Şimdi Ara

Toyota'dan yeni kompakt SUV: 2020 Toyota Raize (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    ötv + kdv % 77 yapıyor hocam.
    bir buçuk devlete kampanyası 2000 motor ve üzerinde geçerliydi sanırım, bu 1000 motor.

    83 000 ise 150 bine satılması lazım, biraz daha yüksek olur bence ama 200 bini aşamaz şu anki durumda.
  • ssangyong tivoli olmuş iyice
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Önü tasarlayan grubu C sütununa gelince işten çıkarmışlarda kalanını patronun yeğeni tasarlamış gibi duruyor.
  • sang yong mudur nedir o sandım .
  • Hindistan'dan farkımız kalmadı. CHR'dan sonra Türkiye ye gelse çok güzel olur. Raize Türkiye'de iş yapar

  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    hocam dediklerinizin hepsinde haklisiniz. arada hesaplanmayan vergi, kesinti vb gibi bir sey var ama kimse aradaki 110 farki aciklayamaz. hadi diyelim ki aradaki fark %25 kesintilerle vergi dilimleriyle aractan alinan vergilerle falan dussun.

    dusse dusse en fazla 80 aya 90 aya dusecektir. bizim halkimiz kole mi ayni urun icin diger halklardan %400-500 fazla calissin?

    boyle milliyetçilik olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşma uzaklaşma açıları güzel gözüküyor. Arka cam büyük, CHR ve Juke gibi zindan değil. Renkler çok güzel. Fakat sert süspansiyon bozuk yol konforunu azaltır, yıpranma ve tamir masraflarını artırır. Ortalık zaten sert compact-SUV kaynıyor. Farklı bişey yapmalı Toyota.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Tam bir komedisiniz, yazılan fiyata göre hemen çarpma yaparak sonucu bulabiliyorsunuz ya yeminlen gülüyorum sizlere, neden mi? Japonya 'da olmayıp ve Japonya 'da bu aracı almayıp şurada yazan fiyata göre kendi ülkesinde bildiği değerlere göre fiyat ortalaması çıkarıp ortada gezinen bu ülke de her zaman kaybedenler olacaktır ve oldu da. Sadece ağlamasını bilir o kesim başka da bir şey bilmez.

    ABD den örnek vereyim ABD 'de bestbuy sitesine gir bir laptop bak fiyatı 1000 dolar mı yazıyor işte bizim bu ülke de çok bilen kesim onu 1000 x 5,75 yapıp aha işte fiyatı bizim ülke de ise 1000 x 5,75 x 1,18 x 1,05 gibi saçmalıklara göğüs gerercesine aha ben hesaplamayı yaptım diye ortada gezinerek nefes alırlar ama garibime bilmiyor ki ABD 'de o sitede yazan fiyatlara yüzde 15 'lerden yüzde 25 'lere kadar eyaletlerden eyaletlere vergi alındığını ha bilse idi böyle ortada gezinmezdi ben çok biliyorum diye o yüzdende diyorum ya bu kesim kaybetmekten başka bir şey yaşamıyor diye.

    ABD 'den laptop getirecektim 1200 dolara beğendik bir tane bestbuy 'dan orasını iyi anlattılar neyse üstüne öyle her model de yok sitede görünüyor ama almaya gelince et bakalım tedarik edebilirsen neyse bulduk bir ürün alalım dedik çıkmaz mı kargosu hadi dedik tanıdık vardı aldıralım gelirken getirsin bir baktık yüzde 25 vergi hadi dedik daha aşağıya alalım başka eyaletlerde daha ucuzmuş sonra bir baktık taaaa anasının gözünde eyalete gideceğiz ve alacağız yüzde 15 vergi ile hesapladık yol parası alıyor başını gidiyor dedik lanet olsun bırak çünkü ülkemde aynı laptop 11900 tl 'ye geliyordu ABD 'den alırsak bize maliyeti 10500 tl civarlarına geliyordu 1000 1500 tl için Türkçe klavyesi olmayan yabancı sürüm Win 10 olan ve üstüne garantisi ABD 'de olan bir ürünü getirmek akıl karı değildi.

    O yüzden sizler bu gibi şeylere kanmayı çok seversiniz internette her şeyi doğru net gerçek olarak nefes alırsınız.

    Fransa 'da asgari ücret google 'de yazıyor 1400 euro üstü idi zamanında sarı yelekliler eylemlere başladığında ama sarı yelekliler eylemleri yaparken hükümet ile anlaşma yaptı ve ne istediklerini sordu ve istekleri internet sitelerinde var açar okursun, asgari ücret 1300 euro imiş ve kesintilerle 1150 euro net olarak ellerine geçiyormuş hani google 1400 üstü diyordu ne olduuuu ama işte sizler onu örnek gösterirsiniz çünkü Fransa da mı yaşıyorsunuz da bilesiniz anca kuru salla google bakma ile neyse 1150 euro olan ücretin 1300 euro olarak net olarak ödenmesini talep etmişti sarı yelekliler ha sonra ne oldu bilemem ama böyle bir şeyi yine maalesef oralarda olaylar olunca öğrendik yoksaaaa size göre 1400 euro üstü idi.

    O yüzden aynı şey ABD 'de 699 dolara iphone çıktı diye reklamlar tanıtımlar yapıyorlar paso o telefonu bana 699 dolar hariç tek bir ücret ödemeden alabilecek biri varsa alnından öperim.

    O yüzden gerçekleri paylaşın ki bu millet gerçeklerle yaşasın öyle devlete 1,5 2,5 bir tane bize bir tane devlete diye kimse milleti kandıracağını sanmasın, anca kendinizi kandırırsınız.

    Ben ülkemde vergi adaletinde sorun olduğunu biliyorum ve üstüne Japonya ve ABD gibi ülke ile eşit olmadığını da biliyorum ama kalkıpta 1,5 2,5 kat fark var diye enayi değilim kendimi de böyle saçma algı mesajları yazarak kandırmıyorum. :)

    Alıntıları Göster
    Adam gayet normal açıklamış, Türkiye de yazdığı gibi fiyatlanacak. Garip olan nedir onu anlamadım. 1,5 2,5 devlete derken öyle bişi yokta biz mi sallıyoruz yani. Türkiyede satılan araçların vergilerine bir bakın bakalım kaç buçuk devlete. Algı falan yapmamış herif, bariz millete yaslıyorlar diyor, sizde kalkmış öyle bişi yok demişsiniz.

    Aracın 200binden hatta 250binden aşağı gelmeyeceğine bende adım gibi eminim, arkadaşın yaptığı hesaplama da aynen bu sonucu verecek.

    Gerçek bir kıyaslama istiyorsanız da şöyle söyleyeyim.

    Yurt dışında satılan araç kaç USD yada o ülke para birimi ise o birimdir. Yani,

    20bin USD satılan araç o ülke için 20bin TL demektir.

    Diğer bir ifade ile, 20bin para birimine satılan araç o ülke için 20bin para birimidir, dolar olur euro olur Japon yeni olur.

    Kimse kalkıp Türkiye de ki araç fiyatlarını savunmasın, devlet millete döşüyor aksini idda eden de çıksın teziyle açıklasın. Bir bok açıklayamıyacağı için bence sussun hatta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 7 Kasım 2019; 15:13:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wonky

    hocam dediklerinizin hepsinde haklisiniz. arada hesaplanmayan vergi, kesinti vb gibi bir sey var ama kimse aradaki 110 farki aciklayamaz. hadi diyelim ki aradaki fark %25 kesintilerle vergi dilimleriyle aractan alinan vergilerle falan dussun.

    dusse dusse en fazla 80 aya 90 aya dusecektir. bizim halkimiz kole mi ayni urun icin diger halklardan %400-500 fazla calissin?

    boyle milliyetçilik olmaz.
    Hocam neyi anlamıyorsunuz, devlet devletin belirlediği dilimler dışında nasıl fazladan para alacak bende bunu anlatamıyorum yazdıkça da hükümeti savunuyorum oluyorum sonunda da yani diyorum ki hesaplama yapmayı bilmiyorsa kimse niye yalan yazıyor algı yapıyor ya da adını siz koyun böyle olunca sistem mi değişiyor değişse idi neden 17 yıldır aynı parti hala iktidar oluyor neyse
    https://www.koalay.com/blog/detay/yeni-otv-oranlari

    bu araç haberde yazılan araç 1,0 litre ile ülkemize gelirse vergi dilimi orada 1,5 2,5 kat denilen şey yok 1,5 2,5 kat alınan şey mercedes g63 amg midir nedir o gibi araçlarda rolce royss gibi araçlarda uygulanıyor. Bu araçta uygulanacak vergi sitede yazıyor araya kimler giriyor bu aracın maliyeti 10000 dolar ise bize yüzde 15 25 arası vergi uygulanarak ülkesinden satılıyor ve devletimiz alıyor daha burada araç gümrükten girerken 11500 12500 dolar etti bile sonra araya gümrük vergileri damga cart curt üstüne galeri satış taşıma nakliye firma bayii aklına gelebilecek diğerleri de katılınca araç oluyor sana 200 k 250 k tam bilmiyorum ne olacağını ama bu araç Jeep Renegade ile eş değer olursa onun fiyatı bir ara 152 k 'dan başlayan fiyatlarla idi hadi olsun 180 k şuan bakmadım ama bu araçta buna benzer fiyata satılacak. Ve bu araç 14000 dolar diyor ya ülkesinde yani japonya 'da da vergilere oraya buraya girecek değişecek fiyatı 15 16 olur çokta artmaz peki sorun ne sorun şu japonya 'da alım gücü yüksek mi yüksek kişi başı 30 40 bin dolarlardan bahsediliyor mu bahsediliyor biz de alım gücü ne kişi başı 8 10 bin dolar mı evet 7 10 k arası ülkemiz şuan peki biz bu ülke ile nasıl aynı aylarda araç alma şansına sahip olacağız bana bunu açıklayabilir misiniz ülkemizde 30 bin dolar kişi başı gelir mi var da bu devlet bize 1,5 2,5 kat fazlasına araç sattığını iddia ediyorsunuz, o yüzden japonya gibi alım gücüne ulaşamadığımız sürece sittin sene biz o araçları bu şekilde alamayız. Bunu anlamanızı istiyorum çok şey değil ben akp değilim erdoğan da değilim ama gerçek hesaplama yaparsam siz de yaparsanız ülke karşılaştırması yaparsanız siz de benim bulduklarımın aynısını bulursunuz. Ama ben birileri gibi 1,0 litre motoru olup ve ona uygulanan vergi dilimini bilipte üstüne g63 amg 'de uygulanan vergi dilimini bu araç üzerinden hesaplayacak kadar kafayı yemedim provokatör de olmadım ortalığı da yakmaya çalışan çaresizde değilim. Benim anlatmaya çalıştığım bu ha şunu da garanti ederim akp den önce de aynı idi akp de de aynı akp de gitse chp de gelse kimse ucuza araç alacağını sanmasın burada hayal dünyasında değiliz bunu yazın. O milli gelir 20 bin dolara 30 bin dolara çıkmadığı sürece biz kendi ülkemiz olarak araç üreten ülkelerden olmadığımız sürece üstüne gelişmekte değil gelişmiş ülke olmadığımız sürece hiçbir şekilde biz bu fiyatlara bu araçları alamayacağızzzzzzzzzzz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    Adam gayet normal açıklamış, Türkiye de yazdığı gibi fiyatlanacak. Garip olan nedir onu anlamadım. 1,5 2,5 devlete derken öyle bişi yokta biz mi sallıyoruz yani. Türkiyede satılan araçların vergilerine bir bakın bakalım kaç buçuk devlete. Algı falan yapmamış herif, bariz millete yaslıyorlar diyor, sizde kalkmış öyle bişi yok demişsiniz.

    Aracın 200binden hatta 250binden aşağı gelmeyeceğine bende adım gibi eminim, arkadaşın yaptığı hesaplama da aynen bu sonucu verecek.

    Gerçek bir kıyaslama istiyorsanız da şöyle söyleyeyim.

    Yurt dışında satılan araç kaç USD yada o ülke para birimi ise o birimdir. Yani,

    20bin USD satılan araç o ülke için 20bin TL demektir.

    Diğer bir ifade ile, 20bin para birimine satılan araç o ülke için 20bin para birimidir, dolar olur euro olur Japon yeni olur.

    Kimse kalkıp Türkiye de ki araç fiyatlarını savunmasın, devlet millete döşüyor aksini idda eden de çıksın teziyle açıklasın. Bir bok açıklayamıyacağı için bence sussun hatta.

    Alıntıları Göster
    https://www.jeep.com.tr/fiyat-listesi-2018

    Bu aracın fiyatı eş değer olarak renegade ile benzer olacaktır hatta t-roc gibi 183 k fiyata bile sahip olabilir bu aracın moturu 1,0 litre ise vergi dilimleri alt linkte yazıyor buradan çıkarsanız bu aracın fiyatını az çok t-roc gibi olacağını görürsünüz.
    https://www.koalay.com/blog/detay/yeni-otv-oranlari

    Forumda dh otomobil bölümünde t-roc 'a 183 bin tl fiyat aldığını ve alma arefesinde olduğunu söyleyenler var bu araçta aşağı yukarı benzer olacaktır. t-roc o fiyata oluyorda bu araç niye olmuyor o fiyata veya 250 k oluyor bu araç 1,6 üstü mü değil 2,0 üstü mü değil neden 3008 ile eş değer fiyat olsun. 1,0 litre ise vergi dilimleri bellidir.

    20 bin usd ye satılan o ülke için 20 bin tl demek değildir bunu çıkarın artık aklınızdan bunu forum bile bıktı şu birim hesabı yapmayın diye 1 japon yeni 0,053 tl dir ve 1 dolar da bakın link veriyorum
    https://www.sabah.com.tr/apara/1-dolar-kac-yen

    109 yen yapıyor ve 14 bin dolardan alsak aracı gerisini siz hesaplayın 1 milyon yen mi yapıyor ne yapıyor artık ama orada kişi başı gelir 30 40 bin dolarda olduğu için bu insanların o aracı bize göre alma ihtimali daha kolay daha kısa çalışma ile alabiliyorlar ama biz de 7 10 k dolar olunca bu aracı almamız zorlaşıyor bu da iki ülke arasındaki gücü kaliteyi katma değeri araç üreten ülke olmayı ilk 10 da yer olan ülke olmayı gelişmiş ülke olma ile açıklıyor.

    Millete yaslama yok vergi dilimleri ortada üstüne senin ülkenin kalitesi ortada japonya da alabilirsin çünkü o japonya sen Türkiye 'sin uyanın artık anlayacağınız. ABD 'de yaşamıyoruz Almanya 'da da Japonya 'da da. Türkiye 'de isek milli gelir yükselmezse gelişmiş ülke olmazsak akp den önce de alamıyorduk akp de de alamayız akp den sonra da alamayız tüm mesele bu insanların kafasının çalışması üretmesi güçlü olması ilerlememiz medeniyetle tanışmamızla olacak şeyler.

    Düzenleme =

    Bu arada örnekleri ile de açıkladım t-roc ülkemde 183 k , dacia duster 135 k 'larda ve renegade 199 k gibi fiyatlara sahip bu araç yazdığım araçlardan daha düşük motora sahip olduğu için 1,0 litre motora sahip olduğu için fiyatı yazılan araçlardan daha düşük fiyata satışı olacaktır ülkemize gelirse. Tez lere gerek yok örnekler açık ortada 200 250 k olarak gelirse pm lersiniz beni bende özür dilerim sizden. :) Hesap kitap yapın ülkenizde benzlerinin satış fiyatlarına bakın ondan sonra sussun mussun deyin ve 1,5 2,5 kata raç satıyor ülke diyenlerede gerekli cevapları verin ki kim kim ortaya çıksın görelim dimi. :) Benim burada birilerini savunma derdim yok eleştirilecek bir şey varsa eleştiririm ama ülkemin kalitesi ortada ise kimseye de laf edemem çünkü bende o ülkenin kalitesine ortak olanlardanım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 8 Kasım 2019; 11:50:36 >




  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hele böyle güzel hesaplama yapabilenleri görmek ve gerçekleri yazabilenleri görmek umut veriyor bana bu ülke için. 150 190 arası olacaktır bu aracın fiyatı dediğiniz gibi t-roc 'a da 183 k fiyat aldım diyenler var otomobil bölümünde forumda.

    Ağzınıza sağlık.
  • "20 bin usd ye satılan o ülke için 20 bin tl demek değildir bunu çıkarın artık aklınızdan bunu forum bile bıktı şu birim hesabı yapmayın diye 1 japon yeni 0,053 tl dir ve 1 dolar da bakın link veriyorum"

    Bu cümlenize katılmıyorum katılmayacağımda. Neden katılmadığımı da şöyle açıklayayım.

    Ben 1 sene Kanada da yaşadım, elimden geldiğince tüm fiyatları araştırmıştım. Zaten ablamda orada yaşıyor, onunla da bu konuları zaman zaman konuşuruz. Keza ABD Florida da yaşayan arkadaşım da var.

    Her ikisine de sorduğum soru şu, senin için 1000 usd 1000tl demek midir? Verilen cevap şudur evet aynen öyle.

    Adam ülkesinde 2200 kanada dolayı maaş alıyor ve sıfır araç fiyatı 15bin 30bin arasında. 2200 cad alan biri sence kaç ayda bu araca sahip olabilir diye basit bir ilk okul sorusu soruyorum.

    Türkiye de asgari ücret ne kadardir 2040 tl yada her neyse, araç fiyatları ne kadardır. 150-200 bin tl, kaç ayda satın alabilirsin hesapla.

    İki ülkeyi karşılaştır sonuç senin ne kadar düdüklendiğinin kanıtıdır.

    Net emin olmamakla birlikte, Kanada araç aldığında 28bin cad olan araca 2-3bin cad de vergi ödüyorsun. Net rakamları araştırın bulursunuz. Ayrıca her yıl bizim gibi MTV ödemesi gibi saçma sapan sistemleri de yok.

    Bu konular çok konuşuldu çizildi, bazı kendini bilmezler de gelip geçip sanki devletin aldığı para normalmiş gibi millete buralardan bilgi veriyor. Siz bu bilgileri verdikçe de deneyim sahibi insanlarda gerçekleri açıklamaya devam ediyor.

    Klasik Türk mantığı, yanındakine yalan söyle ve onun cebindeki parayı al. Ben bu kadar kendi insanına düşman bir millet ne duydum ne gördüm. Helak olsak yeridir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Hocam neyi anlamıyorsunuz, devlet devletin belirlediği dilimler dışında nasıl fazladan para alacak bende bunu anlatamıyorum yazdıkça da hükümeti savunuyorum oluyorum sonunda da yani diyorum ki hesaplama yapmayı bilmiyorsa kimse niye yalan yazıyor algı yapıyor ya da adını siz koyun böyle olunca sistem mi değişiyor değişse idi neden 17 yıldır aynı parti hala iktidar oluyor neyse
    https://www.koalay.com/blog/detay/yeni-otv-oranlari

    bu araç haberde yazılan araç 1,0 litre ile ülkemize gelirse vergi dilimi orada 1,5 2,5 kat denilen şey yok 1,5 2,5 kat alınan şey mercedes g63 amg midir nedir o gibi araçlarda rolce royss gibi araçlarda uygulanıyor. Bu araçta uygulanacak vergi sitede yazıyor araya kimler giriyor bu aracın maliyeti 10000 dolar ise bize yüzde 15 25 arası vergi uygulanarak ülkesinden satılıyor ve devletimiz alıyor daha burada araç gümrükten girerken 11500 12500 dolar etti bile sonra araya gümrük vergileri damga cart curt üstüne galeri satış taşıma nakliye firma bayii aklına gelebilecek diğerleri de katılınca araç oluyor sana 200 k 250 k tam bilmiyorum ne olacağını ama bu araç Jeep Renegade ile eş değer olursa onun fiyatı bir ara 152 k 'dan başlayan fiyatlarla idi hadi olsun 180 k şuan bakmadım ama bu araçta buna benzer fiyata satılacak. Ve bu araç 14000 dolar diyor ya ülkesinde yani japonya 'da da vergilere oraya buraya girecek değişecek fiyatı 15 16 olur çokta artmaz peki sorun ne sorun şu japonya 'da alım gücü yüksek mi yüksek kişi başı 30 40 bin dolarlardan bahsediliyor mu bahsediliyor biz de alım gücü ne kişi başı 8 10 bin dolar mı evet 7 10 k arası ülkemiz şuan peki biz bu ülke ile nasıl aynı aylarda araç alma şansına sahip olacağız bana bunu açıklayabilir misiniz ülkemizde 30 bin dolar kişi başı gelir mi var da bu devlet bize 1,5 2,5 kat fazlasına araç sattığını iddia ediyorsunuz, o yüzden japonya gibi alım gücüne ulaşamadığımız sürece sittin sene biz o araçları bu şekilde alamayız. Bunu anlamanızı istiyorum çok şey değil ben akp değilim erdoğan da değilim ama gerçek hesaplama yaparsam siz de yaparsanız ülke karşılaştırması yaparsanız siz de benim bulduklarımın aynısını bulursunuz. Ama ben birileri gibi 1,0 litre motoru olup ve ona uygulanan vergi dilimini bilipte üstüne g63 amg 'de uygulanan vergi dilimini bu araç üzerinden hesaplayacak kadar kafayı yemedim provokatör de olmadım ortalığı da yakmaya çalışan çaresizde değilim. Benim anlatmaya çalıştığım bu ha şunu da garanti ederim akp den önce de aynı idi akp de de aynı akp de gitse chp de gelse kimse ucuza araç alacağını sanmasın burada hayal dünyasında değiliz bunu yazın. O milli gelir 20 bin dolara 30 bin dolara çıkmadığı sürece biz kendi ülkemiz olarak araç üreten ülkelerden olmadığımız sürece üstüne gelişmekte değil gelişmiş ülke olmadığımız sürece hiçbir şekilde biz bu fiyatlara bu araçları alamayacağızzzzzzzzzzz.

    Alıntıları Göster
    hocam valla yazdıklarınızı okumaya çalıştım fakat çok fazla anlatım bozukluğu var sonuna kadar okuyamadım. Şunu söyleyebilirim ki %110-160 ötv verdiğiniz pahalı araç örnekleri için geçerli değil ne yazikki sadece... bu banda a sınıfı araçlar bile girmekte(2.0 ve üzeri motorlular). öncelikle motor hacmin 2.0dan yüksek ise ne olursa olsun %160 ötv ödemektesin şimdi %110 için bakalım aracın fiyatı 170.001(yeni 1.6 tdi elegance passatın net fiyatına yakınhttps://binekarac2.vw.com.tr/apps/fiyatlar/fiyatlar.html) gel hesaplayalım:

    170.001*%110 ötv = 359,100(170.001'in %110'u 188.100 tl yapmakta)

    359,100 + %18 kdv = 423.738 TL

    423.738 + 3050 tecil masrafı = 426.788 TL

    Güncel kur üzerinden aracın giriş fiyatı 29.533$
    Sadece vergiler ile satış fiyatı: 74.144$

    şimdi kardeş bu durum hangi ülkede var açıkla lütfen. hadi gel son olarakda japonya için konuşuyorduk ya onun üzerinden bir örnek veriyim belki karşılaştırırsın. Japonyada satılan land cruiser bakalım.

    ha bu da web sitesi:https://toyota.jp/landcruiser/grade/

    Vergisiz Fiyatı: 6,340,000 yen / eğer Hokkaido bölgesinden alıyorsan 6,356,000 yen (yani: 57986,92$ - 333717 TL / 58133$ - 334558 TL)

    Tüm vergiler Dahil Anahtar teslim fiyatı: 6,974,000 yen / 6,991,600 yen (63785$ - 367085 TL / 63946$ - 368012 TL)

    Şimdi gel kardeş japonyadaki vergi farkına ve Türkiyedeki vergi farkına bakalım:

    367085 - 333717= 33,368 TL vergi şimdi bu rakam baz fiyat olan 333.717 TL'nin sadece %10'u

    Gel bir de Türkiye'ye bakalım:


    426.788 - 170.001= 256.787 TL vergi bu rakam ise baz fiyat olan 170.001 TL'nin sadece %151'i

    Bu arada japonyadan seçtiğim aracın motoru 4.6L. Türkiyeye giriş yapan 170.001 TL'lik baz fiyatı olan hayali aracın ise motoru 1.6L altında. Eğer üzerinde olsaydı vergi farkı daha da artmış olacaktı. Aynı zamanda japonyada bazı araçlarda %100 vergi indirimi var özellikle o araçlardan seçmedim.

    Şimdi diyeceksin ki gittin %110 üzerinden hesapladın aracın fiyatı fazla belkide japonyada böyle bir vergilendirme sistemi yok falan filan. gel bir de ucuz bir araç üzerinden hesaplıyalım yani bizim en düşük vergi dilimimiz olan %30.

    Aracın ülkemize giriş fiyatı diyelim ki 1 TL

    1*%30 ötv= 0,30

    1+0,30= 1,30

    1,30*%18 kdv = 0,234

    1,30+0,234= 1,534 satış fiyatımız.

    Şimdi japonyaya bakalım: Aracın fiyatı 1 Yen

    1*%10 Tüketim vergisi= 1.10 satış fiyatımız.

    Yine baktığımızda Türkiyedeki fark %53,4 Japonyada ise %10

    Tekrar söylüyorum. Başka halkların 10-12 ay çalışarak aldığı şeyi bu ülkenin halkı 100-120 çalışarak almamalı. Bu insanlar kimsenin kölesi değil. AMA Bu ülkeyi yönetenler bu bir kaç adımlı köleliği bu topraklarda yaşayan insanlara reva görmekteler ve bu millette bu duruma vatan sevdası için / din sevdası için ya da EN KÖTÜSÜ SADECE CEPLERİ PARA GÖRDÜĞÜ İÇİN ses çıkartmıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wonky -- 8 Kasım 2019; 17:58:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wonky

    hocam valla yazdıklarınızı okumaya çalıştım fakat çok fazla anlatım bozukluğu var sonuna kadar okuyamadım. Şunu söyleyebilirim ki %110-160 ötv verdiğiniz pahalı araç örnekleri için geçerli değil ne yazikki sadece... bu banda a sınıfı araçlar bile girmekte(2.0 ve üzeri motorlular). öncelikle motor hacmin 2.0dan yüksek ise ne olursa olsun %160 ötv ödemektesin şimdi %110 için bakalım aracın fiyatı 170.001(yeni 1.6 tdi elegance passatın net fiyatına yakınhttps://binekarac2.vw.com.tr/apps/fiyatlar/fiyatlar.html) gel hesaplayalım:

    170.001*%110 ötv = 359,100(170.001'in %110'u 188.100 tl yapmakta)

    359,100 + %18 kdv = 423.738 TL

    423.738 + 3050 tecil masrafı = 426.788 TL

    Güncel kur üzerinden aracın giriş fiyatı 29.533$
    Sadece vergiler ile satış fiyatı: 74.144$

    şimdi kardeş bu durum hangi ülkede var açıkla lütfen. hadi gel son olarakda japonya için konuşuyorduk ya onun üzerinden bir örnek veriyim belki karşılaştırırsın. Japonyada satılan land cruiser bakalım.

    ha bu da web sitesi:https://toyota.jp/landcruiser/grade/

    Vergisiz Fiyatı: 6,340,000 yen / eğer Hokkaido bölgesinden alıyorsan 6,356,000 yen (yani: 57986,92$ - 333717 TL / 58133$ - 334558 TL)

    Tüm vergiler Dahil Anahtar teslim fiyatı: 6,974,000 yen / 6,991,600 yen (63785$ - 367085 TL / 63946$ - 368012 TL)

    Şimdi gel kardeş japonyadaki vergi farkına ve Türkiyedeki vergi farkına bakalım:

    367085 - 333717= 33,368 TL vergi şimdi bu rakam baz fiyat olan 333.717 TL'nin sadece %10'u

    Gel bir de Türkiye'ye bakalım:


    426.788 - 170.001= 256.787 TL vergi bu rakam ise baz fiyat olan 170.001 TL'nin sadece %151'i

    Bu arada japonyadan seçtiğim aracın motoru 4.6L. Türkiyeye giriş yapan 170.001 TL'lik baz fiyatı olan hayali aracın ise motoru 1.6L altında. Eğer üzerinde olsaydı vergi farkı daha da artmış olacaktı. Aynı zamanda japonyada bazı araçlarda %100 vergi indirimi var özellikle o araçlardan seçmedim.

    Şimdi diyeceksin ki gittin %110 üzerinden hesapladın aracın fiyatı fazla belkide japonyada böyle bir vergilendirme sistemi yok falan filan. gel bir de ucuz bir araç üzerinden hesaplıyalım yani bizim en düşük vergi dilimimiz olan %30.

    Aracın ülkemize giriş fiyatı diyelim ki 1 TL

    1*%30 ötv= 0,30

    1+0,30= 1,30

    1,30*%18 kdv = 0,234

    1,30+0,234= 1,534 satış fiyatımız.

    Şimdi japonyaya bakalım: Aracın fiyatı 1 Yen

    1*%10 Tüketim vergisi= 1.10 satış fiyatımız.

    Yine baktığımızda Türkiyedeki fark %53,4 Japonyada ise %10

    Tekrar söylüyorum. Başka halkların 10-12 ay çalışarak aldığı şeyi bu ülkenin halkı 100-120 çalışarak almamalı. Bu insanlar kimsenin kölesi değil. AMA Bu ülkeyi yönetenler bu bir kaç adımlı köleliği bu topraklarda yaşayan insanlara reva görmekteler ve bu millette bu duruma vatan sevdası için / din sevdası için ya da EN KÖTÜSÜ SADECE CEPLERİ PARA GÖRDÜĞÜ İÇİN ses çıkartmıyorlar.

    Alıntıları Göster
    Bak üyem ne güzel özetlemişsin hatta ve hatta daaa çok güzel benim gibi anlatım bozukluğu yapmadan ki ben doğaçlama yazarım çok vakit ayıramam düzgün yazmak için neyse bak paso anlatım bozukluğu yapmaya devam ediyorum neden çünkü neler yaşadığımı ne kadar detaylarla uğraştığımı bilmediğin için haliyle yaptığım anlatım bozukluğu da bunlardan kaynaklanıyor, tabi ki dersin bunlar beni ilgilendirmez beni ilgilendiren bu konu o yüzden konuya devam edeyim, gayet güzel örneklemişsin ve hatta işi az çok bilyorsunki sana farklı açıdan sorarım diye gel bir de senin düşündüğün yerden örnekleyeyim demek istemişsin ve bunun içinde teşekkür ederim.

    Yine hükümeti savunuyor gibi gelecek biliyorum ama sana bir örnek üzerinden cevap vereyim eminim beni anlayacaksındır golf 'ü bilirsin vag serisi 2001 model golf 'lerde 1,6 motor benzinli vardır piyasada çok olan model km 'de 1 tl yakıyor diyordu arkadaşım kendisi ve aklımda kalmadı ama örnek vereyim 105 110 beygir mi ne idi araç ama turbo yok idi o yıllarda sonra gel git zaman ne oldu bugün yeni golf teknoloji ile ilerledi günümüze yanlış bilmiyorsam düzeltirsiniz 1,0 motor üretilir hale geldi ve hatta turbo denilen bir sistem 5 10 senedir hayatımızda yer aldığı için firmalar daha düşük hacimli yer kaplaması için düşük emisyon üretsin diye sadece ülkemize özel değil Dünya 'ya asya pazarına avrupa pazarına genel olarak ne yaptılar turbo sistemi ile 110 beygir aracı 130 beygir araca salladım ama günümüzde teknoloji o halde 1,0 benzinli motordan bile turbo desteği ile daha yüksek tork ve daha yüksek beygir elde eder hale geldi ha devletimiz de zaman içinde son 1 2 senedir vergi güncellemeleri ile kah katılırsınız kah katılamazsınız ki benimde hoşuma giden bir şey değil bu haklısınız biz niye 2 3 motor araca binemiyoruz de böyle kısıtlandırılıyoruz ama devlet böyle bakmaz olaya der ki sen üreten ülke değilsin vatandaşına bunu der sen üreten olmadığın için araç üretmediğin için katma değer çok katamadığın için ve üstüne paranı tasarruf yapmayı bilmeyip alman vatandaşı 2001 model golf kullanır ve birikim yapmasını bilir çünkü bilinçli bir topluma sahip iyi eğitildiği için bizim milletimiz iyi eğitilmediği için bilgisiz birikim yapmayı bilmediği için ve üstüne ülkemizde benzin mazotun fiyatı ortada yüksek fiyata alıp satıyoruz haliyle 2,0 motor araçlar 3,0 motor araçlar alırsak çokta tüketeceğimiz için emisyon kirlilik olayını geçtim biz o kadar gelişmiş ülke değiliz ama tüketim manyağı çılgını bir ülkeyiz ve ne yapar ne eder bu 3,0 motor aracı alırız üstüne de yüksek mazot benzin tüketiriz haliyle ithalatı zıplatırız bu yüzdende cari açık şiştikçe şişerrrr sonra hopp bir de dış güçler olayları hikayeleri de yaşadık mı al sana dolar 7,15 tl sadece bir sebep olarak önüne çıkar sonra da devlet bir zamanlar yapması gereken hamleleri yapmadığı için önlemler almadığı için cari açıkta patlayınca sonra başlar 1,6 'ya kadar iner yüzde 110 vergi alır hale gelir ve önümüze de şöyle sunar nasılsa der ki bu ülke de 3008 'de bile 1,2 motor var 1,5 t-roc 'ta var 1,5 duster 'da var 1,5 renegade 'de var 1,4 jetta var 1,2 octavia var 1,0 polo var 1,0 hatta golf te olması lazım 0,9 clio var benim ülkemin insanına bunlar yeter de artar der bunlarla yetinsin der çünkü ben cari açığı kapatmazsam bu ülkeyi büyük krizler bekler der haaaa parası olan var mı varsa da 1,6 2,0 3,0 üstü motor almak isteyenlerde bayılsın bu paraları der param ver bana koymaz diyenler için şuan sokaklarda caddeler park yeri bulamıyoruz inanmazsın ama ciddi sıkıntı yaşanıyor ülke de park yeri yollar ufak kaldı ara sokaklar doldu taştı komşularımız park sorunu yaşıyorlar polis kalacak komşular arasındaki tartışmalardan bunlar bahane demeyin bu ülke de bir ara araçlar o kadar iyidi ki bilirsin 2013 2017 'lere kadar en iyi dönemler idi millet çatır çatır araç aldı ama belediyelerimiz ne yaptı o sokakları caddeleri büyütmedi ha devlet büyük olan devlet yolları büyüttü duble yollar duble otobanlar yaptı yollar çok güzel oldu ama ara sokakları unuttular caddeleri unuttular ülke de daha 1970 'lerin mimarisi olan sokaklar caddeler kullanılıyor kimse bunu inkar edemez. Ben daha araba sahibi olmadan düşünüyorum kimlerle tartışacağım aracımı nereye park edeceğim diye 25 metreye 15 metre alan olan bir a ve b blokta 24 daire kahve dükkanları olan ilk katta bir blokta kalıyorum ve 6 10 araçtan başka park edecek yer yok ve diğer komşularında kendi araçları olduğu için onlarda bizim arabaları kendi evlerinin önüne park ettirmek istemiyorlar biz nereye park edeceğiz diyorlar işte bu bolluğu ülke 2007 'lerden 2017 'lere kadar yaşadı çekti krediyi aldı arabayı çekti babadan parayı aldı babadan kaldı miras aldı arsayı verdi müteahhite aldı birkaç ev bir de araba yetmedi bu ülke de 2007 'de olması lazım passat 'a millet 42 k verdi ya 42 k para değildi para o zamanda bile para değildi çatır çatır satışlar yaşanıyordu ülke de yıl da 800 bin satış bantlarını gördü bu ülke eeeee bir yandan cari açık büyüdü bir yandan da sokaklar doldu taştı taaaa ki 2018 'e kadar devlette bu sefer katı önlemleri aldı hani dedinizi ya dünya 'da bile bunu yapan ülke yok evet yok bu resmen adiliğe girer hak etmediğimiz durum ama ülke de yaşanılanlarda ortada bugün arkadaşın araç ile yollarda idik sokak araları cadde falan dedim ya millete daha vergi koysunlar bu millet alamasında bu yollar azalsın biraz ya da bu devlet duble yolları bıraksın artık sokakları caddeleri büyütsün bir gıdım yol alamıyoruz trafikte çekilen resmen çiler yürüyerek neden gidiyorum hala sırf parke yeri aramak zorunda kalmamak için yok otopark lara para bayılmamak için iki dakikalık işimi halletmek için çarşıya indiğimde nereye bırakacağım bu arabayı ben dememek için ya da komşumun önüne arabamı bırakınca sabah silecekleri kalkık görüp eğer bırakmaya devam edersem lastiğimin patladığını hatta daha da ileri gidenler var pislik atıyorlar aracın üstüne hatta daha ilerisi aracı çiziyorlar işte bunları yaşayıp cinnet geçirmemek için araba almıyorum yoksa araç alacak kadar gücüm var yatırım yapıyorum ha o almanlar var ya g63 amg almayıp 55 bin euro cuk olan aracı almayıp 2001 model golf ile yetinip birikim yapan almanlar gibi olmak istiyorum araca sadece a noktasından b noktasına gitmek için bakılması gerektiğini düşünüp böyle etrafımda golf aldım sonra rcz alayım sonra bmw alayım sonra g63 alayım diye gezinenler gibi olmak istemiyorum tüketim çılgını gibi ortada far gezmiş tavşan gibi gezmek istemiyorum. İşte anlaşamadığımız nokta bu ama gerçekler bunlar ülke de yukarıdakilerde sorun varsa millette de ciddi sorunlar var dolar artıyor diye 190 milyar dolar alıp hala artacak diye ortada gezinenler var ve eli kolu bağlı bu kesimin şimdi satsa dert satmasa dert ama doları dış güçler bir tl yükseltti ise içeridekiler 2 3 tl yükselttiler adı üstünde boz bugün 150 milyar doları o dolar 4 tl 'ye düşmezse bende bir şey bilmiyorum çünkü sistem bunu der eğer bir şeye talep varsa onun fiyatı değerlenir ve artar der borsa ekonomi o yüzden biz ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz sorun biziz hep birlikte buna bende dahil sonra hükümet kötü devlet kötü kolay mı bu ülkeyi yönetmek ha haşa onların hatası yok demiyorum onlarında hatası yok ama tek suçlu seçilenler değil hepimiz suçluyuz bir alman gibi yatırım yapacak bilgi birikime sahip değiliz eğitime ahlaka sahip değiliz edep adap kültür yok yozlaşma var tüketim çılgınlığı var üretin demeye gelince kimse yok ama 3 4 motor araç almaya gelince kral kesiliriz.

    O yüzden yineliyorum ki şuan ülke de 0,9 'dan başlayıp 1,5 'e kadar clio 'dan tut renegade 'ye kadar t-roc 'a kadar octavia 'ya kadar egea 'ya kadar tiguan 'a kadar hatta sanırsam golf 'ten tut passat 'a kadar bile 1,6 'nın altında alınacak bir sürü araç var en az 30 güzel model alınabilir misal aklımda olan araç 3008 'e bitiyorum ve 1,2 'den başlıyor motorları bana yeter de artar da son teknoloji araç ya da t-roc çok hoşuma gitti ne otomobil ne de cip arada kalan bir araç ve benim ilgi alanlarım.

    O yüzden ülke de cari açık eski günlere dönene kadar biz sevmesekte hoşumuza gitmese de başka parti bile gelse ipe ipe biz 2,0 3,0 4,0 araçları alamayacağız ha şunu söyleyeyim akp öncesi de zenginler alıyordu bu araçları yine zenginler alıyor öyle şaşalı bir ülke olmadığımız için işte oraya geliyorum japonya olamadığımız sürece ingiltere abd almanya fransa bak bu yazdığım ülkelerin hepsi ilk 5 te olan araç markalarına sahip ülkeler o yüzden biz bu ülkeler olamadığımız sürece siz ben gelecektekiler ve geçmiştekiler zaten sahip olamadılar bu yüzden gelecektekiler bile bu araçları alacağını hayal etmesinler edemezler de gerçekler bunlar.

    Benimde sizin gibi istediğim ama gerçek olarak baktığım kısım bu. Ben istemez miyim 30 bin dolara c 180 almayı ya da 55 bin euro ya 350 cdi almayı.

    O yüzden ülkemizde passat 'ı geçelim golf 1,0 ile de idare etmesini bilebiliriz bu bu araçta kötü bir araç değil.

    O yüzden de şu araç üreten ülkeleri kenara bırakalım onlar kim biz kimiz aradaki farkı tartalım ve bu rüyadan uyanalım. Hiçbir zaman onlara yetişemedik yetişemeyizde en az 50 yıl. 58 yıl önce biz devrim ile bir şans yakalamıştık ama o şansı elimizden aldılar ve sonra koç sabancı 'ya al sana al sat işi yap yeter dediler bir de ben ford 'um senin ülkende ucuz işçilik ile birkaç modelimi ürettireceğim bunlar sana yeter al gülüm ver gülüm dediler o günlerden bugünlere geldik erdoğan 'da 2008 'lerden beri hep dedi bu ülke kendi aracını yapacak ama ne oluyor hala engel olmaya çalışıyorlar son iki senedir umudum arttı çünkü Fatih Altaylı ve birkaç kişi daha gördü aracı artı bosch 'un ceo 'su olup en önemli mevkilerde olan adam işi gücü bıraktı ve bu aracın üretimine soyundu o kişi de gürcan karakaş boş adam değil Bosch 'un ceo 'su olan adam. Tünelden son çıkışımız üyem kurtulursak kurtuluruz yoksa ne erdoğan kalır ne akp kalır ne de chp bugünleri görebilir eski dönemleri bilenler bilir yüzde 10 bile alamadığı dönemleri ne bu ülke cari açık kapatabilir ne de bu ülke 2007 2015 teki iyi kötü dönemleri görecek günleri kolay yakalayabilir. Okur musun bilmem yine doğaçlama oldu ama okursan aklının kenarında birkaç not kalır bunları gördüm böyle olacağını yorumladım olacak mı zaman gösterecek, olmazsa umarım sizin hayal ettiğiniz şeyler olur da bu ülke daha güzel bir hal alır. Çünkü tüm dualarımız bu ülke iyi olsun bizde iyi olalım.

    Bir de şunu ekleyeyim bir üye yukarıda 1,5 2,5 kat dediği araçların çoğu premium araçlardan alınan vergiler olduğunu ve konununda 1,0 litre motora sahip araç olup fiyatının yazıldığı ve buna ek olarak o üye 1,0 litre araca göre hesap yapmaya kalkarak o hesabı da premium olarak baz alınan araçların vergisini 1,5 2,5 kat olarak alıp kendi kafasına göre hesap kitap yaparak içindeki nefreti kini kusarak kendi gibilerini kandırmaya çalışmıştır. Yoksa bende ülkemde sorunlar olduğunu bilmiyor değilim yoksa bende hükümetin yanlışları olduğunu bilmiyor değilim ve rahatsız olduğum konular yok değil. Ama böyle de ortaya kin kusarak algı yaparak ağlayarak bu ülke de bir şey değişeceğini sanarak birilerini kaşıyarak goy goy yapma peşinde de değilim.

    Saygılar. Bakın bir üye ile atarlı yazıştık çünkü beni ileri yandaş sandığı için ve gözü kör olmuş gibi beni olmadık şeylerle itham ettiği için bende ona yazdım ama siz gayet güzel eleştirmişsiniz ki en doğal hakkınız ve hakta veriyorum o yüzdende benimde bakmaya çalıştığım noktayı görebilirsiniz diye umuyorum.




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Amerika’da yaşıyorum, yaşadığım eyalette vergi %6, şehirlerin büyük çoğunluğu %2.9 ile %7.25 arasında vergi alıyor. Bulunduğum yerden yarım saat mesafede isterseniz size $699 dolara üstüne bir kuruş koymadan iphone alabilirim. Kendi ve eşimin iPhone X cihazlarını bir alana bir bedava kampanyasıyla yarı fiyatına aldım, üstüne %7 vergi ödedik. Sallamışsınız yani biraz, rakamları baya abartmışsınız :) çıkıp da %25 ve %15 satış vergisi olan eyaleti gösterebilirsiniz sallamadığınızı iddia ediyorsanız.

    https://www.usatoday.com/story/money/taxes/2018/03/27/states-highest-and-lowest-sales-taxes/452512002/

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sales_taxes_in_the_United_States#Summary_table



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 8 Kasım 2019; 23:12:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

    Amerika’da yaşıyorum, yaşadığım eyalette vergi %6, şehirlerin büyük çoğunluğu %2.9 ile %7.25 arasında vergi alıyor. Bulunduğum yerden yarım saat mesafede isterseniz size $699 dolara üstüne bir kuruş koymadan iphone alabilirim. Kendi ve eşimin iPhone X cihazlarını bir alana bir bedava kampanyasıyla yarı fiyatına aldım, üstüne %7 vergi ödedik. Sallamışsınız yani biraz, rakamları baya abartmışsınız :) çıkıp da %25 ve %15 satış vergisi olan eyaleti gösterebilirsiniz sallamadığınızı iddia ediyorsanız.

    https://www.usatoday.com/story/money/taxes/2018/03/27/states-highest-and-lowest-sales-taxes/452512002/

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sales_taxes_in_the_United_States#Summary_table
    Merak etme benimde abd 'de de tanıdıklarım var, ben yüzde 15 25 'i laptop için yazdım sonra da iphone için 699 dolara biri çıkıp alsın gelsin dedim. yüzde 1 'de olsa yüzde 10 'da olsa ki onun hakkında yüzde değer vermedim işte yüzde 1 'de olsa o aleti 699 dolara kimse alamıyor demeye getirdim ha dersen yok ben 2 yıl operatör ile alıyorum yok ben 1 al 1 de bedava olayı var filan dersen o da olmaz kusura bakma sınırlı stoklar için yapılan satışlar bunlar aynı şeyi ülkemizde hepsiburada n11 gibi firmalarda yapıyor 10 tane iphone bedava diyor ya da 10 bininci iphone bedava diyor senin olayda buna benziyor ama oraya giden herkes bir alana bir bedava alacak diye garanti verilmiyor. Sizin şansınız varmış almışsınız ama bunu herkes alamayacak işte sorun bu. Laptop 'ta da yüzde 5 vardır yoktur diyemem orada çok oynak her şey bir eyalette 25 'e çıkıyor bir eyalette 5 e kadar düşüyor bu nasıl bir ülke 15 olan eyalete gidip alalım diye konuştuk kaç km ötede olduğunu öğrenince oraya verilecek yol parası yüzde 25 olan eyaletten daha pahalıya geliyor ve öyle yaptım böyle yaptım 11900 tl 'ye tr 'de satılan lenovo idi o zamanlar aklımda kaldı unuttumda sinirden 8. nesil laptop alacaktım hayal kurdum dedim 1000 dolar iyimiş hadi alalım dedik 1250 dolar olarak karşıma çıkıverdi bestbuy 'da artı Türkçe klavye yok üstüne Türkçe windows 'ta yok üstüne garanti de yok ülkemde 11500 tl 'lere mi ne geliyordu dedim 1500 1000 tl için değmez bırak kalsın. Ve 699 dolar 'a da özel durumlar hariç kimse alamıyor. Bizdeki artı kdv mantığı ile ürün satıyorlar işte çakal karloslar kdv ekli desene ya niye demiyor diyemez çünkü eyaletten eyalete değiştiği için.

    Abd kötü tr deki gibi fiyatlar demiyorum ama almaya kalkınca astarı hesabı karı hiçbir anlamı kalmıyor dedim öyle olmasa idi abd 'den bir sürü ürün getirtirdim imkanım çok idi.

    Bestbuy 'ı önerdiler bana orası düzgün diğerleri ya tedarik etme de zorlanıyor diye söyleyenler oldu bana o ülke de bulunan eğitim ve çalışma için bulunan kişiler ha bu tanıdıklarımda öyle uzak insanlar değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Merak etme benimde abd 'de de tanıdıklarım var, ben yüzde 15 25 'i laptop için yazdım sonra da iphone için 699 dolara biri çıkıp alsın gelsin dedim. yüzde 1 'de olsa yüzde 10 'da olsa ki onun hakkında yüzde değer vermedim işte yüzde 1 'de olsa o aleti 699 dolara kimse alamıyor demeye getirdim ha dersen yok ben 2 yıl operatör ile alıyorum yok ben 1 al 1 de bedava olayı var filan dersen o da olmaz kusura bakma sınırlı stoklar için yapılan satışlar bunlar aynı şeyi ülkemizde hepsiburada n11 gibi firmalarda yapıyor 10 tane iphone bedava diyor ya da 10 bininci iphone bedava diyor senin olayda buna benziyor ama oraya giden herkes bir alana bir bedava alacak diye garanti verilmiyor. Sizin şansınız varmış almışsınız ama bunu herkes alamayacak işte sorun bu. Laptop 'ta da yüzde 5 vardır yoktur diyemem orada çok oynak her şey bir eyalette 25 'e çıkıyor bir eyalette 5 e kadar düşüyor bu nasıl bir ülke 15 olan eyalete gidip alalım diye konuştuk kaç km ötede olduğunu öğrenince oraya verilecek yol parası yüzde 25 olan eyaletten daha pahalıya geliyor ve öyle yaptım böyle yaptım 11900 tl 'ye tr 'de satılan lenovo idi o zamanlar aklımda kaldı unuttumda sinirden 8. nesil laptop alacaktım hayal kurdum dedim 1000 dolar iyimiş hadi alalım dedik 1250 dolar olarak karşıma çıkıverdi bestbuy 'da artı Türkçe klavye yok üstüne Türkçe windows 'ta yok üstüne garanti de yok ülkemde 11500 tl 'lere mi ne geliyordu dedim 1500 1000 tl için değmez bırak kalsın. Ve 699 dolar 'a da özel durumlar hariç kimse alamıyor. Bizdeki artı kdv mantığı ile ürün satıyorlar işte çakal karloslar kdv ekli desene ya niye demiyor diyemez çünkü eyaletten eyalete değiştiği için.

    Abd kötü tr deki gibi fiyatlar demiyorum ama almaya kalkınca astarı hesabı karı hiçbir anlamı kalmıyor dedim öyle olmasa idi abd 'den bir sürü ürün getirtirdim imkanım çok idi.

    Bestbuy 'ı önerdiler bana orası düzgün diğerleri ya tedarik etme de zorlanıyor diye söyleyenler oldu bana o ülke de bulunan eğitim ve çalışma için bulunan kişiler ha bu tanıdıklarımda öyle uzak insanlar değil.

    Alıntıları Göster
    Hocam diyorum isteyin $699 üstüne bir kuruş fazladan ödeme yapmadan size yarım saate aleti alayım özel durum falan yok hemen sipariş vereyim, kampanya falan değil, normal satış fiyatı Delaware eyaletinde. Ayrıca size kaynak attım, hiçbir eyalette %25i bırakın, %15e bile çıkmıyor. “Herkes alamayacak” demişsiniz, yok öyle bir şey, size link atayım siz alın $699 dolara. Başka link atayım bir alana bir bedavayı siz başlatın, stok sınırlaması falan yok, iphone 11. Bilgisayara %25 vergi gelen eyalet de yok. Bulunduğunuz şehri söyleyin size oradaki vergi oranını söyleyeyim, eminim %7 civarıdır en fazla. Gidip ekstra garanti eklemişsinizdir, bir şey yapmışsınızdır, ya da kusura bakmayın ama tamamen sallıyorsunuz :) bana yaşadığım yeri anlatma çabanız ilginç.

    Daha da iddia edecekseniz kaynak atın lütfen. Sallayarak olmuyor hiçbir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 9 Kasım 2019; 0:50:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

    Hocam diyorum isteyin $699 üstüne bir kuruş fazladan ödeme yapmadan size yarım saate aleti alayım özel durum falan yok hemen sipariş vereyim, kampanya falan değil, normal satış fiyatı Delaware eyaletinde. Ayrıca size kaynak attım, hiçbir eyalette %25i bırakın, %15e bile çıkmıyor. “Herkes alamayacak” demişsiniz, yok öyle bir şey, size link atayım siz alın $699 dolara. Başka link atayım bir alana bir bedavayı siz başlatın, stok sınırlaması falan yok, iphone 11. Bilgisayara %25 vergi gelen eyalet de yok. Bulunduğunuz şehri söyleyin size oradaki vergi oranını söyleyeyim, eminim %7 civarıdır en fazla. Gidip ekstra garanti eklemişsinizdir, bir şey yapmışsınızdır, ya da kusura bakmayın ama tamamen sallıyorsunuz :) bana yaşadığım yeri anlatma çabanız ilginç.

    Daha da iddia edecekseniz kaynak atın lütfen. Sallayarak olmuyor hiçbir şey.

    Alıntıları Göster
    Aradığım laptop 'u unuttum, 1000 dolar idi o zamanlar ve bu siteden alınıyor genel olarak dendi.
    https://www.bestbuy.com/site/lenovo-yoga-c740-2-in-1-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i7-12gb-memory-512gb-solid-state-drive-mica/6367802.p?skuId=6367802

    Bana bu laptop 'u kaça getirebiliyorsun ülkeme taşıma parası yok kayıt cart curt yok abd 'den dönen birisin ve benim tanıdığımsın alıp geleceksin abd 'de kaldığın yere teslim edilecek bu ürün ve sende bir iki gün sonra bavuluna koyup Türkiye 'ye gelip bana teslim edeceksin benim anlaşmam böyle idi alacak kişi tanıdığım idi para alacak biri değil yani işte 11900 tl 'ye Tr 'de alınan mal için 10500 tl 'lere yakın para ödemem gerektiğini söyledi.
    https://www.hepsiburada.com/lenovo-yoga-c740-intel-core-i7-10510u-8gb-512gb-ssd-windows-10-home-14-fhd-ikisi-bir-arada-bilgisayar-81tc000vtx-p-HBV00000NNXRV?gclid=EAIaIQobChMIn5jf9M_b5QIVBqMYCh3hfgoEEAQYBCABEgLGVPD_BwE&magaza=N%C3%96TRON&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-dizustu-bilgisayar-laptop-notebook

    bestbuy 'daki ürüne benzer ürün buldum modelleri aynı fakat ben almaya kalktığım zamanlarda dolar çok oynak idi 6,4 6,7 olduğu aylar idi ve buna göre hesap kitap yap ve kaça gelecek bu ürün bana bu alet şuan 999 dolar ve dolar 5,75 tl ve bizim ülke de ürün 9996 tl. Hesapla kitapla 9996 tl 'nin kaç tl altına mal etmiş olacağım ben bu ürünü. Cevap bekliyorum bu aleti oradan alıp getirecek olan biri yol parası cebine taşıma parası falan almadan tamamen arkadaşça bana getirmeye kalksa kaça mal ederek getirebilirsin. Bekliyorum. Bana arkadaş vergilerini saydı durdu 11900 tl idi 10500 tl 'lere geldi ürün cebimden çıkacak para bu idi vazgeçtim öyle ülkemde 10 k ise abd 'de 5 k ya alıyor millet diye yazanların yalan yazdığını o zaman emin olmuştum. Çünkü cebimden 11900 olan alet için 12 k için 6 k 7 k 8 k ya bile razı idim o para çıkmayacak tam tersi 10,5 k para çıkmış olacaktı alsa idim o günkü dolar kuruna göre. Evet sıra siz de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 9 Kasım 2019; 1:15:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Aradığım laptop 'u unuttum, 1000 dolar idi o zamanlar ve bu siteden alınıyor genel olarak dendi.
    https://www.bestbuy.com/site/lenovo-yoga-c740-2-in-1-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i7-12gb-memory-512gb-solid-state-drive-mica/6367802.p?skuId=6367802

    Bana bu laptop 'u kaça getirebiliyorsun ülkeme taşıma parası yok kayıt cart curt yok abd 'den dönen birisin ve benim tanıdığımsın alıp geleceksin abd 'de kaldığın yere teslim edilecek bu ürün ve sende bir iki gün sonra bavuluna koyup Türkiye 'ye gelip bana teslim edeceksin benim anlaşmam böyle idi alacak kişi tanıdığım idi para alacak biri değil yani işte 11900 tl 'ye Tr 'de alınan mal için 10500 tl 'lere yakın para ödemem gerektiğini söyledi.
    https://www.hepsiburada.com/lenovo-yoga-c740-intel-core-i7-10510u-8gb-512gb-ssd-windows-10-home-14-fhd-ikisi-bir-arada-bilgisayar-81tc000vtx-p-HBV00000NNXRV?gclid=EAIaIQobChMIn5jf9M_b5QIVBqMYCh3hfgoEEAQYBCABEgLGVPD_BwE&magaza=N%C3%96TRON&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-dizustu-bilgisayar-laptop-notebook

    bestbuy 'daki ürüne benzer ürün buldum modelleri aynı fakat ben almaya kalktığım zamanlarda dolar çok oynak idi 6,4 6,7 olduğu aylar idi ve buna göre hesap kitap yap ve kaça gelecek bu ürün bana bu alet şuan 999 dolar ve dolar 5,75 tl ve bizim ülke de ürün 9996 tl. Hesapla kitapla 9996 tl 'nin kaç tl altına mal etmiş olacağım ben bu ürünü. Cevap bekliyorum bu aleti oradan alıp getirecek olan biri yol parası cebine taşıma parası falan almadan tamamen arkadaşça bana getirmeye kalksa kaça mal ederek getirebilirsin. Bekliyorum. Bana arkadaş vergilerini saydı durdu 11900 tl idi 10500 tl 'lere geldi ürün cebimden çıkacak para bu idi vazgeçtim öyle ülkemde 10 k ise abd 'de 5 k ya alıyor millet diye yazanların yalan yazdığını o zaman emin olmuştum. Çünkü cebimden 11900 olan alet için 12 k için 6 k 7 k 8 k ya bile razı idim o para çıkmayacak tam tersi 10,5 k para çıkmış olacaktı alsa idim o günkü dolar kuruna göre. Evet sıra siz de.

    Alıntıları Göster
    Söylediğiniz kişi size vergi adı altında kar geçirmeye çalışmış, farkında değilsiniz . Etrafınızdaki insanlara dikkat edin. Buyrun, aşağıdaki linklerden $1059 olan direkt eve teslim, $999 olan ise mağazadan teslim alırsam çıkan fiyat (20 km mesafede evime). Gördüğünüz gibi, üstüne bir kurus koymadan satin alabiliyorum. Dolayisiyla, 5750 liraya ya da 6100 liraya gelecek, teslimat tercihinize bağlı olarak. Dediginiz gibi, Turkiye’de 10k lira olan urun Amerika’da gayet 6k lira. Sizden kar elde etmeye calisan arkadasinizin nerede yasadigini soylerseniz ona da bu aletin masrafının ne kadar olacagini bulabilirim.

    Toyota'dan yeni kompakt SUV: 2020 Toyota Raize

    Toyota'dan yeni kompakt SUV: 2020 Toyota Raize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 9 Kasım 2019; 1:29:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

    Söylediğiniz kişi size vergi adı altında kar geçirmeye çalışmış, farkında değilsiniz . Etrafınızdaki insanlara dikkat edin. Buyrun, aşağıdaki linklerden $1059 olan direkt eve teslim, $999 olan ise mağazadan teslim alırsam çıkan fiyat (20 km mesafede evime). Gördüğünüz gibi, üstüne bir kurus koymadan satin alabiliyorum. Dolayisiyla, 5750 liraya ya da 6100 liraya gelecek, teslimat tercihinize bağlı olarak. Dediginiz gibi, Turkiye’de 10k lira olan urun Amerika’da gayet 6k lira. Sizden kar elde etmeye calisan arkadasinizin nerede yasadigini soylerseniz ona da bu aletin masrafının ne kadar olacagini bulabilirim.





    Alıntıları Göster
    Olayı daha şöyle anlatayım, ben almadım bu laptop 'u yani almak isteyen ben değilim ama olayı bizzat yaşadım, abd 'De 11 yıl yaşamış ve Türkiye 'ye dönmüş olan bir tanıdığım bilgisayardan anlıyorum diye bir gün beni yanına çağırdı ve bak şu sitedeki modellere dedi kendisi bu siteden zamanında alıyormuş abd 'de iken ben dedim daha ucuz bulabileceğimiz siteler yok mu alalım diye o dedi burası bilinen yer dedi abd olarak tamam dedim inceledim birçok ürünü birkaç ürün derken bir modelde karar kıldık lenovo idi tamam dedik başladı bir yeğeni abd 'de eğitimde idi bir hafta içerisinde dönecek idi ve hesaplandı kitaplandı yeğenine para gönderecek yani daha önce abd 'de olduğu için yabancı kartları var hala bağlantısı var hala ama o günlerde Türkiye 'de idi ve gitme durumu yoktu işi gücü olduğu için yeğenine getirmesi için çabaladı ve ortaya çıkan fiyat bu oldu dedim alınmaz mantıklı değil o da öyle dedi ve kaldı bu iş ama yeğeni ile yaşadıklarına bende şahidim whatsapp 'tan arıyor görüşmeli olarak soruyor hatta bende duyayım göreyim diye beni de araya alıyor çünkü bende soruyorum şu var mı bu var mı falan diye birkaç model de karar kıldık ya sonra yine görüşüyoruz ertesi gün gittim dayı diyor mağazada böyle şöyle fiyatlar dayısına kazık atacak kadarda aciz olacağını beklemiyorum çünkü kişi başarılı eğitim için oraya giden biri para sorunu yok durumları iyi 500 dönüm tarlalar işleniyor. 1000 dolar idi ürün ve diğer üründe 1199 dolar idi 1199 dolar 'ın 1500 dolarlara geldiğini görünce yüzdesini alıp hesapladık yüzde 25 'e yakın mal oluyordu ve şunu da eklemişti bunun kayıt işi falan olacak gibi şeyler söylemişti ama ben anlamadım o kısmı. Çocuk ülkeye sokarken bir para falan mı ödeyecek ülkemizde babında anlayamadım.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.