu arada bilgisayarım sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Birde hattan düşünce geri bağlanması baya bir vakit alıyor. Bende en son dayanamadım ve vr200 router, asusu modem olarak bağladım. Şimdilik herşey yolunda ama benim için pekte istediğimi veremedi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemin son yazılımını yükleyip denedin mi?

    Birde şöyle bir şey var modemin hızlı kurulum şeklinde değilde ayarlarını kendin yapılandırdığın da daha iyi sonuç verebilir, mesala dsl modülasyonunu türünü kendi seçmen lazım auto da değilde adsl2+ şeklinde, annex türünüde yine manuel annex a şeklinde falan seçilmeli, asus modemden bak hangi neler seçili sende tplink te aynılarını ayarlardan el ile seç. bazen dsl modülasyonu G.DMT olabiliyor modem kendisi adsl2+ olarak seçiyor buda sorun yaratabiliyor.
  • FreeRun kullanıcısına yanıt
    Hocam az çok anlarım bu işlerden, denemediğim şey kalmadı. Alır almaz son yazılımı atmıştım zaten. Hatta deneme yanılma yaparken birkaç kez hat off duruma düştü ve beni baya bir uğraştırdı. Modeme kötü diyebilmek için alt yapının iyi durumda olması gerekir, ki malesef bulunduğum yerde de durum hiç iç açıcı değil. Daha önceki tp-link w8151n de aşağı yukarı aynı performansı veriyordu. Beni şaşırtan asus dsl-x11 gibi dandik diyebileciğimiz bir modemin adsl2+ ta neredeyse sorunsuz çalışması. Sanırım kullandığı çiple alakalı bir durum. Yeni bir firmware yayınlanıncaya kadar router olarak kullanmayı düşünüyorum. Gerçi kaybım sadece 0.5 mbit ama olsun ne kadar yüksek o kadar iyi.
  • Merhaba arkadaşlar.2 ay önce bende hepsiburada üzerinden kredi kartımdaki kampanya sayesinde 160 liraya kargo ücretsiz şekilde aldım.

    Cihaz epey büyük cüsseli,3*2 dbi 2,4ghz,3 dbi da 5 ghz antenleri var.Çizilmeye müsait bir dış yapısı var. Chipseti merak edenler için ben araştırırken lantiq yazmışlardı.

    Kablolu bağlantısını çok beğeniyorum.Kesintisiz günlerce torrent den indirme yapabiliyorum. Wireless performansı ise ne çok iyi ne çok kötü.130 m2 ev için yeterli geliyor.

    Isınma sorunu yok.Hattım 4 mbps istesede olamaz galiba

    Genelde 5 ghz bandını çoğu insan kullanmıyor o yüzden arayüzden kapatında en azından enerji tasarrufu ve radyasyona maruz kalmazsınız.

    Güncellemeyi hemen yapın,alır almaz yapmıştım.Birde tp-link servis konusunda çok iyidir.3 yıl en ufak sorunda cihazın sıfırını gönderir.Hatta yanlışlıkla kendi bozduğum wifi alıcının bir üst modelinin sıfırını göndermişlerdi.Servis konusunda TR'deki nadir firmalardandır.

    Son olarak hangi modemi alırsanız alın şifrenizi sağlam karışık harflerden oluşan wpa2 şeklinde yapın,modem arayüz şifrenizi wifi şifresinden farklı zor olacak şekilde ayarlayın.Ve en önemlisi arayüzden wps işlevini tamamen kapatın.




  • çok iyi fiyata alışsınız hayırlı olsun
  • Bu cihazi vdsl2 de kullanabilirmiyiz ttnet alt yapısında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amatörttl

    Bu cihazi vdsl2 de kullanabilirmiyiz ttnet alt yapısında

    kullanabilirsin tabiki.
  • Ben de sipariş verdim, geldi, henüz kutusunu açmadım. (Vdsl hattımı bağlayacağım 2 gün sonra.) Öyle farklı yorumlar ve değerlendirmeler okuyorum ki forumlarda, ürün iyi mi kötü mü kafamız karışıyor. Kağıt üstünde ihtiyacım olan özelliklerin tümünü karşılayacak görünüyor (dualband olması, fiber destekli olması, usb portlarının olması, vpn özelliği, vps tuşu, wifi açma-kapama tuşu...) Kağıt üzerinde dolu dolu görünüyor da, gerçekte ne kadar sağlıklı işliyor...


    1. Usb portlarına flash disk veya hdd bağlamada, format tanıma sorunu var mıdır? (Ntfs tanıyor mu?)



    2. Usb'ye bağlanan disklere (flash veya hdd) laptop veya cep telefonu ile rahatça kablosuz bağlanabiliyor mu? Hatta cep telefonuyla wifi alanı dışında uzaktan bağlantısı (dosyalara erişmek, dosya aktarımı vs) ne kadar sağlıklıdır? Deneme imkanınız oldu mu acaba?



    3. Vpn olayı kolay mı, sağlıklı işliyor mu? (Evde 2 cep telefonu, 1 laptop, 1 tablet var. Haliyle her cihazdan ayrı ayrı vpn işleriyle uğraşmak zorlu ve gereksiz. Wifi ortamında tek merkezden vpn kullanabilmek oldukça kolaylaştırıcı bir özellik...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanihba -- 10 Şubat 2017; 0:4:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kanihba K kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarınız hiçbirini kullanmıyorum.
  • Bu modem aldıktan iki hafta sonra bağlanmamaya başladı, bazen ag görünüyor bağlanmıyor, bazen sadece 5 ghz bandi görünüyor, format attim, firmware downgrade -upgrade yaptım yine de işe yaramadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elebego

    Bu modem aldıktan iki hafta sonra bağlanmamaya başladı, bazen ag görünüyor bağlanmıyor, bazen sadece 5 ghz bandi görünüyor, format attim, firmware downgrade -upgrade yaptım yine de işe yaramadı

    wifi kanallarını değiştirmeyi deneyin, evinizin çevresinde çok fazla wifi ağı olabilir, boş kanalları ayarlamayı deneyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.