Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.5 mi Megane 1.3 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
19.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • grimer kullanıcısına yanıt

    megane için sarı site daha avantajlı. Bayinin 1.3 tce iconu %80 den satabildiğine inanmıyorum.

  • Manüel olacağı için megane diyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celal_55

    Eski teknoloji kötü bir tasarım

    Bilmiyorum ben megane seçerdim.

    1.3 turbo motor güzel bir tasarım diğerinde ne var 3 silindir atmosferik ve sorunsuzluk.

    Kasket gibi, ne bileyim soba altı muşamba gibi. İşlevsel ama severek almazsın işte lazımdır alırsın. İçine sinerek heves ederek almazsın. Mes gibi yaşlanınca ayakların üşür giyersin ama gözüne iğrenç gelir.

     nasil bir betimlemedir yahu harika 

    Eski corollaci olarak, ozellikle son paragrafta yikildim gulmekten 





  • scherzz S kullanıcısına yanıt

    Sarı sitedeki araçlar 2020 model. Ben kredi de kullanacağım için bayi daha avantajlı olacaktır. Model yılı olarak da 2021 olacak. İnşallah %50 ye düşerler de bari dolu bir araç alırız.

  • Megane almak mantıklı. Toyota malzeme kalitesi berbat ötesi...
  • Megane’nın motoru çok canlı ve atik. Performans önemli ise Megane çok daha önde.
  • Atmosferik motorlu kaldı bu devirde Toyota nin yaptığına bak
  • hikomen kullanıcısına yanıt
    Merhaba hangi bayi 182 bin TL verdi megana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-007649809

    Bu mesaj silindi.

    Yine fanboyluk yapmayıp, corolla mı megane mı diye soran adama golf önermemek de bir başarı   Gelişme var sizde   .

  • Şuan Megane 1.3 Icon EDC var. Önceki arabam Corolla idi. Arada segment farkı var resmen. Tamam Corolla iyi sorunsuz ama gitmiyor. Hele gazı koklemezsem hiç gitmiyor. Bir de altını vuruyordu en ufak tumsekte. Şuan Meganedan memnunum.
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    bir de roket atsaydın birader  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaViTz

    Hocam kusura bakma seninki züğürt tesellisi olmuş....1.3 motor İzmir şehir içi 6.5 litre yakıyor.sadece 1600 devirde 240 tork veriyor.yalitim iç hacim, diz mesafesi bagaj konfor olarak malesef Megane daha iyi bir araç.sirket aracı 100.000 de Megane var takir tükur yollarda ne amortisör sesi ne yol sesi ne trim sesi duyarsın. Viraj dediğin yerlerde atar dediğin meganin rs modelide aynı torsiyon çubuğunu kullanıyor, varmi corollada rs modeli gibi viraj alabilecek versiyon...velhasıl almışsın araba güle güle kullan ama Megane şuan ıslak 7 ileri çift kavramalı aktarması ve Mercedes ile geliştirdiği 1.3 motor ile şuan sınıfında en fiyat performans araçtır. Evet bir D sınıfı değil ama onun hemen altı bir aractir.hele yalıtımı d sınıfı ayarındadır 130-140 tan aşağı ne yol ne Rüzgar ne motor sesi duyarsın.
    Şu yorumu okuyunca Megane alasim geliyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: celal_55

    Eski teknoloji kötü bir tasarım

    Bilmiyorum ben megane seçerdim.

    1.3 turbo motor güzel bir tasarım diğerinde ne var 3 silindir atmosferik ve sorunsuzluk.

    Kasket gibi, ne bileyim soba altı muşamba gibi. İşlevsel ama severek almazsın işte lazımdır alırsın. İçine sinerek heves ederek almazsın. Mes gibi yaşlanınca ayakların üşür giyersin ama gözüne iğrenç gelir.

    Sesli güldüm.

  • Bence ''performans önemli mi '' sorusu garip biraz. Yani neden önemli olmasın ki ? Yanlış anlamayın sakın performans derken şehir içi 100 km şehir dışı 200 km basabiliriz anlamına gelmesin. Ani hızlanmalar, sollamalar, rampalar ve hıza ihtiyaç duyduğun zamanlar ayağının altında bir güç olduğunu bilmek diğer birçok özelliğin önüne geçer bence.

  • Babamın corolla sebebi ile corolla grubunu takip ediyorum, 1.5 motor hakkında olumsuz yorum yapanların çoğunun araç hakkında en ufak bir fikri yok, kendi 1.6 corollasını öne çıkarma maksadı olan kişiler. Bilgileri yok ama fikirleri var, deneyerek fikir beyan edenler belirgin bir fark olmadığını, benzin kullanımında yakıtın nispeten düşük olduğunu söylüyor. Lpg konusunda da takanlar oldu fakat ilk takanlar biraz kobay oluyor bence, bir sene beklemekte fayda var yeni bir motor için.


    Megane konusunda pek fikrim yok, teknik anlamda turbolu motor daha düşük tüketim ile daha iyi performans sunacaktır muhakkak. Mtv konusu biraz can sıkıyor, psikolojik olarak boşa 1.6 vergisi ödemiş gibi geliyor kullanıcıya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsfirtina

    Bence ''performans önemli mi '' sorusu garip biraz. Yani neden önemli olmasın ki ? Yanlış anlamayın sakın performans derken şehir içi 100 km şehir dışı 200 km basabiliriz anlamına gelmesin. Ani hızlanmalar, sollamalar, rampalar ve hıza ihtiyaç duyduğun zamanlar ayağının altında bir güç olduğunu bilmek diğer birçok özelliğin önüne geçer bence.

    Garip değil 70 beygir aracımda oldu , çoğunlukla 200 HP civarında araçlarımda. Genel itibari ile 100 km hızı pek geçen birisi değilim. Zaten bu hıza kadar da hepsi şanzıman oranlarından dolayı çok sorun olmuyor. Örneğin daha düne kadar ve hala atmosferik diye eleştirilen Corolla 1.6 atmosferik otomatik vitesin 0-100 km hızlanması 10sn. Bu değer 2.0 lt turbo eski nesil 4 ileri otomatik araçlar ile hemen hemen aynı örneğin. Foruuma bakarsan herkes Schumaher gibi araç kullanmak zorunda.





  • Megane benim tercihim olurdu.
  • Cevap basit: Düz vites için megane, Otomatik için Corolla. Megane'ın motor avantajı var. Ancak otomatik vitesi EDC çok pahalı, fiyatı uçuruyor. Corolla'nın otomatiği 190.000 TL.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Cevap basit: Düz vites için megane, Otomatik için Corolla. Megane'ın motor avantajı var. Ancak otomatik vitesi EDC çok pahalı, fiyatı uçuruyor. Corolla'nın otomatiği 190.000 TL.

    Bildiğim kadarıyla dizel otomatik joy Megane 230 bine kadar bırakıyor
  • Kesinlikle megane 4 derim. Hem tasarım, hem teknoloji hem de yakıt olarak daha iyi bir araç. Daha konforlu ve yalıtım olarak keza daha iyi.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.