Şimdi Ara

Toyota Corolla Cross Türkiye'ye özel motorla gelecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
11.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt

    Olmuyor demesinin sebebi su; toyota hibrit isinde onceligini sistem omrune vermis. Turbo motor ile istedikleri basariyi elde edemiyorlar ki kullanmiyorlar. Yoksa 1.2 turbonun maliyeti 2.0 atmosferikten az.

    Amerikada bir milyon mile dayanmis hibrit priuslar halen stok bataryalarla ve motorlarla calisiyor. Peki jettalar nerede ? :)


    Ayrica hibrit toyotalar yari hibrit degiller. İlk hareketi benzinle degil elektrik motoruyla yapar. Elektrik motoru ayni zamanda sanziman gorevi gorur. Mild hibrit start&stop un gelismis hali, kandirmacadan baska bir sey degil. Phev ise apayri bir dunya, orada icten yanmali motor ve elektrik motoru birbirinden bagimsiz calisiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 7 Aralık 2021; 18:51:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Ya sen olayi vw fanboyluguna çekiyorsun. ben vw sevmem ruhsuz buzdolabı gibi araba hepsi

    Hibrit Jetta hala yollarda var mi nereden bilebilirim allasen yürütmüş yapmiş zamaninda 3 senede satmış. O arada dizel emisyon olayı patladı zaten.

    Mühendis olarak meseleye Teknik bakıyorum olabilitesi var diyorum

    Adamın dediğine göre doğrudan bakıyorum yok sunu demek istedi aklini okuyamam.

    Yapiliyor firma tercih etmiyor demek ayri ki dogrusu böyle zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Aralık 2021; 19:5:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhanvai kullanıcısına yanıt

    motorsuzdan da vergi alınıyor. adı MTV . elektirkli araçtan alınıyor.  

  • kuros kullanıcısına yanıt

    Hocam güzel yazmışsın tebrik ederim aklıma şey geldi, geçen sene egea aldım 140'a. Faturada 70bin araç bedeli, 70bin ötv yazıyordu. Sonra bir gün dikkatimi çekti taycan ile egea'nin vergisi aynıydı. Öyle geri kalmış sistem. Ötv kalkmaz ama olması gereken bence artık aracın turkiyeye girişteki euro bazında fiyatına göre vergi sistemi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle. Mtv yi de kaldırıp akaryakıta eklesinler. Kim ne kadar kullanıyorsa, çevreyi ne kadar kirletiyorsa o kadar vergi ödesin. Adalet budur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr için dev turbo fanlı 0.5 dci motor lazım

  • Türkiye ye özel motorla gelecek, motorsuz...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Motor olarak amerikadaki jettaların da milyon mil olmasa da kmye yaklaşabileceğini düşünüyorum. Tabi benim bahsettiğim 2 litre atmosferik olanlar. Hoş 1.4 tsilar filan da o kadar kötü değil motor ömrü olarak. Tabi yarım milyon bile söz konusu olmayabiliyor ama özellikle 1.0lar 1.2 tsilar kadar da kötü değil bu konuda. Millet bu motorları mtvsinden dolayı çok seviyor ama uzun ömürlü değiller. Sahibindendeki en uzun yol yapmış 1.2 tsi golf sadece 251binde. 2013de satılmaya başlayan bir motor kombinasyonu için son derece düşük bir km. Bunu dile getirince sahipleri kızıp üretenden iyi mi bileceksin diye kuduruyorlar. Sanki üreten adam milyon km gider diye garanti vermiş gibi.  


    Bu arada corolla demişken bizdeki güçsüz 1.5 3 silindir atmosferik benzinli motor da dünyadaki adam akıllı ülkelerin hiçbirinde yok. Bizim gibi 2-3 balkan ülkesinde var sadece.





  • Slim Charles kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlis anlasilma olmasin, ben vw ya da jettalar o kmleri yapamaz demedim. Kendim de 2.5 sene 1.2tsi kullandim. Sadece hibrit turbo motorlu jettalar nerede onu sordum :) yapilmis ama yok, satmamis zaten, uretimine de devam edilmemis. Ama toyota dunyanin her yerinde var


    Vwnin toyotadan ustun oldugu bir cok konu var ama hibrit = toyota bu kadar basit. 90 lardan beri kendini kanitlamis. En cok sattigi motor 1.8 halen uretimde. Tabi ki gonul son nesline binmek isterdi ama ulkenin durumu ortada. Turbo motor + elektrik motorunu bir arada kullanmiyorlarsa bunun bir sebebi vardir ve bunun maliyetle ya da teknolojiyle alakli olmadigi asikar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Performans anlamında evet verileri güzel. 1.8 hybrid corollanın performansını pek beğenmemiştim 2.0 atmosferiğe bu sebeple önyargılıyım biraz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya hibrit’e geçiyor. Bizimkiler de ötv koyuyor. 1.5’dan aşağı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hybrit nedir ya şarj kilometreleri artık 500km leri geçti millet patır patır tam elektrikliye geçiyor Toyota hala hybrit kovalıyor. Tesla 800km ye ulaşıyor artık. Çok yakında şarj süreleri 15dk ya düşecek bu altyapı ve teknoloji sağlandı. Çinliler götürecek bu işi böyle giderse çünkü eski firmalar hala kopamıyor eski kafadan.

  • kuros kullanıcısına yanıt

    Belli seviyenin üzerindeki araçlara yüksek vergi makul ama bu kadar ucube bir vergi sistemi de başka hiçbir ülkede yoktur sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt

    Eski kafayla alakası yok bunun! Bu araçlar ülkemizde mtv sıkıntısı dışında kullanılabilirlik açısından en mantıklı araçlar. Düşünün bir full depo ile şehir içi sürekli trafikte giden bir araç ve bu trafik sayesinde elektrik motoru ile kullanımı %80lere çıkıyor. Yakıt tüketimi 3.4 litrelere kadar düşüyor. Yani yeri geliyor. Bir depo ile 800-850km arası trafikli bir şehirde aracı kullanabiliyorsunuz. Ayrıca bu hybrid sistemiyle beraber dünyanın her yerine gidebilirsiniz. O elektriklilerle bakalım bugün ankaraya gidebiliyor musunuz? Şarj istasyonu yeterliliği; aman km daha fazla gitsin aman klima açmayayım aman hava soğuk diye diye geçiyor zaman. Çünkü elektrikli araçlar şu anki sistemde size bir limit veriyor. Benzinli hybdrid sistem bu konuda çok başarılı. Toyota da bunu senelerdir yapan en iyi firma.. Bugün belli başlı elektrikli araçlar haricinde hepsinin batarya kapasiteleri düşük. O yüzden daha elektrikli araçların uzun bir yolu var. Ayrıca ix3,jaguar i-pace ve mini electric kullanan biri olarak yazıyorum bunları. Ülkemizin daha çok yolu var. Ayrıca toyota bz4xi de bir inceleyin derim. Herkes o yola girdi zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 8 Aralık 2021; 13:39:56 >




  • Dünyanın her tarafında içten yanmalı motorlara yasaklama gelirken bu saatten sonra hybrit araca yatırım yapmak mantıklı değil. Türkiye de de Dünya da da şarj istasyonları hızla artıyor ve menziller her gün yukarı çekiliyor batarya şarj süreleri neredeyse 5dk lara indi inecek. Hybrit işi akıntıya kürek çekmek bence. Bu arada mevcut Corolla hybrit şehiriçinde öyle mucizevi bir yakıt tasarrufu da sağlamıyor canına yandığım benzinli motoru her daim devrede.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 8 Aralık 2021; 15:53:28 >
  • Toyota'nın hibrid ısrarı...
    Hyundai'nin hidrojen ısrarı...
    Adamlar elektrikliye geçmemek için direniyor resmen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt

    20 sene önce ABD'de satılan ve benim de kullandığım Prius'la Türkiye çok uzun yıllar sonra tanıştı, yaklaşık 8-9 sene sonra.


    Türkiye'de tamamen elektrikli araçların ortalama kullanıcı için mantıklı hale gelmesi en erken 2030.


    Şu anda ancak hem evinde hem iş yerinde kendisine ait şarj istasyonu olan insanlara hitap ediyor.


    Ben de isterim tamamen elektrikli araç kullanmak ancak İstanbul Suadiye'de bir apartman dairesinde böyle bir aracı şarj etmem imkansız. Araç şarj etmek için istasyon peşinde koşup bir de orada beklemem mantık dışı.

  • BTMWTMP B kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten sıkıntı istasyon adetlerinde yada şarj etme pratiğinde değil. Sorun Dünya genelinde, yani artan şarj noktalarının beslenmesi için yeterli alt yapının şehir eko sisteminde olmaması yoksa menzildi şarj süresiydi bunlar teknoloji ile aşılan sorunlar. AB ve İngiltere şimdi yeni yasalar ile her yeni yapılan binalara şarj istasyonu alt yapısının oluşturulmasını mecbur kılıyor fakat buda başka sorunları tetikliyor enerjinin yeterliliği ve güvenli aktarımı gibi. Ama yetmedi şimdi harala gürele WIFI şarj üzerine yoğunlaşıldı ki bu iş sanılandan daha ileri aşamaya geldi. Akşam aracını park ettiğinde sabah kadar sana en yakın WIFI şarj istasyonundan elektrik gönderilecek ve sabah aracın tam şarj ile hazır olacak hatta hareket halinde iken GSM şebekesi gibi araca WIFI elektrik akımı gönderimi devam edecek böylece sonsuz bir şarj döngüsü oluşturulacak. Bence en akılcı çözüm de bu olacak. Böylece her evin altına istasyon cart curt işleri ortadan kalkmış olacak. Bu iş çok büyük bir pazar ve deli gibi para harcıyor firmalar pastadan büyük dilimi kapmak için. Bu işe yatırım yapanlar yırtar yapmayanlar yapanlara patent parası ödeyerek ayakta kalmaya çalışır ki bazı öngürüler bu gün dev olarak bildiğimiz bazı markaların piyasadan silinmesi ile sonuçlanabileceği yönünde.





  • fotifoti kullanıcısına yanıt

    Ayda 120 TRY, ayda 10 USD bile etmiyor. TL diye bir para birimi yok artık, ayda 10 dolar veremeyecek olan da araba kullanmasın diye bakıyorlar herhalde :)

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.