Şimdi Ara

toyota corolla cant bijon sorunu yardım .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • izmirdeyim menemen anılastikvegaz bayisinden 4 lastik .ve cant aldım aradan 3,5 ay geçti cuma gün ankaraya giderken bijonlar gevşedi ve bunu tamamen tesadüf farkettim 4 lastikde gevşedi . ankaraya 12 saatte gidebildim ankarada cms cant bayisine gittim somunlar yanlış dedi ve somunları deyiştirdik . fakat saplamalarında kısa kaldığını bu yüzdende gevşemi,ş olabileceğini söyledi . menemene geldim aldığım yer resmen tanımazdan geldi diyebilirim somınların hatalı takıldığını kabul ettiler ama geri iade almadılar parasınıda sora ödeyecekler patron çalışanın üzerine attı suçu o ödesin diye adam sora öderim dedi . neyse çelik cant deyişimi yapıldığında saplamalar deyişmesi gerekiyomu .? şu an üzerinde ankaradan aldığım allen başlı somun var . lastikçi bunlar iyi dedi fakat saplama deyişimine gerek yok ama saplama kısa kalmış sen bilirsin dedi ben ne yapıyım şimdi . saplama ve somun deyişimi mi yapayım .yoksa böyle idare edermi .bu arada toyota akdemirde saplama 7 lira somun 15 lira tanesi . cms aldığıma çok pişmanım .

     toyota corolla cant bijon sorunu yardım .







  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35cakrep35

    izmirdeyim menemen anılastikvegaz bayisinden 4 lastik .ve cant aldım aradan 3,5 ay geçti cuma gün ankaraya giderken bijonlar gevşedi ve bunu tamamen tesadüf farkettim 4 lastikde gevşedi . ankaraya 12 saatte gidebildim ankarada cms cant bayisine gittim somunlar yanlış dedi ve somunları deyiştirdik . fakat saplamalarında kısa kaldığını bu yüzdende gevşemi,ş olabileceğini söyledi . menemene geldim aldığım yer resmen tanımazdan geldi diyebilirim somınların hatalı takıldığını kabul ettiler ama geri iade almadılar parasınıda sora ödeyecekler patron çalışanın üzerine attı suçu o ödesin diye adam sora öderim dedi . neyse çelik cant deyişimi yapıldığında saplamalar deyişmesi gerekiyomu .? şu an üzerinde ankaradan aldığım allen başlı somun var . lastikçi bunlar iyi dedi fakat saplama deyişimine gerek yok ama saplama kısa kalmış sen bilirsin dedi ben ne yapıyım şimdi . saplama ve somun deyişimi mi yapayım .yoksa böyle idare edermi .bu arada toyota akdemirde saplama 7 lira somun 15 lira tanesi . cms aldığıma çok pişmanım .

     toyota corolla cant bijon sorunu yardım .


    jant alırken ofseti uygun olup olmadıgına dıkkat edılmesı gerekır.jantın gobegıyle poryanın gobegı hıc bosluk olmayacak sekılde oturmalıdır.
    örnegin toyotanın jant gobegı 4 carpı 98 se taktırdıgın jant 4 carpı 100 se jantla porya gobegınde bosluk olusur butun yuk poryaya degılde bıjonlara bıner buda bıjonları gevsetmeye hatta bıjon kesmesıne kadar gıder bıjonları sıkarken ayarlı tork anahtarı kullanmak gerekır.bıjon anahtarıyla sıkıldıgı zaman tork anahtarıyla sıkıldıgı gıbı ne kadar sıkıldıgını bılemedıgın ıcın cok sıkılırsa saplamalar uzar.sökerkende kopar.zaten tam sıkamazsanda gevser.
    Arka teker saplamaları kısa gelıyorsa on teker saplamalarının aynısından alınıp arka tekere takılıp sorun cozulur cunku on saplamalar arkaya gore daha uzundur
    önler kısa gelıyorsa pıyasadan daha uzun bır saplama alacaksın.
    Aldıgın somunlarda havsalı olacak icerıye dogru jantı ortalayarak sıkacak.
    Alyanlı somun taktılar diyorsun yolda lastıgın patlasa alyanla zor soker takarsın.alyan anahtarına sımdıden boru gıbı bır sey ayarlarsan ıyı olur.yada bır tane lokmalı alyan al bıjon anahtarı dortlu olupta bır tanesı lokma aparatı olanından al rahat edersın.jantın poryaya bosluk yapmadan oturup oturmadıgına bak.bosluk varsa hazır plastık bılezıkler taktır yoksa tornacıda porya gobegıne fıberden bılezık yaptır en onemlısı o
    Hiç pişman olma jantın çok güzel olmuş güle güle kullan




  • yenı corollaya 2011 model 205/55/16 cant ölçülerıne en uygun çelik cant tavsiyelerınız ne olur???
    araç beyaz renk.
  • orjinal toyota jantından şaşma derim. zaman zaman kampanya yapıyorlar 1200TL civarına alınabilir belki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.