Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.391
Cevap
83
Favori
146.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ali.usta A kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun hocam keşke yaptırmasaydınız, kolay gibi gözüken ama kompleks bir çip var bence orada.

    Bu arada firma artık Türkiye'ye gönderi yapıyor ancak 4 5 bin tl civarı bir fatura çıkıyor ortaya.

    Ben o kısmı söktüm fotoğrafladım 10 pinli bir soket var. Firmaya mail attım bizim araçlarımız için uyumlu ürün bu imiş:

    dongar technologies llc
    Dash Cam Power Adapter (10-Pin Type B) for Select Toyota/Lexus/Subaru
    https://dongar.tech/products/10pin-type-b-lexus-toyota

    Şuan stoklarda yokmuş Mayıs ayında stoğa gireceğini söylediler. Amazon sayfasından daha ucuza getirtebiliriz diye düşünüyorum. 2000- 2500 TL civarı.

  • Eléctronics kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Sizi dinlemeliydim : ) Neyse ders almış olduk. Bu üründen başka bir tane daha buldum ben amazon amerika'da. Biraz daha ucuz sadece. Satıcıyla da irtibata geçtim, teyit ettim uyumlu olduğunu. Vergisi kargosu 2100 TL'ye geliyor. Ama bu defteri kapattım artık. Yeni bir kamera alırsam montajını servise yaptırtacağım.

  • ali.usta A kullanıcısına yanıt

    Onu da ben deneyeyim hocam, siz risk almayın artık :) Alırsam buradan güncelleme yaparım.

  • Eléctronics kullanıcısına yanıt

    Hocam kapağı çıkartırken çok dikkat edin. Tırnakları çok hassas. Bir tırnağını da kırdık kapağı sökerken : ) amayama.com'da parçayı buldum çok uyguna ama paypal dışında ödeme almıyor. Bakalım onu nasıl çözeceğiz.

  • ali.usta A kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam kaç pinli olduğunu tespit ederken ciddi zorlandım sağ taraf kolay bırakıyor da sol zorladı. Dikkatli yaparım. Kamera tavsiyeniz var mıdır bu arada?

  • Eléctronics kullanıcısına yanıt

    Bizde tersi oldu sol çok kolay geldi, sağdaki kırıldı.


    Ben 360'ın G300 modelini kullanıyordum eski aracımda. Memnundum ondan ama yeni bir kamera alırsam ön-arka bir model alma düşüncesindeydim. Aracı kamerayla verince alıcı bana kamera parasını verecekti ben de çiftli bir kamera alacaktım. Ama sonra alıcı bana eski kameranın aynısını alıp getirdi, mecbur onu taktıracaktım ben de. Onu da yaktık nasip olmadı : d Şimdi Viofo T130 3 Kameralı WiFi GPS Modüllü QHD 2K Araç Kamerası'na bakıyorum. Epey pahalı gerçi. Henüz bir karar vermedim.


    Bu arada bulduğum diğer adaptörlerin linklerini de paylaşayım:



    https://www.amazon.com/dp/B0CP74PG81?ref_=cm_sw_r_cso_wa_apin_dp_KFZYA28ZG3R5GF6H0CBB&starsLeft=1



    https://www.amazon.com/dp/B0CR5MGQVV?ref_=cm_sw_r_cso_wa_apin_dp_2ZMR7B3ZC0H2XX8GGV3X&starsLeft=1





  • Corolla cross makyajlanmış



  • ali.usta A kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam ben sadece ön kamera alayım diyorum. Park modu için akü bağlantısı gerekecek onu yaptırmam büyük ihtimal. Zaten kablo çoklayıcı istememin amacı sadece sürüş sırasında kullanmak. Linkteki ürün nasıl sizce?


    www.hepsiburada.com
    70Mai M300 Araç İçi Kamera - Siyah - 1296p - 140° Geniş Açı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/70mai-m300-arac-ici-kamera-siyah-1296p-140-genis-aci-lens-park-modu-p-HBCV00000QO97R
  • Selam tiguan life paketi ile corolla cross tam donanımlı paketi arasında kararsız kaldım . Corolla cross alıp memnun kalmayan varmı?

  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt

    ben çok memnunum hybrid olayı benzinciye gidişimi 2 katı daha uzun süreye çıkardı...


    düz corolla kullanıyordum...benzinciyi market yolu gibi her hafta ordaydım... :)


    sadece çok bağırıyor o kadar memnuniyetsizliğim...

  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    Bu belki 6 ay önce açıklanan Tayland versiyonu, önü güzel değil elektrikli araç gibi ABD versiyonu daha güzel. Avrupa makyajı açıklanmadı henüz, 2025 için Yamaha ile ortak hidrojenli konsept versiyonu test ediliyor. Yazıdan anlaşıldığı gibi Japonya fabrika kapasitesi talep için yetersiz kalıyor, İngiltere pazarına bu Tayland versiyonu satılacakmış, orada CHR çok yaygın, Plugin Hybrid 2.0 bile var,Cross henüz satılmıyor. Yazıda Fransa'da henüz Coralla Cross satışına başlamadığını, Avrupa'nı diğer büyük ülkelerinde ve hatta Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde bile satıldığı belirtiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 29 Nisan 2024; 23:23:56 >
  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt
    Test sürüşü yapın, bulabilirseniz kiralayın ama Japon araca ve e-cvt şanzımana alışkın değilseniz ve sık sık uzun yola çıkıyorsanız yadırgayabilirsiniz. Uzun yolda, trafiksiz şehirde, soğuk iklimde yaşıyorsanız çok avantajı olmaz, tek avantajı sorunsuzluk ve sanayinin yolunu unutmanız olur. Motoru bağırtanlar genelde hybrid mantığına ve e-cvt şanzımana henüz alışamayanlar yada agresif kullanıcılar.

    Büyükşehir trafiği ve sıcak iklim için Corolla Cross çok avantajlı ve konforlu.

    Sakin kullanırsanız, şehir içinde 3lt leri görebilirsiniz ama yazın 4.5 kışın 5.5 gibi düşünün. Bodrum şartlarında iş çıkışı, yoğun trafik yakıt tüketimi aşağıdaki gibidir.
    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 29 Nisan 2024; 23:42:36 >




  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    İstanbul da kullanacağım senede 2 defa şehir dışı olur sanırım corolla cross daha mantıklı.
  • Eléctronics kullanıcısına yanıt

    Kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim ama genel olarak bir memnuniyet var görünüyor bu kameradan. youtube inceleme videolarına, yorumlara bakmak lazım.

  • selamlar. amacım tartışmak ya da polemik yaratmak vb değil. subaru. nissan. hyundai. kia. chery. mercedes. peugeot. citroen. opel. ww. fiat. bu saydığım araba bayilerini gezdik. içlerinde kokpiti fiattan sonra itici gelen marka-model direk corolla cross oldu. diğer markalar içinde albenisi hiç yoktu. az yakıyordur sağlamdır ama bu diğerlerinin de çok geride olduğu anlamına gelmiyor bana göre. hele eski arabalardaki gibi tuşların falan oluşu beni acaip soğuttu. makyajla umarım içini de düzeltirler.

  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt

    Öncelikli derdiniz yakıt be sorumsuzluk ise kesinlikle cross mantıklı. Hele sizin şartlarınızda. Ben yukarıdaki arkadaşın dediği en kötü şartlarda kullanıyorum. Trafik az hem soğuk hem de engebeli bir bölgede ama yine de memnunum. En soğuk havalarda -20lere yakın 6 ltyi anca gördü şehiriçinde ki dur kalk neredeyse yok açık trafikte. Kars Erzurum arası 2000m in çık dahil tüm Nisan ayı kullanımım 4.7 lt. Bence harika hele İstanbul’da olsam 4,2 falan anca olur daha fazlası için zorlamanız lazım.

  • eyvahnecdet kullanıcısına yanıt
    Doğru derdim sorunsuzlujk ve yakıt ama senede 2 defa sehirler arası yolculuk yaparız ondada içeri çok ses almasını istemem. İki araçlada deneme sürüşü yapıp öyle karar vereceğim.
    Eski aracım 2009 astra hn di yokuşlarda çok zorlanırdı.
    Corolla cross ve yeni tiguan hangisi beni yokuşlarda üzmez ? Bu konuda bir fikriniz varmı
  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt

    Bu yazdıklarınıza tiguan daha uygun gibi. Tabi güvenlik kısmı da önemli. Detaylıca düşünüp ne aradığınızı testte hangisine ısındığınızı deneyin. Hayırlısı olsun

  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben cross’a 2011 Astra H 1.3 CDTI dan geçtim. Bulunduğum konum Ankara’nın yokuşları ile ünlü yeri. Astra yokuşlarda ciddi zorlanıyordu, cross ile böyle bir sorun yaşamadım. 4 ayda 7500 km yaptım. Bunun 2 bin km si şehirlerarası, yakıt ortalamam 5.3 L / 100km. Eğer ekonomi ve dayanıklılık arıyorsunuz mutlak Toyota cross derim. İkisini de test edip kararı verin.
  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt
    1.5 e-tsi Şehir içinde 9-10lt yaksa da uzun yolda az yakar 5-6lt gibi,4 silindirin ikisini kapatıyor çok basmazsanız. 120km/h üzeri daha az rüzgar ve yol sesi alır tahminimce. Bildiğim kadarıyla Tiguan da Corolla Cross gibi arkada bağımsız süspansiyonlu. Diğer ülkelerdeki gibi ÖTV siz alabilseydik Corolla Cross asıl motoru olan ve %50 daha güçlü olan 2.0 versiyonuyla da gelirdi ve uzun yolda performans isteyen için seçenek olurdu. Power moda Corolla Cross'da sollamada yokuşta sorun çıkarmaz ama aniden 4000-5000 devirlere çıkan motor sesini yadırgayabilirsiniz ilk başlarda.

    Deneyip bakarsınız, hayırlı olsun şimdiden hangisini alırsanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 30 Nisan 2024; 21:21:25 >
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.