Şimdi Ara

Toyota Corolla Mı Ford Focus Mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
24.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1)Toyota Corolla Terra 2000-2002
    2)Ford Focus 1998-2004

    sizce hangisi?

     Toyota Corolla Mı Ford Focus Mu ?



  • Focus

     Toyota Corolla Mı Ford Focus Mu ?
  • hangisi temizse o, eşitse corolla.
  • Tabiki corolla ama hem ucuz hemde corolladan daha sağlam ve konforlu araba istiyorsan hyundai elantra 2004/07 kasalara bak.Full donanımlı corollanın boş arabalarına para verme boşuna.
  • corollanın bu modeli dolu airbag klima fln herşey var.
  • ne kadar bütçeyle bu araçları düşündün?...
  • 17.000-18.000 TL Civarı.
  •  Toyota Corolla Mı Ford Focus Mu ?


    bu kasa 2004 temiz astrada bulabilirsiniz ;)
  • dostum tam resimdeki corolladan 11 yıldır sıfır aldık ve hala kullanmaktayız. sen sor ben cevaplayayım
  • en başta yakıt tüketimi nasıl,yol tutuşu,rahatlığı,yani neler varsa.
    yardımcı olduğun içinde şimdiden teşekkür ederim.
  • kardeş araba iç mekan olarak focustan dar.astra ile eşit belki astradan biraz geniştir. yakıt olarak focustan astradan daha az yakıyor.ama çok az bir miktar yani klasik 1.6 100hp araçlar gibi. ama ben birker 85-90 km sabit hızda 3 kişi ve bagajla şehir dışı 4.8 litre ortalamayı tutturmuştum. çünkü daha hafif ve daha rahat devirlenen bir motora sahip.o yüzden yakıtı çok küçükte olsa daha az. performansta ise kisindende daha iy.110 hp ve 151 nm torkla 10.2 sn 0-100 hızlanmasıyla focustan daha üstün. rahatlığına gelicek olursan ön koltuklar gayet rahat otoyol vb kaymak asfaltlarda oldukça tatlı sessiz sakin bir sürüşe sahip. süspansiyonlar yumuşak sert karakterli bir araba değil. yol tutuş ise br focus bir astra değil bununda sebebi çok açık belli. focus ta astrada 15 jant varken corolla 14 inch jant kullanıyor. buda tabiki yoltutşa hissedilir derece etki ediyor. ama bugün temiz bir 2001 corolla temiz bir astradan ve focustan bir miktar daha ucuza bulunabiliyor. bu kasa corollalarda.
    şimdi aracımın eksi yönleri.
    kroniktir bu kasa 2001 vvt-iler yağ eksiltir. sorunlu değilde. motora 4-5bin kmde bir en az 1 litre yağ eklemniz gerkl sadece okadar. oda 15 tl alın koyun yağ haznesine okadar. bu konuda 11 yıldır en ufak sıkıntı yaşamadım. sadece eksiltiyor o kadar.
    2. si mıcırlı yollarda lastik sesi bazen 100 km üzeri hızlarda can sıkıcı olabiliyor. yumuşşak lastiklerle bir nebze çözülebiliyor. ama motor sesi focustan daha az. sadece yol ve lastik sesi.
    3. sü yol tutuşu için keşke bu aracı 15 inch jantlı yapsalarmış dedim hep. yani aracın gücüne performansına ezik düşüyor gibi lastikler. ama asla normal kullanımda tedirginlik yaratacak gibi bişe değil bu bu konuda şüpheniz olmasın.
    ancak 11 yıldır daha 2. kez marşa basmadım. sorunsuzluğu olsun, performansı olsun,yakıtı olsun 1 yıldırda lpg li binyoruz, rahatlığı olsun beni hiç pişman etmedi.

    3. siz corolla alacaksanız tavsiyem. muhakkak terrada olsa sol de olsa SPECİAL ALMANIZDIR. içine girn aracın eğer çift airbag görürseniz bilinki o corolla specialdir. ayrıca abs de mevcuttur speciallerde
    sol speciallerde 4 airbag kadife döşemeli koltuklar 4 cam otomatiği gövde rengi dikiz aynası ve tamponlar sis farları gib br çok görsel ve özel donanım standart oluyor.

    gücünüz yetiyorsa muhakkak corolla sol special alın. yok yetmezse de terra olsada specil alın. güvenlik paketlisi yani special dediğimiz.
    focustada böyle ghialarda standarttır comfortlarda güvenlik paketlileri çift airbag ve abs lidir. şimdilik benden bu kadar. ama 750-500tl gibi bir rakam için bırakıpta sol corolla yerine terra almayın sakın :DDD alıncada tavsiyem 195 55 r15 ebatlarında lastikle 15 jantları takın. aracın hakederide 15 zaten. 14 küçük kalıyor.

    focusta zaten hiç sanırım ghia dan başkası düşünülmez. benim sevdiğim araçlar arasında özellikle hb mavi renkli focus çok güzel görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendikendine -- 23 Ocak 2012; 0:54:38 >




  • İkisi de iyi bildiğim araçlar, Focus'u öneririm.

    Corolla'nın Focus'a göre en büyük eksisi sürüş sevki.
  • focus
  • bence konfor olorak focus ama iç genişlik olarak corolla daha ferah geliyo bana
  • özet olarak. performans , yakıt tüketimi, motor sessizliği konusunda toyota.
    yol tutuş, içmekan ve bagaj hacm genişliği, yol sesi konusunda ise focus önde. seçim senin yine. ikisininde temizi sana hala uzun yıllar hizmet edebilir.
    sol special bulursan corolla hele birde bordosunu kaçırma derim sonsuz dileklerimle. ;))))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.